2021-12-17
𠵱間澳洲菜喺大坑幾年,藍白色牆身相信係好多人嘅打卡點。-揀咗平日嚟試食,食客不多,只有兩三枱。環境特別清幽,配合木枱木凳,加上秋冬天嘅清風送爽,已經加咗分。-Lunch set - 3 courses from $128。❣️前菜❣️意大利青瓜卷配希臘芝士、伯爵提子乾、松子仁😀青瓜軟淋淋,卷埋食好有口感,夾埋其他配料一齊食,有幾層滋味,咸、酸、香都齊,仲有脆口松子仁,好似去咗歐洲,如果有杯白酒就完美。招牌酥炸椰菜花配英式杏仁牧場醬☺️依個好出色,椰菜花好嫩,無草青味,炸完仲好juicy一啲都唔乾,加埋杏仁片,少有食熱氣嘢都無負擔,無罪惡感。-青檸辣汁油甘魚配海蘆筍-好鮮嫩,同個汁好夾,好似喺澳洲嘅海邊嘆緊即捕即食嘅感覺。-🧡主菜🧡蒜香辣蟹肉天使麵佢真係夠香辣,唔會死咸,啖啖都食到蟹肉,大方得體。個汁做好配角位置,提鮮不搶fo ,讚👍越式炭烤海鱸配墨汁酸角子茴香枝豆沙律如果你鍾意食葱,個沙律啱哂你,好爽口,洋蔥🧅/葱/嗰類嘅香味,酸酸地調味,好易清盤。主角鱸魚烤得恰到好處,魚肉滑,魚皮脆薄,不油膩,份量都ok唔會太細。甜品冇得揀,係曲奇餅配玫瑰雪糕🍦。花味幾出但食落天然,唔會好濃化學色素味。我
❣️前菜❣️
招牌酥炸椰菜花配英式杏仁牧場醬
青檸辣汁油甘魚配海蘆筍
好鮮嫩,同個汁好夾,好似喺澳洲嘅海邊嘆緊即捕即食嘅感覺。
🧡主菜🧡
蒜香辣蟹肉天使麵
越式炭烤海鱸配墨汁酸角子茴香枝豆沙律
我哋另外加咗三隻生蠔($80),小巧卻肥美😋最後飲埋跟餐嘅fresh lemonade 🍋 十分滿足。