餐廳: Crêpe Delicious (Urban Cafe) (MOKO新世紀廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-09-11 313 瀏覽
迷上Crêpe🫔🫔 自從帶過朱🐷食過一次她就迷上了😂😂呢到有晒我地需要食嘅starter/ crepe/ steak🥩 /pasta🍝同gelato 🍦佢最鍾意食烤牛肉可麗餅🫔有時接佢放學仲指定request要食Ham & Cheese crepe🫶🏻除左Crepe 有一樣好好味嘅仲有Crab & 🥑 Stack ,Angus Ribeye同Oreo crepe 系我自私食我系唔會分享的 每一口都系爆cream爆Oreo 真系好癲😋我真系由佢喺中環分店開始已經好棒場😬😬而加到帶埋個囡嚟
我真系由佢喺中環分店開始已經好棒場😬😬而加到帶埋個囡嚟
Crepe Delicious (旺角) 📌旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓103號舖平平地慶祝Anniversary👫🏻雖然呢間出名食甜嘅可麗餅但今次我哋試下鹹點🤣辣味烤焗雞肉可麗餅 $128估唔到除咗雞肉仲有牛油果同拉曬絲嘅芝士都幾足料😍😍😍香烤西冷牛扒 12oz 配薯條好巨形唔洗磅都信佢足秤🤣肉質緊實但唔鞋口!意式手工肉丸意粉 $128意粉份量唔少 肉丸彈牙加埋酸酸甜甜嘅醬汁好開胃😚芒果 Gelato Shake $68意式雪糕嘅奶昔棉軟細滑🍦🥭熱情果梳打 $38唔會好甜 夠fresh🧊⭐️Rumple港女評分⭐️味道: 4/5環境: 4.5/5服務: 4.5/5抵食: 4.5/5Please follow Rumplestiltskin aka 名字古怪的小矮人呢個港女代你試盡香港好食好用嘅🤩#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #旺角美食 #旺角美食推介 #旺角

Crepe Delicious (旺角)
📌旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓103號舖

估唔到除咗雞肉仲有牛油果同拉曬絲嘅芝士
都幾足料😍😍😍

香烤西冷牛扒 12oz 配薯條
好巨形唔洗磅都信佢足秤🤣
肉質緊實但唔鞋口!

意式手工肉丸意粉 $128

環境: 4.5/5
服務: 4.5/5
抵食: 4.5/5

代你試盡香港好食好用嘅🤩

#Rumplestiltskinaka名字古怪的小矮人 #飲食 #美食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #香港美食 #香港美食推介 #週末好去處 #旺角美食 #旺角美食推介 #旺角好去處 #旺角餐廳 #CrepeDeliciousHK #旺角 #灣仔 #上環 #香港美食 #可麗餅  #咖啡店 #打卡cafe #甜品 #香港打卡 #香港必吃 #香港美食攻略 #香港探店

2024-09-07 240 瀏覽
尋晚多咗一日打風假期,就約埋朋友仔一齊去旺角行街,晚餐就選擇咗就去咗呢間「Crêpe Delicious」☺️見到咁多款可麗餅好吸引😋Set Dinner(Appetiser 🥗+ Main Course 🍝+ Drinks 🍹+ Add-on Dessert🥞)-Appetiser🍴蒜香白酒煮蜆蒜香白酒煮蜆有當濃郁嘅蒜香🧄 同白酒味☺️食落啲酒味帶出蜆嘅鮮甜味,認真冇得頂👍-Main Course🍴北海道帶子蒜香橄欖油扁意粉🍝 $228一上枱就已經非常濃郁嘅蒜香味🤤北海道帶子,真係又大粒又厚肉😍食落口感一流呀!用上橄欖油煮扁意粉真係又健康又夠香👍意粉亦唔會煮到好腍,好有咬口😊🍴香烤西冷牛扒(12oz)配薯條🍟 $288西冷牛扒叫了5成熟🥩🤤真係好香濃嘅牛味,而且非常之鮮嫩多汁😋仲好大塊添🥰🍴荔枝草莓可麗餅🥞$44 (套餐可以半價配甜可麗餅)以半價嘅價錢就可以食到甜可麗餅做甜品,十分之抵呀!荔枝配上草莓味🍓估唔到又幾夾喎😊呢個甜品做今晚晚餐嘅結尾,真係無得頂😬🍹 本季限定冰茶

Set Dinner

-Appetiser
🍴蒜香白酒煮蜆

-Main Course
🍴北海道帶子蒜香橄欖油扁意粉🍝 $228

🍴香烤西冷牛扒(12oz)配薯條🍟 $288

🍴荔枝草莓可麗餅🥞$44
(套餐可以半價配甜可麗餅)

🍹 本季限定冰茶

2024-09-05 242 瀏覽
見好耐無食過可麗餅,揀左專門食可麗餅crepe delicious 食dinner呢度法式可麗餅主打熱量低,招牌法式只係170卡,而且選擇多,可配好多不同新鮮水果食材! 除左可麗餅,意粉、扒都做得唔錯荔枝草莓可麗餅$88 圖片同真實係100%還原,勁靚!喜歡用番粉紅色餅皮,配新鮮荔枝、士多啤梨甜而不膩!卡邦尼意粉$128 意粉火候剛好有靭度,調味可以有埋半熟蛋加持更順滑香烤西冷牛扒 12oz 配薯條$288超有份量,點了5成熟!牛扒juicy無筋荔枝蜜桃梳打荔枝蜜桃清新香甜,味道都幾夾

荔枝草莓可麗餅
圖片同真實係100%還原,勁靚!
喜歡用番粉紅色餅皮,配新鮮荔枝、士多啤梨
甜而不膩!

卡邦尼意粉

意粉火候剛好有靭度,調味可以有埋半熟蛋加持更順滑

香烤西冷牛扒 12oz 配薯條

超有份量,點了5成熟!牛扒juicy無筋

荔枝蜜桃梳打
荔枝蜜桃清新香甜,味道都幾夾
2024-08-12
  • 荔枝草莓可麗餅
2024-09-03 243 瀏覽
Fafafoodblog為食花太郎 Crepe Delicious HK 🍴安格斯肉眼扒12oz配薯條 288 蚊🐂🥔薯條足料好香脆 , 點茄汁都好好食 12oz牛扒厚切 帶d牛肥膏 肉質彈牙 好juicy點燒汁好味 🍴菠菜芝士可麗餅捲108 蚊🌿🧀可麗餅個皮薄得黎熱辣辣又香口 入面半蓉芝士加新鮮菠菜 再點埋香濃既酸醬汁 好食🍴香煎北海道帶子伴香草醬扁意粉 158 蚊香草醬好夠味 意粉幾爽口 帶子好軟林 有三粒 足料 帶子同香草味match#crepe #牛扒 #西餐 #芝士 #可麗餅 #肉眼扒 #意粉 #香草 #帶子 Score 平均分< 7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#crepedelicious 旺角太子道西193號moko新世紀廣場1 樓103 鋪~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog太子======
🍴安格斯肉眼扒12oz配薯條 288 蚊🐂🥔
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#crepedelicious
旺角太子道西193號moko新世紀廣場1 樓103 鋪
~~~~~~~~~
====================

2024-08-27
2024-09-02 223 瀏覽
【法式焗波士頓龍蝦配意粉】 $328🦞 嘩!原隻波士頓龍蝦,一上枱香噴噴!原來已經幫你起哂肉,真係貼心🤤【香煎北海道帶子伴香草醬意粉】 $158三粒圓碌碌帶子,好食!【伯爵茶金寶可麗餅 配自選Gelato雪糕】  $98🤗欣賞佢比忌廉唔手軟,啲忌廉好香伯爵茶味 🫖雪糕應該係筆左出黎,隔左一陣先拎過黎,所以一上枱已經溶左,少少扣分。【Awful Chocolate Gelato Shake】 $68😈超邪惡!但係心理安慰自己唔洗驚!話比自己知Gelato比平時啲雪糕既脂肪含量低。完!
【法式焗波士頓龍蝦配意粉】 $328
【香煎北海道帶子伴香草醬意粉】 $158
三粒圓碌碌帶子,好食!
【伯爵茶金寶可麗餅 配自選Gelato雪糕】  $98
🤗欣賞佢比忌廉唔手軟,啲忌廉好香伯爵茶味 🫖
完!
2024-09-02 237 瀏覽
今日喺旺角行完街突然想食crepe,就嚟咗MOKO嘅Crepe Delicious食晚餐 ☺️平日嘅晚飯時間,都坐滿晒座位幾舒服,唔會好迫,而且枱與枱之間嘅距離都足夠,可以輕輕鬆鬆一路食一路傾偈👍🏻我哋叫咗蕃茄蟹肉牛油果🥑他他賣相非常唔錯,蕃茄新鮮,食落夠清新蟹肉份量都唔少,入口鹹鹹地,而且有蟹既鮮味牛油果肉好creamy,全部嘢撈埋一齊食,可以食到蕃茄嘅鮮甜蟹肉嘅鹹鮮,同埋牛油果嘅奶香,非常好食配埋脆卜卜多士,口感再升一層樓煮食我哋叫咗炆牛臉頰配薯蓉賣相都幾精緻,份量比想像中大牛臉頰食落非常軟腍,炆嘅火候非常夠,非常入味咬落去有滿滿牛肉香,碗埋嗰醬汁食落好惹味而且牛臉頰有好多件,仲要件件都好有份量薯蓉食落非常綿密,入口質感軟滑,非常好食飲品我哋揀咗Oreo Milkshake同其他地方唔同,呢度係用咗Gelato去整杯Milkshake所以飲落去個口感係特別滑,奶香十足伴隨淡淡嘅Oreo香同埋曲奇碎,而且唔會太甜最後我哋叫咗椰子芒果斑蘭crepe斑蘭味嘅crepe真係第一次見,食落果然有淡淡斑蘭香伴隨着酸甜清新嘅芒果,同埋陣陣椰子香整體感覺唔會好Heavy,係一個食完好舒服嘅甜品☺️另外
平日嘅晚飯時間,都坐滿晒

我哋叫咗蕃茄蟹肉牛油果🥑他他
賣相非常唔錯,蕃茄新鮮,食落夠清新

蟹肉份量都唔少,入口鹹鹹地,而且有蟹既鮮味

配埋脆卜卜多士,口感再升一層樓

煮食我哋叫咗炆牛臉頰配薯蓉
賣相都幾精緻,份量比想像中大

牛臉頰食落非常軟腍,炆嘅火候非常夠,非常入味
咬落去有滿滿牛肉香,碗埋嗰醬汁食落好惹味

而且牛臉頰有好多件,仲要件件都好有份量

薯蓉食落非常綿密,入口質感軟滑,非常好食

飲品我哋揀咗Oreo Milkshake

所以飲落去個口感係特別滑,奶香十足
伴隨淡淡嘅Oreo香同埋曲奇碎,而且唔會太甜

最後我哋叫咗椰子芒果斑蘭crepe
斑蘭味嘅crepe真係第一次見,食落果然有淡淡斑蘭香
伴隨着酸甜清新嘅芒果,同埋陣陣椰子香

整體感覺唔會好Heavy,係一個食完好舒服嘅甜品☺️

另外個人非常鍾意佢哋嘅琥珀合桃,食落非常之爽脆,甜度適中👍🏻
2024-09-01 176 瀏覽
一段時間無嚟旺角Moko行街,發覺餐廳都好多新面孔,今日同囡囡揀左Crêpe Delicious食晚餐,主要比餐廳門前可麗餅吸引住,我倆好鐘意食可麗餅。餐廳食物款式選擇多,環境闊落,坐得好舒服,職員有善,整體感覺很不錯Crab & Avocado Stack牛油果蟹餅 $108牛油果蟹餅好有驚喜,蟹肉好鮮甜,配上牛油果、蕃茄等,味道好味,開胃又健康BBQ Ribs燒烤醬豬肋骨 配薯條 $198燒烤醬豬肋骨肉質嫩滑,入味又多汁,薯條外脆內綿軟,好味道Earl Grey Crumble Crêpe with Gelato伯爵茶金寶可麗餅 $98最後是招牌菜可麗餅,即叫即製,口感煙靭,配上伯爵茶雪糕,令人回味無窮Passion Fruit Soda 熱情果梳打 $38Lychee & Peach Soda荔枝蜜桃梳打 $38兩款梳打都果味濃郁,解渴清甜

Crab & Avocado Stack
牛油果蟹餅 $108

BBQ Ribs
燒烤醬豬肋骨 配薯條 $198
燒烤醬豬肋骨肉質嫩滑,入味又多汁,薯條外脆內綿軟,好味道

伯爵茶金寶可麗餅 $98

Passion Fruit Soda 熱情果梳打 $38
Lychee & Peach Soda荔枝蜜桃梳打 $38

兩款梳打都果味濃郁,解渴清甜

2024-08-19
2024-08-28 164 瀏覽
最近多咗好多新商場或翻新嘅商場,都容許寵物共融。今日同朋友和其愛犬一齊共進晚餐。不知這間味道如何?(5⭐️最高)煙三文魚番茄忌廉闊條麵(5⭐️)味道相當不錯, 寬條面煮得好腍👍🏻,三文魚嘅份量,亦都好豐富,兩者份量好足👏🏻。 我選擇了少油,真是恰好😘⋯⋯香烤西冷牛扒(12oz)選薯條(5⭐️)切開時五成熟的西冷牛扒以超腍嘅狀態展示💋。鹽及蘑菇汁可以自由加上。薯條是剛剛炸起的🥰。我相對比較喜歡他用小甘筍及蘆筍作剛剛伴盆菜,覺得不會過於油膩🤩。火腿芝士可麗餅(5⭐️)這款小食有餘鹹甜食物的交替,可麗餅通常用作甜品配上雪糕🍦/忌廉/水果🥝。 但配上芝士火腿亦是第一次。火腿、芝士帶有鹹味,配上甜甜的可麗餅💖。是衝擊味蕾的感覺😎。

煙三文魚番茄忌廉闊條麵(5⭐️)
煙三文魚番茄忌廉闊條麵

香烤西冷牛扒(12oz)選薯條(5⭐️)
香烤西冷牛扒(12oz)選薯條

火腿芝士可麗餅(5⭐️)
火腿芝士可麗餅

煙三文魚番茄忌廉闊條麵
香烤西冷牛扒(12oz)選薯條
火腿芝士可麗餅
2024-08-21 250 瀏覽
以為哩度等crepe食,原來都有正餐,仲見有一人餐添👍🏻啤梨藜麥沙律用啤梨黎做埋沙律又幾特別 ,幾香甜。帕馬火腿酥皮薄餅酥皮多層又鬆脆,parmaham既咸香好襯火箭菜同蕃茄既清新👍🏻香烤安格斯肉眼扒(12oz)(配洋蔥圈及蘑菇肉汁)塊扒出色👍🏻煎到外層焦脆,中間粉嫩鮮美多汁,牛牛亦好夠🤤伴菜薯仔都煎得好好食👍🏻仲有個Sauce都係自家製好香蘑菇味✔️冧酒提士Crêpe 個皮軟熟有彈性,冧酒提子好重味👍🏻加埋雪糕球一流🙂‍↕️跟餐仲跟埋杯蜜桃冰茶,全部野都好好味😋
以為哩度等crepe食,原來都有正餐,仲見有一人餐添👍🏻

啤梨藜麥沙律
用啤梨黎做埋沙律又幾特別 ,幾香甜。

帕馬火腿酥皮薄餅

香烤安格斯肉眼扒(12oz)(配洋蔥圈及蘑菇肉汁)
塊扒出色👍🏻煎到外層焦脆,中間粉嫩鮮美多汁,牛牛亦好夠🤤

冧酒提士Crêpe
個皮軟熟有彈性,冧酒提子好重味👍🏻加埋雪糕球一流🙂‍↕️

跟餐仲跟埋杯蜜桃冰茶,全部野都好好味😋
可麗餅呢一個名詞,大概第一次出現喺我腦中就係喺社交網站見到。貪新鮮嘅我見到呢啲未見過嘅嘢,肯定好想去試下啦🥰今日去到旺角moko廣場,即係以前嘅新世紀,去完動樂園玩見到有一間食可麗餅嘅餐廳,幾好氣氛而且價錢唔貴,諗都唔使諗即刻入去試下😂🥤 gelato shake and juice 意大利式嘅雪糕要嚟整嘅奶昔普遍都唔會叫milk shake,而呢度嘅gelato shake入口棉滑,雲呢拿味配上芒果,面頭有新鮮嘅忌廉。☕butternut squash soup呢一個品種嘅南瓜湯煮出嚟嘅南瓜特別有奶油嘅感覺,配上鮮忌廉,額外誘惑。🐟smoked salmon capellini in pesto cream sauce煙燻三文魚、牛油果、天使麵、橄欖油呢一個組合,全部都係健康嘅油脂!適合一種愛美愛健康嘅美食家 🔥🧆Snack platter 呢一個有雞翼、黑松露意大利飯球、大蝦同埋薯條嘅配搭,非常可以滿足到喜歡食小食嘅你🔥🦢Roasted Peking Duck crepe 創新嘅做法原來片皮鴨都可以同可麗餅咁夾!北京填鴨做法西式嘅煙鴨胸加上法國嘅可麗餅,好食! 🥞 coconut
貪新鮮嘅我見到呢啲未見過嘅嘢,肯定好想去試下啦🥰

🥤 gelato shake and juice

☕butternut squash soup

🧆Snack platter

🦢Roasted Peking Duck crepe
創新嘅做法原來片皮鴨都可以同可麗餅咁夾!
北京填鴨做法西式嘅煙鴨胸加上法國嘅可麗餅,好食!

🥞 coconut mango filling pandan crepe
屬於我嘅主菜嚟啦!
用班蘭製成嘅可麗餅底,包住新鮮忌廉,
香濃嘅椰子味加上芒果嘅配搭,
仲有一啲果仁糖粉等等嘅伴料,
加多一球雪糕簡直係完美嘅配搭!
原來可麗餅係咁吸引咁好食嘅🫶

📍Crepe delicious
旺角新世紀廣場1樓103號舖

2024-08-11 311 瀏覽
好想試依間Crepe好耐,今日就約朋友一齊去食😋叫左2個set, 有餐湯(粟米湯)及飲品再加小食烤片皮鴨可麗餅$7️⃣8️⃣中式烤片皮鴨crossover 西式可麗餅好有創意😆,crepe內饀烤鴨肉肉質軟嫩多汁,脆爽生菜,搭配甜醬,鹹甜交集,口感層次豐富。黑松露野菌菠菜酥皮薄餅$8️⃣8️⃣這個薄餅啱晒素食者,酥皮餅底酥脆可口。翠綠菠菜,綿密芝士,加埋黑松露特有嘅香氣,為整個酥皮薄餅,增添獨有嘅風味。紅豆抹茶忌廉可麗餅 +$5️⃣4️⃣(原價$108 跟餐半價)一向好鍾意抹茶嘅甜品,所以必點😆,採用了抹茶作為餅皮,帶出淡淡抹茶香氣。搭配唔太甜嘅紅豆蓉與香滑抹茶忌廉,加上4粒Q彈嘅白玉,好日系甜品。芝士黑松露薯條+$4️⃣8️⃣薯條係我鍾意嘅粗薯條,炸得金黃香脆,沾上黑松露醬汁,真係忍唔住一條接一條😋。熱情果梳打+$1️⃣8️⃣🍹酸酸甜甜好啱夏天飲Gelato Shake+$3️⃣8️⃣🥤揀左Awful Chocolate 🍫 Awful 係可怕,杯Gelato Shake真係好邪惡😂, super rich chocolate 加cream, 飲完真係怕肥幾磅🤣🤣📍Crepe Delicious地址: 旺角太子道西193號MOKO新
好想試依間Crepe好耐,今日就約朋友一齊去食😋
叫左2個set, 有餐湯(粟米湯)及飲品
再加小食

烤片皮鴨可麗餅$7️⃣8️⃣

黑松露野菌菠菜酥皮薄餅$8️⃣8️⃣

紅豆抹茶忌廉可麗餅 +$5️⃣4️⃣
(原價$108 跟餐半價)

芝士黑松露薯條+$4️⃣8️⃣

熱情果梳打+$1️⃣8️⃣
🍹酸酸甜甜好啱夏天飲

Gelato Shake+$3️⃣8️⃣
🥤揀左Awful Chocolate 🍫

📍Crepe Delicious
地址: 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓103號舖

#CrepeDelicious #CrepeDeliciousHK #旺角 #灣仔 #上環 #香港美食 #可麗餅 #咖啡店 #打卡cafe #甜品 #香港打卡 #香港必吃 #香港美食攻略 #香港探店
#hkfoodie #heleninocean
烤片皮鴨可麗餅
黑松露芝士薯條
黑松露野菌菠菜酥皮薄餅
紅豆抹茶忌廉可麗餅
前排去咗旺角新世紀行街,順便食埋睌飯,去咗呢間---🌟Crepe Delicious🌟食西餐,餐廳係商場好方便,座位坐得舒服寬敞,唔會好逼。餐牌選擇都幾多下,主菜意粉都有唔少款式,仲有甜品同意大利雪糕😍今次我哋就揀咗個主菜同前菜✨️._.🦞 | 法式焗波士頓龍蝦配薯蓉 | 🦞開邊嘅波士頓龍蝦啖啖肉,龍蝦算大隻,用芝士焗,好香濃,唔會太膩,芝士仲要係拉絲果隻,勁邪惡又好食,薯蓉幼滑,配埋芝士食好夾👍🏻. 🦐 | 香煎蒜蓉大蝦 | 🦐大蝦數量多,而且剝好殼,每隻蝦肉都沾滿蒜蓉香味,香煎完更惹味!.🥑 | 牛油果蟹餅 | 🥑滿滿嘅牛油果肉混合埋蟹肉碎,味道好夾,蟹肉碎滿滿,每一啖都有好豐富嘅口感,清清地好啱作為開胃前菜打打底。.🍋 | 凍檸茶 | 🍋大杯解渴,唔會太甜._.
._.
🦞 | 法式焗波士頓龍蝦配薯蓉 | 🦞
🦐 | 香煎蒜蓉大蝦 | 🦐
🥑 | 牛油果蟹餅 | 🥑
🍋 | 凍檸茶 | 🍋
大杯解渴,唔會太甜
._.

「Crêpe Delicious Urban Cafe」加拿大過江龍以其創新的可麗餅選擇而聞名😚不論是甜味還是鹹味Crepe我都鍾意食,可麗餅可以搭配上滑順的Gelato🍨簡直正呀!今次點了一份Dinner Set Menu及一份Main Course已好豐富吸引,性價比高👏🏾✨啤梨藜麥沙律🥗啤梨藜麥沙律好清新健康開胃菜,藜麥Q彈口感搭配一些麵包碎或芝士,絕對健康又好味🤩✨12oz香烤西冷牛扒配薯條 🥩 牛扒肉質厚嫩五成熟,口感軟腍食落好多肉汁,牛味濃厚帶少少焦香味道👅配以岩鹽食用更好味🤤配菜包括有手指紅蘿蔔、蘆筍、薯蓉、烤大蒜。薯條份量超多可以開心Share!👯‍♀️👯‍♀️✨香烤豬鞍架 配芝士焗薯上蜜糖芥末肉汁🐷豬鞍架厚切肉質鮮嫩多汁🥩外皮微脆內裡肉質保持豐富的肉汁,口感層次分明👍🏾搭配的蜜糖芥末肉汁,甜中帶有少少微辣🌶️芝士焗薯口感細緻順滑,味道一流💕✨伯爵茶金寶可麗餅🌮可麗餅的外皮薄而柔軟,口感滑順,咬一啖就感受到融合了伯爵茶味道,帶來淡淡的花香與茶香,😋甜度適中幾好食🍨雪糕有幾款選擇,我選擇左咖啡味食落同伯爵茶味都幾夾✌🏾Crepe面有伯爵茶味香滑忌廉,每一啖清涼甜蜜🥰好適合夏天食

✨啤梨藜麥沙律🥗

啤梨藜麥沙律🥗

✨香烤豬鞍架 配芝士焗薯上蜜糖芥末肉汁🐷

✨伯爵茶金寶可麗餅🌮
可麗餅的外皮薄而柔軟,口感滑順,咬一啖就感受到融合了伯爵茶味道,帶來淡淡的花香與茶香,😋甜度適中幾好食🍨雪糕有幾款選擇,我選擇左咖啡味食落同伯爵茶味都幾夾✌🏾Crepe面有伯爵茶味香滑忌廉,每一啖清涼甜蜜🥰好適合夏天食,值得推介🫶🏿

伯爵茶金寶可麗餅
2024-07-10
慶祝紀念
紀念日
啤梨藜麥沙律🥗
伯爵茶金寶可麗餅
  • 啤梨藜麥沙律
2024-08-04 174 瀏覽
今次我地過左黎新紀世廣場行街,1樓有間叫collect point既舖,係度買完衫經過隔離呢間可麗餅店,睇完餐牌覺得ok就入左去食😆意式手工肉丸意粉($128)呢碟肉丸意粉個蕃茄味幾濃,唔算太酸,加左我鐘意既芝士係唔錯,再多d芝士就仲正,幾粒肉丸都好食🥫🍅香烤西冷牛扒12oz($288)佢地有西冷同肉眼扒,我鐘意西冷少d脂肪,啖啖肉,我地叫左7成熟,火侯控制得幾好,d肉唔韌同埋裡面仲有紅色,又有肉汁,佢可以配燒薯,薯蓉,或者薯條,我地就揀左薯蓉,有d奶味,我幾鐘意🥩🥔荔枝草莓可麗餅($88)呢個可麗餅顏色鮮艷,面頭鋪滿荔枝同士多啤梨,裡面仲有好多荔枝爆珠,令到口感更佳,甜度適中😋Gelato 3球($58)Gelato即係意大利雪糕,係忌廉較少,牛奶較多既品種,我地叫左3球,分別係Stracciatella,Coffee同Crema,Stracciatella係牛奶朱古力碎味,3款雪糕都幾滑,味道適中,唔會太甜太濃味,我最鐘意就係咖啡味🍨呢間餐廳都好多野食,可麗餅除左甜品,仲有咸既,睇餐牌仲有d其他野食例如酥皮pizza我覺得都幾有特色,下次黎試下唔同野食先✌🏻

意式手工肉丸意粉($128)

香烤西冷牛扒12oz($288)

荔枝草莓可麗餅($88)

Gelato 3球($58)

2024-07-24