2019-07-06 514 瀏覽
Garrett Popcorns 貴但好好味(對我黎講😌)平時我要睇戲先會係戲院買爆谷食,每次經過Garrett Popcorns 聞到香味,我都死忍爛忍!今個月返工實在太忙,出左糧決定買左一包中size好好慰勞一下自己🍿芝士味爆谷+杏仁焦糖脆脆🍿Cheesecorn + Almond Caramelcrisp杏仁係我好喜歡嘅零食之一,一見到痴住爆谷,立即決定買!Garrett Popcorns 嘅爆谷係比較淋,所以有杏仁加焦糖爆谷,就變得又脆又甜。今晚返屋企同BB一齊食☺️佢食芝士味
Garrett Popcorns 貴但好好味(對我黎講😌)

今晚返屋企同BB一齊食☺️佢食芝士味
2019-07-03
外賣自取
$77 (宵夜)
2019-02-28 848 瀏覽
堪稱全港最貴嘅爆谷但係大家有冇試過呢?分店好大方,成日會有試食,招牌就係哩隻焦糖脆脆。佢地嘅爆谷好大粒,焦糖coating好厚,亦都解釋到點解會咁脆。焦糖雖然甜,但係係好味嘅甜,唔係死甜或者化學甜,佢地嘅焦糖仲有淡淡嘅鹹味,好味道! 最細嘅size都要$35,雖然好貴,但貴得有道理。其他味道有原味、牛油味、芝士味,亦有限定口味,記得聖誕節出過黑朱古力!超好味!新年就有triple nuts,唔同果仁加埋一齊,口感豐富。
堪稱全港最貴嘅爆谷

焦糖爆谷
2019-02-28
焦糖爆谷
2018-12-17 685 瀏覽
今天一大早和朋友約了看電影,爆谷就是電影的標配,所以就讓她去買了兩袋。一袋鹹,一袋甜。朋友只吃鹹的,所以買了芝士,我只吃甜的,就選了焦糖脆脆。焦糖脆脆(小,$36)每一顆爆谷都均勻地沾上了焦糖,會有幾顆唸在一起的情況。糖裹的算厚,吃起來海鹽焦糖的味道很濃郁,但是吃多了會膩。我大概吃了四分之一包就吃不下去了。牛油香也算有,但不是很突出,和焦糖的味道融合在一起。我覺得我印象中的garrett popcorn比較好吃
焦糖脆脆爆谷(小)

焦糖脆脆(小,$36)
2018-12-17
$36 (早餐)
看電影配爆谷,相信是大部分人的例行公事,但說實話,戲院裡賣的爆谷大多都是不好吃,品質十分差,很多的爆谷都甚乎沒有沾上糖衣,亳無味道。所以,每次看電影都會事前到Garrett買爆谷去,這家的爆谷最深得我心,其實最喜歡這家的焦糖口味,因為糖衣能完全包蓋著爆谷,超級好吃!但每次都選雙併焦糖加芝士,這是因為光吃一整袋焦糖肯定會非常甜,芝士剛好做了個中和作用,絕配喔!

2018-10-20
3 分鐘 (外賣自取)
2018-10-30 532 瀏覽
是日跟女友去太古城看電影,没錯是同一天,我們吃完晚飯經過這家爆谷店,早在以前就喜歡這家的爆谷,雖然他們只賣爆谷,但所謂精益求精,他們的爆谷絕對不會令你失望,價錢合理,我是真的愛不釋手。我們點了混合味道,芝士跟焦糖,時而甜時而咸的感覺是没得說的;每一口都不知道會是什麼味道,這又是另一種感覺。但這次可能爆谷放了有一段時間,入口没有那麼鬆脆,有些爆谷還擠在一起,這點確是有點令人失望,但這怪不得店家,所以下次再碰到我還是會再光顧的。

Mix芝士焦糖爆谷

2018-10-20
外賣自取
$38 (宵夜)
Mix芝士焦糖爆谷
  • 混合芝士焦糖爆谷
2018-07-12 821 瀏覽
今時今日, 服務行業的質素的確值得大家討論. 一家大小都愛吃的零食爆米花, 一定吸引不了大人和小朋友的顧客. 本應是一個讓人開心消費的店鋪。 但消售的小姐們接代客人的方式不但瞼容不悦,而且表現煩厭。事情是這樣的, 2位媽咪帶著小朋友和同學仔買popcorn . 因為都有幾款不同口味, 媽媽想要試試, 小朋友見到也很開心想也一試。 我們一行9人, 左一言右一句, 氣氛也很興奮。 小朋友想一試芝士, 也想試 brownies . 這時消售員開始表現出不耐煩和討厭 的樣子(她們2人原本也不是很歡迎客人的模樣) 她們很大力的把後台工具碰撞,一個很不滿意的答覆: 好! 我就問他們有什麼問題?我希望試好才買! 之後消售員説因為不環保, 試食要用很多小杯!那我說, 好的我們重用小杯吧, 反正又不是不停試食, 只希望試不同的味道吧了… 她又留難我們說, 這樣又不衛生!於是我說, 其實我們買東西希望試清楚, 而且我人比較多也買了二包大袋裝的, 大人的只試了一個口味, 但小朋友希望試2-3款也不過份吧。 而且我們也很有禮的問她們可否試一下。 她們2位消售小姐用這種不屑的態度對待客人作為消費者的我總
今時今日, 服務行業的質素的確值得大家討論.

她們2位消售小姐用這種不屑的態度對待客人作為消費者的我總覺得有問題! 如你們公司是沒有試食的,請說明。而且我們也不是希望白食你們的試食。 小朋友開心, 作為家長我也有說要他們不要玩著試! 不過份試食! 而且我也有在店裏消費, 也不是隨便買小小試多多的!
我會告訴身旁的所有朋友我今天的遭遇, 很可惜現在的公司還有這種員工!
祝生意興隆。#garrettpopcorn #garrettpopcornhongkong #badcustomerservice #freetrial #freebies #popcorn #gormetpopcorn #snack #noservice #disappointment #badservice #whatiswrongwithyou #areukiddingme #唔係一定要食 #咩服務態度 #好離譜 #unacceptable #cannotbelieveit #badmannors #nomorepopcorn
2018-07-11
3 分鐘 (外賣自取)
  • Brownie  popcorn
2018-07-12 214 瀏覽
今時今日, 服務行業的質素的確值得大家討論.

祝生意興隆。
2018-07-11
2 分鐘 (外賣自取)
2018-04-28 864 瀏覽
今日去太古城睇戲😃,入戲院前緊係要帶,睇戲伴侶🍿啦😆!戲院入面買既爆谷,太普通,為食既我,緊係要食特別㗎啦😆!!Garrett由第一間响IFC果陣,我已經常支持,而家已經擴展到,幾個大商場都有分店!Garrett員工態度禮貌友善!佢既爆谷有好多味選擇,可以簡2種味溝埋,誠意推介焦糖芝士兩溝🧀🍿,甜甜既焦糖,加埋鹹鹹既芝士,兩隻味既味道好配合,因為焦糖食多幾粒,就會覺得好「漏」,但加埋芝士味一齊食,包你食到停唔到口😋!
Garrett員工態度禮貌友善!
焦糖芝士
2018-04-27
$40 (其他)
焦糖芝士
2018-01-17 776 瀏覽
平時我中意食爆谷,但太膩了,一包食唔曬⋯⋯今次見有隻叫mix berry,期間限定,所以叫左試食。真係好味呀~酸酸甜甜的,決定買一包small,雖然比一般貴,同埋佢一包mix berry係有啲焦糖爆谷mix埋一齊,但真係好味~食曬成包都唔覺得口渴/膩
2017-07-21 1236 瀏覽
自從試過某日本牌子嘅海塩焦糖porncorn,開始對呢樣童年睇戲必備嘅零食重拾興趣。今日行太古,見到gartett promote綠茶味,就問店員有冇得試⋯⋯garrett 比某牌子日本爆谷店細心,試食用杯仔裝住(不過不太環保),入面有三粒,可以試真D味道⋯⋯店員都好nice同有禮貌。綠茶popcorn有種特別的綠茶腥味,外層嘅糖漿幾層幾均勻,口感幾脆,我like!比某日本牌子嘅綠茶popcorn好食,不會味道太假或者得個甜字。買左細包裝,要$42,有D貴,但返到屋企忍不住一食再食再再食,下次試其他味先!

• 綠茶爆谷
2017-06-24 975 瀏覽
好興奮,第一次見到咁大大罐約炮谷,共4罐😍😍😍係Chicago Mix!有cheese 同Caramel 味🤤🤤🤤試問邊個見到唔會興奮到跳起呀😭😭😭好正!公司話一大罐可以分到大概100包迷你包裝嘅炮谷🤤🤤🤤🤤🤤我諗唔止100包😂😂😂好大罐,個罐好靚😍金黃色爆谷好似黃金咁金金光亮,用手偷食咗粒😂😂😂抵訂!個人既意見,比較鍾意食焦糖味多啲,因為食落口比較香脆,甜甜,同埋傳統嘅觀念覺得炮谷本身應該甜嘅先好食😂😂😂咁當然芝士味都好食,好濃烈芝士香,不過個人就鍾意焦糖味❤️
2017-04-17 879 瀏覽
最近每次看戲都會買爆谷吃,個人覺得M字頭戲院的爆谷比U字頭的好吃。今天因會到U戲院看戲,便想起這間馳名的爆谷店,今天決定買來試一試!爆谷款式真的很多,有甜有鹹,焦糖,朱古力,Nuts等味道應有盡有,最後選了個人認為較特別的果仁焦糖爆谷;sizes亦有大,中,小,不多選擇,買了一包中size,索價$95,其實真的有點貴,自己沒有留意價錢,否則會先買細的試一試。最後兩個人當然吃不完整包,還有很多帶回家慢慢品嚐。每一粒爆谷都很包滿,焦糖佈滿整顆爆谷,所以每一粒都充滿甜甜的焦糖味。果仁則不規則地散佈,黏上了焦糖味的果仁,更添風味。果仁相對較硬,與脆身的爆谷相映成趣,口感豐富,整體來說香脆可口。雖然有點小貴,但總算吃得滿足! 要是心癮起,也會買一小包來滿足一下。