2024-09-04
灣仔日式西餐Grill Tajimaya 🐮熱辣辣鐵板手打漢堡🔥餐廳裝修好打卡,大玻璃窗加上綠色植物、紅色磚牆,地方闊落,絕對適合家庭、朋友聚會。原來最近仲有Semi Buffet Dinner,近門口位置有自助餐枱,任食新鮮沙律、冷盤、炸物、洋食料理、鮮果及甜品,成人每位$139,小童$69‼️主食有八個選擇,意粉、豬、牛、羊、魚等等,都幾多元化👍🏻除咗可以享用自助區域,仲包餐湯、飲品,鍾意飲酒嘅朋友更加可以加錢揀Free Flow🍹🍸性價比極高‼️是日餐湯係蘑菇湯,味道香濃😋主菜我哋要左必試的招牌 100%日本產黑毛和牛漢堡扒💯黑毛和牛漢堡扒先煎香兩邊再放入焗爐烤焗,最後用錫紙包住放喺鐵板上上菜,店員會幫忙打開錫紙,切開漢堡扒,小心塊鐵板真係好熱😳🔥漢堡扒充滿肉汁,肉味香濃,質感係超級鬆軟🤩加埋啲燒汁好好食,直程可以送一碗白飯🤣旁邊有配菜,例如馬鈴薯🥔蕃茄🍅西蘭花🥦餐廳都出名食牛扒,另一款日本產國產牛西冷扒🥩要咗五成熟,呢款都有驚喜,切落去嘅時候感覺有啲硬,但係入口好鬆軟,中間五成熟恰到好處,肉質相當軟嫩😍果然係一分錢一分貨💯‼️講吓自助區域🍽️前菜有芝士、Parma Ham等,沙律賣相都
是日餐湯係蘑菇湯,味道香濃😋 主菜我哋要左必試的招牌 100%日本產黑毛和牛漢堡扒💯黑毛和牛漢堡扒先煎香兩邊再放入焗爐烤焗,最後用錫紙包住放喺鐵板上上菜,店員會幫忙打開錫紙,切開漢堡扒,小心塊鐵板真係好熱😳🔥漢堡扒充滿肉汁,肉味香濃,質感係超級鬆軟🤩加埋啲燒汁好好食,直程可以送一碗白飯🤣旁邊有配菜,例如馬鈴薯🥔蕃茄🍅西蘭花🥦
講吓自助區域🍽️前菜有芝士、Parma Ham等,沙律賣相都好好,有凱撒沙律、薯仔沙律、黑醋沙律等等,小食有洋蔥圈、炸番薯條、炸雞、芝士焗西蘭花、肉丸等。 甜品有各式蛋糕🍰水果🍉🍍
其實都幾豐富,同場都有好多一家大細嚟食飯,小朋友自己出去拎嘢食,價錢唔貴,都幾開心🏘️
🔸招牌 100%日本產黑毛和牛漢堡扒
🔸日本產國產牛西冷扒
📍#GrillTajimaya @grill_tajimaya (#灣仔美食)
#灣仔 港灣道30號新鴻基中心2樓2A-1號舖