2021-05-11 68 瀏覽
朋友返工,比個驚喜去同佢食個快飯我入到呢間野比呢個龍蝦吸引左😍😍西班牙龍蝦海鮮飯 $148🦞🦐🦑🐙佢有分一日或者兩日份量,兩人份量會平少少 $258個龍蝦尚算新鮮,好意甩肉,個個位都好易甩殼👍👍每樣海鮮都有啲,蝦,青口,魷魚,魚🦐🦞🐟鳳梨冰 $22 🍍🥤賣相同埋飲落去都唔錯,雖然好凍,但係菠蘿味幾香,唔會話超級甜🍍🍍🍍環境光猛舒適,地方唔係話十分大,我差唔多食完就開始坐滿人
朋友返工,比個驚喜去同佢食個快飯
我入到呢間野比呢個龍蝦吸引左😍😍

西班牙龍蝦海鮮飯 $148🦞🦐🦑🐙
佢有分一日或者兩日份量,兩人份量會平少少 $258
個龍蝦尚算新鮮,好意甩肉,個個位都好易甩殼👍👍
每樣海鮮都有啲,蝦,青口,魷魚,魚🦐🦞🐟

鳳梨冰 $22 🍍🥤

環境光猛舒適,地方唔係話十分大,我差唔多食完就開始坐滿人
今天過屯門V city行街購物,見到V city對面這間小店, 在星期一黃昏六時多店內都坐滿一大半人,所以決定試一下,我們點了一客黑松露蘑菇扁意粉82元及一份COMBO 小食拼盆108元,另外見到剛好有鳳梨冰正在做推廣特價22元,所以也一人點了一杯。黑松露意粉非常可口,每一口都有滿滿的黑松露香味, 而且粉也不會太腍或太硬,恰到好處,至於小食拼盤則有雞翼,南瓜薯餅,芒果蝦沙律,薯條,蘑菇薯蓉, 當中最特別的是薯餅和薯蓉,薯蓉是那種很creamy的感覺, 至於薯餅也做得很出色,不像一般快餐店那些咬下去成口油的。沙律啲醬汁也很特別惹味, 鳳梨冰也沒有令人失望,裡面全部是新鮮的鳳梨肉。餐廳的裝修環境也很雅緻舒適,是一個適合三兩知己小聚進餐的好地方。
蘋果玉桂燒烤醬焗豬肋骨 @$168: 很大大的一木盤, 擺碟很吸引, 配了蘋果粒粒醬, 茄汁和燒烤醬,,, 豬肋骨可能焗得不夠時間, 肉和骨都黏得緊緊的, 豬肋骨外層的醬汁完全進入不了肉裡, 芝士牛肉漢堡配薯條 @$98: 芝麻包烘得外脆內軟的, 還有滿滿的半熔芝士, 和酸青瓜, 蕃茄, 洋蔥和生菜配料, 有誠意的一個漢堡, 讚!!!... 鳳梨冰 @$22: 杯上插著一塊冰鎮鳳梨, 配上鳳梨飲管和新鮮薄荷葉, kawaii,,,

蘋果玉桂燒烤醬焗豬肋骨 @$168:

很大大的一木盤, 擺碟很吸引,

配了蘋果粒粒醬, 茄汁和燒烤醬,,,

豬肋骨可能焗得不夠時間,

肉和骨都黏得緊緊的,

豬肋骨外層的醬汁完全進入不了肉裡,

芝士牛肉漢堡配薯條 @$98:

芝麻包烘得外脆內軟的,

還有滿滿的半熔芝士,

和酸青瓜, 蕃茄, 洋蔥和生菜配料,

有誠意的一個漢堡, 讚!!!...

鳳梨冰 @$22:

杯上插著一塊冰鎮鳳梨,

配上鳳梨飲管和新鮮薄荷葉, kawaii,,,

2021-04-15
2021-05-06 51 瀏覽
今次老遠入到屯門,就揀左呢間Food Combo Order左鮮茄焗豬扒飯、拿破崙配香草腸長通粉同一份All day breakfast. Lunch配套餐有餐茶、湯/沙律 平均$70一個 個餐湯都非常足料,飲到淡淡蘑菇!鮮茄焗豬扒飯:豬扒好食😋,但入面可以多汁D, 去到最尾有少少唔到汁嘅狀態,食唔晒啲飯長通粉個番茄汁好味,啲料都夠食All day breakfast 睇落細細份,食落幾飽肚。整體都算正常水準,西餐黎講呢個價錢算係性價比高,賣相也可以~
今次老遠入到屯門,就揀左呢間Food Combo

長通粉個番茄汁好味,啲料都夠食

真係無誇張,我覺得呢間小餐廳嘅質素甚至比大型嘅連鎖西餐更加好食,真係可以話大隱隱於市。🤩🦀西班牙龍蝦海鮮飯 $148上枱應該比佢隻龍蝦吸引咗眼球,海鮮飯仲好多唔同海鮮包括青口,大蝦同三文魚,海鮮嘅質素唔錯,完全冇腥味。海鮮飯嘅份量亦好足,飯粒粒粒分滿又飽滿,好有海鮮嘅鹹香味。即使係一人份量都足夠兩個人食。🐷蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨 $168喂喂喂,$168有咁大份豬肋骨我就覺得物超所值啦。豬肋骨充滿燒烤醬香,蘋果肉桂醬獨特嘅甜味更帶出豬肉嘅香味,惹味又開胃。肉質更爽但唔韌,帶少少肥肉更有口感。睇吓仲配連薯皮嘅薯條,香脆而且薯香味十足。🍍菠蘿冰 $22菠蘿冰都唔錯,甜度適中又夠大杯。嘅菠蘿熟道剛好,好易咬。📍Food Combo (屯門)屯門鄉事會路88號The Parkville地下6號鋪

🦀西班牙龍蝦海鮮飯 $148

🐷蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨 $168

🍍菠蘿冰 $22
菠蘿冰都唔錯,甜度適中又夠大杯。嘅菠蘿熟道剛好,好易咬。

📍Food Combo (屯門)
屯門鄉事會路88號The Parkville地下6號鋪
2021-05-03 81 瀏覽
平日未到7pm 已經坐滿曬人😜唔想等位既 就記得卜枱啦😌 另外 佢哋外賣都好多人🤣食物選擇唔算多 但精而簡👏🏻上菜速度好快😁西班牙龍蝦海鮮飯$148(一人份量)招牌菜🌟飯底係正宗西班牙煮法🇪🇸偏濕身🤪飯粒之間會黐住 加上調味 好味😋海鮮份量好多😍有龍蝦🦞有三文魚,青口🥰蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨$168以蘋果肉桂醬作調味 味道甜甜地💛好新鮮既配搭🥳 岀乎意料地 好夾🤩豬肋骨 好淋身 基本上已經係骨肉分離🤤鳳梨冰茶(推廣價$22 )推薦😝新鮮鳳梨🍍配上冰茶🍹滿分💯
平日未到7pm 已經坐滿曬人😜唔想等位既
就記得卜枱啦😌 另外 佢哋外賣都好多人🤣
食物選擇唔算多 但精而簡👏🏻上菜速度好快😁

西班牙龍蝦海鮮飯$148(一人份量)
招牌菜🌟飯底係正宗西班牙煮法🇪🇸
偏濕身🤪飯粒之間會黐住 加上調味 好味😋
海鮮份量好多😍有龍蝦🦞有三文魚,青口🥰

蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨$168
以蘋果肉桂醬作調味 味道甜甜地💛
好新鮮既配搭🥳 岀乎意料地 好夾🤩
豬肋骨 好淋身 基本上已經係骨肉分離🤤

鳳梨冰茶(推廣價$22 )
推薦😝新鮮鳳梨🍍配上冰茶🍹滿分💯
  • 西班牙海鮮飯
2021-04-30 66 瀏覽
懶出遠門 同妹妹喺新墟附近簡單覓食呢間西餐似乎頗有人氣 一於就試吓佢簡約白色主調嘅餐廳 卡位都舒服企理餐牌款式唔算多 但味道唔錯價錢公道-🐾Combo小食拼盤🐾 $108小食拼盤一百蚊大大份 賣相都幾得呀好少見呢啲拼盤有沙律 芒果大蝦沙律芒果好甜 大蝦唔錯同菜同沙律汁幾夾雞翼薯條南瓜薯餅 味道正常夠熱夠脆蘑菇薯蓉大大粒菇 正過哂連鎖快餐店-🐾蕃茄大蝦扁意粉🐾 $82個意粉份量幾足料 幾隻大蝦堅係大隻仲有好多菇 多汁濕潤調味偏健康一啲-🐾鳳梨冰🐾 $22呢杯飲品係全晚最好味 選用台灣鳳梨非常足料勁多鳳梨 好解渴仲唔會太甜好有心思飲筒都係菠蘿圖案 打卡一流
懶出遠門 同妹妹喺新墟附近簡單覓食

非常足料勁多鳳梨 好解渴仲唔會太甜
好有心思飲筒都係菠蘿圖案 打卡一流
2021-04-26
2021-04-28 86 瀏覽
下午茶時間仲未食午餐,餓了,所以點了鮮茄焗豬扒飯。賣相美觀,焦香的芝士上面加點香草,有幾種顏色,發出既熱力就知係即焗,豬扒一入口就有驚喜,肉質好軟明顯有醃製好,應該係我吃過最好吃食既,而蕃茄好新鮮,覺得特別好食。下午茶價錢$52性價比極高,十分滿足既一餐。
下午茶時間仲未食午餐,餓了,所以點了鮮茄焗豬扒飯。
下午茶價錢$52性價比極高,十分滿足既一餐。
鮮茄焗豬扒飯
鮮茄焗豬扒飯
2021-04-27 62 瀏覽
Food Combo 喺屯門出名就唔洗講啦今次已經係第四次嚟食嘢啦分別叫咗 蘋果玉桂燒烤醬配焗豬肋骨豬肋骨好多地方都有得食 但係配上蘋果玉桂醬 又真係未見識過甜甜清香配上濃味嘅豬肋骨 非一般的享受其他醬汁都十分夠味開胃 肋骨夠嫩 而且容易切豬肋骨底舖住好多薯條 食落都好飽足另外叫咗個香煎挪威三文魚配燒烤醬三文魚煎得剛好 好焦脆肉汁都能夠保留 點唔點燒烤醬都好好味 薯蓉墊底 好滑 口感一流呀 菠蘿冰睇起嚟賣相好吸引而且好有夏日feel飲落去甜度適中 冰涼感覺湧上心頭仲要$22就有一杯 都忍唔住叫咗兩杯呀經常嚟哩到嘅原因係 環境闊落價錢合理 而且上碟擺盤好靚行過屯門都可以試吓一定要食佢哋嘅西班牙海鮮炒飯

Food Combo 喺屯門出名就唔洗講啦

價錢合理 而且上碟擺盤好靚
行過屯門都可以試吓
一定要食佢哋嘅西班牙海鮮炒飯
2021-04-26 73 瀏覽
早排周末午餐去咗呢間Food Combo食,天氣開始熱,太陽好大,呢間舖喺正馬路隔離都幾曬,好彩等咗陣位就有得入All day breakfast ($78)+$12配沙律及飲品黑松露炒蛋勁香勁滑腸仔都好香肉味南瓜薯餅好creamy同甜可惜蒜蓉多士比蛋整到冧咗但其他不過不失!芝士牛肉漢堡配薯條 ($88)+$12配餐湯及飲品個包勁大,一啖咬唔曬塊肉厚,有肉味,可惜偏乾但加埋入面其他配料(蕃茄、酸瓜、生菜)中和返食落都唔係特別漏薯條有少少炸過龍乾咗啲但都有薯味(唔係間間得咖)蕃茄忌廉湯超茄!!好似食咗好多舊蕃茄落肚咁特別一讚杯朱古力濃到傻咗好好飲兩個人食咗勁多好飽啊~

All day breakfast ($78)
+$12配沙律及飲品
黑松露炒蛋勁香勁滑
腸仔都好香肉味
南瓜薯餅好creamy同甜
可惜蒜蓉多士比蛋整到冧咗
但其他不過不失!
All day breakfast

芝士牛肉漢堡配薯條 ($88)
+$12配餐湯及飲品
個包勁大,一啖咬唔曬
塊肉厚,有肉味,可惜偏乾
但加埋入面其他配料(蕃茄、酸瓜、生菜)中和返
食落都唔係特別漏
薯條有少少炸過龍乾咗啲
但都有薯味(唔係間間得咖)
蕃茄忌廉湯超茄!!好似食咗好多舊蕃茄落肚咁

特別一讚
杯朱古力濃到傻咗好好飲

兩個人食咗勁多好飽啊~

2021-04-26 31 瀏覽
呢間西餐呢其實開咗一段時間,今日終於約到朋友來食啦👭環境擺設屬於小清新系列,燈光明亮蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨🐖豬肋骨嘅份量非常之大份!而且配上薯條🍟做底豬肋骨肉汁鮮嫩 ❤️而薯條嘅口感非常好,因為佢係厚身 ,炸得香脆好貼心咁樣有三盤醬汁,其中蘋果肉桂十分惹味,酸酸甜甜令人胃口大增!西班牙龍蝦海鮮飯🥘二人份量海鮮嘅份量好足夠龍蝦🦞啖啖都係肉!而且有鮮蝦,三文魚同埋青口等海鮮!每粒飯呢都索晒成個海鮮汁好惹味!鳳梨冰飲落口感清新,但又唔會太甜配薯條飲就最啱啦🍹
呢間西餐呢其實開咗一段時間,
今日終於約到朋友來食啦👭
環境擺設屬於小清新系列,燈光明亮

蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨🐖

豬肋骨嘅份量非常之大份!而且配上薯條🍟做底
豬肋骨肉汁鮮嫩 ❤️
而薯條嘅口感非常好,因為佢係厚身 ,炸得香脆

西班牙龍蝦海鮮飯🥘

二人份量海鮮嘅份量好足夠
龍蝦🦞啖啖都係肉!
而且有鮮蝦,三文魚同埋青口等海鮮!
每粒飯呢都索晒成個海鮮汁好惹味!

鳳梨冰

飲落口感清新,但又唔會太甜
配薯條飲就最啱啦🍹
2021-04-25 32 瀏覽
Food Combo 開張以來常有光顧,數月前新增早餐。平日上班沒時間享用,到週末睡到自然醒,在家悠閒施施然,早餐被往往忽略,延到中午才吃第一餐。 今天早點出門享受早餐。 一心想光顧新開的「閨•家」,可惜他們今天11:30才正式營業, 於是轉往 Food Combo。等了10分鐘才有位,幸好趕上11:30 早餐截時間。每枱有一瓶水,一坐下,服務員端上兩個杯,水杯是給顧客飲水,另一個已承了半杯水,原本是讓顧客清洗餐具,很窩心。等位時已選好粟米雞肉通長通粉、厚多士B餐, 此外還有:炒蛋/煎雙蛋/香草腸/煙肉/火腿選兩項,煎雙蛋外要求改粟米,獲通融。雙蛋煎得失水準,賣相差。半件厚多士香脆可口,雖沒牛油,沾上蛋漿也不覺失色。炸過的雞肉,加入粟米、洋蔥,加上長通粉,份量足。充實的一頓早餐,可以省去午餐。凍熱飲+$3, 點了凍檸茶要求走冰走飲管,他們更給我走甜,喝一口味道還可以,也就不用加糖,健康點。$38 沒加一,食物質素,環境都比茶餐廳優勝。
Food Combo 開張以來常有光顧,數月前新增早餐。

等了10分鐘才有位,幸好趕上11:30 早餐截時間。

等位時已選好粟米雞肉通長通粉、厚多士B餐, 此外還有:

雙蛋煎得失水準,賣相差。

半件厚多士香脆可口,雖沒牛油,沾上蛋漿也不覺失色。

$38 沒加一,食物質素,環境都比茶餐廳優勝。

2021-04-24
10 分鐘 (堂食)
$38 (早餐)
2021-04-25 27 瀏覽
經常行過呢個位,但極少停下腳步去望下有乜食。今日搵緊晚餐行過望下,見到餐板啲野都幾岩食,價錢又可以,所以就入左去。叫左蕃茄大蝦扁意粉同安格斯西冷配荷蘭汁,仲有兩杯台灣鳳梨冰。 意粉有咬口,亦掛住左啲蕃茄汁。隻大蝦亦冇花假,真大蝦黎,食落爽口彈牙。個扒雖然係西冷,但食落個軟硬到似肉眼咁軟熟,亦帶有濃厚既牛味。點少少酸既荷蘭汁,可以更帶出肉味之餘,亦解左少少牛脂既油膩。鳳梨冰上既鳳梨係新鮮切既,但甜度同浸過糖水一樣。咁新鮮清新,做完一日野,refresh一下自己一流。
經常行過呢個位,但極少停下腳步去望下有乜食。

2021-04-25 44 瀏覽
我成日都會經過呢間位於Vcity附近的餐廳, 但一直搵唔到機會去試下。最近終於回復番晚市堂食, 咁岩朋友入黎屯門搵我見面, 所以就約左佢黎呢度試試。店內面積唔算大, 但都放置左唔少餐枱, 如果滿座時應該都會幾逼。但好彩我地去到既時候都唔算多人, 除左我地一枱之外, 就只有另一枱既客人一同用餐, 好似半包場咁 😂芝士牛肉漢堡配薯條 ($98)因為我好中意食burger🍔, 所以叫左呢個餐廳推介的芝士牛肉漢堡配薯條。不過呢個漢堡有少少令我失望, 因為整體來說都比較乾。首先漢堡煎得比較耐, 令佢無哂肉汁, 而且無咩肉味, 所以食落去就覺得有D乾同鞋😥。另外, 佢既芝士好似無處理過, 咁就放上去漢堡上面, 導致芝士同漢堡分離, 食的時候會比較麻煩。至於薯條就中規中矩, 無咩特別。All Day Breakfast ($88)朋友就叫左All Day breakfast (明明已經Dinner時間, 仲叫breakfast 🤣) 就咁睇, 個餐都豐富既, 又有沙律, 煙肉, 香草腸, 焗豆, 黑松露炒蛋, 南瓜薯餅, 同埋蒜蓉多士。朋友話味道正常, 不過個蒜蓉多士就比較硬身, 最後朋友食左少少就

芝士牛肉漢堡配薯條 ($98)
芝士牛肉漢堡配薯條

All Day Breakfast ($88)
All Day Breakfast

朋友就叫左All Day breakfast (明明已經Dinner時間, 仲叫breakfast 🤣) 就咁睇, 個餐都豐富既, 又有沙律, 煙肉, 香草腸, 焗豆, 黑松露炒蛋, 南瓜薯餅, 同埋蒜蓉多士。朋友話味道正常, 不過個蒜蓉多士就比較硬身, 最後朋友食左少少就停左手。

餐牌:

2021-04-24 53 瀏覽
-Combo小食拼盤($108)有芒果大蝦🦐沙津、南瓜薯餅、雞翼、磨菇薯蓉、薯條🍟。擺盤相當吸引,雞翼雖然唔知用咗咩汁但係有驚喜,酸酸甜甜咁。芒果大蝦沙律食落夠哂清新,開胃拼盤👍--芝士磨菇肉醬牛肉漢堡配薯條($108)牛肉漢堡煎得啱啱好,仲見到入面嘅肉有少少粉紅,咬落去juicy有口感😋😋😋--鮮菇焗豬扒飯($86)🥘鮮茄🍅有好幾舊,豬扒大塊兼軟熟,略嫌米飯唔夠彈牙!--鳳梨冰🍹🍹($22)店內限定推介,大大杯冰涼解渴🍍🥶,有舊菠蘿喺杯入面👍-人均:$170Janna 翻撻指數:8/10🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢
-Combo小食拼盤($108)
-芝士磨菇肉醬牛肉漢堡配薯條($108)
-鮮菇焗豬扒飯($86)
🥘鮮茄🍅有好幾舊,豬扒大塊兼軟熟,略嫌米飯唔夠彈牙!
-鳳梨冰🍹🍹($22)
店內限定推介,大大杯冰涼解渴🍍🥶,有舊菠蘿喺杯入面👍
人均:$170
Janna 翻撻指數:8/10🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢🥢