招聘中
最高可達 $18,000
最高可達 $21,000
最高可達 $18,000
月薪 (面議)
更多筍工 (5)
讀書時期好鍾意去食Delifrance嘅Panini,其實都好耐冇食過,嚟到屯門市中心見到有Delifrance,食物種類多咗好多,有機會再食吓。好,坐低睇吓有咩好食先。雜菜湯,蘑菇忌廉湯,叫主菜加$15可以跟餐湯,特別講吓個蘑菇忌廉湯,好有菇味,同埋個忌廉都好creamy,好好飲。法國牛角酥窩夫配炸無激素雞髀及煎蛋,個BBQ醬包含咗甜酸辣,平時出面食炸雞髀好怕會乾,呢個一啲都唔乾,個皮仲好脆。烤新西蘭草飼牛柳有機鮮蘑菇藜麥飯,牛柳幾軟腍,藜麥飯每粒都沾上醬汁,煮得軟硬適中,食落仲好有咬勁。飲品就叫咗凍檸茶,有機草莓茶。焗法國軟心朱古力蛋糕配雪糕,切開個蛋糕,朱古力係流心,隔離個奶油cream好豐盈,最後食埋個甜品係非常完美。

好,坐低睇吓有咩好食先。

飲品就叫咗凍檸茶,有機草莓茶。

細細個淨係食過佢既蛋沙律牛角包,見佢呢間店裝修得咁靚又有set dinner就同老公入去試下!首先真係坐得好舒服,又多卡位同打卡位,價錢平但有高級餐廳FEEL~CP值極高!特別適合與三五知己一起食晚餐傾下偈😍Set Dinner 8 大西洋鱈魚柳及蘑菇意粉配照燒汁🫶🏻鱈魚柳外皮炸過脆口但肉質鮮嫩!醬汁適量, 蘑菇香意粉爽口!D9 烤新西蘭草飼牛柳配有機鮮蘑菇藜麥飯🐂牛柳烤到中間有少少粉紅色,入口即溶充滿肉香未! 藜麥飯充滿著濃濃忌廉汁,加埋藜麥又健康!好快就食哂!+$15 是日餐湯🥰西湯超級好味!配左一小塊勁脆嘅法包!蘑菇湯仲有蘑菇碎,勁香濃!+$49 法國軟心朱古力蛋糕配雪糕🤩建議加配! 其實即係心太軟蛋糕!一切開蛋糕朱古力醬就流出黎!撈埋隔離嘅雲呢拿雪糕同埋忌廉士多啤梨一齊食~係一種超級享受!平時食心太軟都好貴,加配就好抵食!👍🏻👍🏻👍🏻+$12 熱法式焦糖爆谷朱古力打卡一流! 杯飲品好靚!上面有簡單嘅拉花,側邊亦有幾粒焦糖爆谷!加上餐廳背景好靚,可以即刻同朋友影張靚相!🤓整體而言,呢間餐廳既食物和甜點都好精緻,令人回味無窮。這是一個非常適合同好友食下野影靚相既地方!📍Délifr

Set Dinner :
D8 大西洋鱈魚柳及蘑菇意粉配照燒汁🫶🏻
鱈魚柳外皮炸過脆口但肉質鮮嫩!醬汁適量, 蘑菇香意粉爽口!
D9 烤新西蘭草飼牛柳配有機鮮蘑菇藜麥飯🐂

+$15 是日餐湯🥰

+$49 法國軟心朱古力蛋糕配雪糕🤩

+$12 熱法式焦糖爆谷朱古力

📍Délifrance Bistro
屯門屯隆街1號錦薈坊3樓316號舖
2023-03-28 56 瀏覽
之前已經見到delifrance喺屯門開返,Menu好多選擇,記得細個每次都係黎食法包,而家多咗好多甜品選擇!💟蘑菇忌廉湯入口仲食到蘑菇碎,好有口感,仲有配法包,$15超值💟熱伯爵茶燕麥奶咖啡 超級推介❤️伯爵茶同咖啡味道配合得好好,兩款味道都飲到,不過可能因為用燕麥奶嘅關係,個拉花就唔太明顯啦💟芒果熱情果梳打 整體調味唔算太甜,不錯💟烤草飼牛柳鮮蘑菇藜麥飯個飯煮得剛剛好!食Risotto最怕口感軟爛,呢個調味又唔覺得漏,肉嘅分量都唔少!燒牛肉大概6-7成熟,唔錯!💟牛角酥窩夫配炸雞髀煎蛋非常豐富,連配菜沙律都好大分量,一次滿足食肉食甜品,女仔食足夠飽!個醬酸酸甜甜,有少少韓式甜醬嘅感覺,肉質Juicy!💟鮮芒果法式拿破崙蛋糕賣相100分❤️吉士醬唔會太甜,酥皮好脆,跟套餐價錢唔貴,CP值高👍🏻💟仲有好多包點甜品,下次可以再試試
💟蘑菇忌廉湯
入口仲食到蘑菇碎,好有口感,仲有配法包,$15超值

💟熱伯爵茶燕麥奶咖啡

💟芒果熱情果梳打
整體調味唔算太甜,不錯

💟烤草飼牛柳鮮蘑菇藜麥飯

💟牛角酥窩夫配炸雞髀煎蛋

個醬酸酸甜甜,有少少韓式甜醬嘅感覺,肉質Juicy!

💟鮮芒果法式拿破崙蛋糕

💟仲有好多包點甜品,下次可以再試試
  • 烤草飼牛柳鮮蘑菇藜麥飯
  • 牛角酥窩夫配炸雞髀煎蛋
Delifrance 這老牌子,一直都經常光顧買嘢食, 今天行過屯門錦薈坊見到這家近期新開的Delifrance Bistro, 店內裝修好靚,光猛整潔, 座位寬敞舒適, 除了提供麺包蛋糕三文治外,更提供很多的其它食物,不論早餐,午餐,下午餐及晚餐都提供多款選擇,我們差不多晚上六時入座, 正值下午茶時段仍未完結,所以我們分別點了下午茶餐及晚餐各一份。迷你法式海鮮湯, 同時配上牛油和一片法包, 海鮮湯材料十分豐富, 有蝦, 青口,魷魚等海鮮,鮮甜美味。烤雞有機鮮蘑菇野菌汁意粉, 烤雞及蘑茹份量很多,幾乎鋪滿整個碟面,意粉煮得非常好,不會太腍,仍然保持有咬口, 蘑菇野菌汁香濃惹味, 意粉十分掛汁, 配合即來非常美味。芝士焗薯批配煙三文魚, 將薯仔切成一片片, 中間夾著芝士焗, 再在上面加上煙三文魚及沙律菜,煙三文魚的鹹香配合芝士焗薯仔片, 味道夾得剛剛好。烤燒烤醬無添加激素雞翼, 全部雞翼都好大隻好厚肉,外表烤得香脆有咬口, 內裡肉質仍然保持鮮嫩, 加上酸甜燒烤醬,十分惹味醒胃。鮮芒果法式拿破崙蛋糕,十分大件,兩個人share吃剛剛好不會膩。不單外表夠靚,芒果份量也很多,配合一起吃口感新鮮

鮮芒果法式拿破崙蛋糕,十分大件,兩個人share吃剛剛好不會膩。不單外表夠靚,芒果份量也很多,配合一起吃口感新鮮獨特,完全擺脫了傳統拿破崙蛋糕比較油膩的固有印象。

芒果熱情果梳打,飲品奉上時上層透明下層黃色的效果十分吸睛,攪勻後喝起來酸酸甜甜夠晒開胃解渴。

熱抹茶燕麥奶,抹茶香味四溢, 甜度適中, 燕麥奶口感濃郁又順滑, 既健康又美味。

2023-03-27
  • 鮮芒果法式拿破崙蛋糕
  • 烤雞有機鮮蘑菇野菌汁意粉
  • 芝士焗薯批配煙三文魚
2023-03-27 224 瀏覽
.♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥【餐廳】Délifrance Bistro【地區】#Dr_eat_屯門【類型】#Dr_eat_西式【價位】中價位【用餐時段】午市【餐廳主打】法式菜餚,甜品,咖啡,烘培麵包【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】屯門全新分店開幕────────────────────【環境/服務/衛生】。重新裝修後,全店以全新面貌示人。優雅別緻嘅裝潢,座位更寬敞,坐得更舒服。門口位設置麵包甜品區,方便外賣.【牛角酥窩夫配炸雞髀煎蛋 $88】。精緻的擺盤,配上餐具,滿滿的儀式感。牛角酥金棕色的外表帶著濃郁黃油香氣。外酥內軟,軟綿不失嚼勁。炸雞髀肉質飽滿,醃制入味。外焦里嫩,咬開直接爆汁。令人意外的是外層沒有裹著厚厚的炸粉。卻又酥脆可口。搭配上蔬菜,有葷有素,營養又健康.【熱意大利牛奶咖啡 +$12】。杯面上漂浮的拉花,靚到令人不忍破壞。咖啡口感絲滑醇厚,不會有過度烘焙的焦味。牛奶的口感很好,不甜膩,入口絲滑。牛奶與咖啡的極致結合。即香又有一絲微苦,味道美妙,令人回味【鮮芒果法式拿破崙蛋糕 $39】。一層酥皮,一層奶油。用芒果點綴,層次感十足。一口下去既有奶油的奶香。酥皮的

♡ —————— 𝗗𝗲𝘁𝗮𝗶𝗹𝘀 —————— ♥
【餐廳】Délifrance Bistro
【地區】#Dr_eat_屯門
【類型】#Dr_eat_西式
【價位】中價位
【用餐時段】午市
【餐廳主打】法式菜餚,甜品,咖啡,烘培麵包
【𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝗶𝗴𝗵𝘁】屯門全新分店開幕
────────────────────
【環境/服務/衛生】
。重新裝修後,全店以全新面貌示人
。優雅別緻嘅裝潢,座位更寬敞,坐得更舒服
。門口位設置麵包甜品區,方便外賣

【牛角酥窩夫配炸雞髀煎蛋 $88】
。精緻的擺盤,配上餐具,滿滿的儀式感
。牛角酥金棕色的外表帶著濃郁黃油香氣
。外酥內軟,軟綿不失嚼勁
炸雞髀肉質飽滿,醃制入味
。外焦里嫩,咬開直接爆汁
。令人意外的是外層沒有裹著厚厚的炸粉
。卻又酥脆可口
。搭配上蔬菜,有葷有素,營養又健康

【熱意大利牛奶咖啡 +$12】
。杯面上漂浮的拉花,靚到令人不忍破壞
。咖啡口感絲滑醇厚,不會有過度烘焙的焦味
。牛奶的口感很好,不甜膩,入口絲滑
。牛奶與咖啡的極致結合
。即香又有一絲微苦,味道美妙,令人回味

【鮮芒果法式拿破崙蛋糕 $39】
。一層酥皮,一層奶油
。用芒果點綴,層次感十足
。一口下去既有奶油的奶香
。酥皮的香脆,又有鮮芒果的清香
。豐富的口感又脆又甜又細膩,讓人欲罷不能

【招牌至尊公司三文治 $88】
。三文治的份量十足
。豐富的餡料和色彩鮮美的搭配令人垂涎三尺
。清脆的蔬菜,酸甜的番茄
。小太陽似的金黃荷包蛋
。香噴噴的火腿,酸脆爽口的酸瓜
。被層層夾在烤得松脆的三文魚裡
。味道層層疊疊,每一口都有不同的風味

【熱法式焦糖爆谷朱古力 +$12】
。精緻的拉花吸人眼球
。真係「未入口,先入心」讓人沈醉
。熱朱古力微苦中帶著濃濃的甜味
。融入焦糖讓味道更加醇厚香甜
。焦糖與朱古力的美妙融合
。入口微苦之後滿嘴都是香甜的味道
。順滑又醇厚
。吃上一顆爆米花,增加層次感

【法國朱古力焦糖榛子撻 $33】
。焦糖榛子撻有著秋冬氛圍感的甜品
。高營養又健康的零食
。作為塔餅的基座
。搭配上焦糖和朱古力醬的堅果,滿口的酥香
。榛子的堅果清香
。綜合了焦糖的微苦,余剩香甜
。帶上淡淡的奶香
。形成了其獨特的風味,精緻美味的法式甜品

────────────────────
•• ┈┈┈┈┈ 𝗦𝗘𝗘 𝗠𝗢𝗥𝗘 ┈┈┈┈┈ ••
【地址】屯門屯隆街1號錦薈坊3樓316號舖
【分店】荃灣|屯門|沙田|灣仔|中環|荔枝角|赤鱲角|銅鑼灣
【℡】26823321
【營業時間】星期一至日: 08:00-18:00
午餐
2023-03-23 96 瀏覽
Delifrance Bistro在我眼中可謂是香港意粉界始祖之一,以前要吃正宗意粉,定必去Delifrance,奈何Delifrance有段時間徹出屯門市中心,嚐不到Delifrance,不過最近Delifrance Bistro回歸屯門市中心,我和媽媽去回味一番。Delifrance Bistro除了意粉吸引外,連飲品都非常吸引眾人眼球。芒果熱情果梳打調出上下漸層的效果,黃澄澄的漸層讓人有熱帶風情的感受,芒果熱情果梳打喝起來有著酸酸甜甜的夏日滋味,深受媽媽的喜愛。熱抹茶燕麥奶甜度適中,Delifrance Bistro所選用的抹茶粉喝上來濃而不膩,帶有抹茶的甘香,燕麥奶讓抹茶的韻味更加濃滑,蠻順口的,喜歡喝抹茶的人可以來喝看看熱抹茶燕麥奶。特濃黑松露醬炒野菌意粉的黑松露味道非常濃厚,加了炒野菌的意粉整體就是濃濃濃。炒野菌無敵新鮮,炒出豐盈的野菌香,柔和的特濃黑松露醬滋潤著意粉,讓人有愉快的咀嚼享受。大西洋鱈魚柳鮮蘑菇意粉紅酒燒汁頂部的大西洋鱈魚柳煎得熟度完美,皮酥肉嫩,一口咬下感受到大西洋鱈魚柳魚肉滑潤咬感,自然鮮甜,沒有過多的調味。意粉嚼勁十足,豐富的紅酒香氣撲鼻而來,鮮蘑菇更添

大西洋鱈魚柳鮮蘑菇意粉紅酒燒汁頂部的大西洋鱈魚柳煎得熟度完美,皮酥肉嫩,一口咬下感受到大西洋鱈魚柳魚肉滑潤咬感,自然鮮甜,沒有過多的調味。意粉嚼勁十足,豐富的紅酒香氣撲鼻而來,鮮蘑菇更添嚼感,味蕾都被滿足。

Delifrance Bistro除了意粉很棒之外,甜品也是不能錯過的,這晚特別點了我愛吃的意大利芝士蛋糕。看著意大利芝士蛋糕側面綿密的Mascarpone芝士跟可可粉,十分療癒,非常吸引人吃吃看。意大利芝士蛋糕品味起來柔滑輕軟,飽含咖啡酒醇香,整體味覺平衡得不賴。

喝芒果熱情果梳打,怎可缺少法國芒果熱情果蛋糕? 芒果與熱情果天生一對,挖上一大口法國芒果熱情果蛋糕放進嘴裡,馬上入口即化,嘴裡滿滿香濃的芒果香甜和熱情果的酸美好滋味,開心地渡過晚餐時光。

2023-03-22 86 瀏覽
話說屯門終於有番delifrance,個坐位比起之前仲靚左,就約朋友去食喇平日既6點,2個人都有得坐卡位,勁好,由於新裝修,所有嘢都好新淨今次叫左個2人餐,揀左個牛柳同海鮮飯餐湯非常真材實料,好多菜粒,酸酸地好開胃,賣相都幾靚加錢叫左個黑松露chips ,熱辣辣,好食海鮮飯個飯底幾好食,仲有一大舊魚,舊魚完全無骨,飯底乾濕剛剛好,有咬口,加埋蕃茄仔洋蔥,爽得嚟又開胃,幾好食牛柳一d都唔硬,好容易切開,入面有肉汁,加上薯仔蕃茄粒,好食,同容易分開俾人一齊食,外表都適合打卡最後有球vanilla ice cream加牛角穌作為今晚既甜品,個牛角穌又幾好食🤤加埋勁凍既雪糕,敏感牙齒要小心哦依間適合同朋友慢慢食,吹下水,嘢食質素好,坐得舒服,唔貴!

今次叫左個2人餐,揀左個牛柳同海鮮飯

餐湯非常真材實料,好多菜粒,酸酸地好開胃,賣相都幾靚

加錢叫左個黑松露chips ,熱辣辣,好食

依間適合同朋友慢慢食,吹下水,嘢食質素好,坐得舒服,唔貴!
2023-03-22 56 瀏覽
黎開新界做facial, 當然又要順便搵好野食~ 一直對bistros都好有興趣, 見字即來。 呢間餐廳價位合理, 兩個人三百幾, 晚餐來說好合理。 D09.烤草飼牛柳鮮蘑菇藜麥飯$172飯好creamy, 牛柳切片食起上來很方便, 熟度煮剛剛好,肉質正常。 就算睇落去份量唔係好多,但係其實都好飽肚。白飯和藜麥飯之間,我揀咗藜麥飯,因為感覺上覺得好健康。香橙芒果梳打 (+$10)好香芒果的味道, 朋友都試飲左一啖覺得很好味。 我覺得酸甜酸甜的,可以去滯。蘑菇忌廉湯(+$15) 忌廉很滑,蘑菇也很足料~ 滿意!法國軟心朱古力蛋糕配雪糕 (+$49) 我最愛,好食呀!D10.芝士焗薯批配煙三文魚$129佢嘅薯仔切到一片片,中間夾住芝士, 一層又一層, 整得好濃芝士味, 好欣賞👍 煙三魚有少少咸,用來送薯仔就剛剛好~凍檸檬水(+$5) 正常炸燒烤醬無添加激素雞翼4件 (+$36)雞翼揸得很鬆脆,醬料好濃味, 同雞肉好夾。
呢間餐廳價位合理, 兩個人三百幾, 晚餐來說好合理。

D09.烤草飼牛柳鮮蘑菇藜麥飯$172

香橙芒果梳打 (+$10)

蘑菇忌廉湯(+$15)
忌廉很滑,蘑菇也很足料~ 滿意!

法國軟心朱古力蛋糕配雪糕 (+$49)
我最愛,好食呀!

D10.芝士焗薯批配煙三文魚$129

凍檸檬水(+$5) 正常

2023-03-20 83 瀏覽
係屯門見到重開既delifrance , 好耐無食了, 見到佢lunch set 都幾抵 ,130蚊到, 有沙律/湯,主食亦有夠份量,仲有飲品同甜品。價位品會太高,食材亦票會差。烤草餇牛柳鮮蘑菇藜麥飯牛柳熟度岩岩好,似3成熟紅得黎無血水,呢個lunch 價錢,十分高質。凍檸檬茶& 黑天鵝 一杯朱古力再痾一球雲呢拿雪糕,香濃朱古力加上一球奶滑雪糕。Bistro田園沙律(跟餐)(+$15)法國軟心冬甩 (+$12)榛子朱古力味既冬甩,簡單好食。芝士焗薯批配煙三文魚烤薯仔片脆邊,加上香濃忌廉汁,煙三文魚有兩大片。蘑菇忌廉湯 (+$15)食得出係用新鮮蘑菇打出黎,濃郁既磨菇香,加上滑忌廉。加法國朱古力蛋糕配雪糕 (+$39)熱既朱古力蛋糕,表面係脆脆的,中間有nuts, 食落唔會過甜的黎又增加左口感, 似brownie, 配埋雪糕 一凍一熱,旁邊既忌廉好好結身,有芝士既感覺。

烤草餇牛柳鮮蘑菇藜麥飯

Bistro田園沙律(跟餐)(+$15)

法國軟心冬甩 (+$12)
榛子朱古力味既冬甩,簡單好食。

芝士焗薯批配煙三文魚
烤薯仔片脆邊,加上香濃忌廉汁,煙三文魚有兩大片。

蘑菇忌廉湯 (+$15)
食得出係用新鮮蘑菇打出黎,濃郁既磨菇香,加上滑忌廉。

加法國朱古力蛋糕配雪糕 (+$39)

2023-03-17
2023-03-19 62 瀏覽
路過見到新開張,又幸運地唔使等位,即刻入去試一試Menu同其他分店大同小異,裝修沿用🇫🇷三色為主,算寬敞舒適👍🏻叫咗二人餐($358),有齊頭盤、主菜、甜品同餐飲,雖然份量唔算好大,但感覺大🈵足(唔夠分埋俾小朋友食,要另外叫兒童餐先夠飽)🥖雜菜湯+法包多士———————🥘Bistro招牌海鮮飯:唔係大大隻嘅海鮮但算足料,配煮得唔錯嘅茄汁燴飯🥩烤新西蘭草飼牛柳配新薯及紅酒汁Default 8-9成熟,出奇地切落唔‘鞋’,相信係廚師嘅功架🧑🏻‍🍳😂———————☕️餐飲:㊙️大大力推介㊙️ +$12升級焦糖爆谷朱古力,好睇又好飲😋😋———————🍨甜品:蝴蝶酥雲呢拿雪糕 (擺盤砌咗隻蝴蝶🦋出嚟勁吸睛🤩)👧🏻兒童餐👦🏻除咗冇湯,有齊沙律、薯條、意粉或飯、甜品朱古力蛋糕雪糕同餐飲,仲有成套好靚嘅路過見到新開張,又幸運地唔使等位,即刻入去試一試Menu同其他分店大同小異,裝修沿用🇫🇷三色為主,算寬敞舒適👍🏻叫咗二人餐($358),有齊頭盤、主菜、甜品同餐飲,雖然份量唔算好大,但感覺大🈵足(唔夠分埋俾小朋友食,要另外叫兒童餐先夠飽)🥖雜菜湯+法包多士———————🥘Bistro招牌海鮮飯:唔係大大隻嘅海
路過見到新開張,又幸運地唔使等位,即刻入去試一試

🥖雜菜湯+法包多士
🥩烤新西蘭草飼牛柳配新薯及紅酒汁
———————
🍨甜品:蝴蝶酥雲呢拿雪糕 (擺盤砌咗隻蝴蝶🦋出嚟勁吸睛🤩)

路過見到新開張,又幸運地唔使等位,即刻入去試一試

🥖雜菜湯+法包多士
🥩烤新西蘭草飼牛柳配新薯及紅酒汁
———————
🍨甜品:蝴蝶酥雲呢拿雪糕 (擺盤砌咗隻蝴蝶🦋出嚟勁吸睛🤩)

2023-03-19 63 瀏覽
屯門市廣場又多咗新餐廳細個個陣時,我屋企樓下就有依間但之後搬左就好少再食到闊別多年之後,味道一如以往難得今日有個好休閒嘅下午Lunch Set選擇都好多,而且仲包括埋飲品燉牛尾配意粉牛尾燉到又腍又滑又離骨,牛尾食落很軟糯,帶好香既蕃茄味,醬汁非常之濃縮,味道有層次,更配埋意粉一齊食好夾烤新西蘭草飼牛柳有機鮮蘑菇藜麥飯呢個蘑菇藜麥飯是做到意大利飯咁樣🇮🇹賣相咁樣睇已經錯,牛柳肉味都幾濃,性價比高白汁三文魚百吉包🥖呢個係童年回憶,每次嚟到我都一定會食佢哋啲法包其實非常之香脆,必定是外脆內軟配埋三文魚醬汁,正😍
屯門市廣場又多咗新餐廳
細個個陣時,我屋企樓下就有依間
但之後搬左就好少再食到

闊別多年之後,味道一如以往
難得今日有個好休閒嘅下午

Lunch Set選擇都好多,而且仲包括埋飲品

燉牛尾配意粉

牛尾燉到又腍又滑又離骨,牛尾食落很軟糯,

烤新西蘭草飼牛柳有機鮮蘑菇藜麥飯

白汁三文魚百吉包🥖

呢個係童年回憶,每次嚟到我都一定會食
佢哋啲法包其實非常之香脆,必定是外脆內軟
配埋三文魚醬汁,正😍
2023-03-10 124 瀏覽
Délifrance出名食物有質素,而且坐得舒服!今日難得放假,就同屋企人嚟咗呢度high tea! 呢間分店係最近新開。入到去好喜歡裏面嘅裝修,好有格調,而且顏色配搭好舒服!我哋點左個煎鱈魚柳炒意粉,鱈魚柳好大塊好厚身,份量好夠!而且外皮煎得好脆,而魚肉仍保持多汁,讚!我哋仲叫咗黑松露薯條。黑松露醬好食到我哋請侍應比多一兩小碟!同鹹鹹地嘅粗薯條夾埋,非常好食!而佢哋甜品必試:拿破崙蛋糕,最欣賞佢個層cream甜度同粘結度剛剛好,唔會Creamy得滯,食到成口膩!二雪糕窩夫亦都做得好到位,窩夫夠熱,配上雲呢拿雪糕食,冇得輸!去緊Délifrance當然都要飲佢嘅咖啡。齋啡非常咁好飲,咖啡味好香,好滑口!而鮮奶抹茶都好大杯,好香抹茶味。仲有佢哋新近hit 爆嘅焦糖爆谷朱古力,賣相好睇得,當然味道都一流!呢度侍應服務態度非常好,坐得舒服,每一樣嘢食飲品都高質素,值得一試再試!

2023-03-09 114 瀏覽
以往一直都覺得佢Délifrance食嘢係一個高級嘅享受因為無論係格局裝潢,定係餐單飲食,都散發住經典西餐嘅高級味道記得以往屋企人帶去食嘅時候,真係覺得好開心最近屯門終於都開返一間DeliFrance今日收工經過真係好想再去搵返以前嗰種味道,所以決定入去試一次一入到去,所有感覺回憶都返晒嚟熟悉嘅裝潢,同一樣高級嘅服務態度原來感覺一直冇變一坐低,識員回應又快,禮貌又細心,做得嘢又有耐性落單之後,唔洗5分鐘就到首先係 🐄烤新西蘭草飼牛柳有機鮮蘑菇藜麥飯(或白飯)🐄7成熟嘅牛肉唔會太林亦唔會太硬,肉汁鮮甜。食得岀廚房都魚肉嘅融雪處理做得好仔細好好,調味亦恰道好處一絕🍝香蒜海鮮炒意粉🍝海鮮彈牙爽口,真係一啲都唔孤寒,食落新鮮唔會有雪味意粉唔會煮過龍,恰到好處果然同以往嘅水準一樣冇變最好用多兩杯餐飲作為收尾總括嚟講,大滿足一定一定一定再黎試下☺️
以往一直都覺得佢Délifrance食嘢係一個高級嘅享受
記得以往屋企人帶去食嘅時候,真係覺得好開心

最近屯門終於都開返一間DeliFrance

一入到去,所有感覺回憶都返晒嚟
熟悉嘅裝潢,同一樣高級嘅服務態度
原來感覺一直冇變
一坐低,識員回應又快,禮貌又細心,做得嘢又有耐性
落單之後,唔洗5分鐘就到

首先係 🐄烤新西蘭草飼牛柳有機鮮蘑菇藜麥飯(或白飯)🐄
一絕

🍝香蒜海鮮炒意粉🍝
海鮮彈牙爽口,真係一啲都唔孤寒,食落新鮮唔會有雪味
意粉唔會煮過龍,恰到好處
果然同以往嘅水準一樣冇變

最好用多兩杯餐飲作為收尾
總括嚟講,大滿足
一定一定一定再黎試下☺️
2023-03-05 92 瀏覽
由90年代中環環球大廈商場到現在,一直也時不時會到Délifrance下午茶…🙈朱古力酥現於堂食要加一了,煙三文魚牛油果醬蛋沙律全麥三文治,醬味出且口感軟滑,煙三文魚也不錯,感覺是搭配全麥包的好夥伴!咖啡油脂豐厚,但喝後30分鐘左右,我和同行夥伴都有種漲胃的感覺🤔🫠但屯門分店店員服務及禮貌都值得欣賞。👍🏻👍🏻
朱古力酥現於堂食要加一了,

但屯門分店店員服務及禮貌都值得欣賞。👍🏻👍🏻
2023-03-04 761 瀏覽
重新裝修過嘅Delifrance 再次營業,見佢人頭湧湧咁,走埋去八下先,午餐都幾多野揀,仲多左唔少特式飲品,今日就食佢啦。店內都幾多人食,但發現好多都係單身一人,仲好優雅咁食完正餐又加下甜品,環境真係唔錯,食好西之餘又唔使有壓力。🥪招牌至尊公司三文治同朋友決定share食,三文治就係好選擇,點左份公司治,幾豐富喎,件件足料厚身。夾左雞腿肉、火腿、蛋、芝士、青菜等,好好味😋🍳牛角酥窩夫配炸雞脾煎蛋另一份要左炸脾🍗炸得香脆肉嫩,牛角窩夫配上牛油同蜜糖,又香又甜,仲附上沙律菜添。🧇法國牛角酥窩夫配雪糕•迷你朱古力蛋糕•焦糖爆谷食完主餐想加份甜品,發覺得無散點,咁叫多份下午茶餐先。牛角窩夫很香脆,加上雪糕、焦糖、朱古力醬等,甜甜地好好味😘🥨雪糕特濃咖啡配蝴蝶酥特濃咖啡沖落雪糕度飲,有啡香又有奶香,又香又滑勁好飲,仲有塊脆脆蝴蝶餅🥰🍫凍法式焦糖爆谷朱古力朋友叫左凍朱古力,上面有一層奶泡,放左少量爆谷,好睇得黎又可以增加口感,朱古力甜而不膩,好飲喎。🍵熱有機蘋果茶叫多左份餐就多左杯野飲,揀左要杯熱茶,諗住食完甜品飲番杯熱茶去膩,估唔到用公平點茶包,蘋果茶好香啊,正😍兩點幾黎食,傾下偈坐到成五點😆

🥪招牌至尊公司三文治

🍳牛角酥窩夫配炸雞脾煎蛋

🧇法國牛角酥窩夫配雪糕•迷你朱古力蛋糕•焦糖爆谷

🥨雪糕特濃咖啡配蝴蝶酥

🍫凍法式焦糖爆谷朱古力

🍵熱有機蘋果茶

兩點幾黎食,傾下偈坐到成五點😆見外邊無人排隊可以安心hea下,食物有質素價錢又唔貴,仲可以慢慢坐,抵讚~
2023-03-02