2023-04-25 473 瀏覽
平日晚上,與家人來此晚餐,周圍環境安靜,梳化椅很好坐,最值得讚的是服務一流,食物也不錯。最喜歡吃這兒的安格斯漢堡包,肉質超級正,沙律菜也很新鮮,龍蝦湯味道很濃。家人吃了安格斯肉眼扒9安士,肉質鮮嫩,焗薯也叫人回味。我最喜歡吃這樣的甜品,尤其是tiramisu ,真是極力推介!當晚,我們也吃了生酮芝士蛋糕,細細件但味道不錯,芝士味濃厚。我們也試過那兒的咖啡,很香濃,家人叫了夏威夷果茶,香味洋溢!下次要來試吃午飯,價錢更相宜!
家人吃了安格斯肉眼扒9安士,肉質鮮嫩,焗薯也叫人回味。
下次要來試吃午飯,價錢更相宜!
2023-04-25
  • 和牛漢堡
2023-04-17 433 瀏覽
係荃灣愉景新城同小朋友玩完,搵地方坐低食個晚飯。,坐低睇menu,叫左個比目魚同beef ribeye。先上杯welcome drink桂花水,清清地,之後上龍蝦湯,個仔話好味,我都覺唔錯👍🏻主菜上,2個都好食,個魚唔鞋口,配左炒菜;個牛叫左7成,無煮過頭,跟配薯條。個甜品原本係水玄餅,我地轉左個其他,酸酸甜甜咁,好味
甜品原本係水玄餅,我地轉左個其他,酸酸甜甜咁,好味
Welcome  drink
龍蝦湯
蕃薯條
2023-04-08
龍蝦湯
蕃薯條
又再一次到訪這間餐廳了環境開揚舒服 帶點小清新風格ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ 性價比不俗🍽配有餐湯/沙律·飲品❥ 七味醬油燒比目魚柳配炒椰菜炒薯 $𝟷𝟼𝟾 ❥ 紐西蘭特級鮮肉眼扒伴炒野菜·洋蔥炒薯 $𝟷𝟽𝟾比目魚柳有兩件 厚厚的肉質很滑肉眼扒就合理發揮若兩者比較 會喜歡比目魚多一點ꨄ值得欣賞的是 配菜們沒有被忽視無論份量或味道 也是用心之作 ❣︎不喜歡炒薯的話 亦可選配白飯啊跟餐的蘑菇湯也很ᴏᴋ 👍🏻飲咖啡只需加$12 抵飲!🝮 ᴅɪʀᴛʏ +$𝟷𝟸🝮 ʟᴀᴛᴛᴇ +$𝟷𝟸
又再一次到訪這間餐廳了

值得欣賞的是 配菜們沒有被忽視
無論份量或味道 也是用心之作 ❣︎
不喜歡炒薯的話 亦可選配白飯啊
跟餐的蘑菇湯也很ᴏᴋ 👍🏻

飲咖啡只需加$12 抵飲!
🝮 ᴅɪʀᴛʏ +$𝟷𝟸
🝮 ʟᴀᴛᴛᴇ +$𝟷𝟸

下午茶
2023-03-30 343 瀏覽
一直都bookmark左呢間諗住黎試,lunch都唔平,所以一直擱置左。見到openrice訂座有88折所以就即刻黎試🤣Lunch set包餐湯/沙律同飲品,當日係藜麥沙律同紅菜頭湯🌱Delish All Day Breakfast🍳🥓 $138 比起其他餐廳嘅all day breakfast 更豐富,而且有心思整,入面有芝士大啡菇、煙三文魚田園沙律、菠菜車打芝士腸、炸甘栗紫薯餅、烤煙腩片、牛油粟米,另外+$8轉左黑松露蛋,真係加晒入面炒,唔係就咁放少少上表面就算。芝士大啡菇多汁又入味,紫薯餅唔會太甜,入面有甘栗🌰粒,唔錯🌱日式咖喱黑豚豬扒伴日式野菜炸物🍛 $138豬扒夠大塊又炸得好香脆,野菜炸物好巨型😆吸睛,不過咖喱汁就唔係好夠,食到中段已經得番白飯係底🌱蒲燒鰻魚糖心蛋伴日式野菜炸物丼🍱$138鰻魚份量都接近有半條,同樣野菜炸物都係好誇張!有金菇、南瓜、秋葵。對比豬扒丼呢個有炒野菜同埋糖心蛋,唔會太dry🌱是日精選泡茶🍵桃味茶,帶濃郁果香除左價錢偏貴之外,其餘都正正常常,如果平時都平番少少應該會吸引到更多人黎

Delish All Day Breakfast

Delish All Day Breakfast
日式咖喱黑豚豬扒伴日式野菜炸物
蒲燒鰻魚糖心蛋伴日式野菜炸物丼
2023-02-14 1931 瀏覽
平日看完戲後吃個午餐,選了這餐廳。餐廳的裝修簡約,大部份是木系的檯椅,另有三檯配布梳化的座位在靠門口走廊的位置。我們選坐布梳化,坐得也舒服。雖然是午餐時間,但餐廳人流不多,不用趕著交檯,可以慢慢品嚐美食。餐牌只有三頁紙,很快可看完。午市有套餐供應,款式多。我們每人選了一套,共同分享。蔬菜忌廉湯,蔬菜已打成蓉與忌廉混合,湯味濃郁,夠熱。加上三小件面包脆伴吃,味道可口。什菜沙律,新鮮爽甜,混和山葵沙律汁,味道獨特。芝士日式咖哩雞肉漢堡扒伴天婦羅炸蝦炒滑蛋飯,雞肉漢堡大件,不過肉質不嫩滑,口感有點硬。天婦羅炸蝦的粉漿不厚,吃時仍熱及香脆。滑蛋確是軟綿綿,有蛋香。日式咖哩本就是不辣,反而帶著濃郁的香料味,汁雖稠密而不糊口,配飯同吃很開胃。蒜香野菌銀魚柳大蝦青口炒意粉,我以為銀魚柳是一條條細小魚仔,但全碟也見不到,問待應,原來只是用銀魚柳提取出來的醬汁混在意粉內,我真是大鄉里。大蝦爽口,蝦身只剩尾巴有殼,吃時方便。青口肉韌,野菌類細切成薄片,還有車厘茄,食用花做配搭,賣相佳。Flat White,咖啡味濃厚,奶泡醇滑,只是拉花不夠美觀。餐廳待應服務也不錯,從帶位,添水,點餐都表現殷勤。我們就在寧

什菜沙律,新鮮爽甜,混和山葵沙律汁,味道獨特。

餐廳待應服務也不錯,從帶位,添水,點餐都表現殷勤。我們就在寧靜的環境下完成這頓午餐。
什菜沙律/蔬菜忌廉湯
芝士日式咖哩雞肉漢堡扒伴天婦羅炸蝦炒滑蛋飯
蒜香野菌銀魚柳大蝦青口炒意粉
Flat White
2023-01-31 718 瀏覽
每次帶小朋友嚟D • Park玩,玩完搵餐廳食飯,黎過呢度幾次,每一次d食物都能保持一貫優質嘅水準,佢哋嘅南瓜栗子湯好creamy, 每樣主菜都好出色,而且服務嘅職員超級有禮貌,好值得再嚟幫襯!
  • 南瓜栗子湯,黑松露薯條
2023-01-26 520 瀏覽
係愉景新城諗坐求其搵餐廳 坐底左先發現個menu影相個背景好熟口熟面 好似以前有係觀塘工廠區食過同名既餐廳 印象中味道都係唔錯既!晚餐試左dinner set 前菜包一個龍蝦湯/沙律 簡左龍蝦湯 雖然湯底冇龍蝦肉 但味道賣相都相當唔錯👍 仲有杯welcome drink 茶嚟Main叫左 煙三文魚大啡菇菠菜意大利飯 味道都ok 不過咸左少少 醬汁唔算係好creamy果隻 冇咁heavy另一樣叫左 芝士漢堡配炸蕃薯條 配果個黑松露醬好出色👍👍蕃薯條都甜甜脆脆幾好味 塊肉叫左3成熟 唔靭但係都唔算好juicy甜品係梨味千層蛋糕 個質感其實幾好 可惜怕甜既我覺得有啲太甜👉🏻成餐飯最深刻係 個侍應服務態度好到覺得自己係酒店食緊野 坐得舒服 傾計一流

2023-01-25 347 瀏覽
年三十晚,來食個 lunch侍應服務好,加水收碟都快,又有禮貌,值得稱讚餐廳半開放式,坐得舒服唔會迫沙律內烤過的瓜同紅黃椒又甜又新鮮烤牛肉的生熟程度,剛剛好叫了一個牛肉漢堡即使漢堡扒叫全熟都份外多汁,大份都食唔晒有一半要攞走仲有一份all day Breakfast 個番薯餅外脆內軟又甜又好味,食完好想再食辣肉腸都好正,其他食材都好新鮮,係好令人滿意嘅一份 All Day Breakfast咖啡拉花唔錯,不過味道就一般
年三十晚,來食個 lunch
侍應服務好,加水收碟都快,又有禮貌,值得稱讚

餐廳半開放式,坐得舒服唔會迫
沙律內烤過的瓜同紅黃椒又甜又新鮮
烤牛肉的生熟程度,剛剛好

叫了一個牛肉漢堡
即使漢堡扒叫全熟都份外多汁,大份都食唔晒有一半要攞走

仲有一份all day Breakfast
個番薯餅外脆內軟又甜又好味,食完好想再食

咖啡拉花唔錯,不過味道就一般
2023-01-21
  • All  Day  Breakfast
2023-01-19 374 瀏覽
📍Delish (荃灣)荃灣青山公路398號愉景新城1樓1023號舖餐廳坐得幾舒服,中午去食人流唔多,幾有空間感👍🏻三五知己傾偈一流👯‍♀️🍽️紐西蘭特級肉眼扒🥩 碗湯🍵有幾多菜同蕃茄仔伴碟,抵讚。另外味道幾岩我口味,個人覺得唔夠汁,如果可以俾多小小就一流👍🏻🍽️鮮茄蓉芝士野菌肉醬通粉🍝 配沙律🥗碟通粉幾大碟下,夠飽,味道又ok,恰到好處👏
📍Delish (荃灣)
荃灣青山公路398號愉景新城1樓1023號舖

🍽️紐西蘭特級肉眼扒🥩 碗湯🍵

🍽️鮮茄蓉芝士野菌肉醬通粉🍝 配沙律🥗
碟通粉幾大碟下,夠飽,味道又ok,恰到好處👏
2023-01-17 259 瀏覽
這家位於愉景新城的Café主打各種日式洋食,除了有使用新潟越光珍珠米的日本料理,也有使用日本食材製成的意大利飯、意粉等日式西餐可選擇。Café的環境寬闊,裡面大約有50座位,午餐時間到訪時人流不算多,雖然當時只有一位侍應,但是他的態度友善親切,為Café增添好印象。因為想嚐試新潟越光珍珠米,因此我選擇了「日式照燒汁燴北海道豚腩伴炒野菜」($148),朋友則選擇了「三色芝士大啡菇日本紫薯意大利飯」($118)以及「日式咖哩和牛漢堡扒、天婦羅炸蝦炒滑蛋飯」($138)。午餐包括湯或沙律以及咖啡或茶,我選擇了湯,那天是配有蒜蓉多士的南瓜湯,湯有濃郁的南瓜味,蒜蓉多士雖然放在湯裡,不過蒜蓉的香脆味仍然完美保留,南瓜湯配上多士非常美味。「日式照燒汁燴北海道豚腩伴炒野菜」上菜時立刻感到驚喜,配菜也太豐富了吧!雖然是豚腩,不過口感絲毫不肥膩,經過調味、煎香的豚腩已經很美味,加上秘製的照燒汁,帶酸味的甜醬汁非常開胃,沾滿醬汁的豚腩便更添美味!加上新鮮的蔬菜、帶輕微甜味的新潟越光珍珠米,整個菜色十分好吃,非常推薦!「三色芝士大啡菇日本紫薯意大利飯」飯帶著淡淡的紫薯香味,雖然加入芝士,不過朋友說吃到最後也

日式咖哩和牛漢堡扒、天婦羅炸蝦炒滑蛋飯

南瓜湯

日式照燒汁燴北海道豚腩伴炒野菜

三色芝士大啡菇日本紫薯意大利飯

「三色芝士大啡菇日本紫薯意大利飯」飯帶著淡淡的紫薯香味,雖然加入芝士,不過朋友說吃到最後也不會覺得膩,非常美味!如果想試試不一樣的西餐的話,這家Delish Café值得推薦!
2022-01-19
15 分鐘 (堂食)
日式咖哩和牛漢堡扒、天婦羅炸蝦炒滑蛋飯
南瓜湯
日式照燒汁燴北海道豚腩伴炒野菜
三色芝士大啡菇日本紫薯意大利飯
  • 日式咖哩和牛漢堡扒天婦羅炸蝦炒滑蛋飯
4個人點了4個Brunch 及一個生日甜品,分量及味道可以算中上,唯價錢是偏高。不愉快體驗是,訂枱時在openrice成功取得88折優惠,不過付款時,餐廳職員話只是星期一至五才有此優惠,似是被openrice 及餐廳誤導了。。。好無奈
2023-01-07
慶祝紀念
生日
簡約洋食Cafe🦞濃郁干邑龍蝦湯🥘長蟹棒蟹膏意粉!-環境走簡約木系風格,估唔到大廚來自五星級酒店,擺盤設計精緻,即使係經典菜式,都會加入自己風格。位置唔算隱蔽,但都唔易搵,田中都搵咗半個鐘,都算另一種隱世美食。記得係鯨魚花園隔黎,有隻藍鯨係到。-🍽Delish Dinner Set (❇️12月19日前有限定88折)除咗主菜,亦會跟Welcome Drink、龍蝦湯/沙律、限定星空水信玄餅,而Weekend下午亦有Brunch選擇。🦞龍蝦湯 (跟餐)第一道已經令人驚喜,湯頭濃郁鮮甜,陣陣龍蝦鮮香,同時又帶有干邑酒香,真係會令人想飲埋隔離果碗。-🥩芝士飛驒和牛漢堡伴烤大啡菇 (折後 $166)- 配炸甜番薯條 • 松露醬1️⃣只係塊半溶芝士已經非常誘人,田中叫咗五成熟和牛,肉感豐富又有Juicy肉汁,啖啖和牛脂香。2️⃣大大件烤啡菇更加一咬爆汁,甜蕃薯條炸得香口,沾上濃香黑松露醬,整體真係超級幸福。-🦀鮮蘆筍蟹棒肉蟹膏忌廉汁意粉 (折後 $183)調較得非常非常鮮甜嘅意粉,啖啖意粉都被蟹膏忌廉包住,一入口已經非常鮮甜,面頭嘅超長蟹棒亦非常霸氣。🥘香煎比目魚柳伴炒野菜 (折後 $210)- 龍蝦汁

簡約洋食Cafe🦞濃郁干邑龍蝦湯🥘長蟹棒蟹膏意粉!

🦞龍蝦湯 (跟餐)

🥩芝士飛驒和牛漢堡伴烤大啡菇 (折後 $166)
- 配炸甜番薯條 • 松露醬

🦀鮮蘆筍蟹棒肉蟹膏忌廉汁意粉 (折後 $183)

🥘香煎比目魚柳伴炒野菜 (折後 $210)
- 龍蝦汁 • 洋蔥炒薯
睇相都見足料嘅比目魚,大件厚肉得誇張,啖啖嫩滑肥美,再配上龍蝦汁,更顯鮮味十足。

🌃星空水信玄餅 (跟餐)
🍰Delish Tiramisu (折後 $51)
同樣睇相都見打卡able嘅甜品,個水信玄餅真係超精緻迷人,質感冰涼爽滑,再淋上香甜黑糖,而且跟餐就有,超抵玩。
相對較少嚟荃灣呢一邊,咁啱嚟到愉景新城想搵啲嘢食,商場好似都比較多連鎖店,反而喺玩具反斗城附近見到呢一間就入去試吓啦!晚餐款式都算好多選擇,而且有好多飲品!最後揀咗一個牛扒同埋龍蝦意粉,飲品方面就嗌咗一個茶同埋一個凍朱古力牛扒方面揀咗七成熟,肉質好味又有牛味,感覺到選了上面係好新鮮同埋有要求肉質好味又有牛味,感覺到選了上面係好新鮮同埋有要求!另外最特別嘅係佢嘅龍蝦湯同埋甜品!甜品我覺得非常之得意,好似日式嗰啲甜品我覺得非常之得意,好似日式嗰啲水信玄餅,特別適合食完飯之後食唔會太甜啱啱好位於商場比較隱蔽嘅地方,但係相對比較寧靜喺小朋友同家庭為主嘅商場比較下,一個較文清嘅地方哈哈

牛扒方面揀咗七成熟,肉質好味又有牛味,感覺到選了上面係好新鮮同埋有要求肉質好味又有牛味,感覺到選了上面係好新鮮同埋有要求!另外最特別嘅係佢嘅龍蝦湯同埋甜品甜品我覺得非常之得意,好似日式嗰啲甜品我覺得非常之得意,好似日式嗰啲水信玄餅,特別適合食完飯之後食唔會太甜啱啱好

• 星空水信玄餅
  • 和牛漢堡
  • 安格斯肉眼牛扒
2022-11-13 349 瀏覽
今日去開荃灣,選擇左呢間餐廳食早午餐,叫了💛烤意大利瓜照燒牛肉田園沙律💛燒牛肉好食,沙律酸酸地好醒胃,好新鮮,💚紐西蘭肉眼扒配田園沙律炸薯條💚肉眼扒好林好Juice👍🏻,叫了三款小食💙芝士紫菜炸甜番薯條配松露醬💙番薯好甜👍🏻黑松露醬正常味道🧡明太子手羽🧡少少辣,口感比較乾,啲肉比較實,一般般啦,❤️酥炸吉列廣島蠔❤️好油,好多炸粉,最後叫了新酮芝士蛋糕💗好好味,好香好滑芝士味唔會太漏👍🏻👍🏻👍🏻
2022-10-26 392 瀏覽
COVID--19疫情下,很多餐廳/食肆結業,亦有不少新店開業,愉景新城有新店:Delish。Delish 的位置,之前是Cherry Tokyo Cafe,我都沒來得及試,它就結業了!第1次來Delish,點了 set lunch,包括以下的:#雜菜湯:蕃茄海底,配多種蔬菜粒、蜆肉、魷魚粒,比一般的雜菜湯,多了鮮味,好喝!#飛驒和牛漢堡伴甜蕃薯條松露醬:賣相吸引,和牛漢堡扒外面焦香,裏面juicy,油香滿溢;炸甜蕃薯好好味;松露醬起很好的點睛所用。#熱咖啡:偏酸,不是我喜歡的味道。#Tiramisu:加38元配的甜品,yummy!環境:我覺得太過open,不太習慣。

#熱咖啡:偏酸,不是我喜歡的味道。
#Tiramisu:加38元配的甜品,yummy!

環境:我覺得太過open,不太習慣。
2022-08-26