2024-07-16 238 瀏覽
圍方呢個新商場我都好少去,今日難得過去梗係要搵吓有咩好食😜呢間燒肉店環境都幾靚,座位又幾舒服!坐低之後有五款韓式小食俾我哋食住先😋棉花糖和牛壽喜燒($220)呢個真係好吸睛👀 大大個棉花糖喺度😍😍 壽喜燒汁淋上棉花糖之後仲有staff幫我哋手燒肉🥰 啱晒我呢個懶人,和牛真係超級嫩😋😋 仲配有蛋汁口感更加豐富🤩和牛牛舌盛合($265)呢個可以試到三款和牛部位🤩 都幾高質㗎,特別係牛舌,口感真係好爽!😋拉絲芝士雞肉($88)估唔到雞肉會咁嫩滑🤤🤤而且調味好足夠,再加埋咁多芝士,真係好滿足🤭🤭現切和牛肩胛牛扒($2.5/g)餐廳而家有遊戲玩~估中和牛重量有優惠😍 我哋冇咁叻就估唔中😂 不過有得食就唔怕,切完之後有專人幫我哋燒好,和牛油脂豐富,入口即溶好正😈荔枝梳打($42)菠蘿梳打($42)食燒肉飲梳打好爽😎 兩杯梳打都非常香果味,仲真係有水果喺入面㗎!香香甜甜飲落好舒服😍

棉花糖和牛壽喜燒($220)

和牛牛舌盛合($265)

拉絲芝士雞肉($88)

現切和牛肩胛牛扒($2.5/g)

荔枝梳打($42)
菠蘿梳打($42)
2024-07-11 250 瀏覽
慶祝朋友生日同佢食個豐富韓燒啦~ 今次揀左係大圍圍方既갈비궁 Galbi Gung餐廳環境闊落, 我地兩個人都可以坐張大大既car位, 私隱度好高, 又可以放滿成枱食物, 勁滿足丫呢道主打韓燒~有多款餐點選擇, 包括單點或套餐.....一入座店員就會送上前菜~前菜一共有五款, 款式豐富包括有泡菜, 海苔, 菠菜, 大豆芽, 薯蓉等等~仲有燒芝士粟米和牛牛舌盛盒 $265呢盤和牛盛盒真係超正 特別係厚切牛舌, 肉質軟腍, 爽口彈牙, 鮮嫩多汁!!另外兩款和牛油脂均勻, 入口爆汁, 口感嫩滑現切和牛肩胛牛扒 $750 (300G)第一次食現切牛扒, 店員會喺面前即場切, 確保真材實料~~牛扒好大件, 色澤紅潤, 超新鮮丫!!點左300G, 職員算好準確咁切咗324G, 好開心多咗24G免費呢靚肉梗係唔可以自己燒啦, 好放心咁交俾職員燒, 大大塊牛扒我哋要五成熟, 職員燒得剛好牛扒好好味呀!!! 肉質幼嫩, 牛味濃郁, 油脂豐富!! 好味道一嚿接一嚿食唔停拉絲芝士雞肉 $88整法係先將雞肉燒熟, 再沾上熱溶咗嘅芝士黎食~~~雞肉非常幼嫩, 沾上芝士後仲可以拉絲添~~ 味道富有層次, 口感豐富

呢道主打韓燒~
有多款餐點選擇, 包括單點或套餐.....
一入座店員就會送上前菜~
前菜一共有五款, 款式豐富

包括有泡菜, 海苔, 菠菜, 大豆芽, 薯蓉等等~
仲有燒芝士粟米
和牛牛舌盛盒 $265
呢盤和牛盛盒真係超正
 特別係厚切牛舌, 肉質軟腍, 爽口彈牙, 鮮嫩多汁!!
另外兩款和牛油脂均勻, 入口爆汁, 口感嫩滑
現切和牛肩胛牛扒 $750 (300G)
第一次食現切牛扒, 店員會喺面前即場切, 確保真材實料~~
牛扒好大件, 色澤紅潤, 超新鮮丫!!

拉絲芝士雞肉 $88
整法係先將雞肉燒熟, 再沾上熱溶咗嘅芝士黎食~~~
雞肉非常幼嫩, 沾上芝士後仲可以拉絲添~~ 味道富有層次, 口感豐富!!
三筋肉配肩芯肉 $220
棉花糖壽喜燒好靚好吸引, 打卡一流
職員幫忙煮壽喜燒
首先加入壽喜燒醬汁, 將棉花糖融化, 再放上牛肉慢煮~~
煮完之後再沾上蛋漿食.....
牛肉肉質非常軟腍, 沾埋蛋汁一齊食非常嫩滑, 口感一流!!! 層次感十足
西柚乳酸梳打 $42
西柚乳酸梳打酸酸甜甜, 清涼消暑, 越飲越開胃

提子梳打 $42
提子味道濃郁清甜, 充滿氣泡, 好fresh呢
  • 拉絲芝士雞肉
  • 現切和牛肩胛牛扒
  • 和牛牛舌盛盒
  • 三筋肉配肩芯肉
2024-07-10 257 瀏覽
這間韓式餐廳位於大圍的圍方,主打韓式燒烤及韓式料理。店內環境寬敞舒適,裝潢以淺木色為主,襯托出時尚的韓式風格,適合約會或多人聚會。燒烤爐的抽風系統完善,衣物不沾油煙味,還可叫店員幫忙燒烤較複雜的肉,相當貼心。韓式餐前小食涼拌菠菜及芽菜、泡菜、海帶絲及醃青瓜,酸甜帶辣相當開胃。現切!和牛肩胛牛扒 - $2.5/G店員按照顧客想吃的厚度,即席切出和牛,當中還有新開幕的優惠小遊戲,競爭牛扒重量,完全命中即可免費獲得,而誤差只有5G可享半價,還有誤差30G則可享七折。和牛肩胛肉有著濃厚的牛味,油花分佈平均且豐富,帶有較多的筋膜,入口軟嫩又帶點嚼勁,肉汁好豐富。三筋肉配肩芯肉 - $220店員席前料理的棉花糖壽喜燒,雲朵般的棉花糖好香甜,被鹹中帶甜的壽喜燒汁溶化,帶豐富的日式醬油及味醂香。牛三筋肉油花雖少但分佈均勻,肉質軟嫩具彈性,香甜多肉汁,中間透明嫩筋添口感,肉味極濃;超大片牛肩芯肉,油花分佈適中,滑順細膩好鮮美。和牛牛舌盛合 - $265厚切牛舌軟腍爽口;牛肩胛油花比較少較有口感;頂級和牛霜降般的紋理如奶油般香甜。拉絲芝士雞肉 - $88肥美飽滿的鮮雞嫩滑多汁,半溶化的芝士富奶香,有拉絲效

韓式餐前小食

韓式餐前小食
涼拌菠菜及芽菜、泡菜、海帶絲及醃青瓜,酸甜帶辣相當開胃。

現切!和牛肩胛牛扒 - $2.5/G

三筋肉配肩芯肉 - $220
和牛牛舌盛合 & 拉絲芝士雞肉
和牛牛舌盛合

和牛牛舌盛合 - $265

拉絲芝士雞肉 - $88
肥美飽滿的鮮雞嫩滑多汁,半溶化的芝士富奶香,有拉絲效果。
西柚乳酸梳打 & 青瓜青檸梳打
西柚乳酸梳打 & 青瓜青檸梳打

西柚乳酸梳打 - $42
青瓜青檸梳打 - $42
清爽的碳酸氣泡,一杯有酸甜的乳酸,又有濃郁西柚的果香;另一杯則有清甜的青瓜汁,還有青檸的酸爽,份外清新。

2024-07-09
Ok
2024-07-09 112 瀏覽
The food was great, but for the dessert it took 25 mins wait for two. Overall I give this a 3.5/5 stars.
🌟갈비궁 Galbi Gung🌟係大圍圍方嘅🇰🇷韓式燒肉店,走中高價位嘅路線!環境同埋🔥燒肉設備一流,食材選料優質✨,絕對值回票價🤩!🥩現切!和牛肩胛牛扒 $2.5/g有店員埋枱現切嘅和牛,切幾厚由你話事!估中切出嚟嘅重量,仲可以免費!加減10g或以內,均享唔同嘅折扣價惠!自問有寫輪眼嘅朋友,一定要試!和牛肉眼扒油花分佈漂亮,肉味同埋脂味均香郁帶肉甜,勁正!因為爐火夠猛,好輕易就做到外層Crust入面嫩紅嘅medium rare完美狀態!亦可邀請店員幫忙燒製!☁️棉花糖壽喜燒 - 三筋肉配肩芯肉 $220店員會幫忙加入壽喜燒醬汁,同時開火溶解棉花糖,過程勁打卡!經壽喜燒醬汁同埋棉花糖輕焯嘅牛肉,特別和甜,加埋蛋醬,真係滋味十足!👅和牛牛舌盛合 $220厚切嘅牛舌香口惹味,配搭兩款油花旺盛嘅和牛,脂香滿滿,非常滿足!🧀拉絲芝士雞肉 $88熱溶咗啲芝士之後,再將烤好嘅雞肉dip落去,瘋狂拉絲!醃漬過嘅雞肉同埋芝士嘅口味好夾,好食又好玩!🍹西柚乳酸梳打 $42|提子梳打 $42Galbi Gung有多款口味嘅梳打,夠晒清爽同埋解膩!
🥩現切!和牛肩胛牛扒 $2.5/g
☁️棉花糖壽喜燒 - 三筋肉配肩芯肉 $220
👅和牛牛舌盛合 $220

🧀拉絲芝士雞肉 $88
🍹西柚乳酸梳打 $42|提子梳打 $42
Galbi Gung有多款口味嘅梳打,夠晒清爽同埋解膩!
2024-06-27 1525 瀏覽
沙田圍方入面有間主打食高質燒肉嘅韓式餐廳😍最近推出競猜牛扒重量遊戲😍😍只要惠顧✨現切和牛肩胛牛扒$2.5 / 1g就可以參與競猜牛扒重量😝估中佐仲會Free 份牛扒嫁😜幾刺激😆😆準備好開始店員就會即場現切你想要嘅厚度😍我哋揀咗手掌咁嘅厚度,約250g🤭雖然我哋估唔中😆但都唔緊要,因為+-/5g ~10g 都有30~50% off 😚非常抵食玩完遊戲店員會繼續幫我哋燒起塊和牛🥰 五成熟剛剛好🥰和牛肉質軟嫩牛味濃👍🏻唔同一般平時食嘅和牛,只有油花香味✨棉花糖壽喜燒 一大球嘅棉花糖放係鍋上非常吸晴👀食之前店員會將壽喜燒汁汁上😍望住棉花糖慢慢溶化😍滿滿儀式感😋而搭配嘅和牛肉同樣有驚喜🥰係我喜歡嘅肩心肉👍🏻👍🏻油脂分布相對較少,肉味分外香濃即使配搭甜甜嘅壽喜燒汁,都唔會有油膩感👍🏻👍🏻✨和牛牛舌盛合 盛合一份有齊三款肉厚切牛舌,燒起嚟口感較爽有肉汁和牛重油花😍油香味濃,入口溶化🥰另一款有點似牛小排嘅口感,油花均勻適中👍🏻👍🏻✨拉絲芝士雞肉 芝士控必試~調味過嘅雞肉,肉嫩多汁食之前將芝士卷起😋😋雙重滋味,非常香口鍾意食牛嘅不妨試吓啦😋😋😋
沙田圍方入面有間主打食高質燒肉

估中佐仲會Free 份牛扒嫁😜幾刺激😆😆

準備好開始
店員就會即場現切你想要嘅厚度😍
我哋揀咗手掌咁嘅厚度,約250g🤭

雖然我哋估唔中😆但都唔緊要,
玩完遊戲店員會繼續幫我哋燒起塊和牛🥰 五成熟剛剛好🥰
和牛肉質軟嫩牛味濃👍🏻唔同一般平時食嘅和牛,只有油花香味

✨棉花糖壽喜燒
望住棉花糖慢慢溶化😍滿滿儀式感😋
而搭配嘅和牛肉同樣有驚喜🥰
係我喜歡嘅肩心肉👍🏻👍🏻
油脂分布相對較少,肉味分外香濃
即使配搭甜甜嘅壽喜燒汁,都唔會有油膩感👍🏻👍🏻

✨和牛牛舌盛合
盛合一份有齊三款肉
厚切牛舌,燒起嚟口感較爽有肉汁

✨拉絲芝士雞肉
芝士控必試~
調味過嘅雞肉,肉嫩多汁
食之前將芝士卷起😋😋
雙重滋味,非常香口

鍾意食牛嘅不妨試吓啦😋😋😋
2024-06-27 142 瀏覽
諗住去車公廟拜神,拜神前要醫左肚先叫咗兩個餐:一個係豬肉,有豬腩肉、大腸、豬皮等等;第一個係牛肉。我曾經喺韓國食過一次燒豬皮,實在驚為天人,所以今次見到豬肉餐入邊有豬皮,就毫不猶豫叫咗啦。頭先上咗五個小小的前菜,有泡菜、醃蘿蔔、醃海藻、芽菜同埋薯仔沙律,我係薯仔腦袋,超鍾意薯仔沙律,另外我覺得醃海藻同埋泡菜都唔錯。兩個餐都包咗一半牛肉拌飯,入邊嗰醬汁加埋溫泉蛋同埋蔥撈埋一齊,都幾好食,個醬汁有少少辣辣地,比較惹味。我覺得豬肉餐入邊嘅豬腩肉都幾嫩,燒完出嚟點埋醬汁都幾好食大腸就不過不失啦冇乜特別。反而豬皮比較令我失望,其實個豬皮唔係太差,但因為我喺韓國食過好好食嘅豬皮,所以佢就令我有啲失望。佢嘅豬皮未刮走晒所有嘅油脂,所以食落口仲係有少少油膩。我反而覺得牛肉餐嘅牛肉正正常常,冇豬肉餐入邊嘅豬腩肉咁令人驚喜。飲品方面,我叫咗菠蘿梳打同埋百香果柚子梳打,兩款飲品都做到解油膩嘅效果。總括嚟講,我覺得呢餐都幾滿意,如果豬皮再做好啲就更好啦!
諗住去車公廟拜神,拜神前要醫左肚先

我覺得豬肉餐入邊嘅豬腩肉都幾嫩,燒完出嚟點埋醬汁都幾好食

2024-06-22
依間最正嘅就係佢有現切和牛,你可以叫佢即場切俾你,你想切幾多就幾多。而且切完之後,你仲可以估重量,估中咗個重量嘅話,仲可以完全免費,估唔中但係差5到10g嘅話都可以有唔同嘅折扣。除咗和牛,我仲試咗佢哋嘅「棉花糖壽喜燒三筋肉」同牛舌盛合。壽喜燒三筋肉用上嘅肉質好嫩滑,加埋上面嘅棉花糖,令味道更加甜香。而牛舌盛合則有多款牛舌供應,每一款都好鮮嫩,肉質豐富,真係牛舌愛好者嘅天堂。另外,佢哋仲有一款特別嘅菜式叫做「拉絲芝士雞肉」。先將雞肉燒烤到嫩滑,然後浸入上芝士,用火炙過後,芝士拉絲嘅效果真係好誘人。

2024-06-26 76 瀏覽
好得意呢度有個棉花糖壽喜燒三筋肉。成個棉花糖放上鍋,淋汁之後略煮,順口面且肉味香甜。為左玩左個估重量game,order左個現切和牛牛肩胛牛扒,估中最接近切出黎嘅重量越多折扣!結果係….我差少少就可以30%off~舊扒係正嘅,好多油脂分布,咬落juicy。另外嘅和牛牛舌盛合都唔錯,牛舌厚但嫩,烤完係香同軟。個拉絲芝士雞肉,係先烤雞肉再點半溶芝士,好強芝士味。同上次黎嘅感覺一樣好好,店員主動服務同環境乾淨少油煙係加分位。前菜嘅泡菜籮蔔少辣脆口,好食。青瓜檸檬梳打同茘枝梳打都好大杯整得幾好飲。

現切和牛牛肩胛牛扒

青瓜檸檬梳打、茘枝梳打

棉花糖壽喜燒
現切和牛牛肩胛牛扒
青瓜檸檬梳打、茘枝梳打
棉花糖壽喜燒
2024-06-23 121 瀏覽
最近終於有機會去大圍嘅圍方,呢次可以去食Galbi Gung 木槿呢間韓國餐廳,呢度嘅菜式多樣,食材新鮮,絕對係韓燒迷嘅天堂。現切和牛肩胛牛扒首先介紹嘅係現切和牛肩胛牛扒。呢款牛扒油花分佈均勻,入口即溶。店員會即場為你切割,再按重量來收費,每1g/2.5,依家仲有估重量嘅遊戲,如果估中指定範圍,就會有相應嘅折扣。牛肉燒至五成熟最為完美,肉質嫩滑,加上佢哋嘅秘製鹽更能突出牛肉嘅味道。棉花糖壽喜燒三筋肉配肩芯肉棉花糖壽喜燒好有創意,佢哋會喺壽喜燒嘅湯汁上放一塊大大嘅棉花糖,棉花糖慢慢融化後,湯汁變得甜美濃郁。三筋肉同肩芯肉經過壽喜燒嘅烹調後,肉質更添柔嫩,入口即化。牛舌盛合至於牛舌盛合,絕對係一份驚喜。除咗厚切牛舌之外,仲有兩款不同部位嘅和牛舌,口感各有千秋。厚切牛舌嚼勁十足,而其他部位嘅牛舌則嫩滑多汁。每一口都係一種享受,令人大呼過癮。拉絲芝士雞肉如果你係芝士控,絕對唔可以錯過 拉絲芝士雞肉。雞肉烤到外脆內嫩,再配埋一兜拉絲芝士,蘸滿濃濃芝士再送入口,真係無得頂。雞肉同芝士嘅完美結合,令每一口都充滿驚喜。飲品方面,佢哋新推出咗兩款梳打, 西柚乳酸梳打同埋 青瓜青檸梳打。西柚乳酸梳打酸甜開

現切和牛肩胛牛扒

棉花糖壽喜燒三筋肉配肩芯肉

牛舌盛合

拉絲芝士雞肉

飲品方面,佢哋新推出咗兩款梳打, 西柚乳酸梳打同埋 青瓜青檸梳打。西柚乳酸梳打酸甜開胃,乳酸嘅味道中和咗西柚嘅苦澀,非常清爽。而青瓜青檸梳打則清新解渴,青瓜嘅清香同青檸嘅酸味完美融合,飲完令人精神一振。
位於 The Wai 的 Galbi Gung 提供多樣式的韓國菜式環境帶雅緻溫馨的風格,木系裝潢配合傳統韓式元素整體寬敞舒適🤎🌿自家制的韓式前菜非常豐富又開胃🤩配搭烤肉更滋味~๑ 棉花糖木槿花和牛壽喜燒🐮 • $198好似大雲朵的棉花糖☁️店員為我哋淋上秘製壽喜燒醬油木槿花和牛色澤紅潤,油花細膩🤤🤤與棉花糖獨特的甘香甜味融合๑ 厚切牛舌🐮+水果醬油挑骨雞翼🐓 • $238๑ 蔥蒜牛舌🐮 • $210๑ 檸檬鹽花牛舌🐮 • $120三款牛舌之中個人最 like 厚切牛舌🤪最食得出自身的香濃肉味,肉汁豐富又爽口💦包住大量蒜粒的蔥蒜牛舌味道較濃郁,而檸檬鹽花牛舌就較為薄身、帶有檸檬香氣🍋推介水果醬油挑骨雞翼😋以濟州秘製水果醬油醃製肉質嫩滑、充滿彈性,更帶有淡淡清新果香🍊๑ 生蠔牛肉石頭鍋飯🦪 • $188三隻大大飽滿的鮮味生蠔加上牛肉、大量蔥同埋薑絲最正係有埋飯焦😛๑ 搖搖喵奶凍🐱 • $42Super cute😼😼必點甜品!喵喵激烈的舞動~I GO MEOW~ I GO MEOW~牛奶布甸配 oreo 碎碎🤤๑ 荔枝梳打 • $42 ๑ 提子梳打 • $42仲有多款清爽梳打,啱哂夏天🌞
環境帶雅緻溫馨的風格,木系裝潢配合傳統韓式元素
整體寬敞舒適🤎🌿
自家制的韓式前菜非常豐富又開胃🤩
配搭烤肉更滋味~

๑ 棉花糖木槿花和牛壽喜燒🐮 • $198
好似大雲朵的棉花糖☁️
店員為我哋淋上秘製壽喜燒醬油
木槿花和牛色澤紅潤,油花細膩🤤🤤
與棉花糖獨特的甘香甜味融合
๑ 厚切牛舌🐮+水果醬油挑骨雞翼🐓 • $238
๑ 蔥蒜牛舌🐮 • $210
๑ 檸檬鹽花牛舌🐮 • $120
三款牛舌之中個人最 like 厚切牛舌🤪
最食得出自身的香濃肉味,肉汁豐富又爽口💦
推介水果醬油挑骨雞翼😋
以濟州秘製水果醬油醃製

肉質嫩滑、充滿彈性,更帶有淡淡清新果香🍊
๑ 生蠔牛肉石頭鍋飯🦪 • $188
三隻大大飽滿的鮮味生蠔加上牛肉、大量蔥同埋薑絲
最正係有埋飯焦😛

๑ 搖搖喵奶凍🐱 • $42
Super cute😼😼必點甜品
喵喵激烈的舞動~I GO MEOW~ I GO MEOW~
牛奶布甸配 oreo 碎碎🤤

๑ 荔枝梳打 • $42
๑ 提子梳打 • $42
仲有多款清爽梳打,啱哂夏天🌞
2024-06-20 68 瀏覽
棉花糖壽喜燒三筋肉🍭($220)平時嘅壽喜燒仲用白糖,呢度用用棉花糖作為烹調材料,令整個菜式增添了甜蜜可人的氣息,牛肉嘅油花唔算太多,但係勝在肉味夠濃牛舌盛合👅($265)有三款嘅種類,有牛舌同牛肩胛等等,全部味道同肉質都唔錯現切和牛🐮($635)呢份現切和牛絕對係頂級燒肉體驗!和牛肉質細膩柔嫩,入口即化,散發出濃郁嘅牛肉香氣。師傅現場切片,確保肉質嘅新鮮度同完美口感。配以特製嘅日式醬汁以及各式配菜,令呢份和牛更添層次同風味。無論係淋灑醬汁之後嘅嫩滑多汁,定係清淡煎烤之後嘅鮮甜可口,每一口都令人難忘。呢個絕對係頂級燒肉體驗,值得珍惜同品嚐。拉絲芝士雞肉🐔($88)呢道拉絲芝士雞肉實在係太誘人啦!雞肉本身就十分鮮嫩多汁,加上芝士嘅絲滑柔順,喺口中化開,口感極其濃郁惹味。芝士嘅絲滑質地同雞肉嘅彈牙感,完美融合喺一齊,令人難忘。調料中嘅香料亦為呢道菜增添咗一股迷人嘅香氣。整體嚟講,呢個絕對係一道既美味又富創意嘅特色雞肉料理,係一絕唔可錯過嘅選擇。西柚乳酸梳打🍹($42)酸酸甜甜青瓜檸檬梳打🥒($42)唔錯,味道超級清新
棉花糖壽喜燒三筋肉🍭($220)

牛舌盛合👅($265)
有三款嘅種類,有牛舌同牛肩胛等等,全部味道同肉質都唔錯

現切和牛🐮($635)

拉絲芝士雞肉🐔($88)

西柚乳酸梳打🍹($42)
酸酸甜甜

青瓜檸檬梳打🥒($42)
唔錯,味道超級清新

2024-06-20 83 瀏覽
갈비궁Galbi Gung 木槿(大圍)棉花糖壽喜燒三筋肉 $220用棉花糖製作壽喜燒夠哂玩味, 店員會即席燒浸溶棉花糖增加壽喜燒甜甜味道. 三筋肉牛肉味濃而嫩, 配合埋蛋黃更添滑溜感拉絲芝士雞肉 $88雞肉夠嫩, 店員燒至外層金黃微脆, 一邊係熱熔芝士好拉絲, 加埋添多重芝士香牛舌盛合 $265有三款, 牛舌有咬口, 牛肩胛牛脂味都幾濃現切和牛 $645依家有現切和牛遊戲, 你可以話比店員要切幾厚. 只要估中左成塊就免費~ 而如果上下差5g 都有半價. 相差太遠就只好俾番正價$2.5/g. 店員燒至約medium rare, 再剪開至碟上, 可再按個人喜好再燒, 和牛肉質柔嫩, 帶濃郁牛肉香. 點鹽就最原汁原味, 亦有帶點酸甜柚子醋醬油, 就比較fresh, 我自己就點壽喜燒蛋液又另一番風味加$40 可以無限Refill 前菜, 有泡菜、芽菜菠菜、薯蓉同醃製酸海哲西柚乳酸/巨蜂梳打 $42前者偏甜, 似益力多feel. 個人較喜歡巨蜂環境闊落好坐
갈비궁Galbi Gung 木槿(大圍)

棉花糖壽喜燒三筋肉 $220

拉絲芝士雞肉 $88

牛舌盛合 $265
有三款, 牛舌有咬口, 牛肩胛牛脂味都幾濃

現切和牛 $645

西柚乳酸/巨蜂梳打 $42
前者偏甜, 似益力多feel. 個人較喜歡巨蜂

環境闊落好坐
2024-06-16 117 瀏覽
這間韓國很有高檔層次的感覺,裝潢很大也很乾淨,枱也非常闊落,坐得超舒服😌因為我們不太會燒,職員還會幫忙燒,真貼心😝💠現切和牛肩胛牛扒 $750最近有優惠,職員會拿出一大磚和牛,自己決定要多少,只要估中要的size 重量就可以免費🤩🤩估錯少少也有discount ,超抵玩😏我們差一點就中,所以有7折.和牛大塊又多魚,超肥美,肉汁很多又嫩,超好食😙😙💠棉花糖壽喜燒三筋肉配肩芯肉 $220牛肉質鮮嫩多汁,口感超嫩,絕對是頂級牛肉😽再配合蛋汁一起食,味道更加升華😍💠和牛牛舌盛合 $265有3款的牛肉,每款也有特色,有不同程度的口感,牛肉也是香嫩😆👍🏻💠拉絲芝士雞肉 $88肉質不嚡,雞肉配合芝士簡直是絕配😚雞肉有咸香和奶油香😋💠西柚乳酸梳打 $42有西柚的香味和益力多的味道,酸酸甜甜.💠青瓜青檸梳打 $42很fresh ,解渴又能中和油膩感👍🏻

💠現切和牛肩胛牛扒 $750

💠棉花糖壽喜燒三筋肉配肩芯肉 $220

💠和牛牛舌盛合 $265

💠拉絲芝士雞肉 $88
肉質不嚡,雞肉配合芝士簡直是絕配😚雞肉有咸香和奶油香😋

💠西柚乳酸梳打 $42
有西柚的香味和益力多的味道,酸酸甜甜.

💠青瓜青檸梳打 $42
很fresh ,解渴又能中和油膩感👍🏻
2024-06-15 104 瀏覽
食物質素其實唔算差但作為一間算中高質素既餐廳坐低45分鐘已經話last order一個鐘後就催我交枱?!完全係失望,比千幾蚊食飯,一個鐘就吹人走唔怪得個個北上食飯,幾好食都好,服務差到咁唔係冇原因,唔會有下次!
食物質素其實唔算差
但作為一間算中高質素既餐廳
坐低45分鐘已經話last order
一個鐘後就催我交枱?!
完全係失望,比千幾蚊食飯,一個鐘就吹人走
唔怪得個個北上食飯,幾好食都好,服務差到咁
唔係冇原因,唔會有下次!