2020-05-04 190 瀏覽
be honest我係無係意大利食過正宗gelato我只以個人觀感來講今次叫了朱古力榛子 同 開心果講味道前 先講口感唔知點解我覺得佢既滑唔係creamy 既滑係好似冰沙個隻滑超快溶。。可能同天氣熱同店內無冷氣有關。。。好熱,食到我大髀流哂汗講番依兩隻味朱古力榛子都食到依兩個口味但我想朱古力味濃d好d內裡都有chocolate chip另外開心果味開心果反而略嫌唔夠味內有果粒都ok總括來說真係好好好甜as sweet as me......我食得甜都覺甜食完好guilty 依個gelato 仲甜過佢個cakecake叫左金莎cake味道ok有金莎蓉不過幾heavy.. 食完真係短時間唔敢再幫襯
be honest

唔知點解我覺得佢既滑
唔係creamy 既滑
係好似冰沙個隻滑
超快溶。。
可能同天氣熱同店內無冷氣有關。。。
好熱,食到我大髀流哂汗

講番依兩隻味

內有果粒
都ok

總括來說
真係好好好甜
as sweet as me......
我食得甜都覺甜
食完好guilty

依個gelato 仲甜過佢個cake
cake叫左金莎cake
味道ok
有金莎蓉
不過幾heavy..

食完真係短時間唔敢再幫襯

感情呢家野本來就係錯綜複雜,玄幻玄妙,如果唔係又點會有出家人,為求六根清淨而看破紅塵呢?想當年細個果陣睇電視劇,天真地以為幸福係必然。但今時今日都未能參透愛情箇中玄機,究竟人生是否甜的吃苦的也吃?我就唔知。不過我淨係知我胃口就好想食甜野呢間美國人氣連鎖雪糕店「Gelato-go」係加州、佛羅里達州等地風靡一時。而今次就殺到黎香港尖沙咀,以意式雪糕Gelato做招牌,趁住五一黃金週仲唔出去抖抖氣,試試佢咩!👇📌G E L A T O - $57 (2 Scoop on Cone)▪ Pistachio -▪ Gianduia - ▫ Gelato人氣最高當然係呢款「開心果 · 棒子朱古力味意式雪糕」啦。加$2可以有個甜筒Size,而可以自由選擇一球至三球雪糕。佢地既開心果質感香濃幼滑,入口軟綿,加埋棒子朱古力,味道好Fresh,唔會太甜,食得過!▪ Strawberry -▪ Purple Dragonfruit - ▫ 第二款就試下新鮮果肉打成「士多啤梨 · 紅肉火龍肉意式雪糕」,以全天然製成,比美式雪糕較低脂低糖,自然食都食得健康D啦!紅肉火龍果因為當造季節,食起上黎更加清甜,營養成

Pistachio -
Gianduia -

Strawberry -
Purple Dragonfruit -

營養成份更加;而配搭士多啤梨,口感酸酸甜甜,非常清新。

📌C O F F E E -
Senorita - $48

Senorita其實係西班牙文"小姐"咁解,佢係一杯「玫瑰拿鐵」,主要以咖啡做底,
然後加入Rose Syrup同埋鮮奶。而入口先飲到軟綿既奶泡,然後帶陣陣濃郁既玫瑰香味
另外係杯身灑上花瓣做裝飾,賣相非常吸引。

Chilling Shawt - $48

▫ 而另一杯咖啡名為Shawte,其實係美國黑人既俚語,意思係用黎稱呼好Sexy既女士。
其實飲落就知道係一杯「沖繩胡椒咖啡」,同樣由咖啡做Base,混合Okinawa syrup

鮮奶製成,最特別係面頭會灑上胡椒粉。入口濃郁又厚身,Pepper將咖啡既層次加強,

但同時味道唔會太strong,幾易入口,好特別。
2020-04-29
15 分鐘 (堂食)
$100 (其他)
  • Chilling Shawty
  • Senorita
  • Gelato
1K
2020-04-24 243 瀏覽
Gelato-go #尖沙咀❗️失望gelato過江龍❗️又一間過江龍,今次係來自美國嘅gelato,係全亞洲第一間分店,每日都有20多種雪糕味道,另外仲有啲甜品同埋鹹批。望落去幾吸引,但味道真係有啲強差人意。雪糕嘅材料係喺意大利運送過嚟,而且日日喺香港新鮮製作,口感尚算細滑。而且仲話乳脂肪含量低過8%,不過整體味道都偏甜。可以試味之後先買,當日試咗mascarpone Nutella 芝士榛子醬, guiaduia朱古力榛子。芝士榛子醬甜得好誇張,完全唔食唔出mascarpone/榛子嘅香氣,絕對唔推介。相反朱古力榛子就好味得多,兩個味同樣品嚐得到,而且仲有啲朱古力脆皮,可以一試。一個貪心嘅我試咗呢兩隻味之後梗係買咗另外兩隻啦🤣買咗兩球雪糕$55 選擇咗較為罕見嘅ruby chocolate, pistachio。Ruby chocolate被稱為世界上第四種朱古力,可可豆自己本身帶有莓香,而家市面依然較為罕見,淨係見過kitkat有,所以難得見到就決定一試!點知個味道假到不得了,係種藥水嘅櫻桃味,超級甜,最終完全食唔曬。味道: 2/5Pistachio 相反開心果就正常得多!用上意大利
Gelato-go #尖沙咀
❗️失望gelato過江龍❗️

Ruby chocolate
味道: 2/5

Pistachio
相反開心果就正常得多!用上意大利西西里開心果製作,所以開心果味非常香濃,再帶有果仁嘅鹹香,仲有啲開心果仁粒。只係依然偏甜,非螞蟻人就未必食得晒。
味道: 3.3/5

性價比:2.5/5

整體來講味道比我想像中差,全部味道都偏甜,可能始終美國人對甜嘅接受程度較高,即使平時我都幾鍾意食甜品,個對我來講都有啲太誇張。

一直都想試下E間Gelato雪糕店🍦, 最近見天氣無咁凍🥶就入去買番個🍦試試去先🤭😆, 入面嘅口味超級多, 搞到小妹心思思, 花多又眼亂👀💫!一場嚟到當然要試下佢嘅招牌紅火龍果味啦😊 小妹今次就要左cone, 試下好唔好味先!😆 雪糕入口順滑細膩, 口感綿密扎實,味道清甜, 好有紅火龍果味而且佢仲有紅火龍果籽😯, 完完全全好似食緊個凍冰冰❄嘅紅火龍果一樣, 夏天🌞🥵食一定消暑一流! 個cone食落都幾脆唔易腍! 整體唔錯!😋

自從發現咗呢到app指定時間有半價優惠之後,有咩朋友生日想買幾件細細地嘅蛋糕都會唸起呢度🥰呢度嘅蛋糕每日新鮮做,幾次嚟都見到有唔同口味,選擇都幾多下~整體來講,呢度嘅蛋糕唔算係食完會WOW嗰啲,個半價後呢個價錢買到啲咁精緻嘅蛋糕都唔錯啦😁 個人覺得如果嚟到嘅話,可以試吓啲意大利特色啲嘅蛋糕,可能會出色啲~.ever since we saw @gelatogo_hongkong1 have a 50% discount on app😆 we have been coming here non-stop ✋ this time instead of gelato 🍨 decided to get their cakes 😆 overall, the cakes is pretty decent but not as good as the gelato for sure! but for the price, discounts and everything still definitely worth it!.𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $𝟓𝟎 😋😋之前都幫襯過買過呢度嘅whole cake食,

𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 $𝟓𝟎 😋😋
之前都幫襯過買過呢度嘅whole cake食,而味道都係tiramisu,硬係覺得你意大利雪糕鋪梗係要叫番啲意大利甜品啦~
呢度嘅tiramisu口感比較creamy,上次食whole cake都覺得咖啡味唔係特別濃郁,但反而今次又覺得咖啡味都滲透左海棉蛋糕入面,不過整體espresso味都比起平時食開嘅tiramisu淡啲。
Red  Velvet  Cake

𝐑𝐞𝐝 𝐕𝐞𝐥𝐯𝐞𝐭 𝐂𝐚𝐤𝐞 $𝟓𝟎 😋😋
呢個海綿蛋糕非常之鬆軟,配埋cream cheese唔會話太過膩,整體來講味道同口感都算係唔錯嘅,但亦都唔會係超級驚喜嘅蛋糕。
Tart

𝐓𝐚𝐫𝐭 $𝟓𝟎 😋
喺雪櫃拎出嚟攤左一陣之後,呢個tart仍然係超級硬。食落custard會有少少檸檬味,都幾fresh嘅,但普通,冇咩特別。
𝐠𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨-𝐠𝐨
2020-04-13 223 瀏覽
My friend ask me to go there to try the gelato! We took gelato pistachio & chocolate, this is the two flagrant you must ask when u want to know if the gelato or ice cream is good. This gelato ( pls change name is not ) was really lower and industrial quality. I think is totally unfair call it gelato. Gelato in Italy is art, and nobody have the right to destroy it! Please change quality or change name. We take also the tiramisù and krapfen. Tiramisù they say original it was make with whipping cream. Totally wrong. Krapfen I don’t think they made there. Please improve as faster as you can the quality of gelato or change name. Thank you. Will not come anymore also is expensive
2020-04-13
5 分鐘 (堂食)
2020-04-12 156 瀏覽
係app 見到呢間想食好耐嘅gelato有 50% off, 即刻衝左去買(๑‾ ꇴ ‾๑) 外面窩夫筒好鬆脆,食落咔咔聲。gelato 諗唔到食咩,店員會好細心先俾你試味同介紹有咩味係客人常揀。 我試完味之後揀咗朱古力同埋芒果味,兩款入口都好細膩柔滑,甜度適中。 而且gelato脂肪相對普通雪糕少,食多幾啖都唔驚肥。
2020-04-11 148 瀏覽
美味指數:🌕🌕🌕🌕🌕-超creamy ge gelato 🍨 🤩雖然好甜好邪惡 但真係好香好creamy好好食啊🥺我揀左tiramisu 同hazelnut Hazelnut 好甜 食完陣味蓋過左tiramisu 所以下次都係食左tiramisu先🙈😂呢間野除左有雪糕食🍦仲有好多撻食同cake食🤩😋經過可以試下
美味指數:🌕🌕🌕🌕🌕
超creamy ge gelato 🍨 🤩
雖然好甜好邪惡 但真係好香好creamy好好食啊🥺

我揀左tiramisu 同hazelnut

2020-03-29 219 瀏覽
全亞洲第一間分店🍦每日提供約20款口味嘅gelato🤣味道濃郁😝雪糕好細滑🤩1 scoop ($38)2 scoop ($55)3 scoop ($65)我通常會叫3 scoops兩個人share就最抵🤤👭==============================火龍果唔太食得出火龍果味🥺偏甜同隻味有d化學😌一般啦-石榴都幾清新😝可以解膩-yoghurt (圖2白色)同pistachio好夾😆酸酸地好fresh👍🏻 -🌟Must-eat item🌟開心果❄8/10開心果味道香濃😝仲有一粒粒細既開心果果仁碎🥳雪糕質感煙韌😎不過食食下會覺得有d甜所以share食唔好食咁多就好好味啦😌

全亞洲第一間分店🍦每日提供約20款口味嘅gelato🤣
味道濃郁😝雪糕好細滑🤩
1 scoop ($38)
2 scoop ($55)
3 scoop ($65)
我通常會叫3 scoops兩個人share就最抵🤤👭
火龍果
唔太食得出火龍果味🥺偏甜同隻味有d化學😌一般啦
石榴
都幾清新😝可以解膩
yoghurt (圖2白色)
同pistachio好夾😆酸酸地好fresh👍🏻 -
🌟Must-eat item🌟
開心果❄8/10
2020-03-27 137 瀏覽
成日行過山林道見到呢間Gelato一直都想試下今日見人唔多就入去trytry老闆(我諗佢係?)總之個staff超好禮貌d雪糕好似唔洗錢咁好大杯 最後我朋友仲買左家庭裝走天氣開始熱 Gelato本身有容易融 我地拿拿聲影左一張就食左:開心果:Gelato必食口味 濃郁綿密 top1之選薄荷朱古力:有驚喜 好食既薄荷朱古力唔多 呢個d朱古力碎超多 薄荷味唔會好似牙膏咁 下次都會再食!Nutella:邪惡又美味 奶味香濃 有邊個唔中意食?右:mocha:似雪葩質地 比較水 咖啡味較苦 岩d唔中意太甜既人榛子:有d甜 覺得麻麻地tiramisu:甜 但唔好味第一杯係must try口味第二杯係麻麻地之選🤣
成日行過山林道見到呢間Gelato一直都想試下
今日見人唔多就入去trytry

老闆(我諗佢係?)總之個staff超好禮貌
d雪糕好似唔洗錢咁好大杯 最後我朋友仲買左家庭裝走

左:
開心果:Gelato必食口味 濃郁綿密 top1之選
Nutella:邪惡又美味 奶味香濃 有邊個唔中意食?

右:
榛子:有d甜 覺得麻麻地
tiramisu:甜 但唔好味

第一杯係must try口味
第二杯係麻麻地之選🤣
  • 開心果Gelato
  • 薄荷朱古力Gelato
📍gelato-go ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨🍰Tiramisu $250 (app特定時段半價)係樓友同我慶祝嘅生日蛋糕啊🥳表面有層朱古力cover,入面有手指餅同埋兩種cream,食落去口感同味道都幾豐富😋d cream好香好綿密,但咖啡味唔係太出🧐成個蛋糕有少少偏甜,不過都係好食嘅😛雖然未到話超級驚喜,但佢賣相咁ig-able,價錢亦都非常合理,係生日蛋糕既唔錯選擇❣️-食物 4/5環境/服務❓(佢有門店㗎😛但我就冇去過,聽bellywongs好似坐得幾舒服😙)

📍gelato-go
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
🍰Tiramisu $250 (app特定時段半價)
食物 4/5
Tirimisu
Tirimisu
我都幾常嚟呢一間gelato,因為佢環境真係坐得幾舒服~對於唔太鍾意飲咖啡嘅我,想同朋友搵個地方傾吓計呢度真係一個唔錯嘅選擇,又有咖啡又有蛋糕,最重要係有gelato食🤪每次你都見到呢度啲cakes好似幾精緻,成日都話要試吓,但每次都忍唔住食咗gelato!今次終於的起心肝黎食下食蛋糕!整體來講,蛋糕味道都唔錯,但都係覺得呢度gelato比較出色!不過見到佢有啲意大利傳統嘅蛋糕,喺出邊冇見過,好似幾特別咁,有機會都會再試下🤪.always came here for their gelato 🍨 finally got a chance to try their cakes 😊 overall, the cakes were not bad but personally prefer the gelato a lot more 😆 but these cakes seems pretty traditional to Italy 🇮🇹 some i dont see it too often in typical cake shops! regardless this place is
always came here for their gelato 🍨 finally got a chance to try their cakes 😊 overall, the cakes were not bad but personally prefer the gelato a lot more 😆 but these cakes seems pretty traditional to Italy 🇮🇹 some i dont see it too often in typical cake shops! regardless this place is still a great place to have a coffee, grab some sweets & catch up with friends!
Rocher

𝐑𝐨𝐜𝐡𝐞𝐫 😋😋
其實每次嚟到見到啲蛋糕,最吸引到我嘅就係呢一個rocher金莎味嘅蛋糕!因為我真係超鍾意食金莎,不過真係好耐好耐冇食啦🥺
呢個蛋糕食落唔會話有一種食緊金莎嘅感覺,不過味道係似嘅。有啲一粒粒嘅榛子,再加sponge cake同cream,口感層次都幾豐富。不過整體比較creamy,有少少太多cream嘅感覺,食到中段會覺得有少少膩,兩個人share會好啲。

𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 😋😋
食意大利野梗係要試吓佢嘅tiramisu啦🥰見佢平時display tiramisu整得特別多,估計佢應該係最好賣嘅!所以今次諗都唔諗就買咗個whole cake試,順便做埋朋友嘅生日蛋糕🤪
食落唔算話超級超級重嘅咖啡味,同rocher蛋糕一樣,算多cream。
整體來講,一定會有俾佢更加有驚喜更加好食嘅tiramisu,但$250再用eatigo discount 半價後$125真係幾抵食~份量夠5-6人😚
𝐠𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨-𝐠𝐨
Tiramisu
起尖沙咀行去佐敦嘅時候見到有間gelato 專門店,見好耐冇食就決定入去試下。望望店內裝修其實有啲似coffee shop,都係自助形式,除左gelato 外,仲有三文治🥪蛋糕🍰tart🥧等等。但衛生環境就唔算好好,雖然有人執嘢,但啲枱都仲係有啲上一手溶左嘅雪糕我跡。而且啲枱有啲急,行嘅位置都唔算多。餐牌設計冇咩特別,讚唔落手,如果有興趣都可以上佢社交平台睇下,但我唔覺得有人會理佢lol😂😂🙈價錢方面,其實佢唔算貴。反而一杯嘢飲配gelato 先係$60,仲有啲抵。不過當然係compare 西九龍中心個啲車隻檔,佢又真係貴好多。Anyway,其實食得gelato就預左會貴啲,不論正宗與否,賣個名都要依個價啦🙊更何況,我見間舖真係有個意大利人起道做嘢。到杯雪糕,我哋叫咗兩杯兩球(total:4隻味)先講口感,Gelato 比一般雪糕更加滑身,但又有啲似土耳其雪糕有啲Lim性。味道方面,不過不失,同一般比較,佢會淡身啲,冇咁甜。但牆上面話gelato 比一般嘅雪糕低脂肪同糖分,所以淡啲都正常。但問心我覺得雖然佢有好多味道提供,但隻隻都差唔多味,唔算好突出🤔。依間比我嘅感覺同起歐洲食嘅都差唔

Gelato

到杯雪糕,我哋叫咗兩杯兩球(total:4隻味)

依間比我嘅感覺同起歐洲食嘅都差唔多,但價錢就貴左3,4倍。你問我會唔會再食嘅話...依家去邊道都去唔到,想去歐洲咪黎食杯gelato 囉🤣🤣

順便一提,起你買之前佢有得試食左先,抵讚💓💓
2020-03-15
5 分鐘 (堂食)
2020-03-19 95 瀏覽
今日本來同朋友想食海港城一間出名嘅甜品店,點知 佢返工嘅時候 整親隻腳唔行得遠, 所以去返嚟敦道 搵甜品食傾下計。見到依家意大利甜品店都幾多人下 雖然裝修簡單但係佈滿 琳瑯滿目嘅意大利手工雪糕十分吸引, 無論係傳統嘅味道例如 朱古力咖啡士多啤梨 之外仲有一啲新奇嘅例如 :火龍果味 ,奇趣出奇蛋味等等。我一向都係薄荷朱古力粉絲所以今次唔嚟外 呢個薄荷朱古力好好味, 薄荷味勁濃烈而且朱古力 片較薄 有脆口嘅感覺, 下層我點咗rum raisin嘅味道, 我略嫌酒味唔係好夠突出 可以重手少少。 不過雪糕嘅質地軟滑可口 下次都會再嚟食其他口味嘅雪糕。

2020-03-07
2020-02-25 283 瀏覽
經過過好多次呢間Gelato專賣店~今次終於有機會試到佢🤤🍴三球雪糕($65)叫左三隻味🤤分別係開心果、榛子朱古力同芒果😉三款味都好濃郁但我就覺得開心果同榛子朱古力都有啲偏甜🥺我地嗰次兩個人去叫左一杯食都食唔曬🙊太膩了~可能下次會揀番啲fresh啲嘅味🤔最欣賞嘅係芒果味~食落有啲酸酸地中和番唔會死甜❤️佢食落嘅質地仲有啲似雪芭😋📍 Gelato-go (尖沙咀)尖沙咀彌敦道174號地下
經過過好多次呢間Gelato專賣店~今次終於有機會試到佢🤤
🍴三球雪糕($65)
📍 Gelato-go (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道174號地下