2005-02-23 14 瀏覽
尋晚約左幾個朋友去去尖咀厚福街一間樓上意法式餐廳食飯. 個度唔易俾人發現,都係之前有人帶過去一次先知.間野叫Denis Kitchen,(o係一品香樓上).第一次去係食lunch, 好多人一定要訂位,一日兩款set, $48-$53 不收加一,由沙律到main course到甜品都好味.尤其個甜品,自製朱古力蛋糕,但係食到陣陣清香既香蕉味,自問對香蕉興趣麻麻,不過都覺得好好味.夜晚有set dinner $130-$180 不收加一, 有7-8款,豬牛羊魚海鮮都有. 尋晚我地一行六人,唔係叫set, 而係預先叫佢地set左一個party menu,每人$200,好多野食而且好好味.冷盆: 海鮮什果沙律+凱撒沙律+焗田螺+煎鵝肝+ 餐湯主菜: 海鮮焗意粉, 什菌天使麵, 紅酒羊膝, 煎肉眼, 天多利煎雞及炒什菜甜品: 芒果cheese cake及德國cheese cake.comment: 沙律好鬼正,D汁味道剛剛好. 天使麵D汁好味D麵又爽, 羊膝一支支上好抵食....甜品....個度拿手Cheese cake, 芒果cheese cake好味,係佢地既推介產品,食落芝士味唔重,但有啖
冷盆: 海鮮什果沙律+凱撒沙律+焗田螺+煎鵝肝+ 餐湯

comment: 沙律好鬼正,D汁味道剛剛好. 天使麵D汁好味D麵又爽, 羊膝一支支上好抵食....甜品....個度拿手Cheese cake, 芒果cheese cake好味,係佢地既推介產品,食落芝士味唔重,但有啖啖芒果清香,好食過Cova既. 出乎意料,個德國cheese cake仲好味,芝士味較重但唔膩,我地食到好飽都忍唔住叫佢俾多件我地.
D services好好,D waitess一見我地影相就較光D燈俾我地,仲主動黎幫我地影相.