餐廳: Godiva Chocolatier (荃新天地)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-12-20 321 瀏覽
有日夜晚同女朋友睇完戲,佢突然之間話想食甜品,但係嗰時係夜晚7點鐘,我話佢都傻傻地,邊有人晚飯時間走去食甜品,點知話完佢冇幾耐俾佢嬲咗,見到附近有間GODIVA即刻入去買杯甜野比佢飲,等佢降下火,入到去鋪頭真係比佢個價錢嚇親,啲朱古力先恐怖成五百幾蚊一盒,由於唔想俾佢再鬧我用500幾蚊去買幾粒朱古力,最後尾就揀咗杯Milk chocolate俾佢飲,佢見到之後即刻笑返晒一啲都唔嬲,不過我荷包就好痛,但老實講有啲太甜同埋貴下次未必會再買。
2018-12-01 219 瀏覽
Dodiva 既朱古力一直都好出名,買左杯speculoos flavour white chocolate 比利時餅乾味白巧克力凍飲,50蚊,杯野幾靚,幾吸引,但飲落好失望。極甜,又有陣藥水味。飲左2啖已經飲唔落
2018-10-27 200 瀏覽
一直都知道Godiva雪糕不便宜,作為一個精打細算的小窮鬼,難得收到張買一送一的優惠券,二話不說即刻來試。門面有點兒冷清。。。又或者說是貴價食品的氣場,令普通人難以靠近。正常$50一個雪糕,但因為我們是拿住買一送一的優惠券,立即變抵!但缺點就是不能任意選擇全部的口味。不過算,我地都係為選擇經典而來。黑巧克力軟雪糕雙重(黑白)巧克力軟雪糕唔使講都知個軟雪糕確實很軟,完全企唔起。香滑的口感,濃厚的朱古力味,仲有花生脆邊雪糕筒,連我呢個平時唔太好朱古力的人都不得不讚。平時的朱古力對於我來講多數太甜,純黑的又太苦,甜度的掌控...很難,再加上製成雪糕之後容易有種假假的味道,而呢個,完全沒問題,果然一分錢一分貨,貴價有道理。熱愛朱古力的朋友話比

黑巧克力軟雪糕

雙重(黑白)巧克力軟雪糕
唔使講都知個軟雪糕確實很軟
2018-10-20
用餐優惠
優惠券
2018-03-12 387 瀏覽
工作去到荃灣,在商場等待期間,經過呢間名牌朱古力甜品店,見門放咗抹茶系列甜品!忍不住入去買!門面好大,大部分地方都係層架放盒裝朱古力,一個櫃檯做甜品!落單店員好快整好比我!抹茶巧克力軟雪榚($50)賣相同參考圖片差不多,不過雪榚唔夠挺身!出菜就影相都溶溶地!軟雪榚軟滑,朱古力味香濃微甘,抹茶味有驚喜,濃得來有茶甘香,又唔會比濃濃嘅朱古力蓋過,兩隻味又夾到!好味,餅乾脆筒鬆脆有牛油香,朱古力脆脆圍邊增加口感,插住嘅godiva朱古力片香滑,整體好味!店員有禮斯文,得一個人一腳踢,慢慢一個個步驟做,交雪榚比我有笑容!好舒服!貴但值的
工作去到荃灣,在商場等待期間,經過呢間名牌朱古力甜品店,
朱古力抹茶軟雪糕

貴但值的