Green Orange

Highly impressive Western dining, from the flavours, to decors, pacing of services, music, seating and ambiance. We had the signature dinner set for two. All the courses were exquisitely delicious, we especially liked the very rich seafood soup; deep fried oyster pumpkin cream risotto; and the seared USDA prime sirloin steak. The hojicha crème brûlée was so silky smooth and full of authentic tea aroma, remarkable and put us to a perfect ending.The soup and the risotto were my personal favourite.

Seafood  soup
Deep  fried  oyster  risotto

The soup and the risotto were my personal favourite. Rich and velvety, fresh ingredients, and presented in bright colours. You could taste lobster and umami from seafood shells (perhaps crabs/ mussels/ clams) from the soup. The deep fried oyster on the risotto was 10/10, piping hot and extremely succulent, I LOVE IT. The creamy pumpkin sauce was subtle and so the taste of the oysters was able to stand out.

Deep  fried  oyster  risotto

The steak was absolutely fantastic. Huge in portion and cooked perfectly to our preference (medium). I liked that the baby garlic and rosemary were seared (not only for decoration) and you could actually eat the leaves together with your meat. Chimichurri sauce and Himalayan pink rock salt on the side. So delicious.
10oz  USDA  Prime  sirloin  steak
Sparkling  wine

Hojicha crème brûlée was another highlight of our set. It smelt incredible. The creme custard was silky smooth and full of authentic hojicha tea flavour. The caramel top was light and crispy. You don’t want to miss this dessert.

Hojicha  Creme  brûlée

We also had two glasses of wine, black truffle & crab toasts, and a honey roasted pear Parma ham salad as starters. Good value, and the service was top notch. Highly recommended.

Black  truffle  &  crab  meat  toast
Honey  roasted  pear  with  Parma  ham  salad
Seafood  soup
  • 焙茶焦糖燉蛋
  • 10oz美國頂級西冷牛扒
  • 海鮮濃湯
2024-09-26 5889 瀏覽
⭐️評分:4/5-探店有驚喜!隱藏在鬧市2樓,午餐套餐份量大大份,用料豐富,發揮優質❤️💥網上訂座更有85折💥-✳️燒BBQ美國豬肋骨 Roasted Pork Rib 👍🏻👍🏻👍🏻肉質保留軟熟感,濕潤度高,散發豬肋骨位特有香氣,半肥瘦更上癮😍醬汁濃郁,賣相吸引伴碟連皮薯條灑上椒鹽,提鮮蕃茄、西蘭花、醃青瓜調味適宜中和油膩感👉🏻推薦👉🏻👉🏻-✳️慢煮北海道帶子配芝士檸檬忌廉汁意大利飯 Hokkaido Scallops Risotto 👍🏻較正宗,米粒吸收醬汁同時保留硬度,熟度偏生留存煙韌感忌廉醬汁濃稠,淡淡檸檬香帶子略熟,質地較結實,稍稍鮮味,個人喜好較生,而保留濕潤感-✳️餐湯 - 甘筍湯👍🏻👍🏻👍🏻有驚喜!個人好愛濃郁稠密蔬菜湯!!這個用料足,調味剛好去除甘筍清草味,提出鮮甜味😍蒜蓉包沾上湯汁,軟中帶脆,更豐富-午市套餐更有沙律、餐湯、蒜蓉包、餐飲,份量超足超滿足💕環境幽暗,雖然隱蔽,但都有不少「識食之人」!--⭐味道 4.5/5⭐️特色 4/5⭐️環境 4/5⭐️性價比 4/5 ⭐️服務 4/5
⭐️評分:4/5
💥網上訂座更有85折💥
醬汁濃郁,賣相吸引
伴碟連皮薯條灑上椒鹽,提鮮
蕃茄、西蘭花、醃青瓜調味適宜中和油膩感
👉🏻推薦👉🏻👉🏻

較正宗,米粒吸收醬汁同時保留硬度,熟度偏生留存煙韌感
忌廉醬汁濃稠,淡淡檸檬香
帶子略熟,質地較結實,稍稍鮮味,個人喜好較生,而保留濕潤感

✳️餐湯 - 甘筍湯👍🏻👍🏻👍🏻

• 餐湯
  • 燒BBQ美國豬肋骨
  • 醬燒美國豬仔骨
2024-09-24 5299 瀏覽
上環有一間品味高尚的西餐廳 非常適合放工後和同事朋友把酒聊天 食物菜式水準之上 今日放工後又再和同事過來 一坐就幾小時 非常愉快 這裡氣氛輕鬆 讓人感受到都市中的寧靜DN-Pinot Noir House汽泡酒香煎北海道帶子沙律帶子外焦內嫩 新鮮美味 火喉剛剛好 沙律搭配無花果與檸檬醬汁 色彩繽紛 非常開胃帶子蘆筍米蘭意大利飯米飯吸收了濃郁的高湯 搭配的蘆筍新鮮脆口 帶子依舊保持著最鮮甜 口感一流紐西蘭特選肉眼牛扒牛扒的肉質非常鮮嫩 廚師用上適度的火烤 外表形成了焦香 內裡仍保持著多汁 搭配的醬汁恰到好處 為牛肉增添了風味餐後甜品超乎想像 焙茶焦糖燉蛋 有濃郁的焙茶風味 搭配滑順的焦糖燉蛋另外心太軟呍呢嗱雪糕 口感綿密 攬上朱古力流心醬 冷暖的口感 甜中帶一點點苦 水準十分高這裏的食材烹調和酒品都有上街的水準 讓我們從煩囂匆匆 的都巿生活中尋回自己

DN-Pinot Noir
House汽泡酒

香煎北海道帶子沙律

帶子蘆筍米蘭意大利飯

紐西蘭特選肉眼牛扒

2024-09-22 4018 瀏覽
餐廳正宗歐陸式設計,昏暗柔和的燈光,開放式吧枱,氣氛一流👍🏻餐廳提供正宗意大利菜,加入左好多大自然的元素,感覺小清新。Deluxe dinner set $998性價比超高👍🏻🌟House wine 揀左氣泡酒同紅酒,小酌一杯,令人更relax 🥂🌟黑松露蟹肉多士蟹肉幾鮮,黑松露味好香,加上香脆多士,好食👍🏻🌟烤蜜糖啤梨巴馬火腿沙律幾特別,第一食烤啤梨的沙律。食材好豐盛,有大量巴馬火腿,松子,芝士片,新鮮沙律菜,加上黑醋汁,口感豐富😋🌟海鮮湯超好飲!超級香濃龍蝦味好creamy🤤職員即場加入小小黑椒碎,令龍蝦味更突出。🌟慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵好特別的羽衣甘藍香草醬,綠色感覺好清新。醬汁好creamy而且好多,每一條意粉都沾滿香草醬😋紅蝦煎得好香口,外表微脆,肉鮮👍🏻🌟10安士美國頂級西冷牛扒牛扒五成熟,好juicy, 肉味好濃,而且肉質軟腍🤤10安士兩人食,份量剛剛好。自家制香草醬同牛扒好夾👍🏻🌟焙茶焦糖燉蛋燉蛋好香焙茶味,口感creamy 好滑,面頭的焦糖脆卜卜,多重口感😋🌟全晚氣氛都好好,食物都超級滿意😋又揾到一個慶祝約會好地方。

餐廳提供正宗意大利菜,加入左好多大自然的元素,感覺小清新。

Deluxe dinner set $998性價比超高👍🏻

🌟House wine
揀左氣泡酒同紅酒,小酌一杯,令人更relax 🥂

🌟黑松露蟹肉多士
蟹肉幾鮮,黑松露味好香,加上香脆多士,好食👍🏻

🌟烤蜜糖啤梨巴馬火腿沙律

2024-09-21
  • 10oz美國頂級西冷牛扒
  • 海鮮湯
2024-08-27 5122 瀏覽
今日同朋友去了Green Orange食lunch~星期日都有set lunch,價錢唔錯的~有Starter (湯、餐包、沙律)、Main、餐飲。今日餐湯係南瓜湯,好濃,簡直就似直接食緊個南瓜咁,不過就唔洗咬,加埋忌廉,好滑,南瓜控必試呀!餐包係蒜蓉包,蒜味足,熱辣辣,建議大家一上就食呀!沙律都唔hea架,用咗好多新鮮蔬果,小蘿蔔、紅菜頭都有,蕃茄仔好甜,哩個沙律就真係食個新鮮,如果鐘意食蔬果嘅朋友應該都會覺得正!嚟到main了~ 我哋揀咗蒜香煙肉什菌炒意粉同埋煙燻鳳尾蝦配椰香南瓜黃薑意大利飯。先講意粉,好香蒜味,都好似每條意粉都佔滿蒜油蒜油咁,而且意粉彈牙,煮得啱啱好,唔會過淋,其實齋食意粉已經覺得好滿足,好耐無食過咁高質嘅意粉。至於煙肉都炒到焦香,同蒜香好夾,加埋什菌又平衡返油膩嘅感覺,唔錯呀。到意大利飯了,鳳尾蝦又係煮到啱啱好,唔會老,新鮮彈牙,同埋都大隻呀。而飯就好juicy,粒粒米都俾南瓜椰汁包裹住,都係唔會過淋,食意大利飯最怕好似食粥咁,哩間唔會,濕潤之餘又保持到飯嘅口感。南瓜味依然係咁濃郁,反而黃薑味唔算太搶喎,只係淡淡的,唔食黃薑都可以試下,畢竟黃薑對身體好好~ 感覺
今日同朋友去了Green Orange食lunch~
星期日都有set lunch,價錢唔錯的~

有Starter (湯、餐包、沙律)、Main、餐飲。

餐包係蒜蓉包,蒜味足,熱辣辣,建議大家一上就食呀!

感覺哩間餐廳D食材都好新鮮,主要係食食材本身嘅味道,只可以話餐廳好識揀食材,配合簡單嘅調味已經幾好食。環境都舒服乾淨,可以一試呀。
午餐
每個月紀念日男朋友都會帶我去食飯慶祝吓今次揀咗間浪漫西餐廳甜品可以喺隻碟度寫message 好有儀式感🩷餐廳仲有🦪$1生蠔優惠惠顧main course或者二人套餐就可以有我哋叫咗半打 生蠔夠新鮮 味道鮮味 👍🏻🍢炸法式鱈魚球外皮炸得香脆 入面包住軟滑嘅鱈魚肉口感豐富 加上醬汁同沙律一齊食更加惹味🐚忌廉汁煮青口青口肥美 帶有鮮味忌廉汁好Creamy 好食🥩10oz鮮紐西蘭肉眼牛扒肉眼扒充滿炭燒香味 牛味香濃肉質粉嫩 配阿根廷青醬味道更突出🦀蟹肉黑椒蟹膏扁意粉蟹肉份量好多 每啖意粉都充滿蟹肉醬汁Creamy 意粉都好掛汁最後一定要叫甜品🧀開心果巴斯克芝士蛋糕開心果融入芝士入面 開心果味好香 蛋糕好軟滑訂枱時可以請店員Remark想寫嘅message店員會預先幫你準備圖畫 好靚啊💕
每個月紀念日男朋友都會帶我去食飯慶祝吓

開心果融入芝士入面 開心果味好香 蛋糕好軟滑
訂枱時可以請店員Remark想寫嘅message
店員會預先幫你準備圖畫 好靚啊💕

4天前 2 瀏覽
🔸新鮮生蠔搭配清爽氣泡酒,清新開胃。🔸黑松露蟹肉多士:濃郁黑松露與蟹肉的結合,鬆軟多士底層帶來豐富口感🔸烤蜜糖啤梨伴巴馬火腿沙律:甜蜜啤梨與鹹香巴馬火腿的搭配,清新沙律增添了多層次的味道。🔸海鮮湯:龍蝦青口:湯底濃郁,龍蝦肉質鮮嫩,青口的鮮甜讓整碗湯更加美味,是海鮮愛好者的選擇。🔸慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵:紅蝦滑嫩,意大利麵彈牙,香草醬的清香提升了整體口感🔸西班牙黑毛豬鞍:肉質鮮嫩,搭配精緻配菜,令人感受到豬肉的真實風味。🔸焙茶蕉糖燉蛋:滑順的燉蛋融合焙茶與蕉糖的香甜,十分美味
🔸新鮮生蠔搭配清爽氣泡酒,清新開胃。

🔸焙茶蕉糖燉蛋:滑順的燉蛋融合焙茶與蕉糖的香甜,十分美味
法國生蠔 ($1/隻)*呢個價錢真係邊個唔叫邊個執輸 叫套餐/main course,每人可以用$1叫一隻法國生蠔,一人最多5隻今日既係雅麗嘉 (我無聽錯既話🤣),係我平時都會買既🤤🤤 好鮮甜,蠔肉爽脆 👍🏻👍🏻 真係超值煙燻水牛城辣雞翼 ($78)辣辣地,仲要用到單骨雞翼,好入味 而且炸到好脆,但又唔油 👍🏻 讚喔香煎北海道帶子沙律 伴芒果醋汁 ($168)On top 啲芒果勁甜 😍😍 真係勁加分而帶子又煎得半熟,勁好食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️沙律又好大一碗,菜都好新鮮10安士 鮮紐西蘭肉眼牛扒 配阿根廷青醬 ($328)呢個肉眼真係又驚艷我一下,一大塊,而面有焦香味,雖然唔係話和牛嗰啲,不過佢肉唔會太un ,又唔會有渣 👍🏻👍🏻燒長腳蟹配蟹膏忌廉汁意大利飯 ($238)呢個份量好多!面頭有長腳蟹腳,有鮮味👍🏻(唔同donki嗰啲雪到無哂味) 仲有勁多三文魚籽!撈係飯入面,有唔同口感之餘,又有唔同鮮味 😍😍 正呀開心果巴斯克芝士蛋糕 ($90)因為朋友就飛啦 😆 見佢可以畫碟,特登打去自訂寫字 😍 而且出嚟效果勁靚呀 😍😍 而件巴斯克蛋糕都好食,芝士味好渦郁,而蛋糕雖然未係流心,但textur
法國生蠔 ($1/隻)*
呢個價錢真係邊個唔叫邊個執輸

煙燻水牛城辣雞翼 ($78)
辣辣地,仲要用到單骨雞翼,好入味
而且炸到好脆,但又唔油 👍🏻 讚喔

香煎北海道帶子沙律 伴芒果醋汁 ($168)
On top 啲芒果勁甜 😍😍 真係勁加分
而帶子又煎得半熟,勁好食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
沙律又好大一碗,菜都好新鮮

10安士 鮮紐西蘭肉眼牛扒 配阿根廷青醬 ($328)

燒長腳蟹配蟹膏忌廉汁意大利飯 ($238)

開心果巴斯克芝士蛋糕 ($90)
因為朋友就飛啦 😆 見佢可以畫碟,特登打去自訂寫字 😍
而且出嚟效果勁靚呀 😍😍 而件巴斯克蛋糕都好食,芝士味好渦郁,而蛋糕雖然未係流心,但texture都唔錯,唔會太乾,係好食既👍🏻

Overall,呢間西餐真係above my expectations,如果有埋靚景就真係無敵啦 (咁當然價錢又唔係係咁🤣)
5天前 0 瀏覽
Green Orange位於上環,意大利菜,裝修採用歐陸式設計,適合慶祝節日和朋友聚餐。🍴黑松露蟹肉多士:香濃的黑松露與鮮美蟹肉完美結合,鬆軟的多士底部增添了層次感🍴烤蜜糖啤梨伴巴馬火腿沙律:甜蜜的啤梨與鹹香的巴馬火腿形成對比,清新的沙律搭配,口感清新。🍴海鮮湯龍蝦青口:湯底濃郁,龍蝦肉質鮮嫩,青口的鮮甜更添風味🍴慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵:紅蝦肉質滑嫩,意大利麵彈牙,香草醬的清香為整道菜增色不少。🍴西班牙黑毛豬鞍:豬肉烹調至剛好,肉質鮮嫩,搭配精緻的配菜,令人回味無窮。🍴焙茶蕉糖燉蛋:口感滑順,焙茶的香氣與蕉糖的甜味相得益彰🥂house wine: 汽泡酒:清爽的氣泡酒,令人愉悅,為整餐增添了輕快的氣氛。🍴鮮美的生蠔,搭配檸檬汁,鮮甜滋味無法抵擋。

🍴焙茶蕉糖燉蛋:口感滑順,焙茶的香氣與蕉糖的甜味相得益彰

🍴鮮美的生蠔,搭配檸檬汁,鮮甜滋味無法抵擋。
6天前 4 瀏覽
Green Orange隱藏於上環某商業大廈2樓,經朋友介紹才赫然發現這間小餐廳。裝修簡單,但有小店的情調,食物質素亦不錯,現在更可享用1元1隻生蠔,雖然是用作推廣的生蠔,但仍然新鮮creamy👍個人除大推生蠔外,小茴香忌廉汁煮青口亦值得推薦,濃濃忌廉汁配新鮮青口,非常回味。大虎蝦配海鮮汁意大利飯,意大利飯煮得略帶米心,正宗味道。是日精選鮮魚是三文魚,外表略煎,魚肉只煮近半熟,令魚香更濃,口感更香滑。最後是慶祝妹妹生日,餐廳為朱古力心太軟伴雲呢拿雪糕免費畫碟寫上祝福字句,非常有心。👍

大虎蝦配海鮮汁意大利飯,意大利飯煮得略帶米心,正宗味道。

2025-01-14 0 瀏覽
上環一向都比較少去,今次得知呢間西餐做緊二人套餐$1加購1隻法國斯朗生蠔🦪,兩個人最多可以叫10隻,咁抵就緊係要去支持下!🤩黑松露蟹肉多士🔥多士烤到好香脆,幾款蔬菜嘅新鮮清甜配合返黑松露嘅濃味平衡得宜!👍🏼烤蜜糖啤梨半巴馬火腿沙律🥗經烤製嘅啤梨加埋蜜糖滋潤好味,而巴馬火腿嘅鹹香同前者形成強烈對比,衝擊味蕾,層次豐富!🤤海鮮湯🍲口感creamy而且蝦味勁香濃,真材實料!非常之有水準!🤩慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵🍝紅蝦煎封至金黃色,蝦肉爽甜,香草醬味濃,配合彈牙意大利麵掛汁一齊食更惹味!😍10oz美國頂級西冷牛扒🥩🇺🇸牛扒表面焦香,內部熟成度剛剛好,肉質鮮嫩牛味重,而且份量十足!😎甜品方面就分別揀左焙茶焦糖燉蛋同埋心太軟伴雲呢拿雪糕,焦糖燉蛋表面甜脆,蛋漿焙茶味同蛋味都勁濃厚!呢度仲有寫字畫碟服務添,非常貼心!👍🏼而心太軟朱古力夠濃郁,內裏呈現流心狀態,加埋雪糕一冷一熱嘅感覺勁滿足!😌

黑松露蟹肉多士🔥

烤蜜糖啤梨半巴馬火腿沙律🥗

海鮮湯🍲
口感creamy而且蝦味勁香濃,真材實料!非常之有水準!🤩

慢煮阿根廷紅蝦羽衣甘藍香草醬意大利麵🍝

10oz美國頂級西冷牛扒🥩🇺🇸

2025-01-04
  • 法國生蠔
  • 是日餐湯
  • 海鮮濃湯
  • 燒美國頂級安格斯西冷扒
同閨蜜去咗上環嘅「Green Orange 」食dinner,我地都好鍾意食生蠔🦪🤩,餐廳做僅超值優惠價$1就食到一隻生蠔,超級開心😆👍Starter✳️$1換購原價$68法國時令生蠔一隻。每兩位可換購10 隻,我地叫咗兩個main course,$10換購了10隻生蠔,每一隻生蠔🦪都非常鮮味,超級抵食👏🏻👏🏻👏🏻✳️黑松露蟹肉多士($95)多士脆卜卜,蟹肉散發出淡淡蟹香及松露香,開胃又好味嘅餐前小食。Main :✴️是日精選鮮魚($258)今晚精選魚係煎三文魚,配上有黃芥末、蜜糖🍯、檸檬汁等混合的醬汁,清新解膩😋✴️西班牙黑毛豬鞍(268)香煎黑毛豬鞍啖啖肉,肉質帶點爽有彈性,而且好juicy。Dessert⚛️焙茶焦糖燉蛋($68)焙茶味好香濃,燉蛋亦好軟滑⚛️意大利提拉馬蘇($78)Tiramisu新鮮,口感細膩並帶有微微酒香,好味😋Drink💠食甜品,配咖啡係不錯的選擇,但怕飲咗瞓唔着,所以我地叫左兩杯Marrakesh Mint Tea($48),是傳統的摩洛哥茶,帶有薄荷味,可清新口氣及緩解疲勞,配甜品都好夾👍

Starter

✳️黑松露蟹肉多士($95)

Main :
✴️是日精選鮮魚($258)

✴️西班牙黑毛豬鞍(268)
香煎黑毛豬鞍啖啖肉,肉質帶點爽有彈性,而且好juicy。

Dessert
⚛️焙茶焦糖燉蛋($68)
焙茶味好香濃,燉蛋亦好軟滑

⚛️意大利提拉馬蘇($78)
Tiramisu新鮮,口感細膩並帶有微微酒香,好味😋

Drink
2025-01-13 0 瀏覽
結婚4周年啦,時間過得好快,今次慶祝既餐廳質素好高,推介大家生日同慶祝黎食!1蚊1隻新鮮生蠔好抵食,每人最多食6隻,鍾意食生蠔就岩哂,最推介好靚既畫碟甜品,焙茶焦糖燉蛋同超好食肉眼牛扒!呢兩款係必食呀!🥰🍮焙茶焦糖燉蛋 $78推介!非常香茶味,燉蛋好滑,焦糖面好厚好脆,好好食!仲有咁靚既畫碟,好開心!🐮10安士紐西蘭特選肉眼牛扒 $328推介!牛扒表面好焦香,入面超juicy,牛味香,好淋,呢個價錢抵食!🍝北海道帶子配忌廉香草醬意大利飯 $228意大利飯沾滿醬汁,忌廉香草醬味道唔算濃,如果重口味人士未必好岩🍝大虎蝦配海鮮汁意大利飯 $248虎蝦好爽口新鮮,表面仲有好多魚子醬,海鮮汁味道唔算好濃

🍮焙茶焦糖燉蛋 $78

🐮10安士紐西蘭特選肉眼牛扒 $328

🍝北海道帶子配忌廉香草醬意大利飯 $228

🍝大虎蝦配海鮮汁意大利飯 $248
虎蝦好爽口新鮮,表面仲有好多魚子醬,海鮮汁味道唔算好濃
  • 燒美國頂級安格斯西冷扒
2025-01-10 0 瀏覽
知道呢間餐廳有個超癲嘅優惠🤑,就係$1有1隻生蠔🦪,訂座仲有85折添呀🤩,真係超抵,所以決定要嚟試下。叫2個Main Course或1份晚市套餐就可以以極之優惠嘅價錢就可以品嘗到法國生蠔,原價要成$68,而家$1就可以有1隻🤩,每人最多叫5隻,我哋2人就當然有10隻,咁抵當然搶住叫喇🤣。🦪呢款法國生蠔,新鮮爽甜,帶子位超爽,輕微海水味唔會好鹹,同時亦富礦物味,食完口腔亦帶有餘韻,正👍。🥂氣泡酒$98Val d'Oca - ORO Prosecco Doc Brut N.Y.有咁抵咁好食嘅生蠔當然要叫杯酒嗒下喇😆,飲落酸酸甜甜夠清爽,非常易入口,最緊要係有哂氣氛🤭。🧆炸法式鱈魚球$98 炸到熱辣辣,表皮香脆,內裡juicy香嫩,鱈魚味夠鮮,雖然炸得完全唔油膩,但配上沙律菜一齊食更顯清新😋。🥗火炙長腳蟹配芒果青蘋果沙律$178 大大條火炙過嘅長腳蟹,蟹味香濃又鮮甜,再加埋新鮮脆卜卜嘅三文魚籽,並配上甜蜜多汁嘅芒果、爽脆青蘋果及新鮮沙律菜,非常清新好味嘅配搭😋。🍝蟹肉黑椒蟹膏扁意粉$238 滿滿芝士香,蟹肉蟹膏完全地溶化哂响個醬汁裏面,所以軟硬適中嘅扁意粉沾滿醬汁後入口濃郁滋味,醬汁裏面同時

🥂氣泡酒$98

🧆炸法式鱈魚球$98

🥗火炙長腳蟹配芒果青蘋果沙律$178

🍝蟹肉黑椒蟹膏扁意粉$238
滿滿芝士香,蟹肉蟹膏完全地溶化哂响個醬汁裏面,所以軟硬適中嘅扁意粉沾滿醬汁後入口濃郁滋味,醬汁裏面同時亦配有雜菇及蘆筍,平衡番個口感,濃郁中帶清爽。

🍖西班牙黑毛豬鞍 $268
非常厚身嘅豬鞍,表面煎到金黃香脆,內裏juicy多汁,肉質有咬口感之餘亦帶鬆化,肉味甘甜😋。

西班牙黑毛豬鞍

店員服務非常之好,每度菜都換上一個新碟;環境雖然細細地,但都坐得非常舒服,過咗一個愉快嘅晚上。

2025-01-09 0 瀏覽
餐廳優惠,光顧晚市,點晚市二人餐或單點兩款主菜,可以驚喜價1元點1隻法國生蠔,最多可以點10隻,即是一大盤10隻,只需要10元!!!!!生蠔新鮮、大隻,蠔身脆、厚肉,超有水準!!我們點了一款前菜,兩款主菜和一款甜品。前菜火炙長腳蟹配芒果青蘋果沙律,份量足,味道不過不失。法國生蠔10隻,1蚊1隻,超新鮮,大隻、厚肉,必點!!謹記要符合上述提到的條件。西班牙黑毛豬鞍,看得出食材優質,相當厚身,惟這回稍稍過火了,偏韌,味道是不錯的。10安士美國頂級西冷牛扒,份量足,大大的一塊,粉嫩易切,富牛味,不錯!焙茶焦糖燉蛋燉蛋滑溜,富蛋香,焙茶味濃郁,美味!朋友生日,廚師的畫碟畫工實在一流,朋友超喜歡!!
法國生蠔

我們點了一款前菜,兩款主菜和一款甜品

前菜火炙長腳蟹配芒果青蘋果沙律,份量足,味道不過不失。

焙茶焦糖燉蛋