2024-10-07 2837 瀏覽
Hashtag B呢個聽得多,原來Hashtag B 可以包含著很多意思, B for Bakery, Better, Bread, Believe…佢哋嘅bakery以健康為首要,仲要少糖少鹽,每天手工新鮮製造🫶🏻店舖入面有好多選擇,真係令人花多眼亂😲呢度出名嘅係人氣熱賣嘅係千層撻🍞韓式芝士蒜蓉包芝士蒜蓉包主要成份有英國車打芝士,意大利水牛芝士,喜馬拉雅岩鹽,蒜蓉
,香草碎,仲用左澳洲入口牛油😲芝士蒜蓉包外酥內軟,濃郁嘅芝士同蒜蓉互相輝映,帶來層次豐富嘅口感,一啖接,令人難以抗拒😋🥧拿破崙焦糖千層撻呢度主打之一,拿破崙焦糖千層撻外層酥脆,內裡綿密,焦糖嘅香甜與同奶油的完美交融😛😋每搭配咖啡或茶,風味更加突 🤓🥐紅桑子酥紅桑子清新開胃,而且酥皮牛油香,再加酸甜紅桑子醬同creamy意大利芝士😍配上Mousse嘅口感,呢個下午茶真係一流🥳 📍 HashtagB 銅鑼灣🗺️銅鑼灣利園山道67號寶榮大廈地下F舖

🍞韓式芝士蒜蓉包
,香草碎,仲用左澳洲入口牛油😲

🥧拿破崙焦糖千層撻

🥐紅桑子酥

📍 HashtagB 銅鑼灣
🗺️銅鑼灣利園山道67號寶榮大廈地下F舖
2024-09-26
  • 拿破崙焦糖千層撻
準備過年了🧨 大家買定過年食品沒有呢?Hashtag B 今年推出新年限定系列,聯乘 adidas 合作推出港式奶茶蛋撻,更有港式奶茶曲奇。會在1月15日至2月4日期間發售,而且亦推出了了可愛的周邊公仔。想帶回家就快點去買吧!手慢可能就售罄囉。另外在活動期間,凡於 Hashtag B 惠顧任何產品滿 HKD 50,即可獲贈一封 adidas HKD 50 折扣利是。連蛋撻盒和紙袋亦都換成充滿新年氣氛的設計,超有氣氛。✨港式奶茶蛋撻 (HKD 14)蛋撻上有 adidas 標誌性的三間🥹但拿到家就模糊了。不過這不影響味道。蛋撻皮是我喜歡的牛油皮,所以加分。奶茶味道幾濃郁,餅皮吃落夠鬆化。✨拿破崙焦糖千層撻 (HKD 18)回家有特地焗番熱才吃,所以千層撻皮口感酥脆。有吃到焦糖的甜味也剛好,但就覺得焦香味並不夠明顯。✨開心果千層撻 (HKD 30)相對之下開心果味就非常濃郁,面層還有開心果碎。⚠️要注意限定口味蛋撻是3間指定 Hashtag B 才有,就我去買的銅鑼灣店,另外兩間分別是尖沙咀和將軍澳店。
準備過年了🧨 大家買定過年食品沒有呢?
Hashtag B 今年推出新年限定系列,
想帶回家就快點去買吧!手慢可能就售罄囉。
即可獲贈一封 adidas HKD 50 折扣利是。
連蛋撻盒和紙袋亦都換成充滿新年氣氛的設計,超有氣氛。
港式奶茶蛋撻 (HKD 14)
蛋撻上有 adidas 標誌性的三間🥹但拿到家就模糊了。
不過這不影響味道。蛋撻皮是我喜歡的牛油皮,所以加分。
奶茶味道幾濃郁,餅皮吃落夠鬆化。
港式奶茶蛋撻
拿破崙焦糖千層撻 (HKD 18)
回家有特地焗番熱才吃,所以千層撻皮口感酥脆。
有吃到焦糖的甜味也剛好,但就覺得焦香味並不夠明顯。
拿破崙焦糖千層撻
開心果千層撻 (HKD 30)
相對之下開心果味就非常濃郁,面層還有開心果碎。
開心果千層撻
就我去買的銅鑼灣店,另外兩間分別是尖沙咀和將軍澳店。
2025-01-21
港式奶茶蛋撻
開心果千層撻
2025-01-24 0 瀏覽
法式栗子撻好香栗子味, 最驚喜係底層有咖啡味嘅蛋糕,估佢唔到🤭拿破崙焦糖千層撻食落勁creamy勁滑, 有蛋香, 加埋焦糖底, 外皮好鬆脆, 成件事好正🙌🏻玄米茶scone質地ok唔乾, 食完又唔會膩
法式栗子撻
好香栗子味, 最驚喜係底層有咖啡味嘅蛋糕,估佢唔到🤭

拿破崙焦糖千層撻

玄米茶scone
質地ok唔乾, 食完又唔會膩
2025-01-23 0 瀏覽
成日見到好多人係Hashtag B排隊, 今日見難得佢未見人龍, 就買左4款野野返屋企試下.愛爾蘭忌廉撻 ($24) :甜酒味好香, 焦糖醬唔會太甜, 質感CREAMY. 酥皮撻好多層, 咬落好脆. 都幾大個.法式栗子撻 ($36): 見佢寫住用上法國栗子蓉, 韓國糖漬栗子同埋食用金箔. 用料好好咁, 就買一個黎試下. 栗子蓉好香甜, 糖漬栗子軟粗糯.明太小熱狗 ($29): 好鍾意明太子醬既咸香, 配埋法蘭克福腸同車打芝士, 都好夾.榛子朱古力卷 ($28): 香濃朱古力, 加上榛子碎, 鍾意食甜包既人就岩曬

咁啱有 Event 喺銅鑼灣,經過一間麵包店入邊係有得買拿破崙焦糖千層撻🥰。最近都係喺 社交平台先見得多啲千層撻嘅 post,終於有機會試一試啦✨。佢哋舖頭一共有三款口味嘅千層撻,分別係拿破崙焦糖千層撻🍮、開心果味道嘅千層撻🥜,同埋愛爾蘭忌廉撻🍰,每一款都超吸引,所以我一次過買晒三個🧁💖。除咗千層撻之外,都有好多款麵包選擇㗎,而且賣相都好吸引,今次我就買咗兩個包,分別係熱情菠蘿牛油軟包🍍🥐及松露岩鹽卷🫶🏻。買單嘅時候見到佢哋收銀嗰邊有曲奇🍪賣,而且都大大塊,價錢都幾抵,買返一兩塊送俾朋友係一慶節日都好🎉🤤。🌟 拿破崙焦糖千層撻麵包店招牌之一,蛋撻嘅外皮非常之酥脆,焦糖同埋蛋香味都非常之濃郁,忍唔住都好想食嗰個!🥧😍🌟 熱情菠蘿牛油軟包🍍🍞🍭軟包內菠蘿牛油有餡🍯,甜甜地亦唔會太膩,同個包好夾,跟住再配上麵包頂上面嘅果肉一齊食又酸又甜都幾好味!🌟 松露岩鹽卷🍞雖然個樣望落去簡簡單單,但係其實一食落去個麵包係有黑色嘅松露餡🍄✨,每一疊麵包都有淡淡嘅松露香味!

🌟 拿破崙焦糖千層撻
🌟 熱情菠蘿牛油軟包🍍🍞🍭
🌟 松露岩鹽卷🍞
2025-01-14 261 瀏覽
今日同老公出去銅鑼灣行下,咁岩經過之前反工附近有間好鐘意食既拿破崙焦糖千層蛋撻😍😍成日下晝都賣曬,入去撞下彩先,見到岩新鮮出爐熱辣辣整反件食,順便買下其他麵包試下先。拿破崙焦糖千層蛋撻 🩷🩷🩷🩷🩷 呢個必食🫡以前反工成日都買個做下午茶,但唔係成日都買到。好彩今日早啲黎,撞正岩出爐無耐,一拎出黎食熱辣辣勁好食,啲焦糖勁流心,同埋個千層勁鬆脆,脆到好似食薯片咁。栗子撻🩷🩷🩷🩷🩷 估唔到佢個栗子撻栗子味勁出,睇返原來用咗法國栗子製造而成既栗子蓉,再加埋法式咖啡杏仁忌廉,面上仲有粒栗子肉,岩曬我呢啲唔中意食太漏既甜食人,佢食得出栗子香甜味,同佢個牛油曲奇撻底配搭得一流,又唔會太甜。呢期我最愛😍菠蘿油 🩷🩷🩷🩷🩷佢用左我最鍾意食果隻安佳牛油牌子,唔會太過漏,仲要啲牛油勁滑。夾埋係個菠蘿包入面食絕配🤓唔知係咪關用左日本麵粉整個菠蘿包事,佢個麵包比較煙靭,食落唔會太乾柴。明太子熱狗 🩷🩷🩷🩷🩷呢個食落都好有驚喜,咸咸地既明太子配上熱狗原來都好夾。原本以為茄汁同熱狗係絕配,無諗過同明太子都好夾。同埋我中意佢個麵包口感煙靭,凍食有少少似法式麵包咁樣有口感。之前試過熱食就比較鬆軟。我個人比較鍾意凍食多啲有

拿破崙焦糖千層蛋撻 🩷🩷🩷🩷🩷

栗子撻🩷🩷🩷🩷🩷

菠蘿油 🩷🩷🩷🩷🩷

明太子熱狗 🩷🩷🩷🩷🩷
呢個食落都好有驚喜,咸咸地既明太子配上熱狗原來都好夾。原本以為茄汁同熱狗係絕配,無諗過同明太子都好夾。同埋我中意佢個麵包口感煙靭,凍食有少少似法式麵包咁樣有口感。之前試過熱食就比較鬆軟。我個人比較鍾意凍食多啲有口感。

整體來講佢唔單止千層撻好食,而且啲麵包都好有驚喜呀,不愧咁多人排長龍買。
2025-01-11 223 瀏覽
今次我嚟到銅鑼灣的Hashtag B呢間人氣甜點店真係好受歡迎經常見到排隊的人潮🥳!佢哋的各式甜品不單止好味仲好靚📸!✨ 芋泥麻糯包 $18 呢個芋泥麻糯包外皮柔軟內裡包住香濃的芋泥每一口都有濃郁的芋頭香氣搭配著微微的糯米口感,好適合下午茶時光☕️。✨ 朱古力酥 $25 朱古力酥外層金黃酥脆內裡流心朱古力一咬即溶🍫!這個甜品不會過於甜膩反而帶有一絲苦味令整體口感更加豐富😍✨ 愛爾蘭忌廉撻 $24 呢個撻皮香脆可口裡面充滿濃郁的愛爾蘭忌廉🥧每一口都能感受到奶油的滑順和微微的酒香推薦給喜歡奶油甜品的人💖✨ 薑餅人 $9 薑餅人外形可愛每一口都有濃厚的香料味道🍪這個小點心既可以當零食又可以做為節日裝飾🎉!🎶🎶🎶 Hashtag B is a must-visit for dessert lovers in Causeway Bay, offering a delightful range of pastries that are both visually stunning and delicious. From the rich chocolate pastry to the un

今次我嚟到銅鑼灣的Hashtag B
呢間人氣甜點店真係好受歡迎
經常見到排隊的人潮🥳!

佢哋的各式甜品不單止好味
仲好靚📸!

✨ 芋泥麻糯包 $18
呢個芋泥麻糯包外皮柔軟
內裡包住香濃的芋泥
每一口都有濃郁的芋頭香氣
搭配著微微的糯米口感,
好適合下午茶時光☕️。

✨ 朱古力酥 $25
朱古力酥外層金黃酥脆
內裡流心朱古力一咬即溶🍫!
這個甜品不會過於甜膩

✨ 薑餅人 $9
薑餅人外形可愛
每一口都有濃厚的香料味道🍪
這個小點心既可以當零食
又可以做為節日裝飾🎉!

🎶🎶🎶
From the rich chocolate pastry to the unique Irish cream tart, every bite is a treat worth savoring.

🍴Hashtag B
📍銅鑼灣利園山道73號寶榮大廈地下F舖
📞6396 7417

#HashtagB #comfy_銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣好去處 #香港美食 #香港打卡 #香港餐廳 #好好吃
2025-01-10 211 瀏覽
Hashtag B地址: 銅鑼灣利園山道73號寶榮大廈地下F號舖上次試過好好味,所以今日再Encore,最愛係❤️拿破崙焦糖千層撻,星星的造型非常吸引,外層咬下去超級鬆脆,蛋味濃郁而且嫩滑,甜度也剛剛好,底部還有流心焦糖,熱吃的時候特別美味,即使冷卻後再焗熱也依然很好味!仲有很多不同口味的麫包,造型很有特色,我也忍不住買了幾個回家與家人分享,他們也讚不絕口!#Hashtagb #Hashtagbhk #tastebetter #香港探店 #香港必食#香港打卡 #香港烘焙 #銅鑼灣 #銅鑼灣好去處#銅鑼灣美食#吃吃喝喝的日常 #美食日常#來香港必食的蛋撻
Hashtag B
地址: 銅鑼灣利園山道73號寶榮大廈地下F號舖

2025-01-09 180 瀏覽
新品🌰法式栗子撻🌰栗子蓉香滑,最驚喜喺黑色果層,食落有咖啡味,少少脆,同栗子蓉好夾,又平衡到個甜,食多個都得。🥧拿破崙焦糖千層撻千層撻係必食,香脆鬆化,蛋漿香滑,甜度適中。🥐朱古力扁牛角扁牛角香脆,不過朱古力甜左啲,如果有黑朱古力就正👍🏻。🍪海鹽朱古力鬆餅#hashtagb#CWB#bakery#銅鑼灣#拿破崙焦糖千層撻#人氣千層撻#法式栗子撻#鬆餅#扁牛角#人氣麵包店#開心果酥#開心果千層塔

新品🌰法式栗子撻🌰

🥧拿破崙焦糖千層撻
千層撻係必食,香脆鬆化,蛋漿香滑,甜度適中。

🥐朱古力扁牛角
扁牛角香脆,不過朱古力甜左啲,如果有黑朱古力就正👍🏻。

🍪海鹽朱古力鬆餅

2025-01-09
外賣自取
2025-01-09 142 瀏覽
銅鑼灣嘅hashtagB同尖沙咀店嘅格局是有分別的~銅鑼灣店一行入去就聞到香噴噴既麵包香味因為麵包🥯工廠都係這裏,所以每時每刻都有新鮮熱辣辣麵包出爐~🔸愛爾蘭忌廉撻 $24最底層都是有糖糖的焦糖醬,另外食得出加了愛爾蘭甜酒的酒味🥃,面頭灑了朱古力粉🍫依然喜歡千層撻皮的層次和口感!🔸 法式栗子撻 $36栗子🌰控要留意👀  外相已經好吸晴栗子味好濃,而且底層係朱古力蛋糕🔸開心果酥 $28再次食左呢個開心果酥😍因為真係好yummy yummy 🤤 開心果嘅味道係好濃郁~質感好鬆軟🤤🔸榛子朱古力卷 $28面層厚厚的朱古力🍫,亦用左榛子醬畫了點綴完成感受收到係充滿濃濃甜甜的朱古味
銅鑼灣嘅hashtagB同尖沙咀店嘅格局是有分別的~
銅鑼灣店一行入去就聞到香噴噴既麵包香味

🔸愛爾蘭忌廉撻 $24
依然喜歡千層撻皮的層次和口感!

🔸 法式栗子撻 $36
栗子🌰控要留意👀  外相已經好吸晴
栗子味好濃,而且底層係朱古力蛋糕

🔸開心果酥 $28
再次食左呢個開心果酥😍

質感好鬆軟🤤

🔸榛子朱古力卷 $28
面層厚厚的朱古力🍫,亦用左榛子醬畫了點綴
完成感受收到係充滿濃濃甜甜的朱古味

2025-01-09 118 瀏覽
🥧愛爾蘭忌廉千層撻 ($24)見到新出既撻用咗愛爾蘭甜酒、甜酒焦糖醬,然後上面灑滿咗可可粉😇食落酒味唔算超濃郁,所以絕對老少咸宜😌口感好順滑,就好似凍焦糖燉蛋配咗一個脆皮撻皮🥰十分推薦😌🌰法式栗子撻 ($36)好有聖誕氣氛既栗子甜品😇除左有栗子係面,全個撻面都唧左栗子蓉,食落好清甜,配左咖啡杏仁忌廉同埋曲奇撻皮,口感超級有層次☺️🍫榛子朱古力卷($28)面頭淋上滿滿朱古力榛子醬,咬落每一啖都好邪惡👿入面飽既質感幾鬆化,仲加咗唔少榛子碎粒,好crunchy😍🍵玄米茶鬆餅 ($19)茶控一見到玄米茶同scone呢個配搭真係好興奮😍淡淡既茶香食落好清新,返到屋企烘返熱食好鬆軟👍🏻
🥧愛爾蘭忌廉千層撻 ($24)
愛爾蘭忌廉千層撻

🌰法式栗子撻 ($36)
法式栗子撻

🍫榛子朱古力卷($28)
榛子朱古力卷

🍵玄米茶鬆餅 ($19)
2025-01-02 287 瀏覽
愛爾蘭忌廉撻 個皮好香脆 有少少酒味 蛋醬好濃 覺得好出色法式栗子撻比佢既賣相吸引 粟子味好出 配埋佢入面既朱古力唔會話好溜 覺得好夾好味🤤牛角包🥐好香牛油味 好鬆脆 Scone 係我鐘意既口感 好鬆化好香牛油味 仲有勁多款麵包🥯樣樣都好吸引 下次再買埋其他試下
愛爾蘭忌廉撻

好鬆化好香牛油味

仲有勁多款麵包🥯樣樣都好吸引 下次再買埋其他試下
2025-01-02
2025-01-01 287 瀏覽
🥖我好鍾意食佢啲蛋撻,今次經過銅鑼灣又買咗個新出口味 蛋撻,同其他產品!仲加多個聖誕樹曲奇添!😌今次經過銅鑼灣呢條街,估唔到有好多人去排隊買佢呢間啲麵包!😍叫咗個蒜蓉包非常之好食,好似之前啲分店唔覺眼!咁啱做facial行過見到!下次都會買嚟做早餐!▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🥧 愛爾蘭忌廉撻之前都係食開拿破崙千層撻,今次叫咗個我未食過嘅愛爾蘭忌廉湯,感覺最Creamy啲!食都有少少似Tiramisu口感,忌廉好香!外層一樣咁脆口!🥯韓式芝士蒜蓉包呢個買來做早餐一流,非常好食,因為麵包面頭戒開十字,所以蒜蓉融入咗喺麵包,而麵包亦軟熟,好高評價!🥐朱古力扁牛角將個牛角包整到好扁好扁,依然保持脆卜卜!而朱古力令到牛角包唔會咁單調,好香口,正

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🥧 愛爾蘭忌廉撻

🥯韓式芝士蒜蓉包

🥐朱古力扁牛角
2025-01-01 239 瀏覽
📍今日行過銅鑼灣,見到d麵包好靚👍二話不說🛒即刻去買番個嘆下先❤️酥脆又香口😋真係忍唔到口呀💯一場嚟到梗係買多兩個麵包做早餐啦🥳 hubby喜歡健康穀物麵包類🥖佢就揀咗穀籽德式扭紋棒👍我就最鍾意bagel🥯梗係揀藍莓忌廉芝士貝果啦✅貝真係勁有咬口呀,聖誕節仲有薑餅人餅乾呀🎉做型又靚又應節呀❤️ 脆卜卜🔥味道好香肉桂味,細路仔一定會好喜歡,我見到都開心呀,節日氣氛滿滿呀🥳正呀喂💯
2025-01-01 238 瀏覽
眾所周知鎮店之寶是拿破崙焦糖千層撻每次來都必買的 撻皮酥脆 厚度適中蛋撻的蛋漿量多且幼滑 蛋味香濃 甜度適中現在出了不同味道 還有開心果及愛爾蘭千層撻麵包店經常出新產品 都是一而再再而三光顧的理由除了千層撻今次買了新產品了提拉米蘇酥皮同樣十分出色 撻上面的cream幼滑 除了tiramisu 味道 入口還充滿奶香味 另外今次要了一件斑斕扁牛角我隔一天吃用焗爐焗一下 同樣很酥脆店面設計挺吸晴以麵包店來說 地方尚算寬敞 方便選購
眾所周知鎮店之寶是拿破崙焦糖千層撻
每次來都必買的 撻皮酥脆 厚度適中