2024-11-22 517 瀏覽
希慎廣場 B2 早陣子裝修完都未有時間去。今日喺附近做嘢就約咗個朋友去睇下。雖然佢似係一個 food court 形式嘅樓層,但餐廳嘅選擇一啲都唔 hea,好似今日約朋友去呢間 Cooley Oysters ® The Fine Restaurant 咁。除咗有自己獨立嘅 area 外,仲有 bar 枱可以睇住啲廚預備食物。我哋叫咗2個意粉同 4 隻生蠔. 意粉可以 +$18 揀特式飲品. +$78 加蠔或者香煎大蝦沙律同埋湯及甜品. 🦪Cooley Oysters 係養殖嘅生蠔,所以以養殖時間長短嚟分類。我哋叫咗- Cooley Gold® 36 months $48/隻- Cooley Gold® 54 months $68/隻雖然只係養多18個月,但 size 嚟講, 54 months 嘅Cooley Gold®就相對大隻好多。2款生蠔都唔係好肥大超級 creamy 嘅類型,而係入口清新又滿滿嘅海水味同蠔嘅鮮味嘅種類。唔好以為養蠔就會比下去,呢 2 款蠔都好!鮮!味!🍝香煎帶子配三文魚籽及海膽醬意大利粉 $128- 帶子比輕輕煎香,而三文魚籽滿滿,淡淡嘅海膽味同velout

🍝香煎帶子配三文魚籽及海膽醬意大利粉 $128
- 帶子比輕輕煎香,而三文魚籽滿滿,淡淡嘅海膽味同velouté好夾,慢慢喺個意粉醬滲出嚟,適合鍾意食濃濃velouté sauce 嘅朋友

🦞加拿大龍蝦意式扁意粉 $168
- 加拿大龍蝦意式扁意粉係呢度嘅招牌菜,sauce 都係比較 creamy 同rich 值得一提係佢個龍蝦鉗係已經拆咗個殼,超細心! 可以大啖肉咁放入口,正吖!

香煎大蝦沙律
份量適中嘅沙律有車厘茄,配埋微酸嘅沙律 sauce 同煎香咗嘅大蝦,令到味道好 rich,絕對有質數!

是日精選係粟米南瓜湯,好 creamy 打得好滑嘅南瓜湯加咗粟米為呢個湯增加咗口感同層次。

🥧甜品
- 輕輕嘅朱古力芝士蛋糕甜度適中,食完意粉都唔會覺得佢膩。

🥤飲品
- 我哋點咗熱情果烏龍茶同四季檸檬茶,雖然飲品本身已經預制無得揀甜度,但原來飲品本身一啲都唔會太甜,反而係走清新風嘅微糖飲品。

最後想講嘅係佢哋嘅侍應好細心,特別係果位唔識中文嘅男侍應,佢會主動問我哋食物 o 唔 ok,要唔要換碟,服務係超好。以呢個價錢,意粉份量㥤,食物質素同服務都係超抵!
2024-11-21
  • 生蠔
2024-10-23 1053 瀏覽
Cooley Oysters The Fine Restaurant喺希慎廣場新開嘅地庫,朋友介紹話啲生蠔好正,今日就過嚟試下。午餐仲做緊優惠添首先當然係試生蠔,我哋點咗兩款:愛爾蘭深海區域養殖 40月中size $58隻,同 澳洲Coffin Bay $68隻。愛爾蘭生蠔蠔肉飽滿,入口鮮甜帶有少少鹹味,蠔肉滑嫩,唔需要加太多調味已經好夠味。至於Coffin Bay 嘅生蠔,肉質厚實,味道偏甜,海水味冇咁重,但鮮味依然十足,兩款都非常新鮮,配咗少少檸檬汁同自家cocktail sauce ,味道更清新。龍蝦扁意粉 $168意粉煮得剛剛好,既有彈性又唔黏。龍蝦肉鮮嫩,搭配上特製龍蝦醬汁,意粉好掛汁,真係每一口都好滿足。帶子三文魚籽意粉 $128,升級咗套餐,+$78帶子煎得焦香但內裡保持住嫩滑,鮮味十足,再配埋三文魚籽,每一啖都可以感受到三文魚籽嘅爆炸口感,鹹香同意粉嘅奶油味完美結合,味道層次非常豐富。升級套餐仲有香煎大蝦沙律,大蝦煎得外脆內嫩,蝦肉鮮甜彈牙,配埋火箭菜嘅微苦,味道平衡得好好,食落去清爽又開胃。南瓜忌廉湯濃郁,南瓜甜味自然,忌廉令湯嘅口感更加順滑,飲完一啖好暖胃。甜品係

龍蝦扁意粉 $168

帶子三文魚籽意粉 $128,升級咗套餐,+$78

南瓜忌廉湯

甜品係 布甸
質感軟滑,甜度適中,布甸嘅香味濃郁但唔會過膩,仲有焦糖香蕉,士多啤梨,藍莓🫐,感覺好滿足。

蘋果汁 $18@
話說平時去開希慎廣場都係搭長電梯行上面啲舖頭,然後朋友同我講原來希慎廣場依家新開咗有food court😯我真係依家先知!仲要都幾多人食,好似好多間都好好味咁不過最搶眼嘅應該係呢一間Cooley Oysters🦪因為佢係open kitchen嘅設計,可以一邊食住一邊望住佢哋煮嘢食!而且我見好多人喺佢哋度食生蠔好似幾正。食完餐飯之後我都比依一間餐廳幾高評價!-愛爾蘭生蠔(36個月和54個月)🦪唔去依間餐廳唔知,原來生蠔都有分幾多個月🫣 佢哋嘅生蠔多次榮獲享譽全球食品飲料界奧斯卡的著名大獎Great Taste Awards,係該領域的最高榮🏆🥇今次試咗36同埋54個月嘅生蠔,說實話愛爾蘭生蠔就唔算好大隻,但鮮美讓我驚艷不已。36個月的生蠔肉質緊實,帶有淡淡的海洋氣息,入口滑順,令人回味🥹而54個月的則更為醇厚,海味更加濃郁,口感上更具層次感😋我見佢哋仲有好多生蠔優惠!真心下次想食生蠔嘅時候應該會再去呢一間!👍🏽-蘑菇湯🍄‍🟫我哋叫咗兩個All day meun~是日餐湯係蘑菇湯~湯底滑順,口感豐富。蘑菇的鮮味與奶油的醇厚完美結合-香煎頂級肉眼牛排配芬芳迷迭香醬汁🥩我哋叫咗Medium

-愛爾蘭生蠔(36個月和54個月)🦪

而54個月的則更為醇厚,海味更加濃郁,口感上更具層次感😋

-蘑菇湯🍄‍🟫
我哋叫咗兩個All day meun~

-香煎頂級肉眼牛排配芬芳迷迭香醬汁🥩
我哋叫咗Medium rare,香煎得外焦內嫩,肉質鮮美,煎得岩岩好!搭配芬芳的迷迭香醬汁,同牛排好夾!

-香煎帶子配三文魚籽及海膽醬意大利粉🍝
意粉嚟到嘅時候賣相已經超級吸引!!帶子的鮮嫩與海膽醬的濃郁相得益彰,意粉則吸收了所有的精華🥺係視覺和味覺的雙重享受,口感豐富!好想再encore

-柚子梳打和巨峰提子梳打🍹
兩者都好適合搭配整頓餐!柚子梳打酸甜平衡,而巨峰提子梳打則帶有濃郁的果香🥤

-自家製蛋糕🍰
我覺得係類似Tiramisu和黑森林mix埋既蛋糕🎂 Tiramisu的咖啡香氣與綿密口感相得益彰,而黑森林則是巧克力與櫻桃的絕妙結合,甜而不膩!好食嘅程度係我忍唔住問店員係喺邊度入貨,點知原來係自家製蛋糕🥲真心,如果佢出成個蛋糕我好想買!

2024-12-24 0 瀏覽
𐂴 What we ordered:Cooley Gold 36 mths (2pcs)Cooley Gold 54 mths (2pcs)招牌菜-加拿大龍蝦意式扁意粉(ALL-DAY DINING SET)傳統意大利卡邦尼意粉餐蠔餐湯餐甜品佢哋嘅生蠔有36/45/54/60mths 選擇今次就試咗佢哋嘅36mths & 54mths真係超級清甜同好有鮮味36mths 的比較鮮甜 口感較creamy而 54mths 則口感清爽 適合喜歡清淡生蠔風味的人他們的All-day menu可以+$78升級為套餐包生蠔/大蝦沙律+湯+甜品傳統意大利卡邦尼意粉 有煙肉、蛋黃和帕瑪森芝士滿滿嘅芝士 灑在意粉上 真係好滿足🥰另外試了他們家的招牌菜─加拿大龍蝦意式扁意粉意粉煮得剛剛好 有彈性 而且好掛汁龍蝦肉好鮮嫩 配埋龍蝦汁好味!
𐂴 What we ordered:
Cooley Gold 36 mths (2pcs)
Cooley Gold 54 mths (2pcs)
招牌菜-加拿大龍蝦意式扁意粉
(ALL-DAY DINING SET)
傳統意大利卡邦尼意粉

36mths 的比較鮮甜 口感較creamy
而 54mths 則口感清爽 適合喜歡清淡生蠔風味的人
他們的All-day menu可以+$78升級為套餐
包生蠔/大蝦沙律+湯+甜品
傳統意大利卡邦尼意粉 有煙肉、蛋黃和帕瑪森芝士
滿滿嘅芝士 灑在意粉上 真係好滿足🥰
另外試了他們家的招牌菜─加拿大龍蝦意式扁意粉
意粉煮得剛剛好 有彈性 而且好掛汁
龍蝦肉好鮮嫩 配埋龍蝦汁好味!
2024-12-24 0 瀏覽
今晚相約朋友到希慎廣場晚飯,每次經過這家餐廳都特別想試。餐廳是橢圓形的開放式廚房,讓你一邊用餐一邊可以看到廚師們的忙碌身影。這裡的廚師大多來自酒店業,專業又有經驗,讓人對食物的質量充滿信心。🦪說到生蠔,這裏主打愛爾蘭生蠔。今晚點了兩款,分別是36及54個月的cooley gold。36個月的 Cooley Gold 🦪味道清新,帶有一絲海水的鹹味,口感滑嫩,真的很好入口。而54個月的生蠔🦪就更濃郁,肉質豐滿,吃上一口彷彿能感受到大海的滋味,讓人回味無窮。除了生蠔,這裏還有全日套餐,按自己口味隨意配搭。我們點了白酒煮蜆,蜆非常新鮮,跟白酒的香氣搭配得恰到好處,它的烹調方法簡單,配上蒜頭及蔥,中西Crossover。主菜選了香煎頂級紐西蘭肉眼牛排(Medium Rare),肉質鮮嫩多汁,搭配特製的紅酒醬汁,惹味濃郁。另一主菜點了傳統正宗的卡邦尼意粉,這道菜的醬汁濃郁,意粉煮得剛剛好,不會過軟,還有芝士的香氣,讓整道菜充滿層次感。因為康復,不敢喝酒,所以選了杯熱 cappuccino,香氣撲鼻而來,口感滑順,完美地為這頓美餐畫上句號。總的來說,Cooley Oyster 食材新鮮,還有廚師的

除了生蠔,這裏還有全日套餐,按自己口味隨意配搭。

總的來說,Cooley Oyster 食材新鮮,還有廚師的精湛技藝,讓每道菜都有水準,絕對值得一試!
2024-12-19
  • 生蠔
2024-12-23 0 瀏覽
超讚的耶,姐姐和我到銅鑼灣行街,晚餐選了廣場內西式料理,店員服務態度好好,專賣即叫即開新鮮生蠔!生蠔新鮮,伴以香濃醬汁,清新開胃,生蠔蠔肉很彈牙。大大件厚肉,蠔汁滿滿。生蠔有不同的來源地,鮮甜,海水味香濃,散發快樂心情呢青醬豬鞍架 香濃之豬鞍,橙香滿滿,好好味!豬肉香濃又軟嫩,肥瘦剛好,味道好重,連帶骨頭那邊都好多肉汁耶。香濃的味道,呈獻經典的西式料理,自家製薯蓉,綿綿的香濃味道。帶子配三文魚子及海膽醬意粉明太子醬超香,義大利麵煮得真好!加了干貝跟鮭魚卵整個層次都提升了,生食級干貝煎到外酥內嫩,鮮到爆,鮭魚卵細緻入口即化,烤過的干貝也好好吃;整個海鮮味都超濃郁的。快樂的晚餐,跟姐姐聊聊心事

生蠔

青醬豬鞍架

帶子配三文魚子及海膽醬意粉

快樂的晚餐,跟姐姐聊聊心事
2024-12-09 137 瀏覽
原來希慎下面好多餐廳😋 閨密今日帶我去左一間有我最喜歡的生蠔🤗「36mths」 「54mths」先食頭盤生蠔😍 叫左2款不同size,超新鮮,有爽口,有creamy ,而且仲有海水味,超正呀😋「Pork Tomahawk 戰斧烤豬」這款豬,肉質爽脆,熟的程度剛好,好正😊「經典卡邦尼意粉」 這款香濃芝士意粉,相當好味😋內有咸火腿肉減輕膩胃感「忌廉蘑菇湯」是我最喜歡香濃蘑菇湯,是有咬口的,有好多碎蘑菇加上忌廉❤️「沙律」前菜又點少得沙律,這款是大蝦沙律,將大蝦煎至金黃色,配上沙律菜及醋,好令人開胃😄「Four Seasons Lemon Tea」「Kyoto Grape Soda」

「Four Seasons Lemon Tea」
「Kyoto Grape Soda」

2024-12-08 101 瀏覽
提起食蠔 我一定會揀Cooley Oyster!真係由天后食到嚟銅鑼灣~(太古誠品、cwb 希慎都有分店)佢地嘅愛爾蘭Cooley Gold ® 生蠔多次榮獲Great Taste Awards生蠔分別有36mths、45mths、54mths、60mths可選超級新鮮甜爽甜🩷🩷新技加入氨基酸 令蠔嘅餘韻延長另外,晚餐性價比超高!扒類唔過$200重點係真係好食!我完全地清碟!😋值得再嚟食~!🔸Oysters 36mths - 具獨特嘅鮮甜味、口感creamy,結合一絲物質,味道令人難以忘懷。45mths - 生蠔大小適中,口感清脆爽口、微甜,非常適合喜歡清淡爽口生蠔的人。🔸招牌西班牙戰斧烤豬 ($158)🔸香煎頂級紐西蘭肉眼牛排($168)2款扒都燒得出色好味,好有燒烤香氣,切開流出肉汁,口感鬆軟好食😋又夠肉味。連配菜都認真煮,可以全碟清哂!👍🏻

提起食蠔 我一定會揀Cooley Oyster!
真係由天后食到嚟銅鑼灣~
(太古誠品、cwb 希慎都有分店)
佢地嘅愛爾蘭Cooley Gold ® 生蠔
多次榮獲Great Taste Awards
超級新鮮甜爽甜🩷🩷
新技加入氨基酸 令蠔嘅餘韻延長
另外,晚餐性價比超高!
扒類唔過$200
重點係真係好食!我完全地清碟!😋
值得再嚟食~!

🔸Oysters

🔸招牌西班牙戰斧烤豬 ($158)
🔸香煎頂級紐西蘭肉眼牛排($168)
用餐優惠
信用卡優惠
2024-12-05 154 瀏覽
相信沒什麼人會對生蠔抗拒,大眾都會首選法國生蠔,但 Cooleu Oyster The Fine Restaurant 偏偏用上愛爾蘭生蠔,生蠔有多款不同月份生蠔供應,以最優質水域飼養,確保生蠔質素,得到歐盟認證作為賣點。此外,餐廳還有西式菜式供應,更可加錢轉為套餐,包沙律、餐湯和甜品,確實吸引。******************************Cooleu Oyster The Fine Restaurant 沒有選址於一間店舖,反而就在商場美食區內,以開放式吧枱,入座還可以看著主廚烹調美食,讓人可以輕輕鬆鬆,享受美食美酒。餐廳以All Day Menu和生蠔為主打美食,再以轉套餐或美酒相配,都足夠給不同食客選擇。以生蠔為賣點,當然要一試。愛爾蘭生蠔Cooley Gold ® 36 mths 2隻 HKD48/隻,簡單加少許檸檬汁,入口滑溜口感creamy,清甜美味。愛爾蘭生蠔Cooley Gold ® 54 mths 2隻 HKD68/隻,相對36個月大隻D,加少許檸檬汁,口感一樣滑溜,鮮味回甘,完全感到到質素水域之下生蠔那份鮮味。香煎日本帶子配三文魚籽及海膽醬意粉 HK

香煎日本帶子配三文魚籽及海膽醬意粉 HKD128,用上最鮮味食材煮成意粉,帶子上用刺身級別,輕煎2面,肉質嫩滑又鮮甜。意粉口感彈牙,用上海膽醬、三文魚籽和帆立貝肉粒,更多不同鮮味在其中,很滿足。

招牌西班牙戰斧烤豬佐意式蕃茄莎莎醬 HKD158,再加HKD78升級套餐,包了沙律、餐湯和甜品。是日餐湯,加入了紅菜頭蓉,入口多了清甜味,薯味不錯。

香煎大蝦沙律,大蝦煎得剛好,蝦味香濃,沙律菜新鮮,加上黑醋汁,更開胃。

戰斧烤豬佐意式蕃茄莎莎醬,用上西班牙豬,所肉淋又香。蕃茄莎莎醬酸酸地又開胃,但我更愛直接吃,濃郁肉味更好吃。最後,薯蓉滑溜無比如醬汁搬,拌著豬肉一拼吃下,又有另一番風味。

朱古力慕絲蛋糕,朱古力慕絲味道不錯,細細件又可以滿足吃甜品慾望。

• 戰斧烤豬佐意式蕃茄莎莎醬
  • 香煎大蝦沙律
  • 香煎日本帶子配三文魚籽及海膽醬意粉
2024-12-05 96 瀏覽
之前嚟希慎,都成日見到呢一間,今日就試吓佢。佢好似漆黑中嘅螢火蟲咁,喺呢個food court當中係好顯眼。全日Menu入邊最貴都係$168。+$78轉餐香煎大蝦沙律忌廉湯蛋糕加$78可以揀要沙律或者蠔,配埋湯同甜品。因為另外嗌咗蠔,所以就揀咗沙律。大蝦煎得好香,大蝦蛋呀。忌廉湯都好Creamy,一啲都唔馬虎。呢個價錢仲要包埋蛋糕真係好抵食!$168加拿大龍蝦意式扁意粉+$18 巨峰提子梳打$168 ,食到龍蝦意粉,仲有半隻龍蝦,份量都好足,龍蝦啖啖肉,龍蝦鉗都仲要拆埋殼。意粉份量都好多,個汁掛滿每一條意粉好滿足。巨峰提子梳打都好出色。$168 香煎頂級紐西蘭肉眼牛扒🥩呢個水準,竟然可以喺food court食到🥹見到佢哋呢度嘅生蠔好正,一定要試吓, Menu上面寫:生蠔多次茶獲享響全球食品飲料界與斯卡的著名大獎Great Toste Awards、代表工該領域的最高榮譽。在愛爾關蠔場最新流的租植技納培育而成,己經投入三年時間來研發這種創新的新品種生蠔。從2024年9月才在香港開始推出。$38/1 Cooley Gold 36 months$68/1 Cooley Gold 54 m
之前嚟希慎,都成日見到呢一間,今日就試吓佢。

+$78轉餐
香煎大蝦沙律
忌廉湯
蛋糕

$168加拿大龍蝦意式扁意粉+$18 巨峰提子梳打

$168 香煎頂級紐西蘭肉眼牛扒🥩
呢個水準,竟然可以喺food court食到🥹

見到佢哋呢度嘅生蠔好正,一定要試吓, Menu上面寫:

$38/1 Cooley Gold 36 months
$68/1 Cooley Gold 54 months

呢個價錢好抵食,食到有海水味,但又唔會腥,仲好Creamy,果然係攞獎!
2024-12-04 84 瀏覽
.今日帶埋肥妹仔出咗銅鑼灣約咗個朋友食個lunch見個面💓好耐冇一齊坐低食嘢啦🙌🏻 餐廳內部光猛,裝潢簡約‼️整體環境不僅注重品質,用餐氣氛正,生蠔🦪愛好者最理想既地方👍🏻香煎帶子配三文魚籽及海贈醬意大利粉🍝帶子煎得外脆內嫩,搭配新鮮的三文魚籽和海鮮醬,味道鮮美,令人回味無窮香煎頂級肉眼牛排配芬芳迷迭香醬汁🥩展現了肉質的鮮嫩,搭配迷迭香醬汁,增添了香氣和層次感,是肉食愛好者的理想選擇。整體而言,這裡的菜品不僅新鮮,還兼具創意和風味📍Cooley Oysters ® The Fine Restaurant (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場URBANHOOD B2樓B215號舖

香煎帶子配三文魚籽及海贈醬意大利粉🍝

香煎頂級肉眼牛排配芬芳迷迭香醬汁🥩

2024-12-04 79 瀏覽
同女兒去銅鑼灣做facial ,之後去希慎廣場URBANHOOD 食晩餐,Cooley Oysters是一間高質開放式西餐廳,設計雅緻,座位有吧枱,亦有卡座。生蠔即叫即開:CooleyGold®36mths:蠔肉口感Creamy軟滑, 海水鹹味較淡。CooleyGold®54mths:飽滿的蠔肉配上淡淡的海水味,肉質肥厚又。爽口香煎頂級肉眼牛扒:牛扒揀咗五成熟,肉質呈粉紅色,軟腍帶點韌性。配菜有焗薯、車厘茄和火箭菜,加上芬芳迷迭香醬汁,好惹味!戰斧烤豬:整塊豬排烤得香噴噴,入口可以品嘗到軟嫩、緊實、有嚼勁,和略帶Q 彈的筋肉,口感層次非常豐富,加上意式蕃茄莎莎醬,非常惹味!香桃梳打:入口清香,甜甜地幾好飲。四季檸檬茶:層次感繽紛、清新脫俗,清爽解膩。

生蠔即叫即開:

香桃梳打:入口清香,甜甜地幾好飲。

四季檸檬茶:層次感繽紛、清新脫俗,清爽解膩。
2024-11-13
最近我約了朋友去銅鑼灣購物於是經過希慎廣場地庫美食廣場我發現Cooley Oysters午餐水準真不錯 🦪🦪更提供多個月的新鮮生蠔,我一定叫大我這款愛爾蘭生蠔Cooley Gold是60個月約88蚊一隻,差不多整個掌心咁大:新鮮生蠔質感必用「完美無限」來形容既有鮮嫩口感,一入口有淡淡的鹹鮮味口感清新,經過咀嚼後,更有微妙鮮甜蠔味最後更有少許金屬味在口腔裏徘徊我愛吃優質生蠔,才帶有這麼多層次口感 ALL DAY MENU (12:00-22:00)🦞招牌菜 加拿大龍蝦意式扁意粉身為海鮮迷的我,這款加拿大龍意粉更是我美味之選,主角是鮮嫩有膏的龍蝦肉原來美味的龍蝦膏也不比大閘蟹膏遜色🤣配以新鮮龍蝦汁熬成的扁意粉,味道濃郁帶來味道上的刺激,令人回味無窮😘 🥩香煎頂級肉眼牛排配芬芳迷迭香醬汁最近我由於煮牛扒,又徹底失敗了我還是喜歡外出吃牛扒這款肉眼扒煮得非常出色弄得外酥內嫩,而且牛味濃郁甚至連烤薯角配菜也特別好吃,好值得一試!
最近我約了朋友去銅鑼灣購物
於是經過希慎廣場地庫美食廣場

我發現Cooley Oysters午餐水準真不錯

🦪🦪更提供多個月的新鮮生蠔,我一定叫大
我這款愛爾蘭生蠔Cooley Gold是60個月

約88蚊一隻,差不多整個掌心咁大:

新鮮生蠔質感必用「完美無限」來形容
既有鮮嫩口感,一入口有淡淡的鹹鮮味
口感清新,經過咀嚼後,更有微妙鮮甜蠔味
最後更有少許金屬味在口腔裏徘徊
我愛吃優質生蠔,才帶有這麼多層次口感

ALL DAY MENU (12:00-22:00)
🦞招牌菜 加拿大龍蝦意式扁意粉

身為海鮮迷的我,這款加拿大龍意粉更是
我美味之選,主角是鮮嫩有膏的龍蝦肉
原來美味的龍蝦膏也不比大閘蟹膏遜色🤣
配以新鮮龍蝦汁熬成的扁意粉,味道濃郁
帶來味道上的刺激,令人回味無窮😘

🥩香煎頂級肉眼牛排配芬芳迷迭香醬汁

最近我由於煮牛扒,又徹底失敗了
我還是喜歡外出吃牛扒
這款肉眼扒煮得非常出色

弄得外酥內嫩,而且牛味濃郁
甚至連烤薯角配菜也特別好吃,好值得一試!

2024-11-18 205 瀏覽
餐廳位於希慎廣場地庫,發現晚市套餐嘅價錢非常相宜,嘢食亦都好高質,有優質生蠔和西式晚餐,環境簡約而時尚,採用開放式廚房,非常適合與朋友聚餐。CooleyGold®36mths (N3) $48/隻36個月的生蠔口感嫩滑,海水味更為突出,帶有淡淡的礦物質風味,非常爽脆。CooleyGold®54mths (1+) $68/隻54個月的生蠔則更為成熟,肉質厚實,口感更為creamy。招牌戰斧烤豬佐意式番茄莎莎醬 $158豬排煎至外焦內嫩,肉質極其鮮美,配上自製的番茄莎莎醬,酸甜適中,平衡豬肉的油膩感。加拿大龍蝦意式扁意粉 $168意粉煮得剛好,彈牙而不黏,龍蝦肉質鮮嫩,與意粉的搭配恰到好處。特製的龍蝦醬汁香氣撲鼻,味道濃郁卻不會蓋過龍蝦的鮮味,是一個完美的組合。四季檸檬茶 +$18檸檬茶清新爽口,帶有淡淡的酸味,恰好解膩。熱情果烏龍茶 +$18熱情果烏龍茶則帶有熱帶水果的香甜,清爽無比。

CooleyGold®36mths (N3) $48/隻

CooleyGold®54mths (1+) $68/隻
54個月的生蠔則更為成熟,肉質厚實,口感更為creamy。

招牌戰斧烤豬佐意式番茄莎莎醬 $158

加拿大龍蝦意式扁意粉 $168

四季檸檬茶 +$18
檸檬茶清新爽口,帶有淡淡的酸味,恰好解膩。

熱情果烏龍茶 +$18
熱情果烏龍茶則帶有熱帶水果的香甜,清爽無比。

2024-11-16 213 瀏覽
希慎翻新後food court會見到一間好搶眼嘅圓形開放式餐廳Cooley Oysters。聽聞廚師班底係來自酒店餐廳。愛爾蘭Cooley Gold ® 生蠔🦪分咗36個月去到60個月份,呢款生蠔屬於清爽唔會太creamy嘅類型,兩者比較就可以食得出味道上的確係54個月嘅比較飽滿,海水咸再加蠔嘅甜味好特別。🤤而All day menu幾抵食,香煎帶子配三文魚籽及海膽醬意大利粉$128;招牌戰斧烤豬佐意式番茄莎莎醬都係只需$158。連最貴嘅牛同龍蝦都係$168 ,平過cafe嘅價錢食到有酒店質素嘅西餐。跟餐嘅話就會有埋大蝦沙律、湯、以及甜品,相當豐富。