2024-07-19
喺鰂魚涌區,暱藏於區內既signature 大廈之間有個世外桃園就係呢間小小咖啡店係有不同原因而要到訪不只一次1)能滿足開心果控有:三款飲品:本人比較鐘意凍奶蓋夠厚夠creamy, 或者Dirty Espresso 本身唔太甜,杯邊既開心果碎就好似 Martini 咁而不單調,開心果醬croffle 外形又可愛2)門外有種摩絡哥風既藍色同門框,內裡既文青就變左另一種感覺,超exotic!3) High tea 約 $328 兩人用真係超抵!咸點裡既三文治烘底做toast, 涵有三文魚同牛肉,第一次同第二次來訪都有食,第二次來訪帶來既朋友話覺得三文治中有香料草但也不會讓涵中既牛肉或三文魚失去原味。4)最後附近既街坊想帶寵物來嘆咖啡都係一個不錯既選擇(寵物友善咖啡店)