📍Corefy同朋友一樣係榴槤愛好者🤩今次特登去荃灣既一間人氣cafe試下佢地既期間限定榴槤系列✨一次過試曬貓山王榴槤甜品;$388包三款榴槤甜品,配送是日冷泡茶雨杯或者每杯+$25選配特飲 👭🍴 法式榴槤Croffle配自家製榴槤雪糕一次過滿足我兩個願望,同時食到croffle 同雪糕!🤤croffle係即係叫即整!食嗰陣仲係脆口,酥脆到一個點😌同時又保留到煙靭嘅口感~牛角包上面仲鋪滿左大量自家製嘅榴槤忌廉、榴槤果蓉同nuts, 榴槤忌廉唔會太甜或膩,反而係食到淡淡既榴槤味,清新得黎唔會覺得太甜🫶最邪惡嘅係重份量嘅榴槤果蓉,滿到溢出黎!連雪糕都係榴槤,質感細滑,滿足之選🈵️🍰榴槤千層蛋糕呢款大推!千層蛋糕好花功夫先會整得好食,呢間絕對唔會令你失望😉每層都夾左厚厚既榴槤蓉,每啖都食到一絲絲既榴槤果肉,份量絕對足料!😆完全唔孤寒,相當有誠意😗最正係連啲cream都係用榴槤打成,味道唔會太甜,質感幾smooth~榴槤忌廉同榴槤果蓉配合得好好,好食😋呢個單點都好值得叫!咁多榴槤餡先$78,性價比高!🍸霸氣榴槤芭菲杯饀料其實同croffle 一樣,頂層有一大pat榴槤果蓉同一大球榴槤雪糕,疊到成
📍Corefy

🍴 法式榴槤Croffle配自家製榴槤雪糕

🍰榴槤千層蛋糕

🍸霸氣榴槤芭菲杯
饀料其實同croffle 一樣,頂層有一大pat榴槤果蓉同一大球榴槤雪糕,疊到成座山咁⛰️好打卡able💓味道方面都keep到水準,同其他榴槤甜品既味一樣~而底下有大量既果仁同粟米片,增加左口感!最底層嘅係蒟蒻,好解油膩感,味道亦都唔會太甜😝

🍹 青檸特飲
味道好fresh!啱曬食完咁多款榴槤甜品,解一解油膩感😉感覺酸酸地,幾開胃!

✨個人建議:整體榴槤系列既體驗好唔錯,真材實料,啱曬榴槤loversss!💓呢間cafe除左有限定甜品之後,同時亦提供包場舉辦event, party, wedding 等等,無論係閨密、情侶、主子、寵物、親子,都好歡迎嚟呢到一齊享受下生活🤩

⭐️好味指數: 8.5/10

📍 Corefy (荃灣)
荃灣享和街68號2樓

#荃灣 #享和街 #corefy #cafe #期間限定 #榴槤 #榴槤雪糕 #榴槤千層蛋糕 #芭菲杯 #cake #durian
  • 霸氣榴槤芭菲杯
2023-10-21 18 瀏覽
📍荃灣 Corefy難得連續放三日假,梗係要搵地方Chill一Chill。位於荃灣西嘅呢一間Cafe,面積超級大,而且分為唔同區域,仲要係寵物友善🦭。一入到去已經俾佢嘅裝飾吸引住,餐廳係行簡約休閒風,有榻榻米嘅座位。🤍對於鍾意打卡嘅朋友,又或者想有一個地方可以休閒地食嘢傾偈,呢間餐廳就非常之啱你。🍳聽講餐廳仲會不定期有live Band,仲可以book房開party。🤍٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و❕期間限定榴槤系列❕• 法式榴槤Croffle連榴槤雪糕離遠已經聞到陣陣嘅榴槤香,呢個甜品嘅窩夫係酥皮嘅,所以非常之有層次,仲要非常外脆內軟。面頭加咗一層cream同埋榴槤肉,每一啖食起上嚟都陣陣榴槤香。另外仲有佢哋自家製嘅榴槤雪糕,加埋起嚟層次真係非常豐富。• 霸氣榴槤芭菲杯芭菲杯有三層,最頂層係榴槤肉,中層係脆脆,最底層係愛玉。識起上嚟每一啖都好有口感,將翠翠混和榴槤肉食,更加令榴槤嘅口感上升咗一個層次。• 榴槤千層蛋糕榴槤千層蛋糕又非常之多層,仲要每一層都非常之細。中間除咗cream之外,仲有貨真價實嘅榴槤肉,所以食起上嚟真係好香榴槤味。• 青檸梳打٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
📍荃灣 Corefy

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

❕期間限定榴槤系列❕
• 法式榴槤Croffle連榴槤雪糕

• 霸氣榴槤芭菲杯

• 榴槤千層蛋糕

• 青檸梳打

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
輪住食今次食榴槤蛋糕 @corefy_ @koadezato早排見到有人post呢間樓上cafe話個貓山王蛋糕超好食又唔甜,於是諗住去試下!其實輪椅人士每次去餐廳食野都會打電話去問間餐廳有無升降機,方唔方便輪椅人士入去等問題,而呢間cafe原來係要上幾級樓梯,不過店員話可以轉外賣同埋可以拎落樓比我,真係好好服務!呢間cafe最近9-10月聯乘koadezato推出期間限定貓山王系列甜品set,我就揀咗兩款榴槤蛋糕,一款係榴槤千層蛋糕,另一款係榴槤巴斯克芝士蛋糕。未打開個盒已經聞到好強烈榴槤味...👉👈🤤🤤1.榴槤千層蛋糕$78(10/10)呢個榴槤千層蛋糕每一層餅皮都有放咗大量榴槤肉同奶油,奶油唔會好多,食落口真係啖啖榴槤肉,又唔會好甜,正到爆!😋😋😋2.榴槤巴斯克芝士蛋糕$78(9/10)呢個巴斯克蛋糕唔係軟心,實實地得嚟又好濃烈芝士味,反而榴槤味略為少咗,變相榴槤味係陪襯,榴槤肉亦無千層蛋糕咁多榴槤肉!👍3人總共價錢$156個人口味總評分:9.5/10大家如果鍾意呢2款榴槤蛋糕嘅話,要快d搵 @corefy_ @koadezato 購買啦!地址:荃灣享和街68號2樓Please f

未打開個盒已經聞到好強烈榴槤味...👉👈🤤🤤

1.榴槤千層蛋糕$78(10/10)

2.榴槤巴斯克芝士蛋糕$78(9/10)

3人總共價錢$156

個人口味總評分:9.5/10

地址:荃灣享和街68號2樓

#榴槤 #榴槤甜品 #榴槤控 #榴槤巴斯克芝士蛋糕 #榴槤千層蛋糕 #荃灣 #荃灣美食 #荃灣好去處 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #corefy #koadezato #wheelchaireatinhongkong
外賣自取
  • 榴槤千層蛋糕
  • 榴槤巴斯克芝士蛋糕
2023-10-20 54 瀏覽
今天去了一間荃灣Cafe以露營風格為主題,環境好寬敞,擺放帳篷,露營用具、室內植物等,咁啱仲有live brand表演,別具特色😆香煎草飼肉眼果仁牛油果沙律🥩🥗 $168牛扒好有牛味,配上牛油果,鷄蛋,沙律菜,口感十分豐富😝香煎比目魚配牛油果他他🐟 $178比目魚size比我想像中大,煎得外脆內嫩,配上牛油果,沙律菜,十分健康😆抹茶特飲🥤$55香濃抹茶,解渴一流😝泡沫咖啡☕ $38賣相吸引,飲下去有好醇厚咖啡味😛整體得分: 4/5味道: 4/5環境: 4/5🎇Corefy🎈荃灣享和街68號2樓@corefy_

香煎草飼肉眼果仁牛油果沙律🥩🥗 $168
牛扒好有牛味,配上牛油果,鷄蛋,沙律菜,口感十分豐富😝

香煎比目魚配牛油果他他🐟 $178

抹茶特飲🥤$55
香濃抹茶,解渴一流😝

泡沫咖啡☕ $38
賣相吸引,飲下去有好醇厚咖啡味😛

整體得分: 4/5
味道: 4/5
環境: 4/5

🎇Corefy
🎈荃灣享和街68號2樓
@corefy_

2023-10-19 18 瀏覽
之前出抹茶Set嗰陣時已經好吸引好想去!因為夾唔到朋友時間就錯過咗🥹🥹今次一見到佢出榴槤Set!即刻衝去食!果然冇令我哋失望🙈💗🥐法式榴槤Croffle個Croffle成隻手掌咁大上面有cream同榴槤蓉Cream無hea你 都係榴槤味~但係略嫌cream太多了🙊隔離個雪糕好優質!✨重點係係自家製雪糕✨feel到真材實料冇香精味好似食緊原隻貓山王🐱好濃郁榴槤味!🍨霸氣榴槤芭菲杯成個杯好有層次榴槤蓉👉🏻榴槤雪糕👉🏻榴槤忌廉👉🏻脆脆👉🏻愛玉一開始以為底嗰啲係啫喱 但係冇乜味嘅問返店員先知原來係愛玉!少見會用愛玉整非台式嘅甜品呢頭三樣都係啲咁creamy嘅嘢👅加返脆脆同愛玉可以增加口感同解吓膩😆🍰榴槤千層蛋糕份量好大舊!餐廳自己整架!確保每一層都夾住滿滿嘅榴槤肉😋食落去唔會過甜👍🏻美中不足嘅可能係千層皮煎厚咗少少🫣所以食落千層皮既存在感會比較大冇咗入口即溶嘅感覺🧐🫒🍏青檸青蘋果薄荷梳打想講呢杯嘢飲一定要升級!❤️‍🔥飲落去好fresh同個榴連set超夾因為三款食物都比較多忌廉杯嘢飲就可以幫大家解解膩🤍📍餐廳地點好方便幾步路就到荃灣廣場!食飽飽最啱同朋友仔行吓街消化下👀環境闊落 仲好好咁安排左角
之前出抹茶Set嗰陣時已經好吸引好想去!
因為夾唔到朋友時間就錯過咗🥹🥹
今次一見到佢出榴槤Set!即刻衝去食!
果然冇令我哋失望🙈💗

🥐法式榴槤Croffle
個Croffle成隻手掌咁大
上面有cream同榴槤蓉
Cream無hea你 都係榴槤味~
但係略嫌cream太多了🙊
隔離個雪糕好優質!
✨重點係係自家製雪糕✨
feel到真材實料冇香精味
好似食緊原隻貓山王🐱
好濃郁榴槤味!

🍨霸氣榴槤芭菲杯
成個杯好有層次
榴槤蓉👉🏻榴槤雪糕👉🏻榴槤忌廉👉🏻脆脆👉🏻愛玉
一開始以為底嗰啲係啫喱 但係冇乜味嘅
問返店員先知原來係愛玉!
少見會用愛玉整非台式嘅甜品
頭三樣都係啲咁creamy嘅嘢👅
加返脆脆同愛玉可以增加口感同解吓膩😆

🍰榴槤千層蛋糕
份量好大舊!餐廳自己整架!
確保每一層都夾住滿滿嘅榴槤肉😋

飲落去好fresh同個榴連set超夾
因為三款食物都比較多忌廉
杯嘢飲就可以幫大家解解膩🤍

📍餐廳地點好方便
幾步路就到荃灣廣場!
食飽飽最啱同朋友仔行吓街消化下👀

環境闊落 仲好好咁安排左角落TaTaMi位置比我哋
唔會有用餐時間限制!
同朋友傾偈傾耐咗都唔使怕要睇面色!😚
侍應服務態度好好👍🏻

睇得出餐廳環境佈置方面好用心
分咗唔同嘅角落
有塔羅同busking嘅位置💗
佢唔同日子會有唔同活動㗎🙈記住留意返餐廳公佈!

🏠 Corefy
📍荃灣享和街68號2樓
🙆🏻‍♀️上次介紹過呢間5000呎Cafe嘅抹茶下午茶🍵環境寬敞又好坐,仲有露營風設計可以打卡最近新出咗榴槤主題💛我哋緊係第一時間試吓.📍貓山王榴槤四寶($388/2人set)2人下午茶包3款甜品Croffle➕芭菲杯➕千層蛋糕/巴斯克芝士蛋糕🍰.🔸法式槤槤Croffle鬆軟牛角包窩夫上加咗大量榴槤蓉同榴槤忌廉💛🥐食落榴槤味香甜,加上烤到香脆嘅果仁口感豐富💖旁邊仲有自家製榴槤雪糕🍦,入口啖啖榴槤香真係好幸福❣️.🔸霸氣榴槤芭菲杯芭菲同Croffle好相似,置頂有一大球榴槤雪糕💛唔同係底部加咗啫喱🤍,相對上味道清淡啲.🔸榴槤巴斯克芝士蛋糕Cheesecake入口綿滑鬆軟,中間仲有榴蓮肉😍食落榴槤味香濃,留喺口嘅餘韻好強🤘🏻.🔸榴槤千層蛋糕千層蛋糕中間夾有一絲絲果肉榴槤蓉💛,份量慷慨蛋糕皮柔軟又夠薄,都幾好食👍🏻.今次榴槤主題好似比上次抹茶再好食啲佢哋而家每個月都會有音樂會,放工/放假可以隨時去聽吓歌🥰.Corefy (荃灣)荃灣享和街68號2樓

🙆🏻‍♀️上次介紹過呢間5000呎Cafe嘅抹茶下午茶🍵
環境寬敞又好坐,仲有露營風設計可以打卡
最近新出咗榴槤主題💛我哋緊係第一時間試吓

📍貓山王榴槤四寶($388/2人set)
2人下午茶包3款甜品
Croffle➕芭菲杯➕千層蛋糕/巴斯克芝士蛋糕🍰
🔸法式槤槤Croffle
鬆軟牛角包窩夫上加咗大量榴槤蓉同榴槤忌廉💛🥐
食落榴槤味香甜,加上烤到香脆嘅果仁口感豐富💖
旁邊仲有自家製榴槤雪糕🍦,入口啖啖榴槤香真係好幸福❣️

🔸霸氣榴槤芭菲杯
芭菲同Croffle好相似,置頂有一大球榴槤雪糕💛
唔同係底部加咗啫喱🤍,相對上味道清淡啲

🔸榴槤巴斯克芝士蛋糕
Cheesecake入口綿滑鬆軟,中間仲有榴蓮肉😍
食落榴槤味香濃,留喺口嘅餘韻好強🤘🏻

🔸榴槤千層蛋糕
千層蛋糕中間夾有一絲絲果肉榴槤蓉💛,份量慷慨
蛋糕皮柔軟又夠薄,都幾好食👍🏻

今次榴槤主題好似比上次抹茶再好食啲
佢哋而家每個月都會有音樂會,放工/放假可以隨時去聽吓歌🥰

Corefy (荃灣)
荃灣享和街68號2樓
2023-10-09 754 瀏覽
有些人會對榴槤氣味十分抗拒😂回想起小時候的我也不愛吃榴槤但因某些原因不知不覺就愛上了🥰😆繼上次吃過抹茶祭甜品💚這是第二次回訪吃榴槤主題甜品💛餐廳與ᴋᴏᴀᴅᴇᴢᴀᴛᴏ合作並推出貓山王榴槤系列召喚榴槤控的朋友不要錯過❣️💛貓山王榴槤四寶💛 $388包括3款榴槤甜品及2杯飲品法式榴槤ᴄʀᴏғғʟᴇ配自家製榴槤雪糕🧇一上檯已聞到陣陣榴槤飄香,牛角包窩夫🧇外脆鬆軟,表面舖滿大量榴槤忌廉及榴槤果蓉,每一口都能吃到滿滿的榴槤果蓉,味道濃郁及口感綿密香甜,是幸福的味道🤤‼️‼️,加上堅果作點綴,再配搭自家製榴槤雪糕質感幼滑,味道香濃吃得出一絲絲的果蓉,果然是真材實料,超愛吃大推👍霸氣榴槤芭菲杯🍨最上層是榴槤雪糕及榴槤果蓉,榴槤味香濃迎面撲鼻,每吃一口都是綿滑可口,中間有榴槤忌廉及脆脆粟米片,而底層是ǫ彈的蒟蒻啫喱,無論配搭及口感層次也相當豐富💯榴槤巴斯克芝士蛋糕🍰芝士蛋糕或千層蛋糕2選1,選了巴斯克芝士蛋糕🍰,外層烤至焦香,中間質感香滑,如果能夠做到軟心就更好😂,芝士味🧀相比起榴槤味更香濃,榴槤有點被蓋過風頭🥲,略嫌遜色,但非常有飽腹感😝,友情提示:建議先吃這個甜品比較好些😂是日冷泡茶🥤ᴄᴀғᴇ面積約500
有些人會對榴槤氣味十分抗拒😂

法式榴槤ᴄʀᴏғғʟᴇ配自家製榴槤雪糕

霸氣榴槤芭菲杯🍨

榴槤巴斯克芝士蛋糕🍰

是日冷泡茶🥤

ᴄᴀғᴇ面積約5000呎,空間感十足,劃分多元化區域,除了餐飲區外,其他區域會定時舉行ᴍᴜsɪᴄ ɴɪɢʜᴛ及寵物日等不同活動,也提供寵物派對或生日派對,還有某個角落有售賣寵物食品及寄賣手作品,最後我也被萌萌的包裝俘虜而購買了香水膏🤣🤣🤣
2023-10-07
法式榴槤ᴄʀᴏғғʟᴇ配自家製榴槤雪糕
2023-10-08 54 瀏覽
睇相覺得小朋友area區好吸引,所以book呢度lunch去到樓下見到要上2層樓梯就大件事因為我有bb車,2個都係女人仔無男人幫手,又要拖住個小朋友,所以有意去的話除非有男人係到如非必要唔好帶bb車講返餐廳出面位置露營⛺️風係幾吸引既,但我有小朋友,所以想轉入遊戲區果度食職員都好快幫我地轉入去但入到去真心想出返黎,因為太混亂,隔離枱小朋友太細,玩到周圍都係玩具食物水準係唔錯既 好味既 小朋友區就唔太建議去 玩具都係好舊 公仔好多甩皮甩骨
睇相覺得小朋友area區好吸引,所以book呢度lunch
去到樓下見到要上2層樓梯就大件事

講返餐廳
職員都好快幫我地轉入去
食物水準係唔錯既 好味既
小朋友區就唔太建議去 玩具都係好舊 公仔好多甩皮甩骨

👭🏻孖妹幾個月前已經bookmark 左呢間位於荃灣西嘅cafe,之前見到多人去食抹茶系到甜品set 見到心心眼,今日終於有時間黎到打卡Cafe主要路線係自家手製甜品+健康生酮食品,今日撞正Cafe 聯乘Koadezāto,推出期間限定貓山王榴槤系列甜品set, $388包三款榴槤甜品,另外送埋2杯冷泡茶😌或者可以+$25 升級是日特飲Cafe 環境好正,主要行清新露營風,主要靠自然光射入室內環境,Cafe亦提供包場服務,一家大細/閨密/情侶/主子及寵物,都好啱黎呢個喘息空間🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹今次👭🏻孖妹試左Durian King Combo*(二人前) 💰388🥢法式榴槤Croffle 配自家製榴槤雪糕✨ 廚師將牛角包🥐熱壓,唧上榴槤口味軟滑忌廉,自家製榴槤雪糕同榴槤肉,側邊仲有啲糖霜、杏仁、腰果伴碟💃🏻✨牛角包體比較實正絕對唔係充氣,酥皮層面都密,咬落外脆鬆軟,牛油夠哂香,忌廉打得夠挺身,榴槤忌廉x 暖包體有冰火交融嘅效果🤤✨最重點係榴槤肉,味道超濃郁夠creamy,果肉好鬼多,稱得上爆餡❗️榴槤忌廉比榴槤肉淡味,一淡一濃,夾埋酥脆Croffle 食,無論味道同口感上都好有

🥢法式榴槤Croffle 配自家製榴槤雪糕

法式榴槤Croffle 配自家製榴槤雪糕

✨最重點係榴槤肉,味道超濃郁夠creamy,果肉好鬼多,稱得上爆餡❗️榴槤忌廉比榴槤肉淡味,一淡一濃,夾埋酥脆Croffle 食,無論味道同口感上都好有層次感👍🏻

🥢霸氣榴槤芭菲杯

霸氣榴槤芭菲杯

✨由蒟蒻啫喱、粟米🌽片、榴槤忌廉、榴槤雪糕、榴槤肉、果仁整成,配搭精心,大大舊榴槤肉夠哂霸氣又奢華😂外觀呈現出迷人淡金黃色調,碎碎果仁裝飾增加左吸引力😍
✨ 味道由淡到濃味,蒟蒻啫喱帶微甜,採用左無糖早餐粟米片,同上面榴槤雪糕+榴槤肉形成強烈對比
✨👭🏻孖妹覺得呢款嘅榴槤雪糕、榴槤肉會比Croffle 嘅淡味啲同果肉較少,濃度低啲,因為有粟米片口感會更加豐富

🥢榴槤巴斯克芝士蛋糕

榴槤巴斯克芝士蛋糕

✨食三樣甜品仲可以揀榴槤千層蛋糕,或者可以+$50要齊榴槤四寶😂

榴槤巴斯克芝士蛋糕

✨ 用上木系碟上,碟中心放上微微燒濃面嘅巴斯克芝士蛋糕,口感會綿密細膩,中間位濕潤😍外面焗嘅燶度剛好,口感扎實,cream cheese 打得夠滑😌仲有少少榴槤果肉絲

🥢薄荷青檸梳打

薄荷青檸梳打

✨加入左薄荷醬、梳打水、青檸片、薄荷葉🍀、冰塊,涼爽清涼,外觀透明清新,薄荷醬係低糖配方,青檸酸帶黎清新感覺,配搭雖然精簡,薄荷茶涼涼地+梳打氣泡令到👭🏻孖妹心情level up 🆙

✍🏻總評:

加🔟服務費:❎

👭🏻推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻回頭指數:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻環境評分:🌕🌕🌕🌕🌕
👭🏻服務評分:🌕🌕🌕🌕🌕

💰人均消費:$200
2023-10-02
5 分鐘 (堂食)
法式榴槤Croffle 配自家製榴槤雪糕
薄荷青檸梳打
  • 貓山王榴槤  -  Durian King Combo*(二人前)
2023-10-02 45 瀏覽
叫左個竹碳安格斯牛肉🍔~牛肉煎得很香,焦香味配合新鮮爽脆的沙律🥬,岩岩好。牛肉煎完還保留肉汁,很軟很鬆的,牛肉味很香。整體味道口感很好。另外點了一個安格斯牛肉🥑沙律。牛肉浴質鮮嫩,牛油果沒有壞,另外有烘乾的杏仁和腰果,香口的配搭,加上清新的沙律蕃茄等,健康又均衡營養。餐廳半自助方式,到外落單,自取🍴,很自由舒適的感覺。很適合一群人或仨兩知己休憩的渡過週末下午💯。餐嘅蛋糕每日都不同~樣子好吸引!下次會想試甜品set😍
叫左個竹碳安格斯牛肉🍔~
牛肉煎得很香,焦香味配合新鮮爽脆的沙律🥬,岩岩好。
牛肉煎完還保留肉汁,很軟很鬆的,牛肉味很香。
整體味道口感很好。

餐嘅蛋糕每日都不同~樣子好吸引!
下次會想試甜品set😍

竹碳安格斯牛肉漢堡
穴格斯牛肉牛油果沙律
2023-10-02
竹碳安格斯牛肉漢堡
穴格斯牛肉牛油果沙律
  • 自家製安格斯手打牛漢堡
✨😸貓山王榴槤set✨ $388 (2位用)️✨法式榴槤croffle配自家製榴槤雪糕✨🧇比一般croffle更香脆牛油味🧈好重🫶🏻上面仲有超級creamy嘅榴連忌廉同榴連肉!個cream好light所以食落係一d都唔膩😽好正隔離嘅自家製榴連雪糕更加是大癲😻😻😻每一啖都有濃縮左嘅貓山王嘅香氣️✨榴槤巴斯克芝士蛋糕✨🍰外面無乜特別但味道十分驚人😍😍食一啖d榴連味喺口腔度湧出來!芝士味都相當之濃🫶🏻☺️✨霸氣榴槤芭菲杯✨🍦外表美美derrrr🥰中間有粟米片🌽底下有寒天食哂都唔會膩!😙✨青檸青蘋果特飲🍏🍋✨+$25Tea set本身跟2杯冷泡茶不過見到呢個特飲好靚所以叫左😂超級fresh😚甜度岩岩好🫶🏻送貓山王甜品好夾

✨😸貓山王榴槤set✨ $388 (2位用)

️✨法式榴槤croffle配自家製榴槤雪糕✨🧇

比一般croffle更香脆牛油味🧈好重🫶🏻
上面仲有超級creamy嘅榴連忌廉同榴連肉!
個cream好light所以食落係一d都唔膩😽好正

隔離嘅自家製榴連雪糕更加是大癲😻😻😻
每一啖都有濃縮左嘅貓山王嘅香氣

️✨榴槤巴斯克芝士蛋糕✨🍰

外面無乜特別
但味道十分驚人😍😍

食一啖d榴連味喺口腔度湧出來!

芝士味都相當之濃🫶🏻☺️

超級fresh😚
甜度岩岩好🫶🏻
送貓山王甜品好夾
  • 貓山王榴連四寶
要行2層樓梯,仲要出去counter 度自己落單,唔明點解仲收得出加一,價錢已經唔係平,再加埋一性價比真的不高,裝修是有心機及別字及有特色的,好似價錢實在過咗火位。
上個週末一行四人帶同一🐶來到荃灣一間主打低碳生酮的cafe,足足有5000呎,彷佛走進了另外一個世界。空間劃分了幾個區域,分別有露營帳篷區、日式榻榻米區、工作坊區、親子區及寵物區等,亦設商店寄賣架Durian King Combo $388 (A+B+C) A. 法式榴槤Croffle配自家製榴槤雪糕 $198 B. 霸氣榴槤芭菲杯 $148 C. 榴槤千層蛋糕 / 榴槤巴斯克芝士蛋糕 $78 大推Croffle!口感酥脆,配上新鮮的榴槤蓉是絕配,榴槤雪糕也不遜色🤤芭菲杯比較多層次感,份量頗多而無從下手,進食時唯有由上至下,因此最底的部分味道會較淡; 榴槤巴斯克芝士蛋糕口感細緻,芝士味比起榴槤味更香濃,建議多人分享 日式生酮大阪燒 $128 首次吃生酮大阪燒,主要使用蛋,再加入洋葱、芝士、煙肉及高麗菜,口感清脆 全日生酮餐 $148 法式菠菜批 $48

A. 法式榴槤Croffle配自家製榴槤雪糕 $198

法式菠菜批 $48
法式菠菜批
2023-09-10
法式菠菜批
榴槤控絕對唔可以錯過呢個「貓山王榴槤系列」💛A. 法式槤槤 Croffle 配自家製榴槤雪糕 HK$198B. 霸氣榴槤芭菲杯 HK$138C. 榴槤千層蛋糕 HK$78D. 榴槤巴斯克芝士蛋糕 HK$78樣樣都咁吸引😍小朋友先至做選擇!! 我要試晒佢!!😋...👑Durian King Combo👑A+B+C/D: HK$388配送是日冷泡茶兩杯...<<法式槤槤 Croffle 配自家製榴槤雪糕>>Croffle croissant + waffle = croffleCroffle極富牛油香, 配上香濃貓山王榴槤蓉, 面頭仲有啲果仁碎, 口感好豐富🔍側邊仲放左一球自家製榴槤雪糕👍🏻...<<霸氣榴槤芭菲杯>>勁大pat香濃榴槤蓉放係頂, 勁驚整跌無得食👹底下有大量脆卜卜粟米片+滑嘟嘟啫喱...<<榴槤巴斯克芝士蛋糕>>聞落唔重榴槤味, 但係一放入口就食到勁濃郁榴槤味! 仲有一絲絲嘅榴槤肉, 芝士味都好香🧀...<<青檸青蘋果梳打>>食住咁濃嘅榴槤甜品,
榴槤控絕對唔可以錯過呢個「貓山王榴槤系列」💛

👑Durian King Combo👑
A+B+C/D: HK$388
配送是日冷泡茶兩杯

<<青檸青蘋果梳打>>
食住咁濃嘅榴槤甜品, 配返杯咁fresh嘅特飲, 真係天作之合🍹

<<青檸青蘋果梳打>>

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Corefy @corefy_
📍 荃灣享和街68號2樓
<<青檸青蘋果梳打>>
終於等到零壓力的藍天週日,好想食餐buffet brunch,但間間都好似好貴又唔抵,最後都係㨂返屋企附近既cafe 仔算……先黎一份Keto All day(牛油果醬配軟熟雞胸加沙律)再加一份BBQ手撕豬酸種麵包另配瑞士雞翼併薯條後上巴斯克燒芝士蛋糕(可惜係榴槤味)接住一杯Dirty 邋遢 (杏仁奶底)同埋一杯檸檬海Sea Sea Lemon(呢杯係好正既檸啡)雖然飲完咖啡係會心悸,但堅係好好飲……叫到成枱都係野,埋單都係三百幾,仲有半份酸種麵包拎走游完水再食。
終於等到零壓力的藍天週日,
好想食餐buffet brunch,
但間間都好似好貴又唔抵,
最後都係㨂返屋企附近既cafe 仔算……

先黎一份
Keto All day(牛油果醬配軟熟雞胸加沙律)
再加一份BBQ手撕豬酸種麵包
另配瑞士雞翼併薯條
後上巴斯克燒芝士蛋糕(可惜係榴槤味)
接住一杯Dirty 邋遢 (杏仁奶底)

雖然飲完咖啡係會心悸,
但堅係好好飲……

叫到成枱都係野,埋單都係三百幾,
仲有半份酸種麵包拎走游完水再食。
巴斯克燒芝士蛋糕
巴斯克燒芝士蛋糕  加  檸檬海
瑞士雞翼併薯條
BBQ手撕豬酸種麵包
2023-09-24
$200 (早餐)
巴斯克燒芝士蛋糕
巴斯克燒芝士蛋糕  加  檸檬海