2024-03-18 32 瀏覽
都想試呢間frozen yogurt 好耐㗎啦,今日食完飯咁啱經過,梗係即刻試吓啦😍😍 小店裝修好靚,好清新,主打外賣Frozen Yogurt,門口有兩個小座位,可以坐喺度食🥰 🌟Sour Love $56呢個係情人節special edition, 酸酸甜甜好清新🫶🏻 配料有朱古力脆心、紅桑子爆炸糖,草莓凍乾,棉花糖,配熱情果醬🥰 最鍾意佢嘅草莓凍乾,脆卜卜,勁有口感🤩 佢嘅乳酪好幼滑,甜到剛剛好🫶🏻🌟Regular Cup $56可以任揀三款配料同埋一款醬汁,當然想加多幾款都冇問題啦😆 每款加多$5就可以㗎啦😎 呢度有好多款配料可以選擇,我就揀咗芒果肉,杏仁脆片,lotus 餅同蘆薈粒粒🫶🏻 原來蘆薈粒粒同乳酪都幾夾🥰 整體嚟講呢間乳酪真係唔錯,唔怪之得咁多人排隊,下次要再試吓其他口味先🥰

🌟Sour Love $56

🌟Regular Cup $56

2024-03-16
2024-03-14 49 瀏覽
有好幾次經過見到呢間乳酪雪糕店,門面紅磚牆設計好吸睛搶眼,雖然店鋪細細間總是有人等待人流不絕,呢度乳酪雪糕分別有250mL、360mL兩種大細份量,有廿十多款配料同六款醬汁自由配搭。最特別呢度有酥皮筒真係好少雪糕店有供應👍🏻不過我哋食飽飯,留返下次先試呢個酥皮筒😂滿足杯360ml (3配料+1醬汁) $56我揀咗焦糖脆脆|抹茶麻糬|繽紛樂賣相色彩繽紛,未食睇見已經好開心😍份量大大杯好足料,乳酪選用北海道特選3.6牛乳同低脂希臘乳酪,低脂低糖,質感入口好軟滑,味道帶酸甜好開胃,加上焦糖脆脆口感香脆;抹茶麻糬軟糯Q彈;醬汁揀咗紅莓醬更加醒胃。黃金寶 $56芒果|杏仁脆片|麻糬 |天然蜂蜜朋友揀咗呢杯同樣好足料,大大塊杏仁脆片香脆口感,芒果同乳酪經典組合酸酸甜甜很清新的味道。

滿足杯360ml (3配料+1醬汁) $56
我揀咗焦糖脆脆|抹茶麻糬|繽紛樂

黃金寶 $56
芒果|杏仁脆片|麻糬 |天然蜂蜜

2024-03-13
外賣自取
宵夜
尖沙咀隱世希臘乳酪雪糕店,位置遠雜尖沙咀中心地帶,店內無座位提供,門外有一個小角落可以坐下來欣賞街景,同時品嚐乳酪雪糕非常Chill。🏙️雪糕店主打以低脂希臘乳酪及北海道3.6牛奶製成乳酪雪糕,創造出口感柔滑、微酸而多甜的味道!! 🍦- Yogurt 酥皮筒 HK$58 🍦🥐🫐必試人氣酥皮筒乳酪!!希臘乳酪微酸富有奶香,口感柔滑,配搭人氣酥皮筒,外層酥皮鬆脆多層次,香脆滋味!!亦可以點乳酪一口一口食用,鬆脆奶香一次過品嚐,口感豐富味道層次十足!!乳酪可另選各款生果及麥片,添加口感之餘亦加入生果的新鮮香甜,超滿足!!

Yogurt 酥皮筒

- Yogurt 酥皮筒 HK$58 🍦🥐🫐
$60 (其他)
Yogurt 酥皮筒
香港手工制作的乳酪雪糕Frozen Drool Yogurt 🍦每一杯都是现场制作❗️老板真是个实在人,满满一杯,超足料❗️❗️🐲新年特别款“黄金宝”:配料:食用💰、糯叽叽麻薯、野生蜂蜜、新鲜芒果肉、杏仁脆片💝情人节限定“sour love”配料:红桑子爆炸糖、朱古力脆心、草莓冻干、热情果酱汁、棉花糖💖祝公主们🐲年暴富、暴美、暴瘦、暴桃花🌸 日富一日,年富一年❗️泼天富贵送到你们家❗️❗️各个都是人间富贵花❗️❗️❗️

🐲新年特别款“黄金宝”:
配料:食用💰、糯叽叽麻薯、野生蜂蜜、新鲜芒果肉、杏仁脆片

💝情人节限定“sour love”

替大家試了一下!!巨好吃!天天刷小紅書都看到這次終於吃上一回!就在香港尖沙咀!🇭🇰以前香港各地區有很多乳酪雪糕店但現在已經少了很多~沒想到還能回味到昔日味道而且這家店好多外國人好吃的美食不分國界都是公認的美味!😋建議試試這幾款🌟節日還會有限定款哦!1⃣️SOUR LOVE吃起來甜甜蜜蜜很適合情侶共享❤️✅紅桑子爆炸糖✅熱情果醬汁✅棉花糖✅朱古力脆心✅草莓凍乾2⃣️自選組合中杯360ml+3款配料+1款醬汁配料名稱都好特別真的是又fun又好吃!!✅脆卜卜焦糖脆脆✅萬人迷布朗尼✅估你唔到有繽紛樂✅朱古力醬對了告訴大家一個秘密!隱藏醬料是果酒口味🥹如果想加到雪糕里可以直接跟店員說哦!
替大家試了一下!!巨好吃!
天天刷小紅書都看到
這次終於吃上一回!
就在香港尖沙咀!🇭🇰

以前香港各地區有很多乳酪雪糕店
但現在已經少了很多~
沒想到還能回味到昔日味道
而且這家店好多外國人
好吃的美食不分國界
都是公認的美味!😋

建議試試這幾款🌟
節日還會有限定款哦!
1⃣️SOUR LOVE
✅草莓凍乾

2⃣️自選組合
中杯360ml+3款配料+1款醬汁
配料名稱都好特別
真的是又fun又好吃!!
✅脆卜卜焦糖脆脆
✅萬人迷布朗尼
✅估你唔到有繽紛樂
✅朱古力醬

對了告訴大家一個秘密!
隱藏醬料是果酒口味🥹
如果想加到雪糕里
可以直接跟店員說哦!

2024-02-08 65 瀏覽
手工制乳酪雪糕有颜值高又好吃,特别大一个,里面有好多小料,吃起来酸酸甜甜的,而且口感特别丝滑,老板真的很有诚意,性价比可高了!这一整杯乳酪,吃起来口感还敲级丝滑,除了可以自己自由配搭不同的topping ,還有新年期間限定的款式,其中一款上有還放了一層金箔呢,好看又好吃。 店內定時會更換一些不同期間限定的topping,最近的隱藏版本醬汁是日本清酒,行過路過,不要錯過#香港旅游攻略#香港旅游#香港美食#尖沙咀美食#佐敦美食#香港甜品#尖沙咀美食推荐#香港美食推荐#香港冰淇淋

每次路过都有人在排队或者在门口长椅上吃降温天都打击不了吃乳酪冰激凌的热情点一个就立马懂了为什么这么多人❤️了实在是太好吃了!而且低卡健康无负担还可以搭配自己喜欢的各种配料!点了固定搭配 - 黄金宝 和自选 酥皮筒🍦黄金宝是芒果➕杏仁脆片➕麻薯➕天然蜂蜜芒果和酸奶搭配指数真的满分,都是酸酸甜甜很清新的味道。杏仁脆片是点睛之笔!🍫自选的这一杯,配料选了蝴蝶酥和期间限定的焦糖榛子浓郁的焦糖味包裹着大颗榛子仁,口感脆脆的,坚果的香气和朱古力酱也特别搭😋酸奶本身又是很清爽的味道,一点都不会甜腻,吃一整份也不会有负担店面小小的 ,但是特别贴心安置了打卡位,门口还有长椅给客人即食这家店还是宠物友好店铺,有专门给狗狗的狗勾碗,也太可爱了!🐾
每次路过都有人在排队或者在门口长椅上吃
降温天都打击不了吃乳酪冰激凌的热情
点一个就立马懂了为什么这么多人❤️了
实在是太好吃了!而且低卡健康无负担
还可以搭配自己喜欢的各种配料!

点了固定搭配 - 黄金宝 和自选 酥皮筒

🍦
黄金宝是芒果➕杏仁脆片➕麻薯➕天然蜂蜜

🍫
自选的这一杯,配料选了蝴蝶酥和期间限定的焦糖榛子

乳酪冰淇淋
2024-01-17
$50 (其他)
乳酪冰淇淋
2024-01-08 54 瀏覽
尖沙咀火熱店Frozen Yogurt Drool ,裝橫好吸引,整間店簡單清潔,有好多選擇,真係目不暇給,最後揀左藍莓、Granola、蜜糖。Froyo加咗藍莓好fresh,對眼晴很好。再配上穀物脆片,更有咬口,蜜糖的香甜,味覺上加強了,口感層次增加左唔少。試完發覺果然幾好,唔怪得之咁有人氣。

試完發覺果然幾好,唔怪得之咁有人氣。
2024-01-05 60 瀏覽
今日係平日嘅下午茶時間黎到裡面唔係好多位得一個轉身位所以都係睇完menu先好入去嗌好彩我地去嗰陣唔算係好多人等左一陣就有得食🍧regular cup$54士多啤梨🍓咖啡蛋白脆☕️香草碎石,抹茶豆乳醬🍵yoghurt 好fresh 唔會食到太酸 剛剛好🤓食完一啖會想食下一啖 停唔到🤤🤤士多啤梨🍓都比左好幾塊😚成杯yoghurt都好打卡able 📸見到店員好用心擺得好靚😍抹茶醬可以中和返雪糕嘅甜味😙但係成杯食落都唔係好heavy 同人share即刻冇曬罪惡感😛評分:💚💚💚💚💚
今日係平日嘅下午茶時間黎到
裡面唔係好多位
得一個轉身位

所以都係睇完menu先好入去嗌
好彩我地去嗰陣唔算係好多人
等左一陣就有得食

🍧regular cup$54
士多啤梨🍓咖啡蛋白脆☕️香草碎石,抹茶豆乳醬🍵
yoghurt 好fresh 唔會食到太酸 剛剛好🤓
食完一啖會想食下一啖 停唔到🤤🤤
士多啤梨🍓都比左好幾塊😚
成杯yoghurt都好打卡able 📸
見到店員好用心擺得好靚😍
抹茶醬可以中和返雪糕嘅甜味😙
評分:💚💚💚💚💚

2023-12-05
在佐敦做完運動好熱好想消暑解渴,鄰近就有間Frozen Yogurt Droo乳酪雪糕店,經過門外看賣相已經相當吸引。店舖細細裝潢簡潔明亮,店員有禮笑容滿分介紹。店家選用低脂希臘乳酪及北海道3.6牛乳入口軟滑,酸甜非常開胃,乳酪雪糕有超過20款配料和醬汁選擇1款配料同六款醬選擇。最特別嘅係有酥皮筒,外脆內軟嘅酥皮同清爽嘅乳酪雪糕好夾!配料方面推介麻糬,口感Q彈,其次黃金焦糖脆脆又香脆。其他配料還有水果類例如芒果、藍莓、香蕉;甜方面有Brown、棉花糖、咖啡蛋白霜糖、杏仁脆片、焦糖杏仁太妃糖;脆口方面有蝴蝶酥、繽紛樂、Lotus焦糖餅等等多種選擇。

5 分鐘 (堂食)
有一日行過尖沙咀發現咗呢間乳酪雪糕🍦小編最鍾意食就係乳酪雪糕😆所以唔使諗即刻沖咗入去發現原來呢間店舖價錢唔算貴款式亦好特別有超過20款選擇最後今次揀咗$56嘅滿足杯會包括三樣配料同一個醬汁而我選擇咗麻糬焦糖脆餅同埋藍莓醬汁方面配搭左熱情果醬酸酸甜甜好開胃🤤🤤
有一日行過尖沙咀發現咗呢間乳酪雪糕🍦
會包括三樣配料同一個醬汁
而我選擇咗麻糬焦糖脆餅同埋藍莓
醬汁方面配搭左熱情果醬
酸酸甜甜好開胃🤤🤤
*❄️打卡Fro Yo 自製冰涼感❄️到12月喇 天氣都仲係咁熱既🥹🥹不如我地fro yo佢啦❄️自製一下冰涼感覺🤣🤣❄️❄️.自己tailor made先夠有style😎😍所以就叫左:啖啖肉芒果🥭+ palmier蝴蝶🦋酥+ mochi + 熱情果醬(清新)新鮮芒果🥭再配酸酸甜甜既熱情果醬味道再更加fresh😍😍😍😍大愛酸甜味道既直程有幾種酸甜感😍蝴蝶🦋酥好香脆再加埋必食mochi軟糯口感大增🤣🥰.場內仲有打卡位 好細心喔😝.. ✩•‿• ʜᴀᴠᴇ ᴀ ɢᴏᴏᴅ ᴛɪᴍᴇ♡ 〝*﹉◇﹊◆﹉*﹊◇﹊◆﹉**﹉◆﹊◇◇﹉*〞
❄️打卡Fro Yo 自製冰涼感❄️
蝴蝶🦋酥好香脆再加埋必食mochi軟糯口感大增🤣🥰
場內仲有打卡位 好細心喔😝
2023-12-19
2023-12-16 28 瀏覽
小店走小清新文青風格 小小店鋪 竟然有魔力令人can't stop drooling!🤤💁🏻‍♀️酥皮筒+2款配料+1款醬汁 $58🥐號角型酥皮筒非常鬆化香脆 牛油香加上帶微甜既麵粉香😋好好味🍦frozen yogurt小店選用北海道特選3.6牛乳🥛+低脂希臘乳酪制成冰凍乳酪帶牛乳香 口感順滑 微酸 最愛微微甜既味道個甜度係啱啱好😍 食曬成杯都無甜膩感覺低脂低甜 健康甜品之選 配料名好鬼馬😜改得夠晒貼切🍡麻糬要食! 麻糬軟糯煙韌Q彈 口感正😛停唔到口杏仁脆片好脆口嘅餅乾脆片 上面嘅杏仁片帶有杏仁香真係令人停唔到口🍷🍫bailey's 朱古力醬baileys甜酒香配主古力一定唔會出錯淡淡baileys香 微甜朱古力醬豐富左frozen yogurt嘅層次同味道 因爲我好鍾意酒精😂 如果baileys 更strong會更加正啊🌼frozen yogurt drool 正式成為我最愛嘅frozen yogurt♥️真係好好味 微微甜帶微酸 配料有質素 大推比所有frozen yogurt愛好者🫶🏻食物: 9.5/10環境: 8.5/10服務: 8/10性價比: 9/10

💁🏻‍♀️酥皮筒+2款配料+1款醬汁 $58

服務: 8/10
性價比: 9/10
外賣自取
2023-12-15 30 瀏覽
都12月了,香港还在过夏天,必须来这家店来一个超高颜值美味酸奶雪糕杯❗️杯子有3种不同size,配料选择超级多可以自己DIY,我们选择了一款抹茶口味一款圣诞限定,都超好吃【抹茶园】配料:抹茶麻薯、蓝莓、蝴蝶酥酱汁:抹茶牛乳酱【圣诞姜饼人】配料:焦糖榛子、姜饼人星星曲奇、芦荟、抹茶麻薯酱汁:海盐焦糖酱店名:Frozen Yogurt Drool地址:柯士甸道144号地下D号铺(🚇佐敦D出口步行5分钟)营业:13:00-22:00人均:$50+

【抹茶园】
配料:抹茶麻薯、蓝莓、蝴蝶酥
酱汁:抹茶牛乳酱

【圣诞姜饼人】
配料:焦糖榛子、姜饼人星星曲奇、芦荟、抹茶麻薯
酱汁:海盐焦糖酱

店名:Frozen Yogurt Drool
地址:柯士甸道144号地下D号铺(🚇佐敦D出口步行5分钟)
营业:13:00-22:00
人均:$50+
2023-11-25 38 瀏覽
這間yogurt應該係最近在不同平台岀現頻率最高的一間 岀現多到我都忍不住要去食😂·有3款杯選擇之後再選擇配料和醬汁選擇了酥皮筒 可配2款配料+1款醬汁期間限定的朱古力麻薯+朱古力碎石+$3 +朱古力醬Yogurt真係好好味🥰
有3款杯選擇
之後再選擇配料和醬汁