之前係太古同九龍塘分店都要排隊,難得銅鑼灣新開,經過時見到人唔算多,所以就黎試下啦~今晚約6點半到,店內坐左兩檯人。侍應有禮咁話個半鐘要還檯。(個半鐘食餐晚飯講真都有點趕,雖然感覺如果無人排應該可以繼續坐,但始終第一下聽到個印象唔太好)。不過,本住唔駛排隊,就試下啦~兩個人點了兩麵兩小食,仲有甜品就岩岩飽。1)帶子香草寬條麵: 味夠,汁都濃,有4隻煎香的帶子。咁多度菜最好食2) 雜錦米粉:米粉非常幼身,有魚旦墨丸兩隻蝦同牛肉條,配的是酸甜汁,要自己撈。似一般的撈檬,味道一般。3)粟米蟹餅: 有5塊,都大件,又係配酸甜汁。食唔出蟹味,但個餅又真係見到一絲絲蟹肉。4) 招牌單骨雞翼: 雞翼細,味道都夠,但唔覺有咩特別。5) 甜品: 朱古力同咖啡杯,賣相唔錯,杯內既蛋糕令成個甜品扣分。蛋糕太大舊,同埋硬,有點喧賓奪主。約280蚊一位價錢,應該可以找更好吃的

兩個人點了兩麵兩小食,仲有甜品就岩岩飽。

4) 招牌單骨雞翼: 雞翼細,味道都夠,但唔覺有咩特別。

約280蚊一位價錢,應該可以找更好吃的
2017-01-14 697 瀏覽
係登龍街等食拉麵時望上去見到一間環境幾浪漫的餐廳,於是食完拉麵之後上左去食甜品。叫左兩件千層cake,coconut crepe cake 同 banana crepe cake,coconut crepe cake入面有粒粒椰子肉,椰子味香濃,連cream都有椰子味,值得推介!另外叫左兩杯 Healthy Cocktail - Pink Journey 同 Pink Cooler,最啱唔飲酒的人!餐廳環境幾好,侍應態度友善,主動幫客人refill 水

餐廳環境幾好,侍應態度友善,主動幫客人refill 水
  • Coconut  Crepe  Cake
2016-12-25 992 瀏覽
I love pandan so I went here for the pandan mille crepe.The filling tasted a bit sour so I was given a fresh one which tasted normal.As it was filled with so much cream, I found it a bit too heavy and it was synthetic cream so I didn't like it.I would have liked it if it was their usual young coconut filled with pandan instead of layers of crepe, cream and pandan paste.A bit overpriced for just  cream and crepe.
Our chicken satays contained raw chicken.When we pointed it out the waiter said they would cook another but didn't really seem very apologetic at all, like it was normal. Service pretty bad - they asked us to finish by a certain time but no one came to take or order. Wont be going back!

Wont be going back!
  • Burger  ok
2016-12-21 538 瀏覽
I would have to say greyhound's coconut crepe always got me. It is a kind of love knot rather than anything else. I just love their very summary refreshing light but slightly sweetened. Pieces of coconut meat can still be found between many layers of the crepe cake filled with silky soft cream. Another dessert is much bigger in size. The three-tier cake is constructed with puff pastries, cream and lots of fresh sweet mango. It's a similar to a giant version of mille feuille but less sweetened wh
Another dessert is much bigger in size. The three-tier cake is constructed with puff pastries, cream and lots of fresh sweet mango. It's a similar to a giant version of mille feuille but less sweetened which I prefer. The generous portion can probably feed at least 3 to 4 people I would say.
2016-12-21
2016-12-13 634 瀏覽
第一次食系系尖沙咀海港城分店,果時返工放晏落佐下面食😎揀佐個下午茶,冇記錯系咖哩雞鎚麵加杯泰式ice lemon tea☝🏻️ 果時第一次食已經覺得好特別,因為未食過而且杯lemon tea 個lemon系青檸嚟,好正🍸今次事關大家姐系團購買佐優惠券,所以又再去食😆 呢間系系王家沙隔離同一層 都幾大 雖然燈光暗暗哋 但環境好舒服 又好靚😈🌟睇相都已經好吸引,未食過嘅您快啲去試吓,最好睇吓有團購仲有冇得買券 $65去買$100cash coupon☝🏻️😆

墨汁海鮮意粉
炸雞翼
菜肉包粉皮
薯條芝士火腿三明治
2016-11-27
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券
墨汁海鮮意粉
炸雞翼
菜肉包粉皮
薯條芝士火腿三明治
2016-11-17 1018 瀏覽
向隔離食完上海菜. 過埋呢面食甜品🍧環境都係昏昏暗暗的. 職員都係年輕人. 有笑容有禮😉 雖多次強調十點九前要離座. 但服務比 ICF 店好得多. 選左咖啡芭菲物體. 外型幾得意. 有棉花糖, 蛋糕, 雪糕, 焦糖脆片, 咖啡雪糕好味, 蛋糕好鬆軟. 朋友點左香蕉 pancake 配雲尼拿雪糕. 雪糕有粒粒雲尼拿籽架😋 環境幾好坐得舒服. 下次要黎試試主食先😁
向隔離食完上海菜. 過埋呢面食甜品🍧
但服務比 ICF 店好得多.
2016-11-10 5727 瀏覽
以往我很怕朋友約我在港島區開飯,因為對於一個住北區的人來說,去一次港島,來回往往需時3個鐘以上...有時分分鐘搭車的時間比與朋友見面的時間更長...所以...朋友約食飯的唯一要求,就是「不要港島區」但自673 巴士全面開通後,由銅鑼灣回到北區只是45分鐘的事!天呀!這是一個天大的喜訊,我真的要多謝九巴!朋友說銅鑼灣登龍街那邊開了很多新食肆,所以是日下班後,我便決定勇闖銅鑼灣!朋友選擇了很久,最後選擇了Greyhound!平日食Greyhound, 排隊是常識吧!但由於這一間只開業了兩星期,所以人不太多,不用排隊便可以吃了,真幸福!一坐下,店員便先奉上濕紙巾,讚!第一道菜是 意大利肉腸芝士餡餅($118)!餅底薄薄的,香脆可口; 中間夾著滿滿的芝士、蕃茄、肉碎、辣椒等材料,味道有點像Pizza,但唯一不同的是它中間加了羅勒葉(Basil),由於帶點薄荷香,所以大大提升了整個餡餅的味道!不錯!但要留意的是由於加了辣椒,所以會帶少少辣,怕辣的朋友要注意了!之後是我最欣賞的脆炸粟米蟹肉餅配甜酸醬($98),蟹肉是打到起膠的,混了粟米一起炸,增加了整個蟹餅的口感!再蘸少少甜酸醬,喔,成為你我每次

朋友選擇了很久,最後選擇了Greyhound!
之後是我最欣賞的脆炸粟米蟹肉餅配甜酸醬($98),蟹肉是打到起膠的,混了粟米一起炸,增加了整個蟹餅的口感!再蘸少少甜酸醬,喔,成為你我每次的必點之選!
想有得食,又有得玩?那就要跟我一樣,點這個秘製辣肉醬手包粉卷($98)!一般的泰式餐廳均會有生菜包,但這裏的生菜包應該是進化版了!除有必然的生菜和肉碎外,另外還附上米紙及辣汁,可以自由配搭,辣又得,唔辣又得,真正做到想點就點
而我就最喜歡先放生菜,上面再鋪米紙,然後再放肉碎及辣汁!爽脆的生菜配上軟糯的米紙,再配上辣肉碎,正!
最後上菜的是海鮮冬蔭公炒螺絲粉($138)!外表是非常漂亮的,蝦及帶子均非常有份量!(有圖有真相)但味道跟我之前比起來,真的是差了一點!帶子略嫌有點太生,有點像刺身;蝦雖然大隻,但應該走油時間過長,蝦質有點過實;螺絲粉亦略嫌煮得太久,有點過份腍身,不夠咬口;最後是茄膏應該放太多了,蓋過了那一陣冬蔭公味,這個菜是有點失望的!

話雖而此,但這頓飯整體感覺還是良好的!由訂枱、下單、上菜、到結帳,整個過程店員都很有禮貌!店員一開始還主動介紹招牌菜式,這個價錢,有這個質素,還是值得推介的!
2016-11-09
  • 脆炸粟米蟹肉餅
2016-11-09 1109 瀏覽
工作日晚上偶然發現這餐廳。食物質素不錯,又多款式。最重要係環境舒適,空間好寬敞,夠relax。兩個人點了兩個小食、一客意粉、一客漢堡,再加兩件蛋糕。勁大食!小食-脆炸粟米蟹肉餅及意大利肉腸芝士餡餅,出奇地好味,完全挑起食慾。辣味西冷漢堡肉味香濃。泰式鹹魚乾辣椒意粉令人失望,太乾太硬。椰子千層蛋糕,用新鲜椰青肉造成,很香濃。朱古力蛋糕, 比軟乾,但味道可以。總括來說,值得再光顧。

辣味西冷漢堡肉味香濃。
泰式鹹魚乾辣椒意粉令人失望,太乾太硬。
椰子千層蛋糕,用新鲜椰青肉造成,很香濃。
朱古力蛋糕, 比軟乾,但味道可以。
總括來說,值得再光顧。

2016-11-08
  • 脆炸粟米蟹肉餅