2019-06-03 404 瀏覽
這家的飲品總是百飲不討厭果汁類飲品挻多的 店員服務挻不錯~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~雖然飲品真的沒太多選擇 但喜歡就是喜歡最緊要有一杯適合自己的飲品才對~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~·3Q百香果 HKD$22百香果真的很喜歡飲 靜靜媽經常點來飲可以點去冰塊微糖 飲品不又冷剛剛好~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~現在很多店也說 冰塊和甜度是固定那沒有得選擇 為什麼我要買來飲😂買飲品就為了解渴對吧🤔
這家的飲品總是百飲不討厭

那沒有得選擇 為什麼我要買來飲😂

買飲品就為了解渴對吧🤔
2019-05-22
2019-05-31 308 瀏覽
今日好為食嘅我決定自己一個人行街嘅途中 買杯嘢自己坐低飲下休息下 行過商場 就係呢度叫咗杯鳳梨茉莉椰果 鍾意飲甜野嚟又好驚太甜嘅我專登叫咗半糖 希望啱口味啦 用料方面 食得出佢入面落咗好多嘢果粒同埋新鮮菠蘿粒 感覺都幾抵 但係喺我叫咗半糖嘅情況之下佢都係超級極度之甜😱 所以飲咗三分之二我都嚇到唔敢再飲雖然嘢飲係有少少過份 但係都要讚讚佢嘅環境 佢另外分咗一個位出嚟畀客人坐 枱與枱之間空間都幾大 坐落冇乜壓迫感 所以都幾舒服總之 唯一嘅建議就係半糖嘅話唔好整咁甜 人哋就係唔想飲咁甜先至叫你調整甜度 🙈

2019-05-26
5 分鐘 (堂食)
$33 (其他)
2019-05-31 372 瀏覽
是日來到大窩口,在悅來坊門口看到Come Buy Tea居然沒人在排隊,須知道旺角的那家Come Buy Tea基本上時時刻刻也客似雲來,買一杯飲料最少也要等上半小時!因此我立即點了本人的最愛「桂花釀烏龍」,加配了黑糖晶球,等了不到2分鐘就拿到了!桂花香氣樸鼻,而烏龍茶香濃十足,真是一個很好的配搭,加配的黑糖晶球軟硬適中,咬口十足!近期居然在做同款第二杯半價的優惠,如果是情侶及三五知己好友,推薦大家試試點這杯飲料,帶有很清新的茶香,絕不會讓你失望!
桂花釀烏龍+黑糖晶球
2019-05-30
2 分鐘 (外賣自取)
$30 (其他)
桂花釀烏龍+黑糖晶球
2019-05-28 230 瀏覽
香港越嚟越多珍珠奶茶,好似大部分都差唔多味 ,comebuy第一次試又覺得幾新鮮喎。烏龍茶味好出好香嘅茶味,另外加咗奶蓋都唔係好漏,再加埋寒天珠珠,好有咬口,唔會太甜係珍珠外另一個不錯之選。咁啱做緊第二杯半價,唔知佢咁大杯,其實兩個人share一杯對於我嚟講都夠。

2019-04-23 345 瀏覽
話說有日經過旺角中心見到新開左一間飲品店,沖茶期間會冒出蒸氣,充滿茶香味好特別,忍唔住排隊買一杯試吓!而熱賣名單裏面,我就俾「桂花烏龍茶」深深吸引咗,因為我一向都好鍾意飲烏龍茶😍等左大約15分鐘,終於有得飲啦🥰飲落去真係非常有驚喜😻烏龍茶味好濃好回甘💕桂花味清香帶甜,而且仲有啲桂花喺入面😍個黑糖精球都好特別,有兩種口感,一種似啫喱碎好清甜,另外一種係好爽脆嘅黑糖珠珠,重點唔會好甜!真係一試就愛上咗😍而家每次經過旺角都一定要買一杯先覺得舒服!喜歡烏龍茶嘅朋友一定要試一試啊!

等左大約15分鐘,終於有得飲啦🥰
外賣自取
2019-03-15 251 瀏覽
我下午去飲了杯熱桂花烏龍茶,叫的時候要熱,店員冇反應黑口黑面,到收茶後發現杯茶是微溫一點熱的感覺也沒有但茶是有桂花及茶味的可惜造的過程及人為令它失敗飮了,半杯後更感到反胃想吐🤮
2019-01-06 370 瀏覽
行過見到呢間野,有好多大大樽茶葉,仲要係即磨茶葉,好似好pro,個樣又少少似coffee shop feel,有枱可以慢慢坐,價錢可以接受!點左個桂花烏龍加宇圓,$33,未飲就聞到桂花香味好香,烏龍茶味好濃烈,宇圓做到好細粒,可以吸埋黎食,但因為茶味太濃太香,變左宇圓味無咁出色,但呢間野好飲過平時乜茶乜茶個的,唔係一個保溫壺沖定擺幾個鐘嘅茶,因為係見到佢地即磨即漏,感覺茶味好鮮,非常唔錯,會再黎試下其他味道既茶葉!

10 分鐘 (堂食)
宵夜
2019-01-01 221 瀏覽
香港越開越多飲料店我最鍾意嘅都係茶味而又唔係太甜嘅嘢飲難得經過悅來商場 梗係要黎一黎comebuy tea!!!!店舖一直用噴煙方式加熱茶葉就咁睇已經好吸引!!!!叫咗杯柚子烏龍茶配蘆薈哇好好味茶味好香好濃!!!!!!!而且食到有柚子肉!!!!雖然貴咗啲但係好值得推介!!!
香港越開越多飲料店
我最鍾意嘅都係茶味而又唔係太甜嘅嘢飲

店舖一直用噴煙方式加熱茶葉
就咁睇已經好吸引!!!!

叫咗杯柚子烏龍茶配蘆薈
哇好好味茶味好香好濃!!!!!!!
而且食到有柚子肉!!!!
雖然貴咗啲但係好值得推介!!!
2018-12-21 211 瀏覽
星期五收十點半,10:25 pm未夠鐘就話截左單,之後我講未夠鐘,位收銀員隔離果位(唔知係咪你上司)都話繼續做啦,位收銀員仲要成程黑口黑面,見呢位收銀員仲train 緊新人添,使唔使咁趕客呀,得罪你咩,你地連閘都未攔架喎。之後我話要熱,唔知呢位店員點解聽到我要溫既,然後我重覆一次話熱既,呢位店員既嘴臉真係令人反感,成程亦冇一句多謝/唔好意思。 咁唔想做不如唔好做啦。唔怪得荃灣分店咁靜,元朗好生意好多,呢位收銀員要負好大責任呀!希望公司佢睇到同正視呢個問題

2018-11-26 280 瀏覽
今日去開旺角做野,食完LUNCH 經過COMEBUY見唔係太多人,就買咗杯黎飲。今次我就要咗炭焙烏龍茶厚奶再加芋圓。唔係等咗好耐就有得拎,而D STAFF服務都算唔錯,有主動問下要唔要多少甜少冰果D。基本上每次去COMEBUY 都會叫炭焙烏龍,因為貪佢D 茶味比較濃,同埋又無GREEN TEA 咁涼。comebuy除咗珍珠之外仲有其他特別既佩料簡,我自己比較鐘意芋圓,食落同普通芋圓一樣仲咬到有芋頭,蕃薯係入面。不過下次應該未必會叫厚奶,雖然係滑啲,不過個茶味就淡咗。

2018-10-10 343 瀏覽
悦來主要有 starbucks 同 comebuy tea 可以飲到手摇飲品。我覺得 comebuy tea 好特別,因為一般台式茶飲店唔會投資咁貴既器材。佢有部會噴煙既機,我無細心睇,但應該係用黎蒸餾 d 茶 / 奶的。佢茶既種類都已經超多,岩曬對茶有要求既人。之前都係飲開仙草厚奶炭焙烏龍,今次見佢塊牌有 d 大推介,就試左 top 1 結果都無令我失望!茶味同奶味都幾平衡到的,但奶味會略嫌重過茶味。厚奶既奶味超香濃,好正。我問過店員厚奶同奶霜既分別係咩?店員話前者係蒸餾過,會重 d 奶味。後者就係茶面有奶,應該類似奶蓋咁,不過無芝士。芋圓就有芋頭粒粒可以咬下,都幾過癮啊,幾鍾意,不過就略嫌有少少過甜。整體係正既,入口好舒服,飲完唔會條脷好 hi ~~下次我會試 top 2 既!
我覺得 comebuy tea 好特別,
因為一般台式茶飲店唔會投資咁貴既器材。
佢有部會噴煙既機,我無細心睇,
但應該係用黎蒸餾 d 茶 / 奶的。
佢茶既種類都已經超多,
岩曬對茶有要求既人。
之前都係飲開仙草厚奶炭焙烏龍,
今次見佢塊牌有 d 大推介,
就試左 top 1
結果都無令我失望!

茶味同奶味都幾平衡到的,
但奶味會略嫌重過茶味。
厚奶既奶味超香濃,好正。
我問過店員厚奶同奶霜既分別係咩?
店員話前者係蒸餾過,會重 d 奶味。
後者就係茶面有奶,應該類似奶蓋咁,不過無芝士。

芋圓就有芋頭粒粒可以咬下,
都幾過癮啊,幾鍾意,
不過就略嫌有少少過甜。
整體係正既,入口好舒服,
飲完唔會條脷好 hi ~~
下次我會試 top 2 既!

2018-10-09 269 瀏覽
朋友住荃灣西都會特意走來買的店。店的環境裝潢很光鮮。而且還有很多機械和手搖的儀器。不過有個缺點是排隊等候的位置並不清晰。如果不是見到八達通,我都不知道收銀處在那。話說,八達通機壞了😂。我點了排名第一的烏龍奶芋圓。無糖走冰。有得試飲都幾得意。這個試飲是桂花烏龍。有桂花蜜香,幾夾烏龍茶。下次買可試這個。我想試的時候,店員竟然主動提示我這桂花烏龍會與我點的烏龍奶相似。幾好記性。😮👍其實這裡的店員都很有禮地招呼客人。笑容滿面的客服在香港很少見🤣回歸正題,厚奶烏龍小芋Q($30) 優點是佢沒有奶粉的甜味,而茶味我認為偏淡薄。由於我點無糖,甜的味道主要是由小芋圓提供。但我一飲之下,發現不是粒粒有味。打開蓋子,的確不是每一粒都是芋圓。有一些是透白色的。芋圓則是橙黃色的。不是地瓜圓才是橙黃嗎?這令我很困惑🤣不過味道都有芋味,我不深究了🤣
朋友住荃灣西都會特意走來買的店。
店的環境裝潢很光鮮。而且還有很多機械和手搖的儀器。

我點了排名第一的烏龍奶芋圓。無糖走冰。

外賣自取
2018-10-08 180 瀏覽
Comebuy 已經開左咁耐,勁多分店都仲做得住証明都係有實力嘅。試過某啲新進嘅中伏飲品後,都想試番啲安全啲😂comebuy 佢都keep住有新飲品出, 有新意嘅。好耐冇飲,先黎一杯凍桂花烏龍茶~ 同我想像一樣,桂花味好清香,味道唔會太假。烏龍茶唔會太濃,冇苦澀嘅感覺,有香濃茶香但唔會over左。第一次覺得呢2隻味原來可以咁match架。飲完一陣個口有少少回甘嘅感覺。好中意呢種aftertaste, 令人回味,飲完心情勁靚~

2018-10-05 124 瀏覽
There are so new many bubble tea shops in hk, but Comebuy Tea is no doubt the best!The taste of tea is so strong that no other bubble tea shops can offer! My favourite is 厚奶烏龍仙草. This combination matches a lot. Though it does not offer 珍珠, 仙草indeed is a healthier option.Long queue but worth it!
Long queue but worth it!
2018-09-18 228 瀏覽
今日係荃灣附近有D野處理, 搞掂完就去行下街,行到去悅來坊有少少口渴, 見到有間come buy於是上前望望,都幾多人幫襯, 心諗應該唔太差掛, 試下喇!揀左店鋪推介NO.1既厚奶烏龍小芋Q(熱) $30大約等左5分鐘左右取茶~我急不及待的打開黎飲, 一飲而下!!正呀!!!!!!!!!!!茶味夠、奶的份量剛好沒有蓋過茶的味道、芋圓軟熟好食!!PS. 由於出乎意料地好飲~我已經決定好下次經過既時候就買TOP5入面排第二位既桂花烏龍黑糖Q!期待下次的驚喜
今日係荃灣附近有D野處理, 搞掂完就去行下街,
都幾多人幫襯, 心諗應該唔太差掛, 試下喇!
揀左店鋪推介NO.1既厚奶烏龍小芋Q(熱) $30
大約等左5分鐘左右取茶~
我急不及待的打開黎飲, 一飲而下!!

厚奶烏龍小芋Q
2018-09-08
5 分鐘 (堂食)
$30 (其他)
厚奶烏龍小芋Q