餐廳: Godiva Chocolatier (PopCorn 1)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
冇planning 咁過咗嚟將軍澳popcorn 商場, 又喺無心插柳嘅情況下經過呢間雪糕店, 又咁啱今日係最後一日做全城瘋狂嘅買一送一雪糕優惠😆 眼見唔係太多人排隊 (IFC嘅長長人龍太恐怖啦😵), 男朋友竟然肯陪我排🥰排吓傾吓計睇吓電視, 15分鐘左右就排到我地喇, 真係好好彩😁 叫咗兩個朱古力軟雪糕, 因為始終都係鍾意食朱古力多過牛奶味😁 呢個時候冇理由唔影返張相呃下like 嘅 真係好好味🤩 半價嘅影響之下更加覺得佢好味😆

朱古力軟雪糕

真係好好味🤩 半價嘅影響之下更加覺得佢好味😆
2019-02-24
15 分鐘 (堂食)
朱古力軟雪糕
2019-03-15 114 瀏覽
今日食完lunch 仲有d口痕想買d甜品食,一諗就諗到Godiva 既香濃朱古力雪糕🍦啦!!我今次揀左純朱古力味筒裝雪糕又滑又軟,但又唔會太重奶味(我好怕太so) 我好鐘意Godiva 既雪糕質地,好幼滑而且朱古力味超濃,但又唔會過份甜,食完每一啖都仲會有陣餘韻咁停留係條脷到(冇誇張)值得一讚既係個雪糕筒,夠厚身之餘,仲超級脆。 仲有d朱古力加花生碎圍起個邊到!大愛! 店員仲冇偷雞架,我食到落尾都仲有雪糕!一個人食都真係太滿足,下次同朋友開心share先😂 呢個價錢雖然比起其他雪糕係貴dd, 但真係抵既。

我今次揀左純朱古力味筒裝

2019-02-23 144 瀏覽
昨天看到媒體報導由昨天至2月25日,竟然有Buy 1 get 1 free! 立即已經蠢蠢欲動,只是公司附近沒有分店,只好今天才去買!食完lunch 後,立即去看看實況,如果條龍太長,我會放棄!幸好人龍不是太長!見到個個在門口排隊,自自然然行去排隊,怎料原來要先去排隊付款,所以我們決定兵分兩路,一個去排隊付款,另一個去排隊取雪糕,可省下少少時間!原來打算試吃杯裝的雪糕,可是一早售罄,有點失望,所以只好買cone 裝的雪糕!由於每個人也十分守規矩,所以大約排了10-15分鐘就取得!

由於每個人也十分守規矩,所以大約排了10-15分鐘就取得!

2019-01-20 112 瀏覽
當周圍都開滿了賣甜品及台灣茶的小店嘅時候, 突然覺得香港人都頗喜歡吃甜品。Popcorn 商場內的 Godiva 已經開了一段時間, 今次行過本來想試朱古力飲品的, 不過同行朋友說想吃軟雪糕呀。好啦, 我又改變主意想吃朱古力軟雪糕了, 因為天氣真的很熱。全球天氣暖化的關係, 1 月份竟然有二十幾度, 太熱了, 導致香港人仍然要喝凍茶及食甜品哩!雪糕是細緻幼滑, 而且非常綿密的, 充滿濃濃的比利時朱古力香味。軟雪糕上再淋上朱古力醬, 仲有朱古力餅碎, 令口感及層次增加了不少! 好正呀, 吃到最尾個脆筒是很脆的, 滿滿的幸福感覺! 原來冬天吃雪糕感覺是不錯的。

原來冬天吃雪糕感覺是不錯的。
2018-11-23 109 瀏覽
一直都係godiva既fans平時食開佢既軟雪糕,見到佢杯裝雪糕出左新味就要試下 - 朱古力流心雪糕 $50中間真係有朱古力流心既,分量唔太多,剛剛好,唔會太甜👍🏻以前買一杯都可以有乾冰,依家要加10蚊先有,買完要即刻番屋企
一直都係godiva既fans
中間真係有朱古力流心既,分量唔太多,剛剛好,唔會太甜👍🏻

2018-06-12 157 瀏覽
又來到了每週假期的最後一天😩,一想到明天的工作📝,心情馬上沈重起來😔。突然經過了這家有名的朱古力店🍫,看到了新出的雪糕口味🍦,馬上來一杯轉換一下心情啦😍~ 醇黑體驗🍫:新口味以黑朱古力🖤作招徠,於黑朱古力味的脆筒內裝入黑朱古力味的軟雪糕🍦,再於上面灑上黑朱古力碎片🍫,再配上一塊黑朱古力片🖤。值得一提的是,黑朱古力片有72%或85%供選擇🤩,人妻🐷當然是選85%啦~ 雪糕中的朱古力味一如以往的香濃無比😍,口感幼滑,跟灑在上面的黑朱古力碎片一起吃,層次感更豐富🤤。脆筒當然也不用忽視✨,又薄又脆的,加上加入了朱古力口味,比一般的脆筒味道更吸引💘。總結:這家的朱古力雪糕🍦的品質一向高,可惜價錢相對上亦比較貴💸。不過這幾天剛好有優惠活動,第二杯2️⃣朱古力軟雪糕會有半價優惠💥,真的是不可以錯過呀👍🏻!
醇黑體驗
2018-06-08
外賣自取
$45 (早餐)
醇黑體驗
2016-12-20 441 瀏覽
Blue Monday食杯Godiva黑朱古力軟雪糕掃一掃悶氣先!坊間越來越多雪糕店出籠, 好多時試過就好少再返頭食, 而Godiva雪糕近年都會一年食一次滿足下.  黑朱古力味依舊濃郁, 個cone好厚底夠脆, 插在軟雪糕那塊朱古力托了個曲奇底, 玩花巧!!
2016-12-19
2016-09-14 416 瀏覽
之前買朱古力送左呢張coupon, 限住日子要食,今晚一於換左黎食!底下蛋糕可㨂紅莓或榛子流心,雪糕可㨂朱古力、白朱古力或兩種混合, 揀左兩種混合,唔太甜,朱古力味ok, 底層蛋糕再叮熱,上凍下熱,一啖入囗,囗感特別!唯價錢實在有點離地($80),一個人食唔駛五分鐘就食完!
2016-09-09 240 瀏覽
因為中銀信用卡換禮品,換左2張Godiva 雪糕卷,開始食仲滿心歡喜,諗起之前食既美道,就好期待,點知有期待就有失望,今次食落好水好冰,好似溝稀左,冇左之前食既濃濃朱古力味,唉,好失望,食到一半已經唔想食。問埋我老公,證實佢都覺得水準差左,唔會再食,質素對唔住呢個價
2015-11-14 425 瀏覽
今日下午我們去咗將軍澳PopCorn商場嘅「Godiva Chocolatier」食軟雪糕!我們買咗Dark Chocolate Decadence!黑朱古力嘅味道相當香濃,雪糕真係非常軟滑,一小片黑朱古力薄片好脆,味道好濃郁,脆筒邊圍咗黑朱古力脆脆,令口感更加豐富!真係超好味!
我們買咗Dark Chocolate Decadence!
黑朱古力嘅味道相當香濃,
雪糕真係非常軟滑,一小片黑朱古力薄片好脆,
味道好濃郁,脆筒邊圍咗黑朱古力脆脆,
令口感更加豐富!真係超好味!
Dark Chocolate Decadence
Dark Chocolate Decadence
2015-09-24 261 瀏覽
食過不少次她的雪糕(筒),今次嚐雪糕杯,可以"不"下"不"下一啖啖食~有不少選擇,而今次撰了楱子巧克力雪糕杯,坊間較少見。本身以為會是像金沙般的,但一開蓋時,見到不是深啡色的朱古力雪糕,而是杏色的楱子雪糕,有點兒失望。但吃下時,有很香的楱子味,很少食到。而巧克力是心形的巧克力粒,雖然味道不算特出,但勝在有心思^_^果然是朱古力專門店杯子份量適中,$45,可以一試
有不少選擇,而今次撰了楱子巧克力雪糕杯,坊間較少見。

杯子份量適中,$45,可以一試
2015-09-20
外賣自取
$45 (其他)
2015-05-27 139 瀏覽
近日氣溫去到差唔多30度,再加上係地鐵燈箱成日見到godiva賣雪糕廣告,就知道應該去會一會呢個舊朋友。對上一次食已經係上年4月既事,記得果次食完後驚為天人,覺得godiva除左朱古力出色外,連雪糕都同樣出色。今次有少少爭扎,諗緊嗌cone好定milk shake,最後決定要支dark chocolate cone。跟上次一樣同樣細滑,啖啖朱古力香,每吃一口就好似吃了一粒Godiva 朱古力,就連個cone都同樣好味,cone邊沾有朱古力脆脆,不會太甜搶左雪糕味,兩者平衡得剛好。

Dark chocolate cone
2015-04-25
5 分鐘 (外賣自取)
Dark chocolate cone
2014-08-29 85 瀏覽
Godiva嘅朱古力軟雪糕都出左一段日子 成日都係ig呀facebook呀見到 好似好正好濃味 今日經過就不妨一試啦! 雖然雪糕來講 個價錢真係有D貴 不過佢個賣相已經夠哂正 個雪糕筒已經唔係禁簡單 個邊邊係有朱古力脆脆架 雪糕面又有朱古力醬 仲有個godiva牌 係有水準嘅~
2014-07-11 309 瀏覽
以前試過Godiva的杯裝雪糕,朱古力味濃。今天晚餐後路經發現原來有軟雪糕,立即買來試試看。45元一杯沒有堂食的軟雪糕應該是我印象中吃過最貴的軟雪糕了,但份量亦同樣大得很,兩人吃也足夠有餘。軟雪糕的朱古力味雖不及杯裝雪糕濃,但也比其他地方吃到的濃,質感亦很滑。雪糕筒鬆脆,邊上沾上朱古力,很貼心的小detail。

2014-05-31 285 瀏覽
經過Godiva得知新出杯裝夏日雪糕,便買杯回家試試。甫入店,「選擇困難症」又來了,有牛奶、白、黑、草莓及焦糖味,凝望張圖款款也頗吸引。最後選了白朱古力雪糕,杯雪糕並不便宜,細細杯盛惠$4X元。打開金色的雪糕蓋,粒粒朱古力碎藏在雪糕內,雪糕質地軟滑,可惜有少少點,幸好有苦苦地的朱古力碎中和味道,不過如果無咁甜,且份量大少少就Perfect 啦~
最後選了白朱古力雪糕,杯雪糕並不便宜,細細杯盛惠$4X元。
2014-05-20
2 分鐘 (外賣自取)
$50 (其他)