呢間𝙲𝚊𝚏𝚎推出邪惡熱香餅漢堡🥞🤩我係日本仲未食過🥲依家好開心唔使特登飛去日本都食到🤭店內面積空間細約有𝟻-𝟼張枱為左榻榻米座位等左半個鐘😂三層熱香餅煙肉漢堡🥓🥞賣相澎湃打卡一流🤩,最面層係太陽蛋🍳煎得好靚,切開時蛋汁流出來,熱香餅🥞口感軟熟而每一塊餅分別夾住炒蛋,豬柳及煙肉🥓,炒蛋加$𝟼轉黑松露炒蛋🥚嫩滑帶有蛋汁,再淋上蜜糖漿🍯鹹甜風味,味道層次更加豐富,另加配$𝟷𝟸薯寶只有𝟼粒比較少,但炸得幾香脆可口,全部食完感到大滿足🤰🏼𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 𝙱𝚘𝚠𝚕🥗慢煮雞胸切開約有𝟻片,紫洋蔥🧅,南瓜,蘑菇🍄,蕃茄粒🍅,香蕉🍌,堅果,酸種麵包🍞,大量沙律菜🥗新鮮爽脆配搭紅酒醋,啱晒想減脂增肌的人,食得飽又有營養,低脂健康之選👍🏻,但味道就唔會好驚喜正常發揮,而紅酒醋好有存在感超酸,唔建議全部掉落沙律,要慢慢自己調味百利甜酒咖啡☕拉花係天鵝圖案好靚😍,美酒加咖啡估唔到原來咁夾,咖啡豆揀左𝚏𝚛𝚞𝚒𝚝𝚢,入口帶點微微的酒味,又不失咖啡的甘香
呢間𝙲𝚊𝚏𝚎推出邪惡熱香餅漢堡🥞🤩

𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 𝙱𝚘𝚠𝚕

百利甜酒咖啡☕
百利甜酒咖啡
2024-05-25
30 分鐘 (堂食)
百利甜酒咖啡
之前都有飲過呢間既coffee,佢地都有Fruity/Nutty 揀 。平時只係買外賣coffee,今日堂飲先發現佢地都有心思拉花。今日係叫左杯Nutty 既Flat White,覺得幾岩我個人口味,溫度岩岩好,可以即刻入口,啡味都幾突出。今日見有位有時間就試埋佢個多品料理,叫左個5品料理。最好食係個蘿蔔叉燒,叉燒好入味唔太肥同油,搭個蘿蔔冇咁膩。麻辣豬軟骨個麻辣味好香唔算辣。另外雞皮餃子口感幾好,入面有D軟骨幾爽口。其他野就正常,冇咩特別。開頭見佢樣樣都一兩件細細碟都怕唔飽,但食完加埋杯啡感覺又夠。最後個飯有少少乾硬左D。
Flat White
5品料理
2024-10-31
Flat White
5品料理
2024-11-10 0 瀏覽
呢間餐廳真係唔錯!食物質素高,無論意粉定小食,服務態度又好,裝修環境舒服,好啱打咭。我同fd黎食佢地都話唔錯,之前冇機會去日本食試熱香餅burger,依家終於食到,芝士豬柳蛋真心好味,口感一流,食一次就唔想停!仲有roll cake同咖啡都好有水準,味道都好香濃,正!價錢又合理,性價比高,員工服務態度幾好,下次一定會再嚟!因為係pet friendly,見好多人都帶狗狗架,鍾意同狗狗玩嘅可以去試下,我下次會帶冬冬黎試埋其他嘢🥰

• 三層熱香餅煙肉漢堡
2024-11-10 0 瀏覽
附近近方便泊車 ,咖啡唔錯,環境一流對有寵物既人黎講呢間coffee 真係唔錯,唔單止寵物友善,環境舒服,對帶住我小毛孩非常貼心。staff 超鍾意動物好有愛心,非常細心,可能因為有小動物嘅原因服務態度超好 。 無論係點餐定介紹餐點都好有禮貌,真係令人覺得好溫暖。咖啡 同 食物份量ok la,正路嘅嘢,九龍區嚟講價錢合理 ,最緊要環境舒服,又唔使趕頭趕命咁同人迫。Pet friendly 嘅Cafe嚟講性價比OK。最緊要佢冇休息,同埋唔使麻煩book位。
附近近方便泊車 ,咖啡唔錯,環境一流

2024-11-08 0 瀏覽
Weekend去食早餐,一早決定食肥pancake burger. 但作為素食者,我心中有啲忐忑,因為好想食pancake, 但又唔食豬柳同煙肉,唔知店家肯唔肯配一下我嘅需要呢?🤨去到櫃檯點餐,我表明好想好想好想食pancakes, 但素食的我,可以走豬柳同煙肉嗎?友善的女店長,話好呀,可以俾多啲南瓜同粟米我!嘩!正呀,肯tailor made 之餘,仲補返d食材俾我,非常素食者friendly!新鮮整的早餐,需要多少少等候時間!上到檯非常之吸引!pancakes 好鬆軟,熱辣辣,糖漿自己想點幾多就幾多。南瓜同粟米、沙律菜係用芝麻醬撈成。煎蛋個燶邊蛋,芝士炒蛋好滑。熱浪味薯角好好食,夠熱、好脆!唔油!真係熱浪味,真係食到一件不留!我一個人食到清哂碟!整體食完超級滿足!素食版的pancake burger無豬柳同煙肉,可能少咗啲咸香的味道,但三塊pancakes、又有薯角,完全滿足到食慾,而且少咗油膩感,無咁難消化同滯肚。非素食者可以考慮吓轉素食版!

今個星期放假去咗麗新睇戲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)諗住睇戲之前食d野先,就睇下周圍有咩食之後見到商場外圍有一間日系cafe✨我哋個陣11點左右去到就唔洗排隊不過睇其他食評好似假期都要排隊⑅︎୨୧┈︎┈︎┈︎┈︎┈︎┈︎┈┈︎┈︎┈︎┈︎┈︎୨୧⑅︎入到去見到有個塌塌米位✨好打卡able😆不過可惜有人坐左🥹咁我哋就揀左對住窗口既bar枱位 可以睇到街外~Menu都有好多選擇⋆ ✩ ⋆ ┄ ⋆ ✩ ⋆ ┄ ⋆ ✩ ⋆ ┄ ⋆ ✩ ⋆ ┄ ⋆ ✩ ⋆
今個星期放假去咗麗新睇戲(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
諗住睇戲之前食d野先,就睇下周圍有咩食
之後見到商場外圍有一間日系cafe✨

Mocha  咖啡有得揀Nutty同fruity豆✨

冬陰功蜆肉意粉
Mocha  咖啡有得揀Nutty同fruity豆✨
2024-11-02 114 瀏覽
之前已經聽過呢間荔枝角小店,搬左大舖之後環境好舒服。我叫左煙三文魚意粉同iced black,雖然平日Lunch Hour比較多人,店員比較忙,但好快已經嚟左杯咖啡。好欣賞有得揀豆仲唔駛加錢,用心做咖啡。三文魚意粉份量好多,有少少辣好惹味見到人叫pancake burger好吸引,一定會再嚟試下

見到人叫pancake burger好吸引,一定會再嚟試下

2024-11-02 94 瀏覽
無見一排,我又嚟啦!!新咖啡姐姐有禮貌又靚女!!拉咗隻可愛狐狸俾我!!意粉香濃口感彈牙!!連飲咗兩杯mocha勁飽!!!免收+1冇得頂!!!繼續支持!!加油!!
無見一排,我又嚟啦!!
新咖啡姐姐有禮貌又靚女!!
拉咗隻可愛狐狸俾我!!意粉香濃口感彈牙!!
連飲咗兩杯mocha勁飽!!!
免收+1冇得頂!!!
繼續支持!!加油!!
Mocha
Mocha
等睇戲期間,係麗新周圍逛…見到喱間coffee shop,反正仲有半個鐘先開場就入去嚟個快食~叫咗杯Mocha同黑芝麻巴斯克,有下次~想試吓其他熱食,見到隔嚟枱對情侶食熱香餅漢堡,睇落好好食,睇完戲忍唔住返轉頭買返個試吓,邊行邊食住返屋企又真係幾好食喎

叫咗杯Mocha同黑芝麻巴斯克,有下次~

又真係幾好食喎
2024-11-01 135 瀏覽
The shop is quiet convenient to reach.Staff here are nice and polite and I like the food here, especially the all day breakfast.The all day breakfast is quite deliciousand the price is acceptable.Chicken salad is also good, the quality of the chicken is superb and I like them using banana as one of the salad bases.The cafe environment is comfortable and you would like to stay here for a bit longer.Coffee here is good as well and I like the animal they made for me!I will come back again to try th
I will come back again to try their other signature food on the menu.
Btw, it is convenient to enjoy movie followed by the all day breakfast as cinema is nearby.
2024-10-28
10 分鐘 (堂食)
  • All  day  breakfast
2024-10-29 239 瀏覽
平日放假想係長沙灣搵間cafe坐下,係open rice見有唔少好評就決定試吓。店內氣氛唔錯,平日唔算太多人,店員叫我坐對窗座,感覺打卡都幾靚。叫咗個明太子意粉試吓,海鮮份量幾多,味道都唔錯,跟餐重有杯茶飲。😋店員態度幾有禮貌,主動同客傾偈。總結:店內氣氛唔錯,食物有質素,店員有禮。👍🏻下次放假會再嚟多次試吓佢哋個三層熱香餅😋
店員態度幾有禮貌,主動同客傾偈。
總結:店內氣氛唔錯,食物有質素,店員有禮。👍🏻
下次放假會再嚟多次試吓佢哋個三層熱香餅😋
2024-10-25 366 瀏覽
上次禮拜六日尼,見到多品$108,不過都等咗好耐😣唔係好夠飽,不過is ok,都會再嚟試多次嘅,因為知道佢weekday都有多品料理,仲要平啲㖭~今次嚟到,唔使等咁耐嘅,不過都一樣好細份🫨不過勝在好多選擇揀..可惜食完屙咗成日😣👉🏻👈🏻睇返OpenRice評價都有人食到肚痾..可能衛生未做足..不會再來了..不過店員落單時都非常有禮嘅,但可惜人手不足,食服務嘅話可以唔使嚟,冇睇返張單係咪免收+1?
2024-10-16 501 瀏覽
今次黎到荔枝角嘅coffee question我地tea time到 靜靜地幾舒服😌有套餐有花茶飲🌸叫左個griddles好快就嚟到,幾好食店員都好友善👍🏻近門口有張小朋友枱👶🏻當日無小朋友所以我放左Luffy上去打咭影相📸另外靠落地玻璃位置都可以影吓相,不過當日有其他客人,所以我哋就冇影到啦🥹下次再搵日試下咖啡☕️蛋糕都好似唔錯都可以試下🎂🍰
今次黎到荔枝角嘅coffee question
我地tea time到 靜靜地幾舒服😌

有套餐有花茶飲🌸
叫左個griddles好快就嚟到,幾好食
店員都好友善👍🏻

近門口有張小朋友枱👶🏻
當日無小朋友所以我放左Luffy上去打咭影相📸

下次再搵日試下咖啡☕️
蛋糕都好似唔錯都可以試下🎂🍰
2024-10-13 301 瀏覽
當日上堂之前預咗自己1個鐘頭時間食個lunch點知足足等左45分鐘先上菜一心係到諗整咁耐應該有驚喜但係$108一個有5樣野食既餐 完全唔夠飽 份量太少個飯團微暖 接近凍中間有個海鮮蜆類食品 太多沙了😢😢極速咁食完就去上堂上堂途中肚痛 痾到&$!?&&🙈真係難忘的經歷111111111111111111111111111111
當日上堂之前預咗自己1個鐘頭時間食個lunch
極速咁食完就去上堂
上堂途中肚痛 痾到&$!?&&🙈
真係難忘的經歷

2024-10-13
45 分鐘 (堂食)
2024-10-06 345 瀏覽
位於長沙灣嘅🌼Coffee Question ?🌼聽聞有個班戟漢堡所以嚟朝聖吓,今日星期六都有啲人嚟排隊等,因為舖頭面積唔大,座位比較迫,所以食完就走,我哋就嗌咗兩款主食同兩杯咖啡🍔Pancakes Burger $88 :首先介紹嘅就係差唔多每枱都會叫嘅pancake漢堡,佢係由三層嘅熱香餅組成,另外夾住煙肉雞蛋同埋豬柳,賣相睇落一般😅,其實呢個價錢都有啲貴😩,佢裏面嘅材料都係平價嘢,但係就賣$90個,食落嘅味道都係超普通,冇驚喜😩,pancake嘅口感比較腍,完全唔鬆軟,同喺M記食嘅冇咩分別,中間純粹夾住煙肉同豬柳,面層再加一層蛋,喺香港班戟漢堡嘅店舖唔多,但呢一間一定唔係好食😩😩🥯蒜香蝦牛油果x黑松露蛋貝果 $76 :另外叫咗個bagel,佢先係包裏面搽咗牛油果醬,之後再有三件蒜香蝦,賣相都係非常一般😅,佢嘅包純粹係烘一烘係完全冇加任何嘢😅,食落比較硬同埋冇乜包嘅味😩,裏面嘅蝦係爽嘅,不過都係冇乜味,另外夾咗黑松露蛋,不過黑松露嘅味道唔係好食得出,蛋滑嘅,整體一般😅☕️Flat White $38 :咖啡方面都係正常拉花,冇咩特別,但價錢都算平嘅👍🏻,不過咖啡味唔算香濃,另外一杯就

☕️Flat White $38 :咖啡方面都係正常拉花,冇咩特別,但價錢都算平嘅👍🏻,不過咖啡味唔算香濃,另外一杯就係Ice Latte $40 :都係正常味道,咖啡豆唔係咁出色,但佢勝在夠平,所以就見仁見智😌🥯蒜香蝦牛油果x黑松露蛋貝果