2023-08-25 24 瀏覽
Corefy Cafe 佔地過千呎 揉合工業風 露營 波希米亞 日或塌塌米 好Chill@ 朋友話想搵間環境舒適嘅Café shop 即時省起呢間 閑日可以walkin添 冷氣適中 啱晒怕冷氣又怕熱嘅我 😆
2023-08-25
15 分鐘 (堂食)
  • 腈魚套餐
  • 大啡菇牛油果漢堡
荃灣cafe corefy 相信好多人都去過,露營️風格又帶點波希米氛圍又係一間能出大片網紅cafe~~ 餐廳最近推出一系列低碳生酮menu,更同 ombbakery 本土烘焙小店合作出幾款好味而生酮甜品!KETO selection 香煎肉眼扒果仁牛油果沙律 $228 煎至5成熟嘅肉眼有牛味又唔會韌,超多牛油果好開心,沙律菜配黑醋汁就最健康!生酮黑松露野菌椰菜花飯 $148 將椰菜花飯造到意大利risotto 嘅creamy 感,輕輕有黑椒調味,完全無違和感生酮雜莓乳酪雪糕如果你平時都愛Greek yogurt嘅味道同口感,呢款乳酪雪糕就一定好岩味,酸酸夏日嘅雜莓味生酮tiramisu 無麩質 Tiramisu 意大利軟芝士口依然軟滑~~檸檬海檸檬與咖啡合拍程度超出想象,唔飲咖啡嘅我都喜歡呢杯葡萄薔薇青提玫瑰梳打,Ontop仲有玫瑰花碎裝飾~
荃灣cafe corefy 相信好多人都去過,露營️風格

又帶點波希米氛圍又係一間能出大片網紅cafe~~

KETO selection

香煎肉眼扒果仁牛油果沙律

生酮黑松露野菌椰菜花飯 $148

生酮雜莓乳酪雪糕

生酮tiramisu
無麩質 Tiramisu 意大利軟芝士口依然軟滑~~

檸檬海
檸檬與咖啡合拍程度超出想象,唔飲咖啡嘅我都喜歡呢杯

葡萄薔薇
青提玫瑰梳打,Ontop仲有玫瑰花碎裝飾~
2023-08-10
  • 香煎肉眼扒果仁牛油果沙律
  • 檸檬海
  • 生酮雜莓乳酪雪糕
2023-08-23 932 瀏覽
露營風格主題嘅café喺香港為數不少,呢間荃灣餐廳佔地5000呎幾大下,可以擺放多個不同design嘅帳篷和露營用具、搖籃吊椅和室內植物等,近窗嘅位置採光度足,可以揀有地台tatami咕臣等席地而坐,或者坐露營櫈在木枱上用餐,梗有一款場景style啱你嚟打靚卡,亦可book場嚟搞party event,惠顧當日見到有客人慶祝生日、店員拿點著蠟燭的生日蛋糕又播生日歌令靚女客人很開心。佢哋也亦係寵物友善餐廳,有專為主子和主人們的用餐區。店主和職員非常年輕,個個友善很有禮貌Keto All Day Breakfast・全日生酮餐> 份量非常足夠,炒蛋並非最滑的口感但唔錯、幾軟有忌廉香味。煎過的雞胸肉份量亦多,肉質唔嚡幾香調味不會過鹹。建議餐廳給點檸檬唧落煙三文魚去提味。牛油果蓉香軟creamy,炒菇亦食到香氣,小蕃茄很甜蔬果以黑醋調味幾開胃葡萄薔薇> 青提清爽清甜,梳打水面飄著玫瑰花瓣花味清香,攪勻底部糖漿飲其實唔係好甜Shakerato・冰搖咖啡> 就好似調酒嘅手法製作,espresso加冰和糖搖出面頭一層泡沫,炎夏飲落更清涼順喉Keto Matcha Chiffo

Keto All Day Breakfast
・全日生酮餐

・冰搖咖啡

Keto Matcha Chiffon Cake
・生酮抹茶戚風蛋糕

> 將近生日,點個蛋糕慶祝一下、size同樣有份量。抹茶cream味甘不會過澀唔會太漏,蛋糕體幾鬆軟,食量細嘅女仔可以同人share嚟食

▪︎ 個人覺得在荃灣西站A2出口直行過去荃灣廣場都幾近又易行,享和行就喺荃灣廣場旁

▪︎Cafe位於2樓要行樓梯上,好在餐廳冷氣夠凍、坐低一陣就覺涼快

生酮抹茶戚風蛋糕
慶祝紀念
生日
生酮抹茶戚風蛋糕
2023-08-19 16 瀏覽
帶兩隻小毛孩第一次黎Corefy 滿心期待及驚喜食物質素不錯環境大舒服少人可以帶毛孩到室內的餐廳地去點左沙律同雞翼薯條瑞士雞翼暫時係街外食過最正高度推介感覺下次會再黎
帶兩隻小毛孩第一次黎Corefy
點左沙律同雞翼薯條
瑞士雞翼暫時係街外食過最正
高度推介
感覺下次會再黎
餐廳設有小帳篷佈置,空間感大,採光度高,白色木系風格悠閑舒適~周末到訪可以坐到榻榻米位,好適合打卡𓐔𓏒𓐓原本為抹茶甜品而來,-心想試抹茶華爾滋同雲朵抹茶,點知要全個set order ($318),所以留待下次tea time 再試。𖧷 𖧷 𖧷𖥍香煎草飼肉眼果仁牛油果沙律 $168牛扒煎到粉嫩,雖然有少少肥膏,但反而肉質淋滑。配上半粒牛油果,好creamy! 𖥍黑松露野菌扁意粉 $148用左燒烤菇,特別濃郁,菇分量也不少,好啱口味!𖥍熱情果QQ炭燒烏龍茶 $46𖥍Matcha Special抹茶特飲 $55抹茶夠香濃,加左抹茶jelly cube,有驚喜,期待抹茶甜品𖤘 ˎˊ➀露營枱只有一張,可以預先訂座➁位置係荃灣廣場後一條街,好易搵

𖧷 𖧷 𖧷

𖥍香煎草飼肉眼果仁牛油果沙律 $168
香煎草飼肉眼果仁牛油果沙律

𖥍黑松露野菌扁意粉 $148
用左燒烤菇,特別濃郁,菇分量也不少,好啱口味!
黑松露野菌扁意粉

𖥍熱情果QQ炭燒烏龍茶 $46
𖥍Matcha Special抹茶特飲 $55
Matcha Special抹茶特飲

𖤘 ˎˊ
➀露營枱只有一張,可以預先訂座
➁位置係荃灣廣場後一條街,好易搵
2023-08-05
香煎草飼肉眼果仁牛油果沙律
黑松露野菌扁意粉
Matcha Special抹茶特飲
  • 抹茶特飲
2023-08-11 66 瀏覽
未食過咁難食嘅cafe ಠ_ಠ平時啲Cafe最多都係貴但係都唔難食呢間真係又貴又難食 完全唔值呢個價(。 ˇ‸ˇ 。) 所有嘢食都好似冇味咁明明嗌嘅所有嘢食都唔係好難煮雖然啲嘢食真係好難食 都有值得讚嘅地方Cafe彩光度好 好大 寵物友善餐廳裝修設計 好多位都可以打卡 可以影到靚相總結 : 呢間Cafe淨係可以用嚟打卡 嘢食搞唔掂全日晚餐 $148杯乳酪完全冇味 基本嘅乳酪味都冇 好多粉 唔知食緊咩 煙肉真係經典 擺落口即刻拎返出嚟 又硬又咬唔斷 好難食雞肉又係冇味 好似冇醃過咁 好鞋 個蛋稍為好少少但係都唔係好好牛角酥好普通 但係冇咩牛油味未食過咁難食嘅全日晚餐 瑞士雞翼薯條 $68勁普通 雞翼唔入味細隻 薯條唔香唔脆冇味蕃茄肉醬長通粉 $98通粉好硬粉紅佳人 $49用左紅菜頭 蘋果 香蕉 去整 但係淨係飲到紅菜頭味道杯野好健康 但係味道真係麻麻菊花桂圓杞子茶 $55普通
未食過咁難食嘅cafe ಠ_ಠ
平時啲Cafe最多都係貴但係都唔難食
呢間真係又貴又難食 完全唔值呢個價(。 ˇ‸ˇ 。)
所有嘢食都好似冇味咁

杯野好健康 但係味道真係麻麻

菊花桂圓杞子茶 $55
普通
2023-08-09 30 瀏覽
帶上小可愛摩卡去寵物咖🥰寵咖:Corefy 在荃灣的一家樓上店 雖然是2層 但好像走上3層樓梯才到店內有個空間是給寵物一起用歺的 裡面全部都是主人們帶上狗狗🐶另一邊則是給予普通客人的空間 走波希米亞風格 還有露營帳篷打卡位🥰因為帶了摩卡就只好座寵物區域•🧇抹茶窩夫派對[$168]超好食的窩夫🧇非常厚實 不甜 吃了兩片已經有飽足感 旁邊的配料很多 全部都十分美味🤤•曲奇脆脆沙冰[$58]嘩 滿口都是曲奇碎 超幸福!•🐷BBQ手撕豬酸種包配沙律 (配沙律) [$118]這個味道是超重的蕃茄醬味 吃不岀豬肉味道 酸種包很乾身 個人不太推薦🤪•🍵粒粒紅豆抹茶鮮奶 [$58]底下滿滿的紅豆🫘抹茶味濃郁👍🏻🍵

帶上小可愛摩卡去寵物咖🥰

寵咖:Corefy 在荃灣的一家樓上店 雖然是2層 但好像走上3層樓梯才到[笑哭]店內有個空間是給寵物一起用歺的 裡面全部都是主人們帶上狗狗🐶另一邊則是給予普通客人的空間 走波希米亞風格 還有露營帳篷打卡位🥰因為帶了摩卡就只好座寵物區域

🧇抹茶窩夫派對[$168]

曲奇脆脆沙冰[$58]

嘩 滿口都是曲奇碎 超幸福!

🐷BBQ手撕豬酸種包配沙律 (配沙律) [$118]

🍵粒粒紅豆抹茶鮮奶 [$58]

底下滿滿的紅豆🫘抹茶味濃郁👍🏻🍵
2023-08-07 36 瀏覽
好吃也好看,好开心可以遇到corefy,外卖也好吃,到店的员工也很nice。顾客意见也会接纳。生酮的世界也可以很多彩,吃了很多次每次都觉得特别好。他们店一直在进步和创新一些新的生酮菜式。会继续坚持
外賣送餐
今日叫咗2款食物,Keto All Day Breakfast同埋豬鞍架。講咗all day breakfast先,入面有慢煮雞,肉質超嫩,勁多汁。仲有portobello mushroom,煎得超香!個豬鞍架都好好食!因為慢煮嘅關係,唔似其他餐廳會咁柴。個南瓜外脆內軟!
2023-08-05
2023-08-01 41 瀏覽
呢間樓上Cafe 充滿波希米亞風 又有露營帳篷打卡位可以帶寵物一齊過一個休閒下午而佢最近都出左keto生酮餐單就算唔係生酮人士都可以食得健康d-🔸日式生酮大阪燒 $128外型就同一般大阪燒冇咩分別但就特別重蛋香好欣賞佢個大阪燒汁 係店主自己調 食落就好似真既一樣-🔸黑松露野菌椰菜花飯 $168椰菜花飯近期都好流行佢口感好似真的米飯黑松露汁加埋野菌令到成個飯更加香-🔸生酮巴斯克燒芝士蛋糕$52食芝士蛋糕都可以好健康香濃芝士味 食落都好順滑-📍Corefy 📌荃灣享和街68號2樓
呢間樓上Cafe 充滿波希米亞風 又有露營帳篷打卡位
食芝士蛋糕都可以好健康
香濃芝士味 食落都好順滑
📍Corefy
📌荃灣享和街68號2樓
今日同兩位人妻Miss We👩🏻+Miss C👩🏻入嚟荃灣下午茶,之後發現張單有啲問題就聯絡店家,店家非常快速回覆及安排事件,肯負責任唔會卸膊👍🏻👍🏻,全程亦都非常有禮貌,真心非常欣賞!😁😁好!講返嘢食,我哋三個就每人叫咗個下午茶餐,我就叫咗個法式菠菜批+冷泡茶,佢哋就叫咗件蛋糕🍰加杯咖啡☕️!😁😁~~~法式菠菜批~~~手掌咁大,內有大量菠菜蓉,底層有類似麻糬嘅食材,食落令到個批冇咁單調,味道都唔錯!😙😙~~~冷泡茶~~~正常冷泡茶,冇乜特別!😝😝我兩位人妻friend嘅餐佢哋就話一般,可以有進步嘅空間😝😝
好!講返嘢食,我哋三個就每人叫咗個下午茶餐,
~~~法式菠菜批~~~

~~~冷泡茶~~~
正常冷泡茶,冇乜特別!😝😝

2023-07-14
$92.6 (下午茶)
2023-07-21 50 瀏覽
預早左訂位有寫低想坐打卡tatami~叫左抹茶set💚全3種甜品 唔會太甜又有抹茶既甘香 2個人食完都好飽 飲品清香 可以中和番甜品既膩👍🏻坐左幾個鐘都無趕人走 體驗不錯整體分數:7.6
預早左訂位有寫低想坐打卡tatami~

叫左抹茶set💚

坐左幾個鐘都無趕人走 體驗不錯

整體分數:7.6
2023-07-14 148 瀏覽
Book mark 左呢間餐廳好耐,但一直都抽唔到時間來,今日見得閒就過來試下~今日我帶埋狗仔一齊來食,餐廳有寵物專區,專區門口會有閘門,防止狗狗走出去👍🏻👍🏻非常細心👍🏻⭐️⭐️大家記得如果想帶寵物來食野一定要提前打電話來通知餐廳,仲要要幫狗仔著返片片同埋落返狗帶丫~做個負責任主人😉講返餐廳環境先,餐廳所有擺設都好有心思,是但一個位影相打卡都好靚😍😍食物方除左主打綠茶甜品之外仲有好多生酮食物選擇,好適合女仔來食😙😙另外餐廳仲有提供寵物餐🐶🐶而且整得好靚,一d都唔求其👍🏻👍🏻👍🏻雖然食物定價有d貴😅但食物質素都對得住個價錢👍🏻👍🏻整體用餐體驗都非常滿意👍🏻

雖然食物定價有d貴😅但食物質素都對得住個價錢👍🏻👍🏻

抹茶拿鐵
抹茶特飲
寵物餐
2023-07-12 49 瀏覽
🚩荃灣享和街🚩最近同事生日,但公司做野又忙,於是附近搵左間有蛋糕🍰賣既Cafe買左兩件蛋糕,包裝同賣相都可以☺️☺️☺️🧀巴斯克燒芝士蛋糕(宇治抺茶) $64一開盒已經聞到🍵抺茶的香味,感覺佢應該食落都好茶味,抺茶控又多個選擇了。🍫特濃朱古力蛋糕 $64有少少慕絲,不是太多雪芳蛋糕,食落都算重朱古力味💡總結係希望搵日去食堂食,配埋佢地既飲品🍵🍹☕️咖啡應該係絕配,加上店內有好多不同角落都可以供比大家打打卡📸📸📸感覺超舒服😚📍 Corefy 🗺️ 荃灣享和街68號2樓
🚩荃灣享和街🚩

🧀巴斯克燒芝士蛋糕(宇治抺茶) $64

🍫特濃朱古力蛋糕 $64
有少少慕絲,不是太多雪芳蛋糕,食落都算重朱古力味

📍 Corefy
🗺️ 荃灣享和街68號2樓
2023-07-03 88 瀏覽
本身約朋友去另一間cafe飲咖啡,點知停電於是就向附近搵左呢間,估唔到有驚喜,地方大多打卡位,食物味道不錯,多款抹茶甜品,同朋友兩個人叫左個set,有兩杯抹茶飲品,三款抹茶甜品,另外再加左個漢堡,個人就覺得甜食比咸食出色,重點係無時限,服務也非常好
  • 熔岩抹茶窩夫
  • 抹茶窩夫派對