今日同朋友行海港城買禮物嗰陣經過見到呢間新淨企理嘅手搖飲品店原來嚟自澳門 聽講成份天然、低脂健康以鮮明藍黃撞色作為主色調 超級搶眼開喺呢個商場 感覺更加有現代感見到有賣創意口味雪糕 都幾想試不過都係保守試咗正常啲嘅味先XD - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1. 金箔3.7鮮奶雪糕賣相真係奢華 上面一片金箔 閃閃發光同本身嘅純白3.7鮮奶雪糕顏色有個對比質感望落都好柔滑細膩 食落好有牛乳香氣鮮奶味道濃郁 果然係純正生牛乳製成因為喺製作過程中冇加到增稠劑 就較快溶不過好處係保留到牛乳最純粹嘅鮮味2. 竹炭黑芝麻雪糕黑色雪糕加埋黑色脆筒 真係黑上加黑仔細啲睇 雪糕上面仲撒咗少少香脆黑芝麻可以獲得多重黑芝麻嘅享受 都幾開心食落都有散發濃郁黑芝麻嘅香氣搭配竹炭微微煙燻鹹味 唔會好甜欣賞佢嘅黑芝麻同竹炭鹹味比例較甜味重雖然雪糕比較快溶 但都貼心有個膠托盛住(可能我喺商場 未有溶化情況) 如果淨係比有需要嘅人先拎就好(๑•ᴗ•๑)♡
今日同朋友行海港城買禮物嗰陣
經過見到呢間新淨企理嘅手搖飲品店
原來嚟自澳門 聽講成份天然、低脂健康
以鮮明藍黃撞色作為主色調 超級搶眼
食落都有散發濃郁黑芝麻嘅香氣
搭配竹炭微微煙燻鹹味 唔會好甜
欣賞佢嘅黑芝麻同竹炭鹹味比例較甜味重
竹炭黑芝麻雪糕

[題外話]雖然雪糕比較快溶 但都貼心有個膠托盛住(可能我喺商場 未有溶化情況) 如果淨係比有需要嘅人先拎就好(๑•ᴗ•๑)♡
5天前
5 分鐘 (堂食)
金箔 3.7 鮮奶雪糕
竹炭黑芝麻雪糕
澳門人氣雪糕茶飲店DIGREEN,主打雪糕及茶飲♥️ 我哋嗌咗金箔函館3.7鮮奶雪糕(價錢:HKD88),嗌咗最貴嘅雪糕,視覺效果就相當好難,拎上手好重手呀,食落好順滑,充滿牛乳香氣,再搭配埋高貴既金箔,成件事覺得好高級呀🫢🫢下次試埋芝麻雪糕,我見都好吸,係竹炭味架🥳🥳鴨子浮在西柚,西柚新鮮即切,勁厚肉,勁大塊呀🥰🥰酸甜西柚茶,茶水上仲有一片新鮮檸檬,足料之餘又清新,我揀咗少甜,果茶相當濃味,係好飲架♥️♥️

5天前 0 瀏覽
🈵最近知道澳門有間好有人氣嘅創意特色雪糕🍦同茶飲係香港開左新店💯我哋梗係要去趁下熱鬧試吓啦🥤🍦竹炭黑芝麻雪糕:喜歡黑芝麻必食✅竹炭黑芝麻味道超香、超濃👅呢個度嘅雪糕係無添加😋仲好大杯呀🍦大滿足😌所以千祈唔好掛住影相🔧📸要快啲食呀💯🧋沖繩黑糖波霸奶茶:呢杯沖繩黑糖波霸奶茶嘅珍珠煮得啱啱好🔥仲好彈牙呢❤抵讃呀👍而且黑糖味道同甜度都做🉐️唔錯😍基本上唔洗怕好甜🥰好抵飲喔😍👍

2024-11-18 0 瀏覽
澳門過江龍DIGREEN✨成分天然,仲要有勁多口味!水果口味原來採用高級新鮮水果🥭所以特別fresh!仲要無添加食用色素&香精店內裝修好時尚,一眼就認出!黑芝麻雪糕🍦呢個真係必叫😆 黑芝麻超濃郁仲有粒粒芝麻係入面添鹹蛋黃滴滴冰試一款特別啲🤭🤭鹹蛋黃味超濃郁,飲落鹹鹹地如果再多啲碎冰會更prefect!📍 DIGREEN地址: 尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OT G16A號舖#尖沙咀美食 #尖沙咀雪糕 #雪糕控 #雪糕 #黑芝麻 #黑芝麻控 #澳門美食 #香港美食 #香港美食推介 #打卡雪糕

澳門過江龍DIGREEN✨
成分天然,仲要有勁多口味!

水果口味原來採用高級新鮮水果🥭
所以特別fresh!仲要無添加食用色素&香精
店內裝修好時尚,一眼就認出!

黑芝麻雪糕🍦

呢個真係必叫😆 黑芝麻超濃郁
仲有粒粒芝麻係入面添

鹹蛋黃滴滴冰

試一款特別啲🤭🤭
鹹蛋黃味超濃郁,飲落鹹鹹地
如果再多啲碎冰會更prefect!

📍 DIGREEN