走入呢家咖啡店,簡直係我今朝既小確幸!起初淨係想隨便食嘢,點知整個心情起咗個大轉彎。🥐🥰一啖香腸牛角包,啖啖肉感,外皮酥脆得嚟唔油膩,搭配Long black,啱啱好嘅苦澀掂咗我嘅味蕾,一杯好咖啡真係令人精神抖擻!轉頭飲咗杯士多啤梨亞奇籽燕麥奶,真係新鮮滋味,清新唔甜膩,仲有份飽肚感,飲完都唔駛再擔心肚餓。🍓朋友揀嘅芒果版,色彩繽紛咁吸引人;跟住試咗豆奶咖啡,香濃得嚟溫和,真係啱晒唔飲牛奶嘅人。跟住最正嘅嚟喇—藍莓芝士蛋糕!入口即溶,每一啖藍莓都爆汁,芝士味順滑,幾乎係即刻愛上呢個味道。🍰整體嚟講,餐點質素高,環境舒適,呢度絕對會變我常去嘅打卡點,一試難忘!

2023-08-20 1405 瀏覽
有時候,行完深水埗之後,下一站就會是旺角。好多時,我們一家都唔會坐車,會慢慢行路過去。有時候,會穿過大南街一帶,路過文青店,咖啡店,會選擇去拜訪一下。近幾次,因為深水埗的最後一站是玩具街而選擇沿福榮街走。發現這兒除車房及麻甩海鮮菜館之外,也有咖啡店在這區駐紮啊。這一次路過,選中了這《Dog99 Coffee》,買杯咖啡,邊行邊飲。店名叫《Dog99 Coffee》,但我又唔覺這兒的主題同狗或什麼 99 有關。感覺上,這兒有少少公路咖啡店 feel。當我後來再 search 一下這店的評論時,才知道這是一間 24小時營業的咖啡店。是一個給夜鬼飲飲食食的小地方。 這一次純路過,純為了拿一杯咖啡走。鐘情於美式咖啡的我就來一杯 black coffee,簡單品味一下。 熱辣辣,入口甘香沒有苦味,慢慢地邊行邊飲,慢慢地品味咖啡的香味同回甘味,幾好的。個杯設計得很好,隔然做得非常好,我行到太子都未飲晒,因為杯咖啡依然很熱同我手感一點也不熱。那天一早吃飽了,所以只是路過飲一杯咖啡。而這一杯咖啡,也算是令我滿意的一杯。在網上研究過此店,原來是有食物供應的,單是看照片,似乎食物出品也是不錯的。
2023-07-25 935 瀏覽
Coffee is always a good idea呢間係夜蒲咖啡店之選中午無咩人 越夜越多人中午先開開到凌晨超誇張有時我都會支持一下💖餐牌好簡單,通常我都係飲咖啡。咖啡☕️你鐘意fruity 定 nutty?其實咖啡有好多種 呢度嘅fruity幾岩我口味主要係 Ethiopia 小小花香 甘橘風味 味道偏酸 但係唔會尖酸飲唔到整體都沖到隻豆應有嘅風味其他甜品我都無試過有機會會想食下甜品Ps: 如果想堂食要拉花 就要揀下其他店
Coffee is always a good idea
呢間係夜蒲咖啡店之選
中午無咩人 越夜越多人
中午先開開到凌晨超誇張

有時我都會支持一下💖

餐牌好簡單,通常我都係飲咖啡。

咖啡☕️
你鐘意fruity 定 nutty?
其實咖啡有好多種

Ps: 如果想堂食要拉花 就要揀下其他店
Iced    Long  black
Iced    Long  black
2023-05-07 1149 瀏覽
一心諗住支持一下唔同小店💛同埋之前睇呢間comment 都唔差點知勁中伏😤1.明明餐牌有唔同豆 但完全冇問要咩2. 係到飲定拎走都冇問, default左紙杯俾你3. 睇op之前d相幾頹都會有個心心拉花,結果一打開咩都冇(勁頹所以本身諗住廢事影,但本身都係咁試下滿少少)4. 杯啡就中規中矩啦5. 環境就去之前都知唔係坐得舒服,張枱同張櫈嘅高度完全唔合理。但坐又唔舒服,杯啡又普通,就真係唔ok有種被騙嘅感覺😠
一心諗住支持一下唔同小店💛
同埋之前睇呢間comment 都唔差
點知勁中伏😤

1.明明餐牌有唔同豆 但完全冇問要咩

2. 係到飲定拎走都冇問, default左紙杯俾你

4. 杯啡就中規中矩啦

有種被騙嘅感覺😠

2022-05-25 2650 瀏覽
每次經過都會嚟叫一杯熱mocha,二十四小時嘅咖啡店真係好少有,夜晚嘅99特別有感覺。自己對佢哋嘅咖啡情有獨鍾,覺得特別香濃,仲有買開佢哋嘅咖啡豆。深水埗咁多間文青Cafe嚟講佢算係實而不華。
Mocha
Mocha
2K
2021-11-17 2311 瀏覽
月黑風高 , 要欲咖啡食件 cake, 難 .... 要找 💛 黃店 , 就更難!幸好 , 還有間 24 hrs 營業的 💛 黃店 "Dog99 Coffee" , 專程坐車去幫襯都值啦 ~飲杯咖啡 , 吃件 cake 開心一下 , 就是這樣簡單 ~熱情果黑莓蛋糕 : 賣相精緻吸引, 蛋糕外層有如珠寶般亮晶晶的啫喱皮 , 包裹著的是濃郁又軟綿的蛋糕 , 又夾著黑莓果醬 , 甜度不太高 , 味道層次感豐富, 好吃 ~芒果焦糖蛋糕 : 有種皮光肉滑的感覺 , 的確光皮內的蛋糕是濕潤軟綿,果味濃郁 , 亦帶有焦糖的香甜 , 甜度不太高 , 正 ~本篇完 ~

本篇完 ~
外賣自取
最近鐘意周圍去食下cafe所以都喺深水埗一帶走黎走去~呢間dog99比我感覺都係啲暗黑復古風個類cafe裝修幾有feel hahacafe開足一星期7日24小時入面基本上不設雅坐 只供企位但出面好似有2個室外坐位🤔?如果想坐低慢慢chill下coffee我就建議都係最好外賣喇😚當日我純粹肚餓想食件餅飲下野 所以就決定立食一邊等仲一邊聞到咖啡香~仲偷偷地望到職員拉花拉到好鬼靚🤣!■◇■◇▪︎☕𝕴𝖈𝖊𝖉 𝖈𝖆𝖋𝖋𝖊 𝖒𝖔𝖈𝖍𝖆 $42:極濃郁朱古力味、口感順滑,正!下次試熱飲(期待拉花😆!)🍫𝕴𝖈𝖊𝖉 𝖈𝖍𝖔𝖈𝖔𝖑𝖆𝖙𝖊 $38:唔知同試咗一啖mocha先再飲有無關係🤣我覺得呢杯朱古力無乜味 好淡咁🤣定係coffee shop一定要試coffee🤔呢杯我覺得真係麻麻主要係無乜驚喜🙈~杯mocha好飲過呢杯chocolate十倍🙈🙈~▪︎🥐𝕻𝖆𝖗𝖒𝖆 𝖍𝖆𝖒 𝖈𝖍𝖊𝖊𝖘𝖊 𝖈𝖗𝖔𝖎𝖘𝖘𝖆𝖓𝖙 $38:牛角包超surprized!真係勁好味!表面焗至焦香酥脆、牛油味又香又重、中間芝士完全融化、夾埋Parma ham既鹹香風味,超級無敵正!下次一定會encore🥐😆❤!

最近鐘意周圍去食下cafe
所以都喺深水埗一帶走黎走去~
呢間dog99比我感覺都係啲暗黑復古風個類cafe
裝修幾有feel haha
cafe開足一星期7日24小時
入面基本上不設雅坐 只供企位

但出面好似有2個室外坐位🤔?
當日我純粹肚餓想食件餅飲下野 所以就決定立食
一邊等仲一邊聞到咖啡香~
仲偷偷地望到職員拉花拉到好鬼靚🤣!
■◇■◇
▪︎

☕𝕴𝖈𝖊𝖉 𝖈𝖆𝖋𝖋𝖊 𝖒𝖔𝖈𝖍𝖆 $42:
極濃郁朱古力味、口感順滑,正!
下次試熱飲(期待拉花😆!)
🍫𝕴𝖈𝖊𝖉 𝖈𝖍𝖔𝖈𝖔𝖑𝖆𝖙𝖊 $38:
唔知同試咗一啖mocha先再飲有無關係🤣
我覺得呢杯朱古力無乜味 好淡咁🤣
定係coffee shop一定要試coffee🤔
呢杯我覺得真係麻麻
主要係無乜驚喜🙈~
杯mocha好飲過呢杯chocolate十倍🙈🙈~
▪︎

牛角包超surprized!
真係勁好味!
2021-09-15 1453 瀏覽
屋企附近有間24小時既咖啡店,有意粉仲有蛋糕,不過依家只做外賣,唔緊要啦,有得食就好好架啦.飲品價錢清清楚楚係牆度啦,有搶眼吸引眼球既蛋糕櫃,menu花多眼亂,其實之前買過,最鍾意係哩款啦,佢係熱情果黑莓慕絲蛋糕,唔太甜,莓味重,綿密口感,配杯鹹啡就夠曬豐富同層次啦.朱古力蛋糕呢,就配特濃齋啡,回甘係口腔久久不散.蛋糕入面好靚架,每啖都係享受,另外都share下之前有晚間堂食既相啦,晚上的咖啡,晚上(凌晨)既all day bearkfast,辣海鮮意粉香辣彈牙,份量當宵夜剛好,晚上既黃竹街.
屋企附近有間24小時既咖啡店,
有意粉仲有蛋糕,
不過依家只做外賣,
唔緊要啦,有得食就好好架啦.

飲品價錢清清楚楚係牆度啦,

有搶眼吸引眼球既蛋糕櫃,

menu

花多眼亂,其實之前買過,
最鍾意係哩款啦,
佢係熱情果黑莓慕絲蛋糕,
唔太甜,莓味重,
綿密口感,配杯鹹啡就夠曬豐富同層次啦.
朱古力蛋糕呢,就配特濃齋啡,回甘係口腔久久不散.

熱情果餅店黑莓慕絲蛋糕

蛋糕入面好靚架,每啖都係享受,
熱情果餅店黑莓慕絲蛋糕

另外都share下之前有晚間堂食既相啦,
晚上的咖啡,
咖啡

晚上(凌晨)既all day bearkfast,
allday breakfast

辣海鮮意粉香辣彈牙,份量當宵夜剛好,
辣海鮮解意粉

晚上既黃竹街.

咖啡
allday breakfast
辣海鮮解意粉
  • Dog99 全日早餐
  • 卡邦尼意粉
2021-08-23 1082 瀏覽
今日由於好早起身所以就問下有邊間早餐已經開門randomly搵到e間cafe開24小時甘黎左e到食早餐開頭打算搵個地方坐低食點知黎到後來先發現e到原來係無位坐不過有d檯係旁邊可以企係到食今日點左一杯latte同埋一個all day breakfast以外賣店黎講距嘅價錢其實都唔平咖啡首先到我覺得就一般般啦無咩特別之後就係all day breakfast我都係第一次食“外賣”嘅all day breakfast都幾特別距野食都係新鮮整嘅所以都要等一陣包黎到都仲係脆我開頭見到距廚房甘細對距都無咩expectation不過 果然有驚喜睇得出每樣野食都整得好有heart而腸仔係辣腸我作為食辣嘅 就梗喺覺得好味啦不過呢 其實條腸都幾辣 我覺得落order之前應該溫馨提醒下客人由於我其實唔係好有胃口無食嗮個餐所以店員都有問我係咪唔arm食我覺得都幾體貼
今日由於好早起身

所以店員都有問我係咪唔arm食
我覺得都幾體貼
2021-08-18
2021-07-15 1139 瀏覽
#cafeeatcovery💡24小時良心cafe💛深水埗最近成為文青同咖啡迷必到之地,小編當然唔會執輸啦!今次發掘到一間24小時營業嘅咖啡小店💛🍽 Dog99 全日早餐小編好鍾意食all day breakfast,貪佢食物種類豐富🥰早餐包括有雙份炒蛋、法蘭克福腸、煙肉、蔬菜薯餅、番茄扒、牛角酥。令小編驚喜嘅其中一樣就係法蘭克福腸,有肉味得黎超級juicy,而且皮好脆!蔬菜薯餅都幾特別,唔係炸,健康啲!味道似ikea嘅蔬菜薯餅。另外,熱辣辣嘅牛角酥好香口、酥脆,表現都幾出色!🍽 Flat white咖啡味香濃,泡沫細滑綿密,價錢唔貴,性格比高!聽到店員同客人傾咖啡經,感受到佢對咖啡嘅熱情!期間見到好多熟客仔外賣咖啡,咁有良心嘅小店,難怪深受街坊歡迎💛💛ps/小店雖小,但環境溫馨,好多咖嘛用具嘅擺設。另外,店員話淨係得企位,而且用餐係外賣餐具上,如果介意嘅話就要留意啦!
#cafeeatcovery

Flat white

牛角酥
Flat white
2021-06-20 855 瀏覽
一間在深水埗7x24的cafe,讓一班啡迷在不同的時間也能享受一杯好啡,手沖技巧好好,盡顯特性。.手沖咖啡 - 埃塞俄比亞👍充分帶出豆的特性 果味 酸道👍性價比高 現只做外賣 一杯好飲既手沖開心一整天推介指數: ⭐⭐⭐⭐/5.--------------------Overall 評分時間(每項最高5分):💚食物:👍👍👍👍💙抵食程度:👍👍👍👍(所有評分係由 價格同相關質素之比例)總結: 07 /10⭐
手沖咖啡 - 埃塞俄比亞
👍充分帶出豆的特性 果味 酸道
👍性價比高 現只做外賣 一杯好飲既手沖開心一整天
推介指數: ⭐⭐⭐⭐/5
--------------------
Overall 評分時間(每項最高5分):
💚食物:👍👍👍👍
💙抵食程度:👍👍👍👍
(所有評分係由 價格同相關質素之比例)

總結: 07 /10⭐ [冇得唔試]
2021-05-05 1064 瀏覽
呢間cafe開24小時,小店地方少,但夜晚就會四圍開一張張枱仔櫈仔,街燈下靜靜飲下野傾下計,貼地氣又chill~(可惜深水埗地有點雜..)幾次都係夜晚黎,剩係試過野飲,都好高質,但小店其實仲有提供輕食同甜品櫃,搵日要試下!.1. Iced mango passionate fruit tea 芒果熱情果冰搖凍茶 $38好fresh,誘人嘅果香同酸甜嘅味道充滿夏日青春氣息!.2. Wong Chuk Street 黃竹街$48呢間cafe嘅獨家飲品,小店就位處黃竹街,由士多啤梨、奇亞籽同燕麥奶混合而成,層次豐富,可口又健康!.3. Mocha $42拉花好靚,中規中矩,可更滑。

好fresh,誘人嘅果香同酸甜嘅味道充滿夏日青春氣息!

2. Wong Chuk Street 黃竹街$48

3. Mocha $42
拉花好靚,中規中矩,可更滑。

2K
2021-01-26 2031 瀏覽
涼風有信 , 秋月無邊,虧我思 "啡" 的情緒好比度日如年 .... 我知你唔知 , 筆者本來就是咖啡痴 , 每逢夜晚 , 啡癮一起 , 手軟腳軟 , 口水鼻涕流 , 那種淒淒楚楚 , 忐忐忑忑的感受 , 試問又有誰知曉乎? 深宵時段 , 途經 深水埗-福榮街 的街角 , 見有 coffee shop "Dog99 Coffee" 仍在營運 , check 一 check, 原來是著名 💛 「黃店」是 24 hrs 啡店 , 我立即衝過去買一杯 Iced Ameticano , (由於正苦的禁晚市堂食令) 當然是外賣來喝 ~Iced Americano $38 : 味道是在 nutty 與 fruity 之間的中間派 , 啡味濃郁且氣味芬芳 , 飲落有微微青酸的 after taste , 夠凍亦不太多冰 , 好啡 ~飲過啡後 , 頓時生龍活虎 , 氣渾全身 , 頭好壯壯 ~本篇完 ~

飲過啡後 , 頓時生龍活虎 , 氣渾全身 , 頭好壯壯 ~

本篇完 ~
2020-10-22 2523 瀏覽
今日黎左呢到試左個latte, 味道好好,員工態又好到加零一! 位置都算好坐 仲要開24小時 出面好少見. 講返個咖啡先, 屬於濃味 濃濃豆香味 但同時奶泡又沖得好好 100分! 下次再黎過
2020-08-23 3555 瀏覽
店舖較細,疫情期間,店內容納兩位。另外,設有4個室外座位。24/7咖啡店概念,質素都不俗。樓面,廚房,沖咖啡,收銀由一位員工一腳踢,犀利。可惜餐具同咖啡杯都係即棄,唔環保。.🔸Dog99 全日早餐($88)分數: (7.9/10)份量睇落較少,食落都夠飽。法蘭克福腸,少少辣,好惹味。蔬菜薯餅同某傢俬店味道相似,入面有好多西蘭花。牛角酥好鬆脆,煙肉就咁食好鹹,有啲硬。.🔸卡邦尼意粉($68)分數: (7.8/10)睇個樣以為heahea地,原來都幾好食。卡邦尼醬夠thick夠creamy,意粉有咬口。.🔸Latte($38)🔸Americano($38) 小店提供兩款咖啡,客人可根據自己口味作出選擇。

店舖較細,疫情期間,店內容納兩位。
另外,設有4個室外座位。
24/7咖啡店概念,質素都不俗。
樓面,廚房,沖咖啡,收銀由一位員工一腳踢,犀利。
可惜餐具同咖啡杯都係即棄,唔環保。

🔸Dog99 全日早餐($88)
分數: (7.9/10)
份量睇落較少,食落都夠飽。
法蘭克福腸,少少辣,好惹味。
蔬菜薯餅同某傢俬店味道相似,入面有好多西蘭花。
牛角酥好鬆脆,煙肉就咁食好鹹,有啲硬。
Dog99 全日早餐

🔸卡邦尼意粉($68)
分數: (7.8/10)
睇個樣以為heahea地,原來都幾好食。
卡邦尼醬夠thick夠creamy,意粉有咬口。
卡邦尼意粉

🔸Latte($38)
🔸Americano($38)
小店提供兩款咖啡,客人可根據自己口味作出選擇。
Latte
Americano