過了繁忙的一星期,來到DK Cuppa Tea——香薰世界,放慢腳步,讓香味療癒心靈。餐廳充滿少女心,木系店面配上乾花,❤️十分吸引眼球。新推出的<仙子樂園>下午茶,造型夢幻, 配上發光的羽毛、水晶球音樂盒,飄雪❄️效果,令人迷醉。輕嘆溫暖的伯爵茶,細味寧靜的感覺,坐在玻璃窗位置,有天使翅膀作背景,非常適合打卡,寫意浪漫。 下午茶以高貴的銀色盤盛載,放上精緻甜品,✨是視覺的盛宴。🍔鹹點:•新豬肉牛角包•迷你法式三文治•瑪德琳蛋糕牛角包🥐酥化香脆,帶濃郁的牛油味,夾入新豬肉一起吃,口感豐富。蝴蝶飛舞杯放入薄脆三文治,脆卜卜又可口,加上彈牙雞肉,十分滋味,瑪德琳蛋糕充滿奶油香氣。💕甜點:•健康水果乳酪天使杯•法國CBD朱古力蛋糕•英式鬆餅(配玫瑰醬)很喜歡乳酪杯,混合雜莓果、果仁、粟米片等,乳酪酸甜清新,配搭驚喜。朱古力蛋糕味道香醇,甜度適中,加入朱古力脆脆,增添咬口。鬆餅鬆脆可口,塗上綿密玫瑰醬,玫瑰花香在口腔散發,令人甜絲絲。🌨雲雨香茶把藍色的雲朵棉花糖,放上熱燙的伯爵茶,熱度令棉花糖慢慢溶化,👅像雲雨落下,💝十分治癒。棉花糖配上醇厚的伯爵茶香,淡甜芬

🍔鹹點:
•新豬肉牛角包
•迷你法式三文治
•瑪德琳蛋糕

💕甜點:
•健康水果乳酪天使杯
•法國CBD朱古力蛋糕
•英式鬆餅(配玫瑰醬)

🌨雲雨香茶
把藍色的雲朵棉花糖,放上熱燙的伯爵茶,熱度令棉花糖慢慢溶化,👅像雲雨落下,💝十分治癒。棉花糖配上醇厚的伯爵茶香,淡甜芬芳,呷一口清甜解膩。
下午茶
2021-11-19 122 瀏覽
身處繁忙都市偶爾享受一下寧靜時刻讓心靈回歸平靜忘卻煩惱係我哋都市人常會忘記的事今日嚟到上環的DK CUPPA TEA就讓心靈走進健康的香薰世界吧!CBD仙子樂園下午茶除咗外觀夠仙女之外,其實仲係一個好好嘅體驗,開始前先抽一張magic card並寫上心願再滴上CBD精油💧讓過程瀰漫着香氣陪伴左右💫𝒜𝓃𝑔𝑒𝓁 𝒫𝒶𝓇𝒶𝒹𝒾𝓈𝑒 𝒞ℬ𝒟 𝒜𝒻𝓉𝑒𝓇𝓃𝑜𝑜𝓃 𝒯𝑒𝒶 $298 (至少兩人起,加一服務費)新豬肉牛角包🥐一口鹹點新豬肉有的豐富蛋白質🫖特別滴上含有CBD成份嘅有機菠蘿椰子茶,配上棉花糖雨雲🌨靜靜地製造夢幻效果,雖然未試過但幾新鮮有趣☺️健康水果乳酪天使杯:我幾鍾意呢個天使杯🧚🏻‍♀️入面好多乾莓、nuts、粟米片,酸酸甜甜幾健康英式鬆餅配玫瑰醬:英式鬆餅口感幾實在唔會太過鬆散,配上清新的玫瑰醬🌹法國CBD朱古力蛋糕:濃郁嘅朱古力醬幾creamy整個口感幾特別!仲有蝴蝶飛舞杯🦋(迷你法式三文治及馬德林蛋糕)猶如置身夢幻仙境之中!@dkaromatherapy 會不時舉辦香薰工作坊和香薰課程幫助情緒穩定、助眠、抗憂鬱,讓各位喺生活繁忙之中尋找平靜健康❤️聽聞 @dkcuppatea 仲有外送
身處繁忙都市偶爾享受一下寧靜時刻
讓心靈回歸平靜忘卻煩惱
係我哋都市人常會忘記的事
今日嚟到上環的DK CUPPA TEA
就讓心靈走進健康的香薰世界吧!

$298 (至少兩人起,加一服務費)

新豬肉牛角包🥐一口鹹點新豬肉有的豐富蛋白質

聽聞 @dkcuppatea 仲有外送下午茶,希望下次再有機會試下啦😊

📌上環新街市街19號地鋪

2021-11-16 558 瀏覽
#體驗香薰Afternoon Tea 🧚🏼‍♀️#仙子樂園下午茶 🧚🏼HK$298/人 +10%服務費好健康好新潮的一個 #下午茶 💫,又有#新豬肉,又有#水果乳酪,又有#CBD!而且呢個下午茶唔止係一個下午茶,我覺得呢個更加係一個體驗,係一個好完整嘅Experience!👍🏻#雲雨香茶 CBD有機菠蘿椰子茶超特色IGable嘅熱茶🍵!首先店主好有心地介紹這杯CBD有機菠蘿椰子茶,讓我們先試一啖花茶嘅原味。之後再為我們加入數消CBD💧,之後加熱花茶,再放上夢幻甜美的有機棉花糖,讓花茶的熱力慢慢融化,慢慢滴入花茶中🌧,感覺棉花糖就好似雲雨一樣落下!好有詩意⋯⋯🌨#鹹點1. #新豬肉牛角包 -  其實食落去質感、味道同真免治豬肉冇咩分別,牛角包都好酥酥,不過比較細件!😋2. #蝴蝶飛舞杯:迷你撻及#瑪德琳蛋糕(#貝殼小蛋糕)- 貝殼小蛋糕幾好食,不過迷你撻同貝殼蛋糕真係太迷你,半啖就冇咗,唔係好夠喉!🍴#甜點1. #健康水果乳酪天使杯 - 入面帶好多乾Berry,同埋粟米片,健康又好食!🍧2. #法國CBD朱古力蛋糕 - 濃濃朱古力味嘅蛋糕,好Creamy,不過偏甜,兩個人Share岩岩好!
#體驗香薰Afternoon Tea 🧚🏼‍♀️
#仙子樂園下午茶 🧚🏼HK$298/人 +10%服務費
仙子樂園下午茶

#雲雨香茶 CBD有機菠蘿椰子茶
好有詩意⋯⋯🌨

#鹹點

#甜點
2. #法國CBD朱古力蛋糕 - 濃濃朱古力味嘅蛋糕,好Creamy,不過偏甜,兩個人Share岩岩好!🍫
3. #英式鬆餅配玫瑰醬 - 好食!我幾鐘意鬆餅配玫瑰醬,好特別,出面多數都係Cream/果醬,但我個人係好鐘意玫瑰醬嘅!另外英式鬆餅口感幾好,唔會太散,但牛油味偏淡!🧁
📍 DK Cuppa Tea
上環新街市街19號地舖
2021-11-13
仙子樂園下午茶
2021-11-13 205 瀏覽
朋友早前買過佢地既隨行tea set分享呢次我就專登去上環食最新既DK Cuppa Tea呢到好多香薰野賣😍😍鐘意香薰既你真係可以留係到成粒鍾同時又嘆下tea袋野今日呢個set係仙子樂園🥰🥰🥰🥰🥰🥰裡面有鹹點 SAVOURY1.新豬肉牛角包Omnipork croissant2.蝴蝶飛舞杯(迷你法式三文治及瑪德琳蛋糕)Butterfly cup(Mini French Sandwich and Madeleine)甜點 SWEET1.健康水果乳酪天使杯Healthy fruit yogurt Angel Cup2.法國CBD朱古力蛋糕CBD French Chocolate cake3.英式鬆餅(配玫瑰醬)English Muffin(with rose jam)雲雨香茶 DREAMY TEA:CBD有機菠蘿椰子茶 CBD Holiday DreanPina colada tea with honey- Pineapple&coconut tea茶係好喜歡清清甜甜又有好香菠蘿味而且特別鐵諗依瑪德琳蛋糕既我緊係第一時之間清曬🤣🤣🤣CBD煙油可能都有唔少人食煙人士食過🤣🤣 網上都有啲CBD
朋友早前買過佢地既隨行tea set分享
呢次我就專登去上環食最新既DK Cuppa Tea
呢到好多香薰野賣😍😍鐘意香薰既你
真係可以留係到成粒鍾同時又嘆下tea袋野
今日呢個set係仙子樂園🥰🥰🥰🥰🥰🥰

裡面有鹹點 SAVOURY
1.新豬肉牛角包
Omnipork croissant
2.蝴蝶飛舞杯(迷你法式三文治及瑪德琳蛋糕)
Butterfly cup
甜點 SWEET
1.健康水果乳酪天使杯
2.法國CBD朱古力蛋糕
CBD French Chocolate cake
3.英式鬆餅(配玫瑰醬)
English Muffin(with rose jam)
雲雨香茶 DREAMY TEA:
CBD有機菠蘿椰子茶 CBD Holiday Drean

茶係好喜歡清清甜甜又有好香菠蘿味
而且特別鐵諗依瑪德琳蛋糕既我
緊係第一時之間清曬🤣🤣🤣

CBD煙油可能都有唔少人食煙人士食過🤣🤣
網上都有啲CBD軟糖 呢到有CBD既茶同甜品😍 唔了解CBD歡迎上網搵下資訊
其實比起CBD佢地既tea set可以外賣
Tea set同香薰又有眾多選擇先係最吸收到我
成間鋪滿滿香薰味道,一份去就好relax😎😎
黎緊聖誕節呢到都有好多禮物🎁俾你揀黎送人!我都有慢慢揀 揀定聖誕禮物🎁架啦👌🏻
  • 英式肉醬肉丸薯蓉
  • 英式鬆餅
  • 法國黑松露蘑菇蛋批
  • 星空柚子朱古力甜品杯
  • 黑松露法式奶凍
  • 英國旗榛子馬卡龍
  • 玫瑰花園特飲
2021-06-12 1933 瀏覽
屋企都可以悠閒地嘆下午茶,套餐有齊食具,夢幻粉紅色主題,賣相好少女。粉鳥伊人外賣下午茶(二人份量)迷你牛角包 牛油香,外層酥脆英式豬肉腸卷 香酥外層,內裡豬肉腸鹹香巴馬火腿芝士串細細件,幾鹹香腰果味馬卡龍 入口鬆化玫瑰朱古力 紅色脆皮朱古力外層,內裡幼滑朱古力mousse,一啖一粒英式鬆餅 口感濕潤,直接食或配玫瑰醬食都不錯。紅豆芝士蛋糕 口感香濃,紅豆香甜,不會太甜下次有時間要堂食,恨慢嘆杯花茶,慢活一下都唔錯

粉鳥伊人外賣下午茶(二人份量)

迷你牛角包 牛油香,外層酥脆

英式豬肉腸卷
香酥外層,內裡豬肉腸鹹香

巴馬火腿芝士串細細件,幾鹹香

腰果味馬卡龍 入口鬆化

玫瑰朱古力
紅色脆皮朱古力外層,內裡幼滑朱古力mousse,一啖一粒

英式鬆餅
口感濕潤,直接食或配玫瑰醬食都不錯。

紅豆芝士蛋糕 口感香濃,紅豆香甜,不會太甜

下次有時間要堂食,恨慢嘆杯花茶,慢活一下都唔錯

2020-12-30
10 分鐘 (堂食)
下午茶
2021-01-20 1577 瀏覽
見DK Cuppa Tea今期Tea set主題係粉鳥伊人🦩好pink pink✨少女心爆發😍有日點左爸爸收工去買外賣🥡話係心願見到相好興奮 不如買俾距食🤪借過女過橋🤣實情係我想食😌不過我話我想食可能要等到2046😅小情人話要即叫即有 生女就係甘架啦🤷🏻‍♀️「粉鳥伊人」外賣下午茶包括甜點:玫瑰朱古力 紅豆芝士蛋糕 腰果味馬卡龍 英式鬆餅 (配玫瑰醬) 鹹點:迷你牛角包 英式豬肉腸卷 巴馬火腿芝士串 以上係2人份量set各款食物2件 🌟Tea Set所有嘢食都好夢幻☺️有軟心朱古力🌹本身朱古力已經好浪漫💕配埋玫瑰花造型真係未食就甘睇都sweet 甜入心啊❤️紅豆芝士蛋糕🍰呢個我覺得幾特別本身就咁睇以為係玫瑰花芝士蛋糕食落口先知原來係紅豆味🙈芝士味較重夾左雜少少花香味不過我個人最鍾意係粉紅色嘅英國鬆餅一向都好鍾意食scones 對於鬆餅都有啲要求 呢個tea set 既鬆餅好鬆軟同又唔會太乾仲要係粉紅色 視覺上已經好有衝擊 再配埋玫瑰花醬 加左唔少分👍🏻👍🏻👍🏻而咸食方面~巴馬火腿芝士串都好出色巴馬火腿捲到玫瑰花樣😻好靚 睇得又食得外賣下午茶除左有嘢食 係包埋flamingo 三層食物紙架同餐
見DK Cuppa Tea今期Tea set主題係
不過我話我想食可能要等到2046😅
小情人話要即叫即有 生女就係甘架啦🤷🏻‍♀️

「粉鳥伊人」外賣下午茶包括
甜點:玫瑰朱古力 紅豆芝士蛋糕
腰果味馬卡龍 英式鬆餅 (配玫瑰醬)

鹹點:迷你牛角包 英式豬肉腸卷

仲要係粉紅色 視覺上已經好有衝擊
再配埋玫瑰花醬 加左唔少分👍🏻👍🏻👍🏻
而咸食方面~巴馬火腿芝士串都好出色
巴馬火腿捲到玫瑰花樣😻好靚 睇得又食得

外賣下午茶除左有嘢食 係包埋flamingo 三層食物紙架同餐具🍴係屋企都可以好有儀式感❤️唔想麻煩要去餐廳攞外賣既話可以要求外送到付服務😊安在家中等就可以食到tea set 啦💋平淡日子找一點樂趣😌
2021-01-16 1210 瀏覽
呢幾日凍冰冰又想食下午茶,但出去食又要分2枱🙈😍貼心既柏宇爸爸就去買左DK Cuppa Tea 既「粉鳥伊人」外賣下午茶返黎食齊食❤️❤️連餐具、食物架都有附送,輕鬆在家High Tea。餐點包括鹹點同甜點,2人餐,每款2件。仔仔最愛就係迷你牛角包,酥脆又重牛油味,另外仲有英式鬆餅,配埋玫瑰醬,鬆脆又香甜。而我就鐘意食紅豆芝士蛋糕,原來紅豆同芝士可以好夾,好特別,另外柏宇爸爸就鐘意食巴馬火腿芝士串,咸咸香香😋
呢幾日凍冰冰又想食下午茶,但出去食又要分2枱🙈

😍貼心既柏宇爸爸就去買左DK Cuppa Tea

餐點包括鹹點同甜點,2人餐,每款2件。

2021-01-12 4104 瀏覽
大家身邊有幾多個可以交心嘅自己?好感恩我身邊有你陪伴着我渡過第12個年頭💗為咗紀念呢個咁特別嘅日子!我哋都去做返啲有意義得黎又開心嘅嘢啦😍今次我哋嚟咗上環嘅DK Cuppa Tea食佢比全新推出「極雪祝福」下午茶🥰呢個set以北極熊同雪地為主題🐻‍❄️佢哋個擺設真係好精緻🌟仲有埋北極熊同小木屋襯托精美嘅點心🥧鹹點有惹味既莎樂美腸芝士串同開胃素菜撻!餅底鬆鬆脆脆朋友都好鍾意❤️意大利香草田螺裏面仲有濃厚牛油香嘅薯蓉!甜點有雲呢拿 Cupcake💗上面嘅北極熊仔真係做得好得意😍我同朋友都覺得靚到唔捨得食😆香濃幼滑既雪花朱古力!同埋都係印有可愛北極熊嘅朱古力白熊馬卡龍!仲有百果餡餅 🥧同英式鬆餅配玫瑰醬超級鍾意佢哋個玫瑰醬!好香嘅玫瑰味但係又唔會好甜!仲有超級精緻嘅白熊棉花糖🐻‍❄️最後只要出示指定野生動物保育有關慈善機構捐款既收據,就可以獲贈北極熊公仔🧸可以食精緻下午茶之餘仲可以為保護環境出一分力🌍因為係我哋嘅12周年所以我哋食嘢都孖住上😍食食吓嘅時候我哋見到佢哋有個好靚嘅粉鳥伊人下午茶💗咁靚咁我哋梗係一次過食埋佢啦😍就連個三層架都非常精美💗成個套餐都係粉紅色💗好夢幻,啱晒我哋一齊打卡😛鹹點有層

鹹點有層次分明嘅迷你牛角包🥐酥脆英式豬肉腸卷 ,鹹香巴馬火腿配香濃芝士串🧀甜點有紅豆芝士蛋糕🍰呢個配搭真係好特別一啖咬落去多重口感😍腰果味馬卡龍呢個配搭真係好特別!咬落有濃濃果仁香😛🌹玫瑰朱古力呢個真係靚到唔捨得食😆同埋有我哋最愛嘅玫瑰醬英式鬆餅💗
2021-01-10
慶祝紀念
紀念日
  • 英式鬆餅
呢個外賣下午茶~包埋🦩紅鶴三層食物紙架同餐具同碟仔及紙巾!用品都準備好哂俾我地~返黎set好枱就可以食啦~在家都可以食到靚靚tea set 啦~玫瑰花朱古力造型好靚呀~係軟心朱古力黎架喎~!腰果味馬卡龍皮好鬆脆,甜甜地~!我鍾意~英式鬆餅獨立咁食已經好鬆軟同濕潤度都幾好~未配上玫瑰醬,但鬆餅已經俾我地一口一口咁食哂啦~紅豆芝士蛋糕芝士味比較出衆,仲有花香味。英式豬肉腸卷係傳統既款式,酥皮既鬆化配合既軟軟既豬肉腸~一次食到兩個層次既口感。迷你牛角飽同豬肉腸卷加鬆餅,我覺得如果暖暖地絕對會更加提升好味程度~我就鍾意食 #巴馬火腿芝士串~總結:外賣下午茶tea set精緻,仲有齊配件,真係好方便,可以輕鬆在家下午茶!味道都幾好~推介鬆餅~因為濕潤度適中~食物方面鹹點比較傳統反而甜點創新,鍾意食teaset既朋友可以黎試下喎。

玫瑰花朱古力
造型好靚呀~係軟心朱古力黎架喎~!

腰果味馬卡龍
皮好鬆脆,甜甜地~!我鍾意~

英式鬆餅

紅豆芝士蛋糕
芝士味比較出衆,仲有花香味。

英式豬肉腸卷

我就鍾意食 #巴馬火腿芝士串~

2021-01-04 173 瀏覽
喺屋企都可以自己嘆個靚靚Tea set🤩呢個天鵝Tea set粉紅色好靚,而且食物簡單得來都相當豐富。打卡一流~~靚靚!~🟣咸點🟣~▫️牛角包🥐:返到屋企烘熱佢,更加酥脆!▫️腸酥:中間有香腸,酥餅唔會太油。▫️Parma ham配芝士:鹹鹹地,芝士味夠重▫️鬆餅:都係烘熱佢,有牛油香;再配埋果醬及cream,不錯~~🔵甜點🔵~▫️玫瑰形朱古力、馬卡龍及玫瑰芝士蛋糕每樣都細細件,唔會太飽,幾好!

喺屋企都可以自己嘆個靚靚Tea set🤩

~🟣咸點🟣~
▫️牛角包🥐:返到屋企烘熱佢,更加酥脆!

~🔵甜點🔵~
▫️玫瑰形朱古力、馬卡龍及玫瑰芝士蛋糕
每樣都細細件,唔會太飽,幾好!
最近成日留喺屋企,已經好耐冇去high tea啦~DK Cuppa Tea 最近推出咗以Flamingo火烈鳥為主題嘅粉鳥伊人外賣下午茶,就算係屋企都可以享受到high tea下午茶時光,為在家嘅日子增添樂趣😌-食物嘅款式非常豐富,有鹹點和甜點~ 甜點有紅豆芝士蛋糕、腰果味馬卡龍、玫瑰朱古力同英式鬆餅 (配玫瑰醬),而鹹點就有英式豬肉腸卷、迷你牛角包同埋巴馬火腿芝士串,實有一款啱你口味呀😌-食物味道方面,甜點我最欣賞就係英式鬆餅配玫瑰醬,濃郁嘅牛油味🧈配上香甜嘅玫瑰醬🌹味道好夾😋 而鹹點我就最鍾意巴馬火腿芝士串,芝士夠曬大塊足料,鹹香味十足🧀 份量對兩個人剛剛好,真係超滿足嘅下午茶時光☕️-除咗食物以外,套餐仲會附送一個紅鶴三層食物紙架,好簡單就可以自製三層high tea架,在家都可以有滿滿的儀式感🎀 另外仲包括一套餐具,裏面有兩隻紙碟、叉、匙羹同埋兩隻膠手套,非常貼心💕
早前睇到可以上網就預訂左「粉鳥伊人」外賣下午茶,只因同小朋友都好喜歡粉色系列,店舖位於上環新街市街。 外賣返到屋企可以慢慢砌,砌完影下相就慢慢嘆下 小朋友睇見都好開心呀好似我地都鐘意粉紅色都可以試下DK Cuppa Tea「粉鳥伊人」外賣下午茶*連精美紅鶴三層食物紙架一個*甜點腰果味馬卡龍,美美粉紅色香脆餅皮,內裡餡料帶有濃濃果仁香氣。玫瑰造型既朱古力微酸紅莓味道加上甜甜既朱古力. 甜點玫瑰朱古力 2件紅豆芝士蛋糕 2件腰果味馬卡龍 2件英式鬆餅 (配玫瑰醬) 2件  鹹點迷你牛角包 2件英式豬肉腸卷 2件巴馬火腿芝士串 2件粉色英式鬆餅,口感蓬鬆濕潤,奶香四溢鹹點迷你牛角包香濃牛油味層次分明英式豬肉腸卷巴馬火腿芝士串,鹹香不膩味道很夾

外賣返到屋企可以慢慢砌,砌完影下相就慢慢嘆下

小朋友睇見都好開心呀

鹹點

迷你牛角包 2件
英式豬肉腸卷 2件
巴馬火腿芝士串 2件

粉色英式鬆餅,口感蓬鬆濕潤,奶香四溢

鹹點
迷你牛角包香濃牛油味層次分明
英式豬肉腸卷

巴馬火腿芝士串,鹹香不膩味道很夾
2020-12-23
2020-12-31 170 瀏覽
,🖇 ᴅᴋ ᴄᴜᴘᴘᴀ ᴛᴇᴀ香港香薰品牌ᴅᴋ ᴀʀᴏᴍᴀᴛʜᴇʀᴀᴘʏ 的茶室推出「粉鳥伊人」隨身行下午茶疫情下幫襯小店 隨身行下午茶抗疫都可以食 下午茶 連精美紅鶴三層食物紙架一個 腰果味馬卡龍 第一次食 味道特別 粉紅色外層香脆 餡料是順滑腰果蓉 「粉鳥伊人」外賣下午茶 ﹙二人份量﹚ $₃₄₈ 甜點:₁. 紅豆芝士蛋糕 ₂件₂. 腰果味馬卡龍 ₂件₃. 玫瑰朱古力 ₂件₄. 英式鬆餅 ﹙配玫瑰醬﹚ ₂件鹹點:₁. 迷你牛角包 ₂件₂. 英式豬肉腸卷 ₂件₃. 巴馬火腿芝士串 ₂件記得須₃日前預訂✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿「粉鳥伊人」外賣下午茶 ﹙二人份量﹚ $₃₄₈ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $₃₅₀˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞
,🖇 ᴅᴋ ᴄᴜᴘᴘᴀ ᴛᴇᴀ

「粉鳥伊人」外賣下午茶 ﹙二人份量﹚ $₃₄₈

「粉鳥伊人」外賣下午茶 ﹙二人份量﹚ $₃₄₈

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎﹕ $₃₅₀

☞ ☞ ᴅᴋ ᴄᴜᴘᴘᴀ ᴛᴇᴀ/ ᴅᴋ ᴀʀᴏᴍᴀᴛʜᴇʀᴀᴘʏ

上環新街市街₁₉號地下

今年聖誕, 新年節日,都要乖乖係屋企度過,不如叫個靚靚Tea Set,一家人係屋企high tea開心下....🥰💫DK Cuppa Tea💫粉鳥伊人隨身行下午茶2人份 *$348 / 4人份 *$568可愛粉紅色紅鶴造型high tea層架放滿美味甜鹹小點, 好有節日氣氛色,香,味俱全💜甜點紅豆芝士蛋糕 2件腰果味馬卡龍 2件玫瑰朱古力 2件英式鬆餅 (配玫瑰醬) 2件💜鹹點迷你牛角包 2件英式豬肉腸卷 2件巴馬火腿芝士串 2件我同囡囡款款都好喜歡 🤩甜點推介腰果味馬卡龍,美美粉紅色香脆餅皮,內裡餡料帶有濃濃果仁香氣。浪漫玫瑰造型的朱古力,帶微酸紅莓內饀,朱古力味夠香濃。英式鬆餅點上玫瑰醬,滿口玫瑰香氣,好滿足。鹹點推介豬肉腸卷和巴馬火腿芝士串,微醺鹹香美味,恰到好處,大人或小朋友都好喜歡 !!

💫DK Cuppa Tea
💫粉鳥伊人隨身行下午茶
2人份 *$348 / 4人份 *$568

可愛粉紅色紅鶴造型high tea層架
放滿美味甜鹹小點, 好有節日氣氛
色,香,味俱全

迷你牛角包 2件
英式豬肉腸卷 2件
巴馬火腿芝士串 2件

我同囡囡款款都好喜歡 🤩

鹹點推介豬肉腸卷和巴馬火腿芝士串,
微醺鹹香美味,恰到好處,大人或小朋友都好喜歡 !!

外賣自取
唔知大家知唔知道海港城後面有一條小街, 裏面開咗一間專做tea set嘅餐廳-DK Cuppa Tea見近排餐廳做緊粉鳥伊人隨身行下午茶外賣, 就嗌左個二人份量嘅下午茶, 同媽子開心share<粉鳥伊人隨身行下午茶>粉鳥伊人隨身行下午茶嘢食方面主要分鹹品同甜品鹹品有迷你牛角包、英式豬肉腸卷同巴馬火腿芝士串而甜品就有紅豆芝士蛋糕、腰果味馬卡龍、玫瑰朱古力同英式鬆餅(配玫瑰醬)除左野食之外, 宜家仲送聖誕派對套裝俾你邊食邊玩聽講買四人份量仲會送茶杯套裝添迷你牛角包非常酥脆好味英式豬肉腸卷食落啖啖肉巴馬火腿芝士串微咸可愛紅豆芝士蛋糕味道清新, 甜而不膩腰果味馬卡龍入口即溶, 口味少有玫瑰朱古力外表精緻高雅英式鬆餅就口感實在, 帶有微微玫瑰香氣

<粉鳥伊人隨身行下午茶>
粉鳥伊人隨身行下午茶嘢食方面主要分鹹品同甜品
鹹品有迷你牛角包、英式豬肉腸卷同巴馬火腿芝士串

除左野食之外, 宜家仲送聖誕派對套裝
俾你邊食邊玩
聽講買四人份量仲會送茶杯套裝添
迷你牛角包非常酥脆好味
英式豬肉腸卷食落啖啖肉
巴馬火腿芝士串微咸可愛
紅豆芝士蛋糕味道清新, 甜而不膩
腰果味馬卡龍入口即溶, 口味少有
玫瑰朱古力外表精緻高雅
英式鬆餅就口感實在, 帶有微微玫瑰香氣
  • 粉鳥伊人隨身行下午茶