2024-03-29 339 瀏覽
最近終於有機會光顧一直放在To Eat List 的Cafe,就是位於觀塘東廣場的Comfy by Chef's Stage。除了環境食物都相當打卡able,食物質素都非常高!**香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條($68):雞翼烤得香脆多汁,肉質鮮嫩,配上青檸蜂蜜柚子醬,好fresh好開胃。另外粗薯條口感酥脆可口。**蒲燒鳗魚薄餅($138):薄餅底鬆軟,上面鋪滿了鮮嫩多汁的蒲燒鳗魚,配埋芝士和木魚絲,讓人回味無窮。**日式吉列豬扒明太子意大利飯($138):吉列豬扒外皮炸得酥脆,同時保持肉質鮮嫩,好出色。明太子醬汁與意大利飯完美結合,十分香濃。**抹茶红豆拿破崙配黑糖蕨餅($58):拿破崙的酥皮層層疊疊,香脆可口。搭配抹茶醬和紅豆蓉,甜度適宜,側邊仲伴有兩粒軟糯的黑糖蕨餅。**焦糖脆脆咖啡奶昔 ($52)/ 柑桔雙檸梳打($42):咖啡奶昔口感非常順滑,上面的焦糖脆脆好好味。另外朋友點了柑桔雙檸梳打,酸甜味道完美平衡,非常清爽解渴的飲料。

**香烤美國雞翼配青檸蜂蜜柚子醬配薯條($68):

**蒲燒鳗魚薄餅($138):

**日式吉列豬扒明太子意大利飯($138):

**抹茶红豆拿破崙配黑糖蕨餅($58):

2024-03-11
2024-03-29 286 瀏覽
之前在將軍澳就已經吃過Chef’s stage,他們的牛肉漢堡包非常好吃。今天發現觀塘隱藏在東商場裏面的Comfy應該是同一個集團,感覺上比較cafe輕食路線。炸意大利燒烤菇配黑松露蛋黃醬的大啡菇十分有菇味,用麵包糠炸像日式吉列的口感,香脆不硬。黑松露醬,味道十分濃郁,與炸大啡菇很配。另一半不喜歡明太子,因為害怕會有腥味,可是我們還是點了日式吉列豬扒明太子意大利飯。可能是醬汁調配的關係,完全沒有吃到腥味,另一半覺得很可以接受,而且醬汁可口,每一口意大利飯都很濃郁。炸豬扒方面發揮正常,並不是非常厚身的豬扒,算不上肉汁豐富,略為有一點點乾,但也是好吃的。因為我們一開始猶豫要不要點軟殼蟹意大利飯,但因為是配冬陰功醬,今天並不是很想吃辣,最後點了軟殼蟹牛油果漢堡包。軟殼蟹沒有腥味,而且炸得很香口,而麵包跟牛油果醬永遠都很配,這也是一道不錯的選擇。這裏的食物份量也是非常充足,我們兩個人點了兩個主菜加一個小食,最後吃剩了三分之一帶回家。

2024-03-28 168 瀏覽
嚟到梗係要飲咖啡,今日Hot Flat White 入口令人回味無窮,重新振作,正!在觀塘繁忙的環境有這間食店Cafe,實在難能可貴,每次食物和服務均有高水準,讚!!!我會繼續幫襯。
2024-03-28
2024-03-20 171 瀏覽
在观塘返工,今日中午lunch同同事来到这间cafe。餐厅环境都蛮漂亮,食物选择也很多。✨all day breakfast选择了可颂和炒蛋,都很好吃!可颂有很香的黄油味,烤得刚刚好。炒蛋也很嫩滑✨黑松露蘑菇烩饭超爱这个!黑松露很香,量也很多,饭煮得软软绵绵,每一口都包裹着奶油黑松露酱汁,超级好吃😋
✨all day breakfast
✨黑松露蘑菇烩饭
2024-03-17 194 瀏覽
從前嘅觀塘區,都係以 #速成文化 為主,打工仔附近「食個快」就要返上樓做嘢😅 不過今時唔同往日,工廠區🏭已經活化成形,周圍都會搵到好多特式餐廳同打卡點☕️呢日我哋就嚟到「東廣場」裡面嘅「Comfy by Chef's Stage」同 #首領 慶祝生日🪅 餐廳走文青風,裝飾都以木色為主題,環境都幾舒服🍃色彩繽紛嘅餐牌非常吸睛👀 講到嚟開 #生日會,梗係要食個飽🤭 #前菜 我哋要咗 prama ham配沙律菜,大大份好新鮮🤤 #炸大啡菇、#薯條 配 #黑松露醬 好香口🤤 而 #主菜 方面,我就點咗份 #肉眼扒,烤焗過嘅蒜頭零舍有風味,不過件 #肉眼扒 就似乎麻麻地,肉質比較靭,而且無咩肉味… 質素一般般啦😅鍾意打卡嘅大家,就一定要試吓佢哋嘅 #飲品,#紅火龍果、#香蕉 加 #菠蘿 成為我呢餐嘅 #DetoxJuice,除咗顏色靚之外,#鮮果汁 入口非常清新🤤 喺 #觀塘 難得搵到一片淨土,簡簡單單嘅一餐,同朋友傾吓講吓,都幾寫意㗎♥️📍 Comfy by Chef's Stage (觀塘)成業街7號東廣場地下G25-31 & G59號舖

2024-02-26
2024-02-27 222 瀏覽
黑松薯條:粗身薯條,外脆內軟,入面粉粉的。炸得熱辣辣,有唔少芝士同松露碎係面,但又唔油膩。松露醬好香好味👍🏻香草雞燒烤醬薄餅:有菠蘿、洋蔥、雞肉,芝士同蕃茄醬超多,好足料。餅底薄脆香口,食完唔會滯。虎蝦蕃茄汁扁意粉:虎蝦好大隻,冇雪味,肉質結實有口感。意粉吸收晒啲蕃茄汁,好入味但又唔會太腍👍🏻牛油果香蕉奶昔:香蕉味好出,奶昔香滑,可能隻蕉好甜,感覺可以當飯後甜品。紫薯鮮奶:淡淡紫薯味,唔會好甜,感覺冇添加糖,係鮮奶嗰種微甜,健康之選。感覺東廣場好似葵廣或者旺中,有好多地道小店餐廳,但就有啲迫。但呢間餐廳環境好靚有文青feel,闊落舒適。冇限時又有sparkling water自助,唔錯。

2024-02-20 303 瀏覽
去過將軍澳間分店食覺得食物環境同服務都好好打算同佢其他分店試下但觀塘呢間服務都幾差,食物質素都一般小食點左黑松露薯條,但炸得好乾Main 點左牛扒同pizza, 上到檯只係微暖放野食上黎既時候唔止一次俾啲碟撞到甜品叫左後上,結果食緊main中途唔同你講就放左上黎明明Book檯前問過冇限時食,但係d waiter就不停催賣單,仲要果陣唔係有其他客人排隊等緊位如果你一班朋友去食飯打算傾計傾耐啲就唔建議去,因為d waiter會係咁趕人走對呢間分店表示失望
去過將軍澳間分店食
覺得食物環境同服務都好好
打算同佢其他分店試下
但觀塘呢間服務都幾差,食物質素都一般
小食點左黑松露薯條,但炸得好乾
Main 點左牛扒同pizza, 上到檯只係微暖
放野食上黎既時候唔止一次俾啲碟撞到
甜品叫左後上,結果食緊main中途唔同你講就放左上黎

對呢間分店表示失望
2024-02-20 254 瀏覽
🔸Comfy by Chef‘s Stage🔸🔆Sor! 我一直以為東廣場就係食啲麻麻甩甩嘅野,真係估唔到入面會有一間精緻休閒風格嘅cafe係入面。仲要係Chef’s Stage主理。喂喂,唔知大家有冇食過Chef‘s Stage本人,我食過幾次,覺得質素都幾唔錯,係信心嘅保證,所以對今次依間Comfy都幾高期望架!🔆餐廳嘅裝修同格局都真係幾配合佢Comfy依個名,位置坐落都幾闊落舒服,見大家食完都會坐係到傾多陣計,亦唔係好見職員會趕人走,我仲見到人係到傾保險😂😂。👍煙三文魚賓尼迪蛋酸種麵包 $108見唔見到隻Benedict Egg有幾靚,切出黎個下真係橙黃色蛋黃,蛋味好香濃。煙三文魚,Benedict Egg,青瓜配搭清新,口感豐富。酸種麵包較煙韌,帶有好微嘅酸味。好食!👍明太子珍寶鮮帶子扁意粉 $138OH MY! 佢係MVP! 大大粒彈牙帶子一共有3粒,明太子醬汁係一個好適中嘅稠度,每啖扁意粉都勁多醬汁同明太子脆啵啵嘅口感,又有明太子鹹香味,但又唔會過鹹。配埋入面嘅蘆筍同秀珍菇菇,新鮮爽口。出色!👌安格斯牛肉漢堡 $128OPPS...食完個咁yum嘅意粉,個漢堡即刻失色左唔少
🔸Comfy by Chef‘s Stage🔸

👍煙三文魚賓尼迪蛋酸種麵包 $108

👍明太子珍寶鮮帶子扁意粉 $138

👌安格斯牛肉漢堡 $128
OPPS...食完個咁yum嘅意粉,個漢堡即刻失色左唔少。一上到黎,成份餐點真係好靚,薯條份量好多,仲熱辣辣,脆嘅。但個安格斯牛肉漢堡就一般般啦,唔係好知到底係個包乾定係個牛肉乾,但食落就係一種乾嘅口感,唔得Juicy。調味都唔係太夠,味道淡左,有啲失望🥲。

👍意大利芝士蛋糕 $58
依個價錢黎講,個size都幾大件。佢唔係好濃咖啡味,但佢個cream同中間蛋糕位都好moist好滑。cream嘅奶香同朱古力粉味道較出同濃,佢未必係一件好正宗嘅Tiramisu,但佢嘅combination絕對係一件好食嘅甜品

🔆Overall我就話,Chef’s Stage出品,唔會差得去邊嘅,係信心嘅保證。

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩
🦁先生:🤩🤩🤩🤩
📌地址:觀塘成業街7號東廣場地下G25-31 & G59號舖
2024-02-20 221 瀏覽
⭐️ 烤雞胸明太子醬賓迪蛋酸種麵包 $108明太子充滿鹹香味、煎到外皮脆香嘅酸種麵包、簡單調味嘅烤雞胸,加埋橙黃色嘅流心蛋。一切落去,蛋黃緩緩流出🤤🤤,夾埋惹味明太子、雞胸同充滿牛油香嘅酸種麵包。的確幾出色、好味🙌🏻🙌🏻。⭐️ 水牛芝士無花果巴馬火腿沙律 $128色彩、食料豐富。有水牛芝士、無花果、火腿、車厘茄、果仁碎、同埋其他新鮮沙律菜。欣賞佢嘅水牛芝士有彈性,口感有少少濕潤,有奶香出。配搭巴馬火腿,鹹香嘅配搭,幾唔錯。⭐️ 松露薯條 $58推薦!熱辣辣嘅薯條💛,加上少少蒜蓉同埋黑松露喺面,再配上黑松露醬,或者茄汁非常邪惡好味😆。特別鍾意佢嘅黑松露醬💕,濃香好味,帶起到薯條嘅味道。⭐️ 冰磚鴛鴦 Espresso Ice Cube Milk Tea $46有得揀原味、玫瑰、榛子、定係焦糖,最後叫咗榛子味。賣相吸引。有一粒粒嘅咖啡冰磚加厚牛奶,自己倒奶茶落去,變成一杯鴛鴦,好好玩😎😎。⭐️ 牛油果香蕉奶昔 $46奶昔濃厚、油膩。牛油果嘅果香,配搭住香蕉嘅甜味,牛油果同香蕉嘅配搭梗係冇得輸。有少少可惜喺,香蕉嘅甜味有少少蓋過咗牛油果嘅味道🙈。🍄 總括嚟講食物唔錯、精緻,打卡able。餐廳位置喺商場
⭐️ 烤雞胸明太子醬賓迪蛋酸種麵包 $108

⭐️ 水牛芝士無花果巴馬火腿沙律 $128

⭐️ 松露薯條 $58

⭐️ 牛油果香蕉奶昔 $46

🍄 總括嚟講
食物唔錯、精緻,打卡able。餐廳位置喺商場嘅一邊,靜靜地,同朋友傾偈都幾寫意。

📍Comfy by Chef's Stage (東廣場)
觀塘成業街7號東廣場地下G25-31 & G59號舖
Shop G25-31 & G59, G/F, E Plaza, 7 Shing Yip Street, Kwun Tong
松露薯條
牛油果香蕉奶昔
松露薯條
牛油果香蕉奶昔
2024-02-17 148 瀏覽
今晚在觀塘吃飯,這家餐廳在地鐵站附近。餐牌上有不同款式的果汁、茶類選擇,主食的選擇也很豐富。⭐️炸義大利燒烤菇配松露蛋黃醬炸得酥脆的切條蘑菇配上松露蛋黃醬,入口酥脆,十分美味。⭐是日鮮榨健康果汁這杯果汁非常清爽,喝起來充滿了新鮮水果的味道,而且沒有添加任何的糖分。⭐熱鐵觀音鮮奶熱鐵觀音的香氣和濃郁的奶味完美融合在一起,喝起來非常舒服。⭐日式吉列豬扒明太子義大利飯豬扒上的明太子醬汁非常美味,豬肉嫩滑多汁,搭配上義大利飯,口感豐富。⭐香煎美國雞胸香煎的美國雞胸則帶來了更多嫩滑的口感,配上煎薯餅,讓這道菜更加豐富多樣。
今晚在觀塘吃飯,這家餐廳在地鐵站附近。

餐牌上有不同款式的果汁、茶類選擇,主食的選擇也很豐富。

⭐️炸義大利燒烤菇配松露蛋黃醬

炸得酥脆的切條蘑菇配上松露蛋黃醬,入口酥脆,十分美味。

⭐是日鮮榨健康果汁

⭐熱鐵觀音鮮奶

熱鐵觀音的香氣和濃郁的奶味完美融合在一起,喝起來非常舒服。

⭐日式吉列豬扒明太子義大利飯

⭐香煎美國雞胸

2024-02-05 176 瀏覽
想食飯又唔知去邊好上網search到呢度無令我失望嘢食環境都唔錯仲有好靚嘅貓貓狗狗壁畫餐廳分開2邊俾我坐到貓貓打卡位真開心食物方面都好多明太子嘅菜式我的班尼迪蛋有好多件麵包食完比食飯仲飽真心覺得份量好充足明太子意大利飯配吉列豬扒呢個組合真係第一次試個飯都幾好食嘅軟硬適中又唔會太重味但豬扒就幾重豬味而且都唔算多汁柚子蜜炸雞翼隻隻都好入味好脆好甜特飲非常出色曲奇奶昔好好味Oreo fans唔好錯過雖然細到似兒童餐飲料另外黃薑檸檬茶都唔錯
想食飯又唔知去邊好

Oreo fans唔好錯過
雖然細到似兒童餐飲料

另外黃薑檸檬茶都唔錯
2024-02-04 212 瀏覽
本身見到間餐廳裝修好吸引,女性朋友也推介,就想一試。在約8pm入座,叫了幾樣食物,加甜品心太軟列明後上,點知店員8:45pm ,在我們未完成鹹點的時候,就將甜品送上(連同雪糕😣加了$58)。有乜可能係我哋未食完鹹點,就冇問過我哋就送上甜品,同那個男侍應講的時候,他話歺廳即將收工,成間舖頭的店員口黑面黑(唔想做服務行業就轉行,由8.45pm趕收工sharp at 9.30pm),咁樣嘅服務態度絕對不會再幫襯,本身服務水平已是一般般,喺隔離歺廳(間間仍未收)食仲好😤其實在觀塘大把選擇!😡😡😡😡😡😡😡
2024-02-03
2024-02-02 158 瀏覽
是晚同好同事兩個人放工, 想食返d好嘢嚟慰勞下自己, 就決定又嚟觀塘嘅呢間 Comfy by Chef's Stage Kitchen,已經食過N次,因爲每次都可以好滿足又打下卡呃下like 咁!呢間仲有幾間姊妹店,不過走嘅路線唔同,觀塘呢間就係小清新路線,而元朗嗰間Chef's Stage Kitchen 喺西餐食扒一流,係我同朋友仔慶祝生日嘅好地方,建議大家去開元朗要試吖!今次嚟就食咗呢d 報告下:BUFFALO MOZZARELLA, FIG & PARMA HAMALAD0 水牛芝士無花果巴馬火腿沙律 $128呢個 salad 🥗裡面除咗有我覺得好好食嘅水牛芝士加parma ham外,上面仲有無花果,番茄仔,大量核桃碎,撈埋沙律菜後就係一碟超好食又健康嘅前菜啦,無花果好清新同清甜,好快就清咗成碟,好開胃。TONKATSU MENTAIKO RISOTTO 日式吉列豬扒明太子意大利燴飯 $138呢個意式燴飯反而燴飯有驚喜,燴飯裡面除濃濃嘅明太子外,仲有大量粟米 & 毛豆,加埋已經煮到入晒味好甜嘅洋蔥,口感真係好滿足😌😌,而吉列豬扒勁脆又唔太乾,呢個意式燴飯食完會好滿足!FRIED

今次嚟就食咗呢d 報告下:

FRIED PORTOBELLO WITH TRUFFLE MAYO 炸大啡菇配黑松露蛋黃醬
最後用咗加配價$58加咗呢個大啡菇配黑松露蛋黃醬。。。一上枱仲以為係炸雞翼🤣😆堅似!呢個外面勁香脆,裡面一咬落去勁juicy 爆汁,大啡菇d汁爆晒出嚟,唔錯!

另我仲叫咗杯 Banana & Avocado Milkshake $46, 牛油果,香蕉同牛奶係勁夾嘅,呢杯Mikeshake係係最愛之一,大推!!!
另同事叫咗杯Yuzu Apple Soda $42, 見賣相就一流,應該唔錯。

總括呢度係一間可以令你relax 加 chill下食下嘢又可打卡影相呃like嘅好地方!

2024-01-24
2024-02-02 72 瀏覽
平時行過東廣場地下都見到有間裝修得幾靚既Cafe,想試好耐架啦呢次Weekend黎到試佢既A LA Carte,原本以為賣相咁靚既話味道應該普普通通,點知原來味道同賣相都一流🍽️虎蝦蕃茄汁扁意粉 $128蕃茄汁既酸甜調配得啱啱好,連平時唔多鐘意蕃茄意粉既友人都覺得好食,扁意粉既份量亦都唔少🍽️水牛芝士無花果巴馬火腿沙律 $128沙律黎講呢個價錢偏貴,但份量同味道搭救,唔會過分酸既黑醋配埋清甜既鮮無花果,為呢碟沙律加唔少分,而且份量上係女仔一個人食會飽肚既,男仔就可能要加份小食,絕對唔係果啲食幾啖就食晒既沙律

虎蝦蕃茄汁扁意粉
🍽️虎蝦蕃茄汁扁意粉 $128

🍽️水牛芝士無花果巴馬火腿沙律 $128

虎蝦蕃茄汁扁意粉
水牛芝士無花果巴馬火腿沙律
植物擺設設計木系為主,簡單又舒適!~東廣場竟然有間咁大咁靚嘅cafe一直冇發現過西式野食選擇超多!pizza、意粉、burger等等…特別係嘢飲,好有特色😍多到好難揀!-烤雞胸明太子醬賓尼迪蛋酸種麵包 $108酸種麵包有牛油香🥹連埋流心嘅蛋黃,明太子醬雞胸肉一齊食超夾!好豐富跟餐加炸薯條$38炸得好香脆唔油膩🤤虎蝦蕃茄汁扁意粉$128蝦肉新鮮彈牙有大隻,而且連蝦尾嘅殼都冇食嘅更加過癮🤣番茄醬又唔好太酸,意粉🍝煮得啱啱好唔會太硬!-跟餐紫薯燕麥奶$25暖笠笠紫薯配燕麥奶好好飲,香甜得黎配燕麥奶冇咁漏😙冰磚榛子咖啡$23超打卡!有其他朱古力,鴛鴦,奶茶等等口味可以揀!實驗杯裝好得意又唔會太甜👍🏻👍🏻👍🏻打卡得黎又好味,大推!
植物擺設設計木系為主,簡單又舒適!~
東廣場竟然有間咁大咁靚嘅cafe一直冇發現過

西式野食選擇超多!pizza、意粉、burger等等…
特別係嘢飲,好有特色😍多到好難揀!

烤雞胸明太子醬賓尼迪蛋酸種麵包 $108
酸種麵包有牛油香🥹連埋流心嘅蛋黃,明太子醬
雞胸肉一齊食超夾!好豐富

跟餐加炸薯條$38
炸得好香脆唔油膩🤤

虎蝦蕃茄汁扁意粉$128

蝦肉新鮮彈牙有大隻,而且連蝦尾嘅殼都冇
食嘅更加過癮🤣
番茄醬又唔好太酸,意粉🍝煮得啱啱好唔會太硬!
跟餐紫薯燕麥奶$25

暖笠笠紫薯配燕麥奶好好飲,香甜得黎配燕麥奶冇咁漏😙
冰磚榛子咖啡$23

超打卡!有其他朱古力,鴛鴦,奶茶等等口味可以揀!
實驗杯裝好得意
又唔會太甜👍🏻👍🏻👍🏻打卡得黎又好味,大推!