2018-12-11
天晉商場,除左去食野真係無咩野可以行,今日就去左食韓式烤雞~烤雞感覺無咁油膩,食得無咁大罪惡感哈哈我地叫左一份招牌凱撒沙律($108),一個沙律收百幾蚊好似好貴,但其實好大盤下!入面有大量脆脆麵包、新鮮生菜、蕃茄同芝士,用黎配雞食,一啖菜一啖肉就無咁滯啦~另外點左杯藍橙沙冰($58),得個甜字,睇返佢寫住「以冰塊及糖漿攪拌而成」...即係其實飲緊糖水,所以杯野其實得個樣,for你影相呃like,就唔建議點啦!蜜糖咖哩烤雞($195),依款烤雞係我係Goobne既至愛,每次黎到都會想叫佢黎食佢地既烤雞外皮當然唔會有炸雞咁脆口,但都做到香脆口感,外皮好薄,唔會肥淋淋好大層肥膏咁。蜜糖同咖哩味都好出,相互相乘,唔會任何一隻味搶風頭蓋過另一隻味。咖哩味好香口,配埋蜜糖,真係忍唔住一啖接一啖咁食~
烤雞感覺無咁油膩,食得無咁大罪惡感哈哈