2023-03-15 195 瀏覽
很喜歡嘅Cafe係K11 Musea 已經開左 pop up store一段時間,已經係第3次來訪啦✨ 每次嚟都有唔同嘅限定Menu(((o(*゚▽゚*)o)))K11 Musea店比起大圍店真係方便好多😭不過注意太夜嚟嘅話好多野都會賣晒🤣.朱古力貝果波 配奶酥&麻糬 $40已經好食到買左2次🫣本身好喜歡好喜歡Dear嘅貝果,變左波波形狀都係咁好食! 表面鋪滿奶酥,但冇諗到咬開後,麻糬入面都充滿奶酥🥹貝果嘅朱古力味都好出🍫配上煙靭彈牙嘅麻糬🤤.燒汁章魚玉子燒貝果 $45外表好章魚燒🐙味道都係🤣咬開後會望到好大粒嘅玉子同章魚粒! 好有咬口~ 現場食嘅話店員會加埋沙律醬等, 口感層次豐富😋可以一試,不過試過一次就夠了,可能我都係偏向鍾意甜嘅貝果🥯.總結: 今次嘅期間限定好中我🤤宜家有K11 Musea呢個咁近嘅選擇就要把握機會啦( ̄^ ̄)ゞ 麻糬波好食好食!!!!!

朱古力貝果波 配奶酥&麻糬 $40
燒汁章魚玉子燒貝果 $45
2023-03-02 120 瀏覽
🥰🥰🥰之前喺已搬遷嘅大圍店食過,已經覺得超級好食,有質素亦都唔會太貴!今次試咗:🍫朱古力貝果波 配奶酥&麻薯🥯室溫之下麻薯都仲好煙韌,加上入面嘅朱古力餡真係大滿足!如果可以有埋流心仲正😋😋😋

今次試咗:
🍫朱古力貝果波 配奶酥&麻薯🥯
朱古力貝果波 配奶酥&麻薯
朱古力貝果波 配奶酥&麻薯
2023-01-10 181 瀏覽
🥯黑芝麻奶酥麻糬竹炭捲💰$38😈一講起Dear Coffee大家就會覺得好遠好遠🤣因為佢係大圍對於我呢啲屯門牛真係未必去個到😝不過好彩尖沙咀有間Pop Up Store💛我就可以去試👅今日揀左黑芝麻奶酥麻糬竹炭捲🥯佢一個都幾大個同埋包裝都好靚😝我幾鍾意佢個黑芝麻味好濃好香🤤而佢個奶酥都好好味仲中間有啲麻Si煙煙UnUn😈其實食落一個都好滿足🥯抹茶乳酪貝果波配抹茶乳酪水果💰$40😈而呢一個就揀左Fruity啲有個水果口味👅不過我本人真心麻麻抹茶🍵所以我就唔太好😞一黎覺得佢個抹茶🍵有啲苦澀味同埋對我黎講太濃味😭不過對於抹茶控🍵佢地就會好鍾意😛不過呢隻Bagel🥯既皮有啲硬身有啲難消化既感覺
🥯黑芝麻奶酥麻糬竹炭捲
💰$38

🥯抹茶乳酪貝果波配抹茶乳酪水果
💰$40
2023-01-09 115 瀏覽
煙三文魚洋蔥cream cheese貝果 $68三文魚唔係個啲cheap cheap 三文魚🙈好有油香 好厚身 有好多塊🤣配埋自製嘅洋蔥cream cheese鹹鹹香香好夾😍😍貝果都好有咬口唔係普通麵包質地一定會encore!❤️抹茶貝果波配抹茶乳酪&草莓 $45抹茶味好濃!係有回甘嘅日本抹茶味😍抹茶控認證😽配上酸甜嘅草莓🍓一定要試!日式玄米茶奶酥貝果 $45奶酥份量好多🙈淡淡嘅玄米茶味包體一如往常嘅煙 有嚼勁唔錯!
煙三文魚洋蔥cream cheese貝果 $68

淡淡嘅玄米茶味
包體一如往常嘅煙 有嚼勁
唔錯!
2023-01-08 71 瀏覽
上次實在好有驚喜,所以前排見Pop Up轉左款就再訪,可惜今次呢幾款都唔太合我心意,變相有點落差喇🫣▪️ 焙茶波 配南瓜蕨餅&焙茶奶酥(6.5/10)💲40就算係即日食,塊南瓜蕨餅都係比較濕,會有啲溶同黏身,味道比預期中重,甜甜地咁幾特別,可惜我硬係覺得同焙茶唔算太夾😬焙茶波有咬口,包體味道偏淡,奶酥略為鬆散,會一路食一路跌,但的確幾香濃既😛▪️ 伯爵茶醬可可奶酥捲(6.5/10)💲38包體比較乾身,間層會有抹醬同沙沙既奶酥,聞同食落係陣陣伯爵茶既佛手柑香,反而可可味就唔係好突出🤨▪️ 抹茶醬麻糬抹茶貝果(6.5/10)💲45抹茶醬少到幾乎睇唔到,亦都唔係好食得出,如果多返啲就好了🥺麻糬就唔係軟糯拉絲嗰種,而係比較煙韌似年糕,有好重既糯米味,但感覺同個包有啲分離🤫貝果依然係嚼勁滿滿,帶微甘既抹茶味,不過整體會有啲寡🔎 整體評分(6.5/10)

▪️ 焙茶波 配南瓜蕨餅&焙茶奶酥(6.5/10)💲40

焙茶波 配南瓜蕨餅&焙茶奶酥  +  伯爵茶醬可可奶酥捲

▪️ 伯爵茶醬可可奶酥捲(6.5/10)💲38

▪️ 抹茶醬麻糬抹茶貝果(6.5/10)💲45
抹茶醬麻糬抹茶貝果

🔎 整體評分(6.5/10)
呢間係一直人氣爆棚嘅麵包cafe,原店位於大圍!近排佢係K11 musea 開左pop-up store🔥,大家終於唔使去到咁遠食啦!仲要免排隊😌:-1️⃣「抹茶乳酪貝果波 配抹茶乳酪&水果🥯🍵($40)」😍超推薦!貝果有咬口、好煙靭,抹茶味濃到有回甘!中間個抹茶乳酪餡茶味超濃🍵!而且造型可愛~Matcha bagel ball with matcha cream cheese and fruits👍🏻-2️⃣「焙茶奶酥 x 草莓乳酪夾心貝果🫖🍓($42)」焙茶味超香濃!草莓乳酪味都好濃士多啤梨味!貝果有咬口、好煙靭、有份量~Hojicha x strawberry cream cheese bagel👍🏻-⚠️:設有企位+高枱
1️⃣「抹茶乳酪貝果波 配抹茶乳酪&水果🥯🍵($40)」
⚠️:設有企位+高枱
抹茶乳酪貝果波 配抹茶乳酪&水果
焙茶奶酥 x 草莓乳酪夾心貝果
抹茶乳酪貝果波 配抹茶乳酪&水果
焙茶奶酥 x 草莓乳酪夾心貝果
📍地址: 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria dockside K11 Musea B2樓B201,C01AB(B2)號舖✿😋味道😋:4/5✿🏙️環境🏙️:3/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:3/5✿👀賣相👀:4/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段: 16:00 ↞ ✦✧ Dear Coffee & Bakery主打各款口味Bagel,包括貝果波、夾心貝果、貝果三文治,每日人手製作,採用日本麵粉,低溫發酵無添加,店舖無翻熱麵包服務,店員建議放室溫亦可以即日食用。—————————————————————🟤🎃🍵❝焙茶波配南瓜蕨餅&焙茶奶酥❞ $40☞ 貝果波同bagel差唔多,都好有韌度,南瓜蕨餅唔算甜,配埋焙茶奶酥意外地夾,不過應該整熱會好食啲。—————————————————————🍵🍩🟢❝抹茶醬麻糬抹茶貝果❞ $42☞ 採用咗日本小山園抺茶粉,抹茶醬真係超級濃,啱晒抹茶控,而bagel口感食落做到拉扯感覺,小小回彈感。

✿😋味道😋:4/5

🟤🎃🍵❝焙茶波配南瓜蕨餅&焙茶奶酥❞ $40

—————————————————————

🍵🍩🟢❝抹茶醬麻糬抹茶貝果❞ $42

焙茶波配南瓜蕨餅&焙茶奶酥
【大圍人氣貝果店開到尖沙咀啦‼️🥯】/////上星期放假去到尖沙咀 友人帶小編到佢哋開左一段時間嘅Pop Up Store^o^終於唔洗去到大圍咁遠先食到啲牙👅當日下午去到 奶酥捲好受歡迎 只剩少量 每月都幾期待佢哋新嘅餐牌haha👧🏻.👉🏻抹茶貝果波 配抹茶乳酪&水果 ($45)堂食會有立食位 而外賣再翻熱都保留到貝果原有嘅口感🤤貝果波波包體微脆帶點煙韌 有淡淡抹茶味 波波包住厚滑嘅抹茶乳酪 抹茶味濃郁得嚟帶回甘🤩配搭兩片士多啤梨🍓幾出色(´▽`)———📍Dear Coffee & Bakery (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓B201, C01AB(B2)號舖
【大圍人氣貝果店開到尖沙咀啦‼️🥯】
/////

👉🏻抹茶貝果波 配抹茶乳酪&水果 ($45)

———
📍Dear Coffee & Bakery (尖沙咀)
2022-11-26
外賣自取
Dear擺pop-up有差不多一個月啦!提提大家它們只收現金/信用卡🙆🏻‍♀️•🥯日式玄米茶奶酥貝果💰45 Genmaicha bagel w/ crumble最喜歡這款🏆加熱後貝果包體變得很有嚼勁,有拉扯感,中間的位置則比較鬆軟👍🏼玄米茶奶酥份量比之前奶酥貝果裡面的奶酥多,茶味濃郁,一定能滿足茶控😆這款相對下來不是甚麼特別的配搭,但就是好吃😂•🍫朱古力貝果波 配奶酥&麻糬💰45 Coco bagel w/ crumble & mochi貝果波跟平常貝果的口感差不多,只是有更多時候單吃包體🤣喜歡包體的可可味偏苦,奶酥的人可可味就偏甜🍫麻糬口感偏軟糯,不是Q彈的那種;略嫌這款會膩一點,如果可以加像雜莓的味道應該會更好🙌🏻•🍵抹茶乳酪玄米茶奶酥捲💰45 Matcha cream cheese genmaicha roll抹茶味濃郁~•#foodstepsinhk_麵包 #foodstepsinhk_大圍 #foodstepsinhk_尖沙咀

🥯日式玄米茶奶酥貝果💰45 [9/10]

🍵抹茶乳酪玄米茶奶酥捲💰45 [8/10]
抹茶乳酪玄米茶奶酥捲
抹茶味濃郁~

日式玄米茶奶酥貝果
5 分鐘 (外賣自取)
朱古力貝果波 配奶酥&麻糬
抹茶乳酪玄米茶奶酥捲
  • 朱古力貝果波
2022-11-24 87 瀏覽
見K11 Musea 開左POP UP 知道呢間都好受歡迎 之前係大圍 見咁岩經過買左兩個賣相係幾吸引 包體都不錯不過個人覺得味道唔夠濃~ 肉桂卷同個抹茶都唔夠 比預期冇咁好味🧐🧐🧐
見K11 Musea 開左POP UP
知道呢間都好受歡迎
之前係大圍 見咁岩經過買左兩個

賣相係幾吸引 包體都不錯
不過個人覺得味道唔夠濃~
肉桂卷同個抹茶都唔夠
比預期冇咁好味🧐🧐🧐
2022-11-20 81 瀏覽
【尖沙咀】Dear Coffee & Bakery尖沙咀K11 Musea 新開咗間Dear Coffee & Bakery,呢度主打外帶,無座位只有幾張高枱做堂食。貝果波波同湯種麵包捲可以自由配搭$170/4個,買多咗可以拎返屋企比第二日食,店員俾咗張卡片仔我,上面寫咗翻熱要點做,Nice!!✨朱古力貝果波 配奶酥、麻糬✨咖啡貝果波 配LOTUS、忌廉芝士✨冧酒提子乳酪肉桂卷 (推薦👍🏻)✨抹茶乳酪玄米茶奶酥卷呢度嘅Bagel真係好鬼靚,真係每樣都想食☺️👉🏻位置有些少難搵。落到B2之後向Food Court方向行,行到Nespresso後轉左,直行到扶手電梯位置就到。✨Dear Coffee & Bakery 📍尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓B201, C01AB(B2)號舖
【尖沙咀】Dear Coffee & Bakery

✨朱古力貝果波 配奶酥、麻糬

✨咖啡貝果波 配LOTUS、忌廉芝士

✨冧酒提子乳酪肉桂卷 (推薦👍🏻)

✨抹茶乳酪玄米茶奶酥卷

呢度嘅Bagel真係好鬼靚,真係每樣都想食☺️

✨Dear Coffee & Bakery

2022-11-18 74 瀏覽
@k11musea 開了📍📍📍📍 @dear.coffee.bakery 的 POP Shop 便利了我能隨心所欲地吃他們的包包🥯冧 酒 提 子 乳 酪 咖 啡 貝 果本來就很愛提子冧酒的我 對呢個味無辦法抗拒 喜歡cream cheese質地很厚實 冧酒味很出 然後粒粒提子乾吊起了冧酒的味道 貝果的質地一直都是我喜愛的 很有咬口 咖啡味沒有很出 應該是被冧就蓋過了🙃不過依然喜歡這個口味的貝果另外這一包三個裝的貝果也很抵買 買回家配Cheese或果醬也很好吃💕📍Dear Coffee & Bakery 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea B2樓B201, C01AB(B2)號舖

@k11musea 開了📍📍📍📍

貝果的質地一直都是我喜愛的 很有咬口
咖啡味沒有很出 應該是被冧就蓋過了🙃
不過依然喜歡這個口味的貝果

📍Dear Coffee & Bakery
相信好多人都知 Dear Coffee & Bakery 衝出左大圍(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)呢半年會係K11 Musea開pop up而呢邊既menu都同大圍店唔一樣架忍唔住一買買左兩袋 總共5個包我即場食左一個 其他都有翻熱先食◦coffee bagel w/ lotus & cream cheese好穩陣既配搭 lotus餅同咖啡向來都係bff焗爐翻熱完bagel口感好好一咬脆卜卜 入面又煙煙韌韌◦malt bagel w/ butter & peanut crumble呢個味我都幾推介我翻熱完牛油溶左落包身索哂 好香花生醬奶酥都幾有趣 口感沙沙地◦honey, bacon & mixed cheese roll比左男朋友帶番工食佢既評價copy & paste:叮完個包身始終無咁好芝士好好味 煙肉粒帶啲口感出黎又幾好◦smoke salmon onion cream cheese bagel呢個即場食左 因為佢唔洗翻熱包身一如以往凍食都有水準煙三文魚都幾多 油香充足自製洋蔥cream cheese同佢極之夾◦mentaiko cheese pretzel hot dog呢個反而有少少失望翻
呢半年會係K11 Musea開pop up

包身一如以往凍食都有水準
煙三文魚都幾多 油香充足
自製洋蔥cream cheese同佢極之夾

呢個反而有少少失望
翻熱完每個部分有啲乾 唔知係咪我問題(。•́︿•̀。)
味道正正常常

等我part 2 我會再去多轉( ͡° ͜ʖ ͡°)

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2022-11-09 84 瀏覽
Bookmark左大圍間手作麵包店好耐,每個月都轉Menu有唔少限定款式勁吸引,但係位置實在唔太就腳,一直都未有機會到訪🫠不過佢最近係尖沙咀開Pop Up,見人地話晏咗去大熱既都會賣曬,我週末四點左右先去都有啲擔心,好彩仲有啲想試既款式🫣▪️ 冧酒提子乳酪肉桂捲 (8/10)💲45面頭係冧酒提子Cream Cheese,入口好順滑,而且味道平衡得幾好,有酒香但係唔會甜膩,間層既肉桂醬聞落都好香濃,不過食落就相對溫和,湯種包身亦都軟熟😍▪️ 日本玄米茶奶酥貝果(8/10)💲45店員有提醒呢個要返屋企加熱,貼心附上左一張食用說明,翻熱方法視乎自己想要既貝果口感📖跟住係氣炸鍋加熱八分鐘,果然外皮脆身,包體紮實帶有拉扯感,玄米茶奶酥係沙沙口感,味道甘香,唔會話油或者甜膩🥹🔎 整體評分(8/10)

▪️ 冧酒提子乳酪肉桂捲 (8/10)💲45
冧酒提子乳酪肉桂捲

▪️ 日本玄米茶奶酥貝果(8/10)💲45

🔎 整體評分(8/10)
冧酒提子乳酪肉桂捲
大圍馳名𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕 店係𝙺𝟷𝟷 嘅𝚙𝚘𝚙-𝚞𝚙 都開左一排呢日終於有時間去試下喇~🥯🥯🥯-♡︎抹茶乳酪玄米茶奶酥卷 $𝟺𝟻抹茶卷卷睇落幾吸引食落茶味比較淡,亦同面頭微酸嘅莓果唔太夾(⊃。•́‿•̀。)⊃-♡︎抹茶貝果波配抹茶乳酪&時令水果 $𝟺𝟻抹茶乳酪夠濃郁,好食!係會令人想回購嘅一款(❍ᴥ❍ʋ)𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕 包體偏硬,個人覺得都𝚘𝚔不過同為𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕 控嘅屋企人就話唔太鍾意呢種口感~➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎-♡︎朱古力貝果波配奶酥&麻糬 $𝟺𝟻-♡︎𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟻飲品有驚喜!首先用左燕麥奶取代牛奶,正合我意🫶🏻而且無額外添加糖,茶味夠濃之餘又唔會甜非常推薦畀濃茶控🌟🌟🌟
大圍馳名𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕 店係𝙺𝟷𝟷 嘅𝚙𝚘𝚙-𝚞𝚙 都開左一排
呢日終於有時間去試下喇~🥯🥯🥯
♡︎抹茶乳酪玄米茶奶酥卷 $𝟺𝟻
抹茶卷卷睇落幾吸引

♡︎抹茶貝果波配抹茶乳酪&時令水果 $𝟺𝟻
抹茶乳酪夠濃郁,好食!
係會令人想回購嘅一款(❍ᴥ❍ʋ)
𝙱𝚊𝚐𝚎𝚕 包體偏硬,個人覺得都𝚘𝚔
不過同為𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕 控嘅屋企人就話唔太鍾意呢種口感~
抹茶貝果波配抹茶乳酪&時令水果

➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎
♡︎朱古力貝果波配奶酥&麻糬 $𝟺𝟻

♡︎𝙼𝚊𝚝𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟻
飲品有驚喜!
首先用左燕麥奶取代牛奶,正合我意🫶🏻
而且無額外添加糖,茶味夠濃之餘又唔會甜
非常推薦畀濃茶控🌟🌟🌟
Matcha  latte