2023-09-24
今日朋友諗住同我慶祝生日🎂,話要帶我去食好西🤤🤤餐廳係厚福街個到,附近食肆林立,唔係佢介紹都未必會識去依間!餐廳環境氣氛都好正,好適合同朋友飲吓酒傾吓計🍸每款野食都好精緻,味道更令人有驚喜🤩👍🏻首先嚟咗starters先,係一款比較日系嘅菜式,八爪魚經慢煮之後好軟熟,配三文魚子再加埋彩椒同洋蔥粒一齊食十分fresh😌😌自家制鴨肝食落好香口,比起傳統鵝肝少咗陣油膩感,但又好smooth好易入口☺️芒果凍湯好fresh但味道都好濃郁,兩款配住一齊食好正😆鮑魚經慢煮之後,都keep住咁彈牙呀🤓同埋好入味,d醬汁入哂隻鮑魚到,但又唔會太鹹,真係無得輸!🤩🤩三款串燒都好正,各有特色😆厚燒牛舌真係好足料,好特別咁加咗威士忌去燒,食落有淡淡嘅酒香~雞串相信去居酒屋都係必點之選,佢哋嘅雞肉燒完都好軟淋淋,加咗少少甜味嘅醬汁調味,好味~😋最後係羊肉串,一上枱已經好香,但其實個人本身唔太喜好羊肉嘅,但係!俾佢嘅香味吸引咗😂應該係加咗孜然去燒,只可以話聞到個陣味就知係羊肉串🤣食落完全唔會有好大陣羊羶味😌佢哋嘅醬汁真係做得好出色,紅酒汁仲食到有陣酒香,薯蓉好smooth,索埋d汁一齊食好正🥹雞肉滑嫩,但略嫌菜式