行過見到有絡繹不絕的顧客...🧐路過聽到此起彼落的"Sa Sa "蒸氣聲...🧐台灣人氣COMEBUYTEA首創「原葉現磨、單杯鮮萃」,杯杯都是原葉現磨現萃的飲品。優質茶葉放在你面前,選擇好茶葉後,由磨茶機現場磨成粉末狀,再類似蒸餾咖啡的做法,萃取原葉精華,愛品茶的朋友務必來感受看看。第一次試飲,我點了店內🔥推薦爆款——柴茶鮮奶珍珠$33。我不知道甚麼是柴茶,只是從沒有聽過飲過,所以想試一試。涷飲大約有500ml,茶味濃厚,帶有甘甜草青味,與別不同,但應該不會太多人喜歡這種味道 ,當中包括我😰😰。珍珠應該不是自家製的,味道及口感都是基本水平。下次光顧,我會選擇創作自己專屬的茶飲口味,只需3⃣️個步驟:選好茶➡️選口味➡️選口感。
行過見到有絡繹不絕的顧客...🧐
路過聽到此起彼落的"Sa Sa "蒸氣聲...🧐

2020-11-29 1308 瀏覽
每次黎親旺角都一定會過嚟幫襯佢嘅桂花烏龍茶佢嘅烏龍茶同埋桂花好重香味另外我會再加黑糖水晶佢嘅茶唔會好甜而且好大一杯好抵飲😊每次都要排隊等一段時間但係都係值得嘅。
每次黎親旺角都一定會過嚟幫襯佢嘅桂花烏龍茶
佢嘅烏龍茶同埋桂花好重香味
另外我會再加黑糖水
佢嘅茶唔會好甜而且好大一杯好抵飲😊
每次都要排隊等一段時間但係都係值得嘅。
2020-11-21 899 瀏覽
Come buy tea💕🤩⁉️乜原來珍珠奶茶都可以好似咖啡禁研磨同沖劑㗎☕️⁉️~𝕋𝕙𝕖 𝕋𝕒𝕚𝕨𝕒𝕟𝕖𝕤𝕖 𝕤𝕥𝕪𝕝𝕖 𝕠𝕗 𝕘𝕣𝕚𝕟𝕕𝕚𝕟𝕘 𝕒𝕟𝕕 𝕓𝕣𝕖𝕨𝕚𝕟𝕘 𝕓𝕦𝕓𝕓𝕝𝕖 𝕥𝕖𝕒~🇹🇼 ❤️ 𝙊𝙧𝙞𝙜𝙞𝙣𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙏𝙖𝙞𝙒𝙖𝙣, 𝘾𝙤𝙢𝙚𝙗𝙪𝙮 𝙏𝙚𝙖 𝙛𝙚𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚𝙨 𝙖 𝙙𝙧𝙞𝙣𝙠 𝙢𝙚𝙣𝙪 𝙤𝙛 𝙗𝙪𝙗𝙗𝙡𝙚 𝙩𝙚𝙖 𝙖𝙣𝙙 𝙛𝙧𝙪𝙞𝙩 𝙟𝙪𝙞𝙘𝙚𝙨. 𝙃𝙖𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙤𝙬𝙣 𝙩𝙚𝙖𝙥𝙧𝙚𝙨𝙨𝙤 𝙢𝙖𝙘𝙝𝙞𝙣𝙚𝙨, 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙙𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨 𝙖𝙧𝙚 𝙪𝙣𝙞𝙦𝙪𝙚𝙡𝙮 𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙞𝙣 𝙩𝙝𝙧𝙚𝙚 𝙨𝙞𝙢𝙥𝙡𝙚 𝙨𝙩𝙚𝙥𝙨: (1) 𝙂𝙧𝙞𝙣𝙙 𝙮𝙤𝙪𝙧 𝙨𝙚𝙡𝙚𝙘𝙩𝙚𝙙 𝙩𝙚𝙖 𝙗𝙮 𝙤𝙣𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙤𝙨𝙚 𝙢𝙖𝙘𝙝𝙞𝙣𝙚𝙨. (2) 𝘽𝙧𝙚𝙬 𝙮𝙤𝙪𝙧 𝙩𝙚𝙖 𝙪𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙖𝙥𝙥𝙧𝙤𝙥𝙧𝙞𝙖𝙩𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙚𝙡𝙚𝙘𝙩𝙚𝙙 𝙩𝙚𝙢𝙥𝙚𝙧𝙖𝙩𝙪𝙧𝙚. (3)𝙃𝙖𝙣𝙙𝙨𝙝𝙖𝙠𝙚 𝙮𝙤𝙪𝙧 𝙩𝙚𝙖 𝙖𝙨 𝙞𝙛 𝙮𝙤𝙪 𝙖𝙧𝙚 𝙖 𝙗𝙖𝙧𝙩𝙚𝙣𝙙𝙚𝙧🤪😳.1️⃣𝐎𝐬𝐦𝐚𝐧𝐭𝐡𝐮𝐬 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 𝐇𝐊𝐃 𝟒𝟑桂花烏龍雙奶🥛🥤味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️打卡分
Come buy tea💕🤩

打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️
份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐
環境(Environment):⭐️⭐️⭐️⭐
服務(Service): ⭐⭐⭐⭐

➡️👏One of their top favourites: The osmanthus is delicately rich in flowery aroma, which pairs well with the frothy and creamy latte🤩💙💚

✅Comebuytea (銅鑼灣廣場) (銅鑼灣, causeway bay)銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期地下G02號舖

✅ Comebuytea (北角匯) (北角, North Point)
北角渣華道123號北角匯2期2樓202號舖

✅Comebuytea (T.O.P This is Our Place) (旺角,Mong Kok)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place G03號舖

✅ Comebuytea (豉油街) (旺角, Mong Kok)
旺角豉油街50號富達大廈地下4號舖

✅ Comebuytea (新達廣場) (大埔,Tai Po)
大埔南運路9號新達廣場1樓A019號舖

✅Comebuytea (東港城) (將軍澳,Tseung Kwan O)將軍澳重華路8號東港城2樓A區

✅Comebuytea (悅來坊) (荃灣, Tsuen Wan)
荃灣荃華街3號悅來坊商場地下G16號舖
2020-11-16 682 瀏覽
今日来到这家平日大排长龙的奶茶店,一进店发现与平日的奶茶店有所不同,茶都是新鲜冲调,仲有一部类似于全自动咖啡机的机器,很是新颖。一进店发现有六大皇牌我们选了No.1 and No.2,虽然价钱比一般奶茶高些,但还是决定一试。强烈推荐重乳乌龙厚奶芋,乌龙茶香清甜配上皇家厚奶比例调得刚刚好,不会奶味过重或是茶味太重而盖过了彼此的味道,重点是小芋圆十分香甜口感特别好,喝完这杯放佛像吃了甜品一般反倒是No.1桂花乌龙双奶觉得并没有什么特别,同样都是HKD38,No.1还是最值得一试!
2020-10-24 1102 瀏覽
今日放工係旺角附近,又係奶茶癮起專登行左過黎T.O.P 既Comebuy Tea諗起佢地果杯柴茶鮮奶珍珠飲點知冇晒柴茶鮮奶珍珠就轉左飲炭焙烏龍鮮奶珍珠都幾多人排隊下,所以都等左10mins 左右其實Comebu Tea 既野飲茶味就真係好濃,因為佢係用茶葉粉去沖,所以今次既烏龍味算係我飲過既奶茶店入面算係最濃烈之一好香既茶味不過奶味就唔算好突出香滑果款,可能怕蓋過d 茶味珍珠就煙韌彈牙!整體唔錯如果中意飲茶既,應該要黎試下
今日放工係旺角附近,又係奶茶癮起
專登行左過黎T.O.P 既Comebuy Tea
諗起佢地果杯柴茶鮮奶珍珠飲
點知冇晒柴茶鮮奶珍珠
就轉左飲炭焙烏龍鮮奶珍珠
都幾多人排隊下,所以都等左10mins 左右

好香既茶味
不過奶味就唔算好突出香滑果款,可能怕蓋過d 茶味
珍珠就煙韌彈牙!
整體唔錯
如果中意飲茶既,應該要黎試下
2020-10-23
外賣自取
2020-10-19 769 瀏覽
係旺角做野果時 突然間好口渴 經過T.O.P果時發現左有間comebuy tea係度 見到佢d茶葉係分得好仔細 每一種茶葉都放係不同的儲存器內 比起其他台式飲品鋪 佢既檔次的確高一級 我就試左佢果桂花鳥龍 桂花味好香 一飲入口完全feel到 然後有鳥龍茶回甘的味道 佢又唔太甜 真係好適合唔鐘意太甜的人
真係好適合唔鐘意太甜的人
  • 桂花鳥龍
2020-09-27 986 瀏覽
厚奶烏龍小芋Q尼款奶茶含有兩款奶霜去調配🥤一款係同佢地濃郁嘅烏龍茶底互相融合而成嘅烏龍奶茶另外一款奶霜就係作為奶蓋飄浮喺奶茶上面🙈鍾意飲奶味重嘅朋友📣e款奶茶一定唔好錯過!另外佢哋嘅小芋圓口感煙勒👍🏻😋一粒一粒嘅小芋圓有時仲會伴隨好細好細粒嘅芋頭粒😋不愧係佢地鋪頭嘅top 1之選👍🏻👍🏻👍🏻
厚奶烏龍小芋Q
尼款奶茶含有兩款奶霜去調配🥤
一款係同佢地濃郁嘅烏龍茶底互相融合而成嘅烏龍奶茶
另外一款奶霜就係作為奶蓋飄浮喺奶茶上面🙈
鍾意飲奶味重嘅朋友📣e款奶茶一定唔好錯過!
另外佢哋嘅小芋圓口感煙勒👍🏻😋
一粒一粒嘅小芋圓有時仲會伴隨好細好細粒嘅芋頭粒😋
不愧係佢地鋪頭嘅top 1之選👍🏻👍🏻👍🏻
2020-09-23 632 瀏覽
次次路過都好多人,今日得閑啲,就終於過嚟排隊買,叫咗杯桂花烏龍黑糖Q,都等咗一段時間,但真係好好飲!!所以都抵返!茶味好濃好香,大大杯飲到爽!同埋佢舖頭裝飾都好靚,好鍾意呢個style
2020-09-18 689 瀏覽
疫情下大家都唔會隨便喺街除口罩好多台式飲品少左人買經過旺角 唯獨是comebuytea保持長人龍😂每次經過都咁多人排隊 唔通真係好好飲?今次終於有機會試🤣買左寒天Q之後 去左海濱公園一個少人嘅地方坐喺度慢慢嘆由旺角去海濱公園要大半個鐘時間飲嗰下仲覺得好冰涼好凍 睇嚟佢隻杯keep溫度好好🤓表面有啲奶霜 打得好細滑 感覺似淡味啲嘅芝士奶蓋😋佢地聲稱用左100%果汁 我都相信 因為芒果汁味幾重唔會覺得飲緊糖水😙加埋烏龍茶絕對係清甜嘅配搭今次叫左微糖對於我平時唔太鍾意甜飲品嘅人嚟講啱啱好~ 有啲芒果甜味 但完全唔會太甜☺️價錢嚟講 我覺得有啲貴$40一杯野飲 好飲 但間唔中飲一次就夠💜🤑 奶霜芒果烏龍寒天Q $40
疫情下大家都唔會隨便喺街除口罩
好多台式飲品少左人買
經過旺角 唯獨是comebuytea保持長人龍😂

每次經過都咁多人排隊 唔通真係好好飲?
今次終於有機會試🤣

$40一杯野飲 好飲 但間唔中飲一次就夠💜
奶霜芒果烏龍寒天Q
🤑 奶霜芒果烏龍寒天Q $40
2020-08-22
15 分鐘 (堂食)
奶霜芒果烏龍寒天Q
Menu冇清楚例明那一款茶不能加奶或果汁,詢問時店員不同問題時,對方態度不友善,亦不耐煩解答⋯可能一杯少少嘅消費,唔係咩大客,但都希望佢可以抱有基本禮貌對每位客人佢嘅態度絕對影響到客人品嘗該店飲品的心情,即使好飲⋯坦白講,都唔會想俾錢受氣,所以短期內無意再光顧而且事實上,性價比低,$3x/杯,茶味不足,奶味淡,配料偏腍整體嚟講,佢哋或者可以花啲心機時間,加強培訓,好好調整不足之處
2020-08-12
10 分鐘 (外賣自取)
2020-07-29 1173 瀏覽
台式飲品喺香港真係開到成行成市,而且價錢都唔平㗎,閑閑哋都$30杯,同食個晏晝其實冇乜分別以前細個嘅時候好鍾意飲,而家覺得唔係好抵,已經飲少咗好多,但係炎炎夏日帶住個口罩,真係熱到甩肺,見到呢間comebuytea ,忍唔住入去消費下<原創混搭茶加奶霜$30>唔同嘅茶種可以自選,之後再自選配料,可以根據自己嘅喜好混疊出自己鍾意飲嘅飲品,真係唔錯最重要嘅係後面有一排排嘅茶葉,真係用純正嘅茶要沖出嚟,當然杯嘢真係有茶香啦好懷念奶蓋嘅味道所以加咗$5要咗個奶霜,幾俾Creamy ,都幾好飲

<原創混搭茶加奶霜$30>
2020-06-16 1263 瀏覽
係旺角有很多台式珍珠奶茶店,呢個價錢唔係特別平,甚至有些少貴,但而家d珍珠奶茶普遍都係差唔多價錢。茉莉鮮奶綠加小芋圓,呢間無得叫3分糖,只有全糖,半糖,不另添加糖。所以叫左半糖,有d太甜了,但茉莉茶味很香。小芋圓食到粒粒芋頭。
2020-04-20 1405 瀏覽
最近天氣時冷時熱,昨天剛好近30度高溫,最啱嘆翻杯冰凍的飲料🧊 第一次試這家分店,見到top 5 推薦 便點了第五位的紅柚烏龍蘆薈Q 價錢係$35 價錢屬於中高水平啦 因為當天客人不算多所以等左10分鐘左右就已經整好了 效率都算不錯.味道方面不會死甜 有西柚果肉 亦有濃郁果香味 茶底不錯有茶葉香 茶底可以話係我心目中頭三名 👍🏻見到奶茶系列都好似好吸引咁 😍 下次再試試其他飲品啦~
2020-04-01 1378 瀏覽
同朋友行街行行下想搵個地方坐下,入左comebuy tea。買左杯皇家厚奶炭焙烏龍小芋圓($33)。我都係第一次飲呢間,最難忘就係好多芋圓,而且同我平時食的芋圓唔一樣,比較lum。加左入去杯奶茶度多左咬口。茶味岩岩好,都幾清淡,香。我都係照住它推薦的皇牌來叫,呢間價錢都偏貴,不過行過都可以試下。環境都幾好,適合傾計。
2020-03-16 1210 瀏覽
平時黎到Comebuy Tea只係會飲一款產~葡萄柚原汁配清香烏龍/炭焙烏龍加寒天晶球🥰微糖/少糖🥰但今日好想飲奶茶而且佢嘅Top1 都係奶茶,所以就決定order黎試下佢😝《皇家厚奶炭焙烏龍加小芋圓》微糖 $33呢杯飲品我隔左差唔多成個鐘先飲 ,因為我拎左番屋企先飲😂所以我唔會太期待芋圓既口感🤭一入口覺得好甜,唔prefer 係呢種甜度,可能小芋圓有糖水既關係所以太甜🤔🤔?但茶香係好不錯👍🏻 但奶味唔算突出⋯⋯小芋圓既口感同我預期嘅一樣,皮嘅邊邊開始軟腍~但中間部份都係有咬口嘅,而且間唔中會食到芋頭粒粒👏🏻所以如果杯飲品係即時飲嘅話個感覺應該會好好多呢度嘅坐低的確好唔過,所以如果俾我會再揀嘅話我會揀果汁加茶~ 感覺清新d
平時黎到Comebuy Tea只係會飲一款產~
葡萄柚原汁配清香烏龍/炭焙烏龍加寒天晶球🥰微糖/少糖🥰

《皇家厚奶炭焙烏龍加小芋圓》微糖 $33