招聘中
月薪 (面議)
$18,000-$25,000
月薪 (面議)
2015-04-12 495 瀏覽
上次經過呢間,見到有「焦糖香橙佛羅倫斯」嘅雪糕,好想試。但係又趕往去奧海城睇戲冇試到,今日終於可以嚟食喇!但係好多人排隊,試咗幾隻味之後,終於決定要「焦糖香橙佛羅倫斯」。話哂之前一直都想試嘛!爭在決定要cone定要杯姐!最後決定要「焦糖香橙佛羅倫斯」丹麥筒($38)。有好香嘅橙味,個味道就好似某牌子嘅朱古力橙餅。而且食到有焦糖粒!有D似橙味嘅焦糖脆餅味雪糕!丹麥筒好脆。唯一美中不足嘅就係個雪糕溶得好快!搞到成手都係!同埋幾難有位。所以決定上樓上foodcourt食!
最後決定要「焦糖香橙佛羅倫斯」丹麥筒($38)。

焦糖香橙佛羅倫斯丹麥筒
2015-03-15 371 瀏覽
今天和親愛的吃完晚飯後,我已嚷著食甜品,最終我們到了這裡!士多啤梨芝士餅便是我的最愛,但親愛的竟然從沒食到呢!今天終於可以叫他試下了,哈哈士多啤梨芝士餅味依然十分好味道也不會太甜,但藍莓味便味道太淡吧!最開心的是親愛的也十分喜歡我喜歡的味道呢!嘻,今天真的很圓滿丫!三月十四日白色情人節快樂呢!

三月十四日白色情人節快樂呢!
雙球雪糕筒
$30 (宵夜)
雙球雪糕筒
2015-02-25 440 瀏覽
吃過晚飯後,再來點甜品,大部份食店也將須近關門,幸好Häagen-Dazs尚未關門,就去買杯雪糕作飯後甜品作擺雪櫃面貼上了大大張鮮果丹麥筒的宣傳貼紙,先選雪糕口味,單球$45、雙球$60、三球$69,再選生果,然後是醬料,最後就是配料了~試過新口味雪糕,味道不太適合,最後還是揀了最常吃的等焦糖脆脆及曲奇雪糕鮮果丹麥筒 $60[評分:8/10]丹麥筒筒身頗大,雪糕凹陷其中,感覺份量較少。脆筒薄薄的,口感鬆脆,但牛油味不算濃烈。雪糕面灑上了杏仁碎粒,入口香脆。焦糖雪糕內有少量焦糖粒粒,帶點嚼感,不會甜得確喉,焦糖味頗濃,入口香滑,是我最愛的雪糕口味~而這裡的曲奇味雪糕相比其他有較多曲奇碎,入口朱古力曲奇味及牛奶味同樣香濃,不過兩者相比下,還是比較喜歡前者~Häagen-Dazs (九龍塘)九龍塘達之路80號又一城L1層16號舖~~~~~~~~~~~~~總消費:$ 60味道:8/10環境:8/10服務:7/10衛生 : 8/10抵食 : 7/10
鮮果丹麥筒 $60
[評分:8/10]

Häagen-Dazs (九龍塘)
九龍塘達之路80號又一城L1層16號舖
~~~~~~~~~~~~~
總消費:$ 60
味道:8/10
環境:8/10
服務:7/10
衛生 : 8/10
抵食 : 7/10

外賣自取
$60 (宵夜)
因為食School Food有限時所以再另找地方跟友人坐下傾談,見Haagen Dazs有位,口袋裏又有759阿信屋送的「免費升級鮮果華夫筒」優惠券,便吃了。選了士多啤梨和藍莓雪糕,Toppings是士多啤梨、朱古力醬和彩虹碎朱古力。藍莓味雪糕能吃到粒粒藍莓,的確幾開心。單球升級到雙球,又真係好抵食!
2014-08-08
5 分鐘 (堂食)
夏日迫人,作為一個雪糕迷的我覺得在Haagen Dazs專門店食到的雪糕硬是有一些不同,所以在教協買左一疊Haagen Dazs 的單球雪糕卷慢慢用。眼見咁樣食法好似無乜意義,所以就同大家介紹我係Haagen Dazs試左的口味。  ******************************Belgium chocolate - 朱古力味好濃好濃,有D嗆喉。比起另一隻都是叫chocolate味的雪糕,食完一球已經整口都充滿朱古力的餘韻。往往食朱古力雪糕都好甜,但呢隻又唔算太甜,反而有小小朱古力的典型涩苦味,絕對是chocolate lover 之選。加上Haagen dazs 雪糕出名密度低,意思是食落口全部都是真材實料的雪糕,口感較似牛油,很滑。 質感不會很硬身但又帶點挺實, 不會太軟。另外,雪糕裏加入碎朱古力粒,增強口感、亦把朱古力味提升到另外一個層次。值得讚!!!但是喜歡一D雪糕較"light"的朋友就唔好試la,特別是減緊肥個D,食完特別大罪惡感******************************Strawberry - 望上去唔算是我食過既 strawberry

Belgium chocolate ice-cream
Belgium chocolate -

Strawberry ice-cream
Strawberry -
望上去唔算是我食過既 strawberry icecream 顏色最鮮艷,亦沒有特別濃烈的strawberry香味。幸好,肉眼看還能瞧見一些深紅的strawberry pieces。雪糕的味道老實講真係無乜strawberry 味,多D是milk-based 既雪糕。奶味明顯蓋過士多卑利味,味道亦唔算有層次,好單一。當然柔滑,usual standard。唯一亮點是加入雪糕裏的一些士多卑利塊,很有"趙"口,唔似一般加入雪糕個D粒,根本唔知乜野。加上D士多卑利塊很sour,能夠減低雪糕的甜度。可惜既是少咗一份清新既感覺。(仲有一樣野提醒大家、唔同店長筆的份量真是有好大份別,佢真是唔驚虧本)

macadanmian nuts ice-cream
Macadamian nuts -
只係食個雪糕的味道係無nuts 的味道,食得多開始發覺尼種可能是Haagen dazs 的特色。賣相,唔講都唔知係 macadamian nuts味。它的味道主要是 vanilla icecream,奶味好重。重到一邊吃著,一邊還隱約有一絲絲的奶香,夾雜著淡淡的vanilla。食落的雪糕很"脆",因為加了的macadamian nuts在其中,和那些果仁的形狀不一,好吃在於雖然雪糕唔多,但果仁充滿其中,所以一直在嚼,嘴裏有很強的果仁感覺,真材實料。整體口感是好純。但是間唔中個D果仁真是太大粒,好影響質感,無乜牙力都唔好試。

green tea ice-cream
Green Tea -
我本人很喜歡飲綠茶,但對於綠茶產品就有一定保留,特別是雪糕。外觀很討好,表面亦不乏光滑。呢隻算係我食過最綠的綠茶雪糕,綠到有些令人不相信係用真綠茶葉制作的。即使有一定距離也能聞到濃縮的綠茶。食落有D澀味,直情係甘,但又末到苦,感覺超出飲真綠茶,對於綠茶甘和甜的平衡,Haagen Dazs掌握得好好。入口係舌頭的前部份帶一些甜味,後半部份是帶甘。尤於雪糕內沒有加入任何配料,所以增強綠茶的韻味。另外值得讚是雪糕味道的清新和 "light",絕對沒有濃郁的感覺,食多幾杯都不會很辛苦。

2014-07-20
5 分鐘 (堂食)
下午茶
用餐優惠
現金券
Belgium chocolate ice-cream
macadanmian nuts ice-cream
2014-03-05 354 瀏覽
早陣子哈大師做buy 2 get 2 free 優惠小妹當然唔執輸,一定要食一食啦!今次的買二送二,其中一球是指定的焦糖牛奶味另外要用八達通付款才可享受優惠〜〜難得大胃王放工肯陪小妹睇戲當然不能放過這機會同大胃王分享這四球啦!首先是焦糖牛奶味,甜甜的,焦糖味頗香〜Macadamia nuts 只是麻麻,如果nuts 粒粒大一點就好啦Belgium chocolate係最最得我們歡心的味道!味濃香滑!Lemon sorbet味道酸酸的,正好可以清一清味蕾〜〜這個買二送二的優惠真的是十分抵!所以當日也有不少人被吸引〜可恨當日去的時候比較晚雪糕已沒有很多款式可以選擇如果有green tea 味, 就perfect 啦!!
早陣子哈大師做buy 2 get 2 free 優惠
小妹當然唔執輸,一定要食一食啦!

今次的買二送二,其中一球是指定的焦糖牛奶味
另外要用八達通付款才可享受優惠〜〜
難得大胃王放工肯陪小妹睇戲
當然不能放過這機會
同大胃王分享這四球啦!
首先是焦糖牛奶味,甜甜的,焦糖味頗香〜
Lemon sorbet味道酸酸的,正好可以清一清味蕾〜〜
這個買二送二的優惠真的是十分抵!
所以當日也有不少人被吸引〜
可恨當日去的時候比較晚
雪糕已沒有很多款式可以選擇
如果有green tea 味, 就perfect 啦!!
2014-02-25
$25 (宵夜)
2013-04-15 164 瀏覽
年頭參加了openrice寫食評贏大獎, 有機會成為其中一位幸運兒. 獎品是兩張總值$100的哈根大師雪糕劵! 平時連單球都不捨得吃, 終於可以試試其他特別款式了!! 心花怒放哈根大師的款式小店並不多, 心花怒放可選五球, 於是選了. 芒果熱情果> 第一次食, 味道太甜. 熱情果味完全遮蓋了芒果味, 下次不選. 薄荷朱古力> 是薄荷味的薄片朱古力配雲呢拿雪糕, 味道清新又不甜, 不膩. 抹茶> 本人最愛! 抹茶的苦澀味可把所有雪糕的甜味中和, 是健康的口味. 草莓芝士餅> 買杯裝雪糕時的人氣首位. 芝士餅有口感, 一顆顆四方型, 混入帶有果肉的草莓雪糕, 雙重享受! 夏威夷果> 果味重, 但本人覺得味道配上雪糕很奇怪, 甜味也不像水果類清新, 試試無妨.其中三球是放在窩夫上, 窩夫較硬, 需要加入雪糕將它變軟. 兩個人吃一杯就夠~謝謝openrice給我一次新的體會!

心花怒放
哈根大師的款式小店並不多, 心花怒放可選五球, 於是選了.

謝謝openrice給我一次新的體會!
題外話/補充資料: [i]$65一客[/i]
用餐優惠
其他
都有一段時間無光顧"哈記", 想重溫一下好味道, 可惜失望而回.又一城呢間鋪細細, 選擇係十分少.想食的味道沒有,正在猶疑, 店員已經不耐煩的催促.....當我要求試味, 好不耐煩的給了一款我試,在這情況下唯有隨便選了兩款口味.我叫的是華夫筒雙球, $56.真的不相信"哈記"水準下降如此地步.......雙球雪糕大縮水, 兩個加埋等如以前的一球! 而且仲要一D都唔新鮮 !華夫筒一D都唔脆 ! 配搭的士多埤梨,又細又酸 ! Topping 的杏仁,真係碎到我認唔出它是杏仁.......係杏仁粉多D !無論賣相,味道同服務都令人失望 ! 我真係懷疑, 將來我未必會再幫趁"哈記" !

又一城呢間鋪細細, 選擇係十分少.

想食的味道沒有,正在猶疑, 店員已經不耐煩的催促.....

我叫的是華夫筒雙球, $56.

真的不相信"哈記"水準下降如此地步.......

雙球雪糕大縮水, 兩個加埋等如以前的一球!
而且仲要一D都唔新鮮 !

華夫筒一D都唔脆 ! 配搭的士多埤梨,又細又酸 !

無論賣相,味道同服務都令人失望 !

我真係懷疑, 將來我未必會再幫趁"哈記" !

$56 (其他)
2011-12-24 180 瀏覽
從廣告得知Haagen Dazs有外賣朱古力雪糕火煱,貪得意買了一套回家作為派對飯後甜品~價錢有幾種,視乎雪糕的多少而定~堂食$258CLASSIC全套售$368每購買一套可免費獲贈單球雪糕券1張DELUXE全套售$468每購買一套可免費獲贈單球雪糕券2張每盒雪糕火鍋均免費送贈全新Häagen-Dazs搪瓷火鍋爐及Häagen-Dazs火鍋叉四支我買了Classic 外賣雪糕火鍋套裝‧32個迷你雪糕球雪糕口味包括朱古力、曲奇呍呢嗱、士多啤梨 及芒果熱情果全部需要最少一天預訂呀~先將朱古力放在微波爐煮熱,每次30秒,大約5-6次,直到朱古力完全變成朱古力醬後倒在附送的煱爐上,再點起臘燭保溫~雪糕共32球,size很少,只是比魚蛋大少少,牛丸又未到,份量只適合大概4-5人一起食,幸好我買了新鮮的士多啤梨及香蕉一起食,否則真的不夠食呀!最好味是香芒熱情果,酸酸甜甜配合朱古力醬一起食更是美味!我喜歡待朱古力醬變成脆皮時更美味可口~這個有趣的朱古力雪糕火煱,一家大細一定喜歡的~
價錢有幾種,視乎雪糕的多少而定~
堂食$258
CLASSIC全套售$368
每購買一套可免費獲贈單球雪糕券1張
DELUXE全套售$468
每購買一套可免費獲贈單球雪糕券2張
我買了Classic 外賣雪糕火鍋套裝
‧32個迷你雪糕球
雪糕口味包括朱古力、曲奇呍呢嗱、士多啤梨 及芒果熱情果
全部需要最少一天預訂呀~
後倒在附送的煱爐上,再點起臘燭保溫~
成脆皮時更美味可口~
這個有趣的朱古力雪糕火煱,一家大細一定喜歡的~
2011-12-21
2011-10-07 99 瀏覽
食完飯最好就係食甜品點少得食返杯雪糕今次揀咗Häagen-Dazs呢度有5球雪糕我地點咗綠茶, 紅莓, 芒果雪芭, 焦糖燉蛋同埋士多啤梨芝士蛋糕味綠茶味濃郁~向來係我最愛的口味之一紅莓就第一次食, 酸酸甜甜咁, 好好味芒果雪芭, 酸酸甜甜, 口感好豐富, 好似食緊芒果刨冰咁, 好正焦糖燉蛋, D焦糖脆脆的, 但係就遮蓋咗燉蛋的味道士多啤梨芝士蛋糕味~味道如其名~好似食緊結咗冰的士多啤梨芝士蛋糕咁~XD真係好好味的5球~下次再試下其他味~!
食完飯最好就係食甜品
點少得食返杯雪糕
今次揀咗Häagen-Dazs
呢度有5球雪糕
綠茶味濃郁~向來係我最愛的口味之一
紅莓就第一次食, 酸酸甜甜咁, 好好味
焦糖燉蛋, D焦糖脆脆的, 但係就遮蓋咗燉蛋的味道

真係好好味的5球~下次再試下其他味~!
2011-10-07
外賣自取
$28 (其他)
2011-08-28 146 瀏覽
i love this dessert very much,the cone was not crispy but full of taste of egg,the chocolate chips were much more than what i've expected,but strawberry slices were too little.mango sauce was too sweet,and so i better order chocolate sauce next time.tiramisu ice cream was perfect but caramel biscuit ice cream was bit too sweet,however the biscuit crumbles inside were very very delicious like those in strawberry cheese cake ice cream.service was quite bad,and they treated the tourist from china e
mango sauce was too sweet,
service was quite bad,
and they treated the tourist from china even worse.
2011-08-27
45 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
2011-07-27 204 瀏覽
晚飯後在Häagen-Dazs 吃甜品。又一城的這間分店規模較小,所以沒有平時堂食可以看的餐牌,款式較少。座位不多,只有三組桌子。我們一行六人到達時只有一張二人桌沒人佔用,於是便決定分批去買雪糕。當第一批朋友買完,仍然沒有座位,旁邊卻有一對男女佔用了一張四人桌,明明已經把甜品吃光仍不願離開,我便拜託他們讓出兩個座位,沒想到一開口便把人家趕走了這兒可謂零服務,沒有店員會來收拾桌子,唯有自行把別人的遺物堆放到一旁。我點了芒果新地狂熱,價值$55。有兩球,雪糕當然一級棒,又滑又甜,芒果亦很鮮。可惜個人認為太多忌簾,最下墊底的是家樂氏粟米片,不是我杯茶。其中一個朋友點了香蕉船。朋友高度盛讚冧酒提子味的雪糕,於是我嚐了一口,噢,感覺好像吃了機油,果然好壞全在主觀的心
晚飯後在Häagen-Dazs 吃甜品

芒果新地狂熱(前)
芒果新地狂熱(後)
香蕉船
2011-07-14
10 分鐘 (堂食)
$55 (宵夜)
芒果新地狂熱(前)
芒果新地狂熱(後)
香蕉船
2011-02-10 61 瀏覽
吃完晚飯, 又是吃雪糕的時候, 在隔離店望了一輪, 還是揀了這裡.雙球雪糕 $49: 8分, 要了焦糖脆餅及夏威夷果仁, 之前沒有試過堂食版的焦糖脆餅, 焦糖味相當香, 餅就未算好脆, 但甜度適中, 都幾喜歡. 另外, 夏威夷果仁繼續保持水準.吃完雪糕, 就是入場看電影的時間了.

吃完雪糕, 就是入場看電影的時間了.
$25 (宵夜)
  • 焦糖脆餅
  • 夏威夷果仁
2010-05-31 45 瀏覽
食完晚飯, 當然要食甜品啦。又一城唔多選擇, 我地去咗Haagen Dazs。呢間係"外賣"形式, 之後自己搵位。我的選擇:香蕉船$59(自選3球雪糕):咖啡、baileys、夏威夷果仁:3個味道都好match, 好味。夏威夷果仁有咬口。友人選擇:一件cake + 1球雪糕 $39友人選擇:summer berry juicy:有士多啤利果肉, 不過比較酸。

友人選擇:一件cake + 1球雪糕 $39
2010-05-26
$60 (其他)
2010-05-16 34 瀏覽
二月下旬‧晴因為手頭上有不少的雪糕卷要甩手,所以也開始要來消耗一下了。是日熱熱的,最好就吃雪葩。我喜歡清新的味道,就要了個香檸雪葩。酸酸的,一點不甜。雪葩感覺清爽,吃起來沒雪糕般膩。談起雪糕,幾時也配服甜魔們,可以一次過吃十幾球,仍然興致勃勃又面不改容,當然同一時間,更配服某些扮甜魔的朋友。33元一個單球,也不便宜,還好是免費的。吃著這個香檸雪葩,真的感覺到夏天來了!
二月下旬‧晴

因為手頭上有不少的雪糕卷要甩手,所以也開始要來消耗一下了。

33元一個單球,也不便宜,還好是免費的。

吃著這個香檸雪葩,真的感覺到夏天來了!
清新清爽的香檸雪葩
清新清爽的香檸雪葩