2012-06-09 159 瀏覽
第2次黎呢到食啦!! 其實佢既位置又唔係難搵, 但係正常無啦啦都唔會行入去果條街..但事實上佢成條街又係食野嫁喎!! 好,..呢句野都幾廢…成間鋪除左經理之外, 全部都唔係香港人, 咁我唔知係印度定巴基斯坦啦..所以未食之前我都驚會好濃味, 好辣, 但試過之後..又唔會喎…都幾岩香港人口味我地6點9左右就去, 因為驚晏會多人等位, 門面太細, 那埋得10張台,..落樓梯著高跟鞋既靚女(姐係本人)真係要小心, 梯級細同斜..我地咁早..當然唔洗等位啦, 不過佢d位置真係太窄啦…有幾次個待應姐姐個pat都發到我佢個menu有哂圖show出黎..清楚俾你睇到果樣野係乜...個待應姐姐係講英文..但事實上佢識聽中文..就算唔識講你篤張相佢就知你要食乜首先黎左芒果奶昔..飲第一啖覺得咸咸地,,質地好濃好結..真係奶昔喎(sor..當我冇講過)…真係飲得出好濃既芒果同奶味…真材實料!!再黎係雞肉卡巴, 熱辣辣..姐姐會問要medium定little spicy…我地要little….小心翼翼拆開鍚紙…實在太熱…再一野咬落去…5…閉上眼睛咬咬咬…實在太好味啦!!!!!! 我好驚係dry爆既雞…又唔會
但事實上佢成條街又係食野嫁喎!! 好,..呢句野都幾廢…

.就算唔識講你篤張相佢就知你要食乜

芒果奶昔-$20
實在太好味啦!!!!!! 我好驚係dry爆既雞…又唔會喎..個包皮好好味..好軟..
入面d sause應該係千島醬..介辣..少少辣醬..其實真係少少辣..仲有菜..應該係咁多啦掛..仲之就好味啦..i like it!!!!!!!!
$60 chicken keba
再黎就係咖哩角啦..呢個真係麻麻…入面唔知係薯仔定係咩..冇乜咖哩味..
但勝在熱辣辣同有d汁點下..同埋食一舊都好飽肚
咖哩角-$28
之後就係咖哩魚炒飯…好好味呀….冇乜辣味…咖哩好香..d飯唔會炒到好乾身…咁姐係落左好多油啦..咩叫卡路里咩叫肥咩叫脂肪..唔理啦..食左先算…好在格離有d菜..食多d中和下..
咖哩魚炒飯+ salad-$58
之後就係我最中意既chips with cheese….我真係好中意食薯條..薯條同芝士簡直係perfect match…佢d醬好好味..好過夾茄汁..薯仔仲要係好粗波浪果隻..my favourite..美中不足就係唔可以一條條咁扯d芝士上黎..要成抽扯…呢個係必食既!!!
chips with cheese - $58
有個異形流緊口水..
異形口水薯條
點解d相打橫哂嫁.....
題外話/補充資料: 果晚得一個待應姐姐招呼..所以d野食係黎得耐左..要食環境服務就真係冇嫁啦...但食物搭救..而且價錢合理.. 但不幸地..佢係有落味精既..因為食完都好口渴
2012-06-06
芒果奶昔-$20
$60 chicken keba
咖哩魚炒飯+ salad-$58
chips with cheese - $58
異形口水薯條
  • Chips with Cheese
2012-03-15 142 瀏覽
這天收工到尖咀中港碼頭買船票,完成任務路經亞士厘道,到Ebeneezer食卡巴作晚餐。很久沒來,現在卡巴已要接近$60一條,對我這地盤工人來說老實說相當貴。一向不待薄自己,既然都貴唔爭在再貴尐,加多$20飲埋生啤﹗點了雞肉Kebab,薄餅卷皮焗得微焦,香脆,捲著大量雞肉,椰菜等,再加入千島沙律汁,既惹味又香口﹗由於捲得實淨,份量足,吃完一件其實已全飽,建議兩個人分享加多杯野飲會更划算。

一向不待薄自己,既然都貴唔爭在再貴尐,加多$20飲埋生啤﹗
足料卡巴

5 分鐘 (堂食)
足料卡巴
  • 雞肉卡巴
2012-01-30 114 瀏覽
本來又想去 Hungry Korean,但男朋友提議去旁邊的 Ebeneezer's Kebabs & Pizzeria 店子非常擠迫,晚上等一會兒才能入座。雖然環境一般,但總是傳來食物的陣陣香氣… 因為很怕吃完 KEBAB 後揮之不去的口氣,所以今次主打還未吃過的其他中東菜式。Roast Lamb with Chips 燒羊肉配芝士薯條:燒羊肉很讚,新鮮惹味,配上熱辣辣的彈弓薯條。三式中東醬的顏色看似怪異,但跟食物卻出奇地配合,讚!Supereme 至尊薄餅:超水準的薄餅,比意式餐廳做得更好。新鮮焗起,一咬下去,全是濃香的醬汁,芝士也快要爆開了。餅底厚度適中,餡料豐富。我們吃不完拿走,第二天在家用多士爐再焗,仍然好吃!Fish Biryani With Salad 咖哩魚肉炒飯配沙律:飯粒是幼長而分別的,咖哩魚肉很入味,份量也多。沙律新鮮開胃,配上青 BB 的特式醬,別有一番風味喔。Samosas 咖哩角:在新加坡吃過,但這裡弄得比當地更好吃,可能是新鮮焗起的關係。餡料主要是薯蓉,還有些惹味的羊肉碎。外層粉漿略厚,非常飽肚,如果薄身一點會較好。看見差不多每檯也有一兩杯 mango
Roast Lamb with Chips $58
Supereme $85
Fish Biryani With Salad $45
Samosas $28

看見差不多每檯也有一兩杯 mango shake,可是芒果太濕毒,戒口中的我不能喝啊。男朋友叫了一枝玻璃樽的 Heineken,$15 也不算貴。平日晚上屬繁忙時段,須另加 10% service charge(但其實根本沒有什麼 service 可言),所以下次會挑日間的時候去。整體說,這是非常豐富又滿意的一餐,讓我對中東菜的印象更正面。
Supereme $85
Roast Lamb with Chips $58
Fish Biryani With Salad $45
Samosas $28
2012-01-25 76 瀏覽
要係尖沙咀搵又平又好食, 我就一定第一時間講左呢間先!我地兩個人, 等左二十分鐘左右, 終於有位, 叫左唔少野, 有雞肉沙津, 卡巴(冇記錯好似係羊肉卡巴), 串燒雞肉薯條, 咖哩海鮮炒飯同埋一個pizza(真係唔記得咩pizza), 芒果奶昔雞肉沙津:好香, d菜好fresh串燒雞肉薯條: 必食!熱辣辣配沙津醬, 好正! 而且份量唔少!芒果奶昔: 可能我唔係太受得隻味, 覺得好怪....咖哩海鮮炒飯: 辣辣地, 好彩有少少沙津跟卡巴: 二人份量, 包得好靚, 已經好飽架la..Pizza:可能我地覺得太飽, 覺得好一般..雞肉沙津串燒雞肉薯條芒果奶昔咖哩海鮮炒飯卡巴Pizza叫左咁多樣野, 每人一百蚊都唔駛~你話幾抵~~不過其實叫兩三樣野已經夠架la,因為真係好飽好飽.....
要係尖沙咀搵又平又好食, 我就一定第一時間講左呢間先!

雞肉沙津:好香, d菜好fresh
芒果奶昔: 可能我唔係太受得隻味, 覺得好怪....
咖哩海鮮炒飯: 辣辣地, 好彩有少少沙津跟
卡巴: 二人份量, 包得好靚, 已經好飽架la..
Pizza:可能我地覺得太飽, 覺得好一般..
雞肉沙津
串燒雞肉薯條
芒果奶昔
咖哩海鮮炒飯
卡巴
Pizza

叫左咁多樣野, 每人一百蚊都唔駛~你話幾抵~~
不過其實叫兩三樣野已經夠架la,因為真係好飽好飽.....
  • 芝士薯條
  • 羊肉卡巴
  • Greek salad
2012-01-16 58 瀏覽
女友話想食卡巴好耐,所以黎到tst呢間幾出名既試下去到之後,發覺要等1張檯,經理幾好禮貌的,唔錯等位既時間就可以落單,我地叫左羊肉卡巴,串燒飯,兩杯Mango奶昔,經理真係會問你奶昔係咪少辣- -佢招牌gag黎坐落有d迫真係,不過最後佢搬左一張檯走羊肉卡巴好味,好多汁,但真係幾辣,雖然我叫少辣個飯真係一般,好乾呀個雞,比起d羊差好多,後悔叫呢個,應該叫兩個卡巴仲正大家想試既可以試下,唔錯
女友話想食卡巴好耐,所以黎到tst呢間幾出名既試下

去到之後,發覺要等1張檯,經理幾好禮貌的,唔錯

坐落有d迫真係,不過最後佢搬左一張檯走

羊肉卡巴好味,好多汁,但真係幾辣,雖然我叫少辣

大家想試既可以試下,唔錯
2012-01-13
2012-01-04 42 瀏覽
之前路過見到幾吸引,尋晚就終於試一試。點左羊肉卡巴、我要左燒雞沙律,再加一罐百事,總共齊頭一百蚊。羊肉卡巴好紮實,有好豐富o既羊肉料,羊肉係幾香口,但陣"蘇"味厲害,有點膩,男友食五分四都話好飽。而燒雞沙律都算大碟o既。沙律上舖滿雞肉,下面係少量生菜,仲有大粒青瓜。賣相幾靚,沙律汁同綠色汁(好似咖喱鄉里食會送o個個汁) 唧成網形。雞肉係好味,但油左少許,同埋菜份量不多。小舖空間唔多,幾乎檯貼檯。店員好禮貌,同埋幾乾淨。下次會試埋咖喱飯
之前路過見到幾吸引,尋晚就終於試一試。

2012-01-03
1 分鐘 (堂食)
2011-11-01 50 瀏覽
女友有好介紹,帶我到亞士厘道吃卡巴。羊肉卡巴我們要少辣的,也點了芝士薯條、雞肉炒飯、芒果奶昔。老闆替我們寫菜單,一本正經地問:「芒果奶昔要辣定係少辣?」咦?我定是聽錯了。「芒果奶昔要辣定係少辣?」是耳朵不靈光嗎?「芒果奶昔,辣定少辣?」這倒奇了,奶昔是辣的?中東風味?我望望女友,大家都愣愣的。「嗯,少辣吧。」奶昔端上來,啜一口,嗯……辣嗎?多呷兩口,彷彿好像似是有點辣味吧?再來的是芝士薯條。老闆問:「吃過嗎?知道吃法嗎?」我們搖搖頭。「要趁熱吃,最好兩分二十秒吃完。」滿滿一碗,怎可能兩分鐘多便吃得完?定是老闆說笑了。薯條果然正點,很像「愛爾蘭瘋薯」,熱騰騰的,淋滿芝士醬跟辣醬,風味絕佳,才吃一條,就無從罷口。吃著吃著,忽然開了竅 -- 哎,給老闆整了,「兩分二十秒吃完薯條」是笑話,「芒果奶昔要辣定係少辣」自然也是笑話。我忙告訴女友,她以為不然,因為也有人在openrice留言,提到「辣奶昔」。我滿腔疑竇,只管繼續吃。不久,鄰座來了一對情侶,老闆覆述他們點了的菜:「羊卡巴,少辣,青島,少辣……」食客不明所以:「咦,青島少辣……?」這回可以肯定老闆在搗蛋了 -- 芒果奶昔尚可加辣,啤酒如何

不久,鄰座來了一對情侶,老闆覆述他們點了的菜:「羊卡巴,少辣,青島,少辣……」食客不明所以:「咦,青島少辣……?」這回可以肯定老闆在搗蛋了 -- 芒果奶昔尚可加辣,啤酒如何加辣?食客不察,傻傻地把玩笑當成真了。這老闆夠滑頭!
2011-10-21
15 分鐘 (堂食)
  • 芝士薯條
2011-10-30 52 瀏覽
自從上次在南丫島吃過一次kebab之後就愛上了,最近特意在OPENRICE看看不用去南丫島也能吃到好味的,發現Ebeneezer's Kebabs & Pizzeria很多好評,於是放工便和寶寶到尖沙咀來吃一到,見至少有6-8人在門外等,店裡面真的很小,擠滿食客,很擠迫。抱住吃好東西的期待,等就等吧,心想應該不會差的。一開始以為是要拿籌,於是問老闆,他說跟著前面的兩對情侶就好,他們之後就到我們,以為應該很快就到我們,誰知等了差不多20分鐘,店內有人離開,剛好一對情侶剛來到門外,見有人走,就進去了!我們以為他們有訂位,原來不是! 排我們前面的兩對情侶都面有不滿的。10分鍾左右後就到我們了我們倆被安排坐在一堆人中間,肥點的人出入一定很困難!因為我們都不太餓,所以只叫了一個咖哩烤雞肉炒飯,一個芝士薯條和一杯Mango Lassi,侍應用奇怪的眼神問我們'that's all?!" 然後問我們吃不是這吃不吃那! 最後這樣就夠!每人有最低消費嗎?!然後等了差不多30分鐘才上了一碟飯,只給我們一奪餐具,起初覺沒問題,以為接著來了芝士著條就會給我們多一套餐具,誰知等了又等,又過了廿分鍾左右,芝士著條
自從上次在南丫島吃過一次kebab之後就愛上了,
最近特意在OPENRICE看看不用去南丫島也能吃到好味的,
抱住吃好東西的期待,等就等吧,心想應該不會差的。
我們倆被安排坐在一堆人中間,肥點的人出入一定很困難!

誰知等了又等,又過了廿分鍾左右,芝士著條.Mango Lassi都還未上,跟他說,他才再落單,眼見比我們遲來的都吃完要走了!
又是等了差不多十分鍾才上芝士著條,又再過了5分鍾左右,再問他Mango Lassi,他又再落單!!!!!然後又等了幾分鍾才上! 但沒給我們多一套餐具,又要追問才拿來!

都沒什麼心情再吃下去了,但還是想給他們的食物一個中肯的評價。
老實說,並沒有想像中,並沒有其他食評中所說的那麼好,我吃出來的只是普通中東快餐味道,芝士薯條是平時包裝的落油炸的波紋薯條
咖哩烤雞肉炒飯味道很一般,唯一算不錯的是Mango Lassi。

最後埋單.他收多錢!Mango Lassi芝士薯條,原來早就落了單但走單!!後來我們追問侍應又再下單,共下了兩次單,根本是亂來的,還再加一服務費,有什麼服務!!!

很失望!本想給個OK的(FOR食物),但這樣的服務還要加一,不好意思,只可以給喊臉了。
2011-10-27
30 分鐘 (堂食)
2011-10-07 101 瀏覽
突然想食Lamb kebab, 所以一收工就趕過黎尖咀男朋友其實未食過Ebeneezer, 今次係佢第一次我地等左一陣就有位, 再遲一步就有排等...我地叫左Greek salad, chips with cheese, lamb kebab, 同mango lassi首先黎o既Mango lassi, 係店內Manager推介店內飲品價錢貴, 男朋友話一陣去7-11 買野飲好過!其實食物唔濃味, 所以唔急住買飲品, 但我就想飲下manager 推介o既mango lassi味道酸酸甜甜, 比較漿, 男朋友非常反感, 但我就幾中意我同男朋友都好中意食芝士, 呢個chips with cheese 岩晒佢呢度o既醬好多, 所以食到尾都有好多醬! 十分開心滿足!唔會好似瘋薯咁, 又少醬又冇得另外refill我好中意食d 新鮮菜, 呢度Greek salad 有青瓜, 番茄仔, 羅馬生菜等所有蔬菜都好新鮮, 芝士粒都有好多! 有D 想打包一盒返屋企再食呢...我地要左小辣, 因為男朋友唔食得太辣!羊肉多汁, 一如以往好食, 份量又多, 但好似少左Onion 味道...好彩叫左一個lamb k
突然想食Lamb kebab, 所以一收工就趕過黎尖咀
男朋友其實未食過Ebeneezer, 今次係佢第一次
我地等左一陣就有位, 再遲一步就有排等...

Mango Lassi
店內飲品價錢貴, 男朋友話一陣去7-11 買野飲好過!
味道酸酸甜甜, 比較漿, 男朋友非常反感, 但我就幾中意
Chips with cheese
呢度o既醬好多, 所以食到尾都有好多醬! 十分開心滿足!
唔會好似瘋薯咁, 又少醬又冇得另外refill
Greek salad
Lamb kebab
我地要左小辣, 因為男朋友唔食得太辣!
好彩叫左一個lamb kebab 一齊share 食, 因為兩個人食呢幾樣野, 真係好飽!

是日晚飯, 非常滿足!
賣單大約八點, 已經有好多人排隊等位, 人多到排出門口啦!
好彩我地早黎 ^ ^
2011-09-30
2 分鐘 (堂食)
Mango Lassi
Chips with cheese
Greek salad
Lamb kebab
  • Chips with Cheese
  • Lamb Kebab
2011-09-26 53 瀏覽
大約晚上六點幾到 食客唔多二人被安排到四人座位 坐得舒服好有目標地order一個羊肉卡巴至於另一出名作「芝士薯條」真係好想試不過生飛滋 唯有留待下次今次叫住個串燒雞炒飯先名不虛傳羊肉卡巴 $60醬汁選了薄荷醬一個卡巴已平均地切好做二人份量 happy share一塊薄薄餅皮夾上羊肉碎 洋蔥碎 蕃茄 生菜 薄荷沙律醬羊肉碎頗多 有點點肥 不過大量既生菜減低左肥膩感有少許羊羶味 不過可接受清新既配料將濃郁鮮羊味發揮得淋漓盡致 咖哩串燒雞肉炒飯配沙律 $53沙律有青瓜,蕃茄,生菜,紫椰菜配白色綠色沙律醬一流沙律醬係非一般 texture係稀稀那種食完唔會濟 可是份量多點會好dee串燒雞肉炒飯既雞肉係雞胸肉(本人最愛: D)雞胸肉份量多!啖啖肉飯粒呈長條形 應該係印度米?炒飯粒粒分明 唔濕唔乾 配料有蕃茄 蘿蔔粒 薯仔等等好好味啊!!!!!!!!!!下次要食芝士薯條啊
大約晚上六點幾到 食客唔多

羊肉碎頗多 有點點肥 不過大量既生菜減低左肥膩感
有少許羊羶味 不過可接受
清新既配料將濃郁鮮羊味發揮得淋漓盡致
咖哩串燒雞肉炒飯配沙律 $53

沙律有青瓜,蕃茄,生菜,紫椰菜
配白色綠色沙律醬一流
沙律醬係非一般 texture係稀稀那種
食完唔會濟 可是份量多點會好dee

串燒雞肉炒飯既雞肉係雞胸肉(本人最愛: D)
雞胸肉份量多!啖啖肉
飯粒呈長條形 應該係印度米?
炒飯粒粒分明 唔濕唔乾 配料有蕃茄 蘿蔔粒 薯仔等等

好好味啊!!!!!!!!!!

下次要食芝士薯條啊

2011-09-19
2011-09-22 27 瀏覽
好多人等位,又多人叫外賣, 叫 kebab要等好耐先有得食.我地倆叫了一份chicken tikka with chips, 一份lamb kebab及一份Greek salad with chickpea cake. 因本人在灣仔都食過kebab(另一間),在uk食過, 比較下覺得唔夠多料及唔夠juicy! 不過有得食都好開心,不計整體而言d lamb好香及夠份量,好味!一個人食不晒一份!Chicken tikka 就不夠印度餐廳鐵板上咁熱咁香, 當小食配啤酒就不錯! Chips 不值一提.Greek salad 反而賣相一流,亦濃味!別以為是清淡,好吃!讚!! Will order again!
2011-09-20
2011-09-05 46 瀏覽
23-08-2011路經至此,反正想食卡巴即使再趕時間都快快乾脆叫個外賣才對得起自己。--donar (l amb) kebab$60partner二話不說十分肯定就選了羊肉卡巴。以黎巴嫩餅皮夾上羊肉、沙律等,再配上有點酸的醬汁一同進食,既清新又美味。羊肉很嫩,被烤得皮邊脆卜卜的,有點小肥,一咬下油份擠出,啖啖羶味(意指so味),愛羊的我倆讚不絕口。配料還有洋蔥,與醃得調味得宜的羊肉很相配。餅皮質感適中,不會太乾硬到像咬麵包,不過又不會濕到發脹,反而配上當中的沙律菜因為菜有水份,食落質感其實剛好的。--mix(Lamb&chicken)kebab$66mix的食法與上述的羊肉卡巴一樣,只係這個貴$4配上羊肉及雞肉。與拍擋一同進食研究,唯一覺得我這款與佢那款不同的是係較多汁及沙律,況且雞肉其實我不大察覺的。因為羊肉夠堅夠羶味,即使雪藏雞的凍肉味也不太察覺。XD食後感:我倆覺得很抵食,因為看見店員把約快餐碟頭飯直徑般大的餅皮及碟上所有的配料羊肉等一一包晒,直到食真的覺很飽成為了我當晚的晚餐,不能少覤看小這個卷的飽肚度呢!^^v與mk kebab的價錢所差無幾但size就這裡tst大一點。睇
23-08-2011

--donar (l amb) kebab$60
lamb羊肉卡巴
partner二話不說十分肯定就選了羊肉卡巴。

配料還有洋蔥,與醃得調味得宜的羊肉很相配。

--mix(Lamb&chicken)kebab$66
mix雜錦卡巴(羊肉+雞肉)

食後感

與mk kebab的價錢所差無幾但size就這裡tst大一點。睇到張外賣速遞紙又估唔到有9間分店這麼多,相比快餐碟頭飯、燒味飯能令我多個選擇都唔錯。

有機會想再試這店的咖喱飯及等等小食。

很好的外賣包裝,即使係外賣亦一點都不馬虎,錫紙袋的保溫包裝及紙巾等一一俱備。由店中離開時相隔15mins的路程直至享用保溫當然沒問題的。
妥善的外賣
妥善保溫的外賣
2011-08-23
10 分鐘 (堂食)
lamb羊肉卡巴
mix雜錦卡巴(羊肉+雞肉)
  • 羊肉卡巴
2011-08-24 13 瀏覽
相約朋友們食生日飯, 想食d新野,見過open rice其他食家介紹過呢到,就決定一試!食店空間好細!枱大約係10張以下,出入有難度.我地7點幾去到,爆場.等了約15-20mins.4個人叫了3個dishes,1. 串燒雞肉薯條 <推介必食!!!!d 沙律醬同芝士好香好yummy!!仲有小小辣!2. 至尊pizza 3. 咖哩魚炒飯呢2個dish 就沒有什麼特別,至尊pizza材料不算多,不能和pizza hut相比,但整體是ok的.必食回味的是串燒雞肉薯條
相約朋友們食生日飯, 想食d新野,
見過open rice其他食家介紹過呢到,
就決定一試!

食店空間好細!
枱大約係10張以下,
出入有難度.

我地7點幾去到,爆場.
等了約15-20mins.

4個人叫了3個dishes,

1. 串燒雞肉薯條 <推介必食!!!!
d 沙律醬同芝士好香好yummy!!
仲有小小辣!

2. 至尊pizza 3. 咖哩魚炒飯
呢2個dish 就沒有什麼特別,
至尊pizza材料不算多,不能和pizza hut相比,
但整體是ok的.

必食回味的是串燒雞肉薯條
  • 串燒雞肉薯條
2011-08-22 28 瀏覽
是日去試咗中東菜!叫是個Chicken Tikka Biryani w/salad味道不錯!炒飯很香,串燒雞肉比想像中好,沙律新鮮(不過少咗D)!綠色的沙律醬酸酸地,幾醒胃!下次可以再試其他嘢!
是日去試咗中東菜!
綠色的沙律醬酸酸地,幾醒胃!
下次可以再試其他嘢!
2011-08-18
2011-08-18 75 瀏覽
我一早己看到有人推介,但一直沒有機會。我男朋友沒有預先告訴我,給了我一個驚喜帶我去 我們去吃lunch,不知男友在那裡團購,買了2張$45的coupon當時店裡並不多人,所以一進去便有位置,環境還可以!店員不是香港人,令店鋪有特色。我們點了兩樣食物,上菜速度也很快,味道沒有我想像中美味,可能因為男友有事要出一出去,所以食物涼了。沙律醬很正!但沙律少了點!炒飯也不錯卡巴,不錯有機會也會再試下次想試pizza,可惜因為2個人去試不到
我一早己看到有人推介,但一直沒有機會。
我男朋友沒有預先告訴我,給了我一個驚喜帶我去

當時店裡並不多人,所以一進去便有位置,環境還可以!
店員不是香港人,令店鋪有特色。
我們點了兩樣食物,上菜速度也很快,味道沒有我想像中美味,
可能因為男友有事要出一出去,所以食物涼了。
炒飯
沙律醬很正!但沙律少了點!
不錯!
炒飯也不錯