2024-09-11 200 瀏覽
Goobne chicken絕對係香港數一數二韓式烤雞店!!😭🫶🏻🫶🏻🫶🏻個人覺得佢嘅烤雞真係比炸雞好食超級多!!!=直接叫一個$388 set🍗 ||果味醬油蒜香烤雞(無骨)||之前試過甜辣醬、覺得甜酸醬其實好味啲🤣 不過無阻我對佢嘅喜愛,烤雞唔單止冇咁熱氣,仲要將雞汁lock到實一實😭😭😭真係好moist好香!!淡淡肉好幸福!推爆(非打手 真係冇收錢😭)=🍕||蜜糖BBQ芝加哥薄餅||好鍾意呢種酥皮pizza,pizza邊同埋底都係薯蓉,鹹甜鹹甜的!加埋芝士真係💯💯可能呢類型食物真係好中我胃口🫣始終呢款pizza係香港都幾少見😭 推!=見其他人話UFO好漏,所以冇叫🫣尖沙嘴呢間平日午市唔太多人,可以慢慢坐耐啲!好舒服~覺得pizza maru同埋goobne chicken係香港最top嘅兩間韓式炸雞/烤雞 pizza店🫣✨有推薦麻煩話俾我知!=用openrice book位有85折的,不過見到lunch set好似都抵啲,下次會試下🤘🏻

直接叫一個$388 set
🍗 ||果味醬油蒜香烤雞(無骨)||

🍕||蜜糖BBQ芝加哥薄餅||
=
見其他人話UFO好漏,所以冇叫🫣
尖沙嘴呢間平日午市唔太多人,可以慢慢坐耐啲!好舒服~
=
好耐都冇食過呢間炸雞連鎖店Goobne Chicken 啦,今次再同朋友嚟呢到食晚餐,睇吓水準有冇變到先~辣椒脆烤雞💰HK$208外皮烤到好薄好脆口,內裡雞肉嫩滑,辣味係夠濃嘅,但整體唔係好有味!下次都係食返其他經典嘅炸雞比較好~凱撒沙律💰HK$108沙律好大碟,係好好嘅消滯良品~砂鍋魚糕湯💰HK$158魚糕湯辣味夠重,仲有可以一次過試哂好多款唔同嘅魚糕~生啤💰HK$150生啤做緊買二送一優惠 ,好抵飲~

辣椒脆烤雞💰HK$208

凱撒沙律💰HK$108
沙律好大碟,係好好嘅消滯良品~
凱撒沙律

砂鍋魚糕湯💰HK$158
魚糕湯辣味夠重,仲有可以一次過試哂好多款唔同嘅魚糕~
砂鍋魚糕湯

生啤💰HK$150
生啤做緊買二送一優惠 ,好抵飲~
生啤
凱撒沙律
砂鍋魚糕湯
生啤
♡◌ ◍ ◯ ⊙ ◌✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬.📍 Goobne Chicken𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟: #breadaholic_tsimshatsui𝕋𝕪𝕡𝕖: #breadaholic_pizza #breadaholic_restaurant .❅ 𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐁𝐁𝐐 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐚𝐠𝐨 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚蜜糖BBQ芝加哥薄餅($208)  ❅ 𝐆𝐨𝐥𝐝𝐞𝐧 𝐎𝐯𝐞𝐧 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐁𝐚𝐬𝐚𝐬𝐚𝐤 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 黃金蒜香脆烤雞($228)  .//Craving for an evil 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐚𝐠𝐨 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 once in a while but unfortunately it is not very commonly found in Hong Kong so 𝘎𝘰𝘰𝘣𝘯𝘦 is always one of my to-go ( ´▽` )ノ Featuring the classic cripsy biscuit-like dough and generous portion of melting cheese, this version also has an extra ring of

◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
✐ 𝙍𝙚𝙫𝙞𝙚𝙬
📍 Goobne Chicken
Craving for an evil 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐚𝐠𝐨 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 once in a while but unfortunately it is not very commonly found in Hong Kong so 𝘎𝘰𝘰𝘣𝘯𝘦 is always one of my to-go ( ´▽` )ノ Featuring the classic cripsy biscuit-like dough and generous portion of melting cheese, this version also has an extra ring of mashed potato on the edge, which reduces the greasiness and add extra flavours ⸜( ´ ꒳ ` )⸝♡︎ A very satisfying and delicious pizza topped with honey glazed potato cubes and barbecued pork, which resembles cantonese style char siu! We also get the newly released 𝐆𝐨𝐥𝐝𝐞𝐧 𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 which was very flavourful and cripsy (*¯︶¯*)
作為一個芝士+碳水控, 每隔一陣子就會想要吃邪惡的𝐂𝐡𝐢𝐜𝐚𝐠𝐨 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚!! 但香港這的沒有幾家會做所以每次都是來𝘎𝘰𝘰𝘣𝘯𝘦 ( ´▽` )ノ 酥脆得像曲奇的餅底加滿滿的芝士是芝加哥Pizza的標配, 這一款還加上了一圈薯蓉, 降低了整體的膩度⸜( ´ ꒳ ` )⸝♡︎ Pizza上面鋪上蜜糖薯仔+BBQ豬肉粒(太好了不是煙肉粒!!), 口感和味道都有點像叉燒, 好好吃!! 還一並試了新口味的烤雞 - 金蒜香脆烤雞超級香口惹味, 大蒜lover一定會愛(*¯︶¯*)
◌ ◍ ◯ ⊙ ◌
2024-08-26 331 瀏覽
♥️Goobne Chicken (尖沙咀)同朋友聚會都中意黎呢間食下pizza同烤雞今次經開尖沙咀又上左黎食🥰聽朋友講呢到啲烤雞係用烤代替油炸,食落比炸雞更健康我地叫左套餐,包一個pizza同一款烤雞🍗🍯蜜糖bbq芝加哥薄餅呢個pizza真心好好味,之前同朋友食過一次已經覺得好出色,今次緊係要再叫翻佢黎食下😛Pizza上枱熱辣辣 配上海量芝士🧀批邊位好香脆仲要有埋薯蓉🍗甜辣烤雞(無骨)餐廳提供有骨/無骨選擇 懶人緊係簡無骨啖啖肉🥰烤雞外層香脆 食落甜甜地又帶微微辣味 仲要唔係油炸感覺都健康啲😹
♥️Goobne Chicken (尖沙咀)
同朋友聚會都中意黎呢間食下pizza同烤雞
我地叫左套餐,包一個pizza同一款烤雞🍗
🍯蜜糖bbq芝加哥薄餅

🍗甜辣烤雞(無骨)
餐廳提供有骨/無骨選擇 懶人緊係簡無骨啖啖肉🥰
2024-08-22 310 瀏覽
炸雞好食,但係里個份量係兩盒我有啲唔係好接受到明白做左優惠份量會少啲,但係禁嘅size ,重細件過麥樂雞⋯我會寧可你折扣少啲俾返個正常份量俾我韓式蛋卷依然好食,size 都好正常。比大家睇下舊雞有幾禁細其實之前都有係餐廳食過好幾次,都未試過遇到禁嘅份量,一打開我重以為俾外賣員偷食過望真啲感覺上係用啲細雞髀仔去骨整成,所以先禁細件。本來諗住幾個同事開心share ,最後要買杯麵食先夠飽⋯我諗短時間內都唔會再幫襯住啦,反正炸雞選擇都好多
炸雞好食,但係里個份量係兩盒我有啲唔係好接受到

韓式蛋卷依然好食,size 都好正常。
比大家睇下舊雞有幾禁細

望真啲感覺上係用啲細雞髀仔去骨整成,所以先禁細件。
2024-08-11
外賣送餐
  • 韓式炒粉絲雞蛋卷
2024-07-29 558 瀏覽
🐱呢間大型韓國連鎖炸雞港九新界都有分店🤩之前已經食過好幾次,每次想食韓國炸雞就諗起佢😂因為食物質素同性價比都高,位置坐得好舒服😌又冇限時,係同朋友聚會既好地方👏🏻鐵板芝士炒年糕:$175🌕🌕🌕🌕/5 呢款年糕配料超豐富,有大量韓國魚糕🐟、煙韌既辛辣麵、馬蘇里拉芝士🧀同一隻雞蛋🥚用香辣醬去炒🌶️食落唔算太辣,味道偏向甜味重😉最鍾意係佢有大量拉絲芝士🧀基乎每食一啖都有😂仲要食落唔肥膩😌蜜糖咖喱脆烤雞:$215🌕🌕🌕🌕/5 呢款係店家推薦🤩冇得揀無骨🤫一上台就嚇親😱因為超大份,有成十幾舊雞件,足夠3-4人食😯有雞翼、雞髀同雞胸肉🤗件件都好嫩滑🤭而碟既底部有好多糖,重點係咬一啖點一下蜜糖都唔會太甜😳大推呢個口味😈另外都有送一小碟酸蘿蔔,超開胃🤤唔係好夠喉🤤備注:有加一💰
🐱

鐵板芝士炒年糕:$175
🌕🌕🌕🌕/5

蜜糖咖喱脆烤雞:$215
🌕🌕🌕🌕/5

備注:有加一💰

2024-07-28 670 瀏覽
這裡的韓式烤雞實在出色,雞肉健康不油膩,加上滿滿的醬汁,令人大快朵頤。是晚發現有薄餅奪套餐選擇,賣相唔錯,薄餅真的好好味。埋單時,見餐廳幾乎滿座,可想言之幾受大家愛戴。CHI PI CHI PI 套餐:有骨甜辣烤雞 + 蜜糖BBQ芝加哥薄餅 $388蜜糖BBQ芝加哥薄餅薄餅有厚厚的芝士層相當邪惡,但二人食又唔覺好膩,餅皮酥脆得如同蛋撻底。裡頭的烤豬肉與甜蜜的BBQ醬汁完美融合,味道雖然偏甜,有薯蓉助陣力輓狂瀾,淡化了甜度,豐富了口感,令整體非常美味。有骨甜辣烤雞這裡的烤雞處理特別出色,令雞皮脆薄而低脂,雞肉嫩滑和保留肉汁。甜辣醬汁加持下,開胃惹味相當好食。藍莓韓式米酒 $58藍莓味乳酪味道香甜,加上米酒酒香誘人,相當好飲,極低酒精濃度,唔好酒的朋友都會鍾意。
是晚發現有薄餅奪套餐選擇,賣相唔錯,薄餅真的好好味。

埋單時,見餐廳幾乎滿座,可想言之幾受大家愛戴。

韓式醃蘿蔔

藍莓韓式米酒 $58
藍莓韓式米酒
2024-07-23
5 分鐘 (堂食)
韓式醃蘿蔔
藍莓韓式米酒
2024-07-27 450 瀏覽
最近很想吃炸雞,但是又不想太熱氣,就會選擇他們這一間!蜜糖咖喱脆烤雞這個是必點的,是我吃過這麼多款當中最好吃的!可惜不能雙拼,只能單點。雞件烤得很脆身,有淡淡的咖喱香,然後蜜糖沾滿了每件雞塊,再加上少量的杏仁脆片,真的很好吃。而且一想到他們是用烤的模式,就會覺得很健康,沒有那麼大罪惡感。部隊鍋掙扎了很久,還是想試試部隊鍋。腸和午餐肉很多,適合喜歡肉類的朋友。年糕煮得很淋身,而且夠入味,比麵更好吃。另外叫了一個薯角,亦是烤的,但是一大盤,2個人吃有點吃力,如果多人分享更好。

最近很想吃炸雞,但是又不想太熱氣,就會選擇他們這一間!

蜜糖咖喱脆烤雞

部隊鍋

2024-06-15 706 瀏覽
每次一想食炸雞就會嚟Goobne 今次叫咗蜜糖味炸雞好食,即叫即炸,香脆,熱辣辣🤤🤤🤤芳香四溢 、香飘十里 、油而不腻 、香脆可口 、咸甜适中 ,食一隻都唔覺過份🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰我們兩個人將成隻雞食晒另外仲叫左個沙律同蔬菜煎蛋卷份量好足唔可以飛去韓國食就只有係到解解脷🤗除了炸雞之外,餐廳還提供了多款精緻的配菜和特色飲品,讓我們有機會嚐盡各種不同口味的美食。我們叫了大大杯的飲品🥤非常滿足🥰
每次一想食炸雞就會嚟Goobne
今次叫咗蜜糖味炸雞
好食,即叫即炸,香脆,熱辣辣🤤🤤🤤
我們兩個人將成隻雞食晒
另外仲叫左個沙律同蔬菜煎蛋卷
份量好足
唔可以飛去韓國食就只有係到解解脷🤗
我們叫了大大杯的飲品🥤
非常滿足🥰
2024-04-30
2024-06-11 618 瀏覽
🔥招牌菜——甜辣烤雞外皮酥脆,咬一口下去,雞肉鮮嫩多汁,甜辣醬的味道恰到好處我忍唔住食左好多每一塊炸雞色澤金黃誘人,簡直是視覺和味蕾的雙重享受!🦞除了炸雞,他們家的鐵板海鮮煎餅也是一絕海鮮新鮮,搭配香濃的煎餅,口感豐富,煎餅煎得恰到好處,外酥里嫩🍟還有烤薯條薯條烤得香脆可口🍺最後,怎麼能少了啤酒呢?Go冰涼的啤酒搭配熱乎乎的炸雞,正🩷啤酒 如果下次可以用埋個優惠,買2送一好抵#韓國炸雞#香港韓食
🔥招牌菜——甜辣烤雞
外皮酥脆,咬一口下去,雞肉鮮嫩多汁,甜辣醬的味道恰到好處
我忍唔住食左好多

每一塊炸雞色澤金黃誘人,簡直是視覺和味蕾的雙重享受!

🦞除了炸雞,他們家的鐵板海鮮煎餅也是一絕

🍟還有烤薯條薯條烤得香脆可口

啤酒 如果下次可以用埋個優惠,買2送一好抵
#韓國炸雞#香港韓食
2024-06-01 721 瀏覽
炸雞經過油炸後實在太邪惡,終於找到一家主打健康低卡全焗爐烤焗的烤雞於韓國擁有超過一千家分店的韓國第一烤雞品牌尖沙咀分店環境寬敞,設有室外座位,氣氛輕鬆舒適裝潢簡約,用了淺啡色木為主,自然的田園風特色套餐$388的Chi Pi Chi Pi自選烤雞及薄餅無骨辣椒脆烤雞以韓國特有的青陽辣椒烹調,皮脆肉嫩,充滿肉汁蜜糖BBQ芝加哥薄餅份量超大,澎湃的芝士批邊圍著一圈薯茸人蔘雞湯雞肉內裡釀着糯米,再加上紅棗,味道甘濃滋補
於韓國擁有超過一千家分店的韓國第一烤雞品牌
尖沙咀分店環境寬敞,設有室外座位,氣氛輕鬆舒適
裝潢簡約,用了淺啡色木為主,自然的田園風
特色套餐$388的Chi Pi Chi Pi自選烤雞及薄餅
辣椒脆烤雞
無骨辣椒脆烤雞以韓國特有的青陽辣椒烹調,皮脆肉嫩,充滿肉汁
蜜糖BBQ芝加哥薄餅
蜜糖BBQ芝加哥薄餅份量超大,澎湃的芝士批邊圍著一圈薯茸
人蔘雞湯
人蔘雞湯雞肉內裡釀着糯米,再加上紅棗,味道甘濃滋補
2024-05-28
人蔘雞湯
2024-05-17 590 瀏覽
-{尖沙咀韓式炸雞😍}🤤半半烤雞無骨 (甜辣烤雞+果味醬油蒜香烤雞)🤤 ($248)烤雞同炸雞嘅分別 係烤雞相對較炸雞 健康又更多肉汁 肉質好嫩😚其中甜辣夠香口 酸+甜+辣嘅味道 果味較特別先甜有蒜味 果香就最後先出🥳每邊5件雞!👖褲評: 8.5/10🤤 蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 🤤 ($120)拉芝非常吸引😍🥳蟹籽餡亦好多~雞蛋脹卜卜!👖褲評: 8/10🤤 烤薯條🤤 ($25)烤薯角黎 份量好多 夠香脆🤓👖褲評: 7.8/10Goobne不嬲有信心保證😋尖沙咀個間會encore再encore~性價比: 8/10服務: 8.5/10環境: 8/10🚩 Goobne Chicken 🚩地址: 尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓 #fuudjai #fuudjai韓國菜 #fuudjai尖沙咀
{尖沙咀韓式炸雞😍}

👖褲評: 8.5/10

🤤 蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 🤤 ($120)
拉芝非常吸引😍🥳蟹籽餡亦好多~雞蛋脹卜卜!

👖褲評: 8/10

🤤 烤薯條🤤 ($25)
烤薯角黎 份量好多 夠香脆🤓

半半烤雞無骨
蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷
烤薯條
2024-05-16 421 瀏覽
@goobne.hk most popular oven-roasted chicken in Korea 🐓 with over 1000 stores 🍗 healthy roasted chicken without a single drop of oil - guilt-free version of Korean fried chicken 🌿 crunchy outer layer and juicy meat inside 💫 also offers a variety of Korean casual foods like japchae, tteokbokki (toppokki), and seafood pancake 🥢@goobne.hk 韓國人氣烤雞店 🐓 超過1000間分店 🍗 採用烤箱烘烤 不用一滴油 健康又滋味 無罪惡嘅 「韓式炸雞」🌿 外皮酥脆 肉嫩多汁 💫 仲有多款韓國美食 包括 韓式炒粉絲、辣炒年糕同海鮮煎餅 🥢 🍗 甜辣烤雞 (有骨)HKD$218sweet and spicy chicken (bone-in)非油炸烤雞 食落唔熱氣 🌿 絕

🍗 甜辣烤雞 (有骨)HKD$218
非油炸烤雞 食落唔熱氣 🌿 絕無油膩感
外皮酥脆 肉嫩多汁 💫
甜蜜香甜 🍯 帶點微辣 🌶️

🥢 韓式炒牛肉粉絲 HKD$135
korean japchae
薯粉炒得夠乾身 煙韌彈牙 🥔 陣陣麻油香
牛肉份量頗多 🥩 八色蔬菜 🥕 色香味俱全 🍳

🍻 bottle beer (Cass) @cass.beer.hk
柔和清爽 🫧 炸雞啤酒 簡直絕配

📍 尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓 (various locations) 🇭🇰
  • 韓式炒牛肉粉絲
2024-05-14 363 瀏覽
呢間烤雞由疫情前已經好出名,估唔到依家都仲保持水準得咁好餐廳仲有其他韓式食物,但係我哋都食唔晒,所以就主要食咗炸雞今次嚟到主要梗係食烤雞啦,冇咁熱氣之餘,仲要健康啲同朋友叫咗個黃金脆烤雞因為係即焗即煮嘅關係雖然等得比較耐,但係真係超脆超新鮮熱辣辣份量都仲要幾多全雞嘅份量夠兩個人食除咗叫烤雞之外,我同朋友仲叫咗一份鐵板烤豬肉仲有少少菜,解下油膩真係唔錯最後我哋叫咗一杯可樂配炸雞真係好正餐廳嘅環境都好舒服坐得好好好啱同朋友吹水食烤雞又健康啲
呢間烤雞由疫情前已經好出名,估唔到依家都仲保持水準得咁好

餐廳仲有其他韓式食物,但係我哋都食唔晒,所以就主要食咗炸雞

份量都仲要幾多全雞嘅份量夠兩個人食

2024-05-04 420 瀏覽
🌻推薦指數:甜辣炸雞(半份)︰7/10蜜糖蒜香炸雞(半份)︰6.5/10芝士年糕炒雞 ︰5/10韓式海鮮湯︰6.5/10韓式雞蛋卷︰8/10卡邦尼炒年糕︰8/10蜜桃味馬格利酒︰8/10服務︰8/10環境︰7.5/10人均消費︰$193.8(已加一)整體評分︰7/10食評︰1. 甜辣炸雞($124)︰炸雞搽咗醬汁之後睇落賣相吸引,幾有光澤,咬落唔會覺得好乾身,少甜微辣,唔算特別香口。份量以124蚊黎講偏少。2. 蜜糖蒜香炸雞($124)︰蜜糖同蒜香味唔夠濃郁,賣相似醬油炸雞多啲,份量以124蚊黎講偏少。3. 芝士年糕炒雞 ($198)︰年糕偏硬同少,芝士份量夠但唔夠熱,大部分芝士鋪底同癡底變相面頭嘅菜同雞柳掂唔到芝士。另外炒雞柳上面只有調味粉缺乏醬汁,食落偏乾,味道似落左七味粉嘅宮保雞丁。4. 韓式海鮮湯($158)︰湯底味道比較清淡,海鮮味唔夠出,如果唔睇材料就咁飲唔知係海鮮湯。不過海鮮份量同種類算多,有唔少蜆、青口同埋蝦。如果偏愛濃湯嘅朋友未必中意。5. 韓式雞蛋卷($148)︰蛋味濃郁,夠嫩,茄汁同沙律醬啱啱好唔會太多,捲得幾實唔會一拮就散晒。卡邦尼炒年糕($155)︰卡邦尼汁幾
🌻推薦指數:

卡邦尼炒年糕︰8/10
蜜桃味馬格利酒︰8/10
服務︰8/10
環境︰7.5/10
人均消費︰$193.8(已加一)
整體評分︰7/10

食評︰
甜辣炸雞 & 蜜糖蒜香炸雞
韓式海鮮湯
韓式雞蛋卷
卡邦尼炒年糕($155)︰卡邦尼汁幾濃郁,份量夠,同年糕幾夾,但無唸過有埋意粉,份量反而仲多過年糕。
卡邦尼炒年糕
6. 蜜桃味馬格利酒($150)︰唔中意飲酒嘅朋友不妨試吓,甜甜嘅蜜桃味同馬格利酒幾夾,酒味非常淡所以好易入口,唔會有啤酒或者燒酒個種嗆喉嚨感覺。
題外話/補充資料: 大部份侍應都剩係講英文,一度以為似去咗pizza maru。室內燈光非常光猛,有電視機重複播社內相親或者戀愛不可抗力呢啲韓國Goobne有份出鏡嘅片段,亦都有喇叭播放韓團e.g. Blackpink同IVE嘅歌,幾有氣氛。不過餐廳廁所喺後樓梯附近,冇防煙門,好大陣煙味。
2024-04-26
$193.8 (晚餐)
韓式雞蛋卷
卡邦尼炒年糕