🤎Hello India🤎真心認為呢一間印度餐廳應該比更多人關注🥺🥺🥺Hello India係食北印度菜🇮🇳,佢哋嘅裝修好特別,有唔同Bollywood嘅poster,佢哋全部Staff都超級Nice🥺,好主動介紹每一道餸,嗰日佢哋仲送咗個甜品俾我同朋友,仲好主動幫我地影相📸️我平時都會睇新德莉莉啲片,真係越嚟越鐘意食印度菜!呢間印度餐廳我已經覆過卓,第二次係同男朋友食,佢話可以試多幾間,大家有冇咩好介紹呀🤪🤪🤪🤍Chicken Tikka 4件 $112呢個燒雞真係必食!首先佢係冇骨嘅,Tikka即係燒咁解,佢係鐵板上,雞嘅質地唔會好鞋,啲菜超級香牛油味,仲有佢嘅香料味超級豐富,好有層次感。🤍Chicken Masala $108呢一個Chicken Masala又係超好食,其實即係咖喱雞,佢唔會太辣,通常印度咖喱都會加咗乳酪調製,喺英國呢一道菜好出名。🤍Garlic Naan $28🤍Lachha Paratha $28 (油酥麥餅)食印度菜點可以冇印度薄餅,但係其實真正嘅印度菜細分咗好多種,今次試咗Naan同油酥麥餅,我自己鍾意Naan多啲,始終可能我都係香港人,覺得鍾意冇咁多油🤣
🤎Hello India🤎

🤍Chicken Tikka 4件 $112
Chicken  Tikka

🤍Chicken Masala $108

🤍Garlic Naan $28
🤍Lachha Paratha $28 (油酥麥餅)

📍 Hello India Restaurant & Bar
漢宜大廈 Shop A & E, 1/F, 19-21 Hankow Rd, Tsim Sha Tsui
Chicken  Tikka
2021-04-09 115 瀏覽
到過 Hello India 很多次了, 最好食是鐵板燒雞 👍 及咖哩角. 餐廳裝修明亮及整潔衛生, 侍應親切, 菜式推介中肯. 印度啤酒值得試下. 餐後要可試下印度雪糕, 不甜不膩.
2021-04-08
2021-04-05 104 瀏覽
Hello India restaurant & bar (tst)一去就送小食 胡椒味重 香脆可口印度烤雞 $120烤雞嘅份量好多 而且醃製得好好 微辣又帶點燒烤味 鐵板上好惹味😋芝士菠菜咖喱 $98唔好睇佢綠色一兜 其實一d都唔黑暗 菠菜打成蓉加入中和翻咖喱嘅強烈 整體而言係溫和d嘅咖喱 芝士係淡味芝士但增加了口感 同軟熟嘅蒜蓉薄餅好夾😝下次想食埋芝士Naan😜最後黎番杯plain curd $35幫助消化~鍾意佢好健康一d都唔甜~😍第一次食印度菜好surprise!!🤩🤩期待下次再去..7.8/10

一去就送小食 胡椒味重 香脆可口

7.8/10
  • 印度烤雞
  • 芝士菠菜咖喱
2021-03-31 96 瀏覽
一向鍾愛食外國美食既CK🧑今晚就帶大家黎左尖沙咀一間隱蔽既印度餐廳🍖ⱧɆⱠⱠØ ł₦Đł₳ ⱤɆ₴₮₳ɄⱤ₳₦₮ & ฿₳Ɽ餐廳環境寬敞,播放著印度鄉謠侍應非常熱情招待,不時關心食客前菜仲可以免費添食🤗講番CK食既幾道菜啦😀1. 香燒雞2. 椰汁咖哩羊肉3. 提子芝士烤餅4. 全麥烤餅評語1. 雞肉非常有質感,青檸可帶出薰香味2. 特別調製椰汁配上羊肉就食唔出羊的蘇味3. 甜甜有咬口4. 非常大塊飽肚😚地址:尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈1樓A及E號舖電話:23677489辦公時間:1130~2200黎緊我會一路為大家試食各樣美味佳餚,大家記得留意我地最新作品同訂閱啦☺
一向鍾愛食外國美食既CK🧑
今晚就帶大家黎左尖沙咀一間隱蔽既印度餐廳🍖

ⱧɆⱠⱠØ ł₦Đł₳ ⱤɆ₴₮₳ɄⱤ₳₦₮ & ฿₳Ɽ

餐廳環境寬敞,播放著印度鄉謠
侍應非常熱情招待,不時關心食客
前菜仲可以免費添食🤗

電話:23677489
辦公時間:1130~2200

香燒雞
香燒雞
想食印度嘢🇮🇳唔洗下下都挑戰重慶大廈嘅😉今次介紹呢間樓上舖嘅隱世印度餐廳。入到去環境光猛企理💡幾個女仔去都唔會覺得不安。餐牌有埋no.同中文譯名👍🏻完全唔洗驚溝通唔到。另外,店員非常好客熱情(識講少少廣東話) 樂此不疲咁介紹菜式🤣仲送咗自家製雪糕🍧同一排Tequila shot,唔知係咪枱枱都有呢😋🌟 Tandoori Chicken香燒雞 ($120)鐵板燒雞🍗望落乾身但食落一啲都唔鞋,個人覺得呢個係老少咸宜 唔會伏嘅一碟~🌟 Chicken Masala 椰汁咖喱雞 ($108)裡面除咗雞肉都有薯仔、雞蛋等配料,唔係好辣 唔食得辣嘅人都可以安心叫!🌟 Tandoori Roti 全麥烤餅 ($20)有兩大塊 相對無咁油同埋表面比較粗糙。🌟 Aloo Paratha 薯仔烤餅 ($32)好邪惡嘅烤餅🤤裡面嘅薯仔偏甜同較油膩,唔好睇佢細細塊 都幾有飽腹感。🌟 Paneer Kulcha 芝士烤餅 ($32)同薯仔烤餅一樣 食落會比較油膩,但係配上咖哩一齊食特別滿足!🌟 Pani Poori 炸米餅配薄荷汁 ($68)印度出名嘅街頭小食😙食法係將薄荷汁倒入米餅波波入口,之後一啖食咗佢😆

🌟 Tandoori Chicken香燒雞 ($120)

🌟 Chicken Masala 椰汁咖喱雞 ($108)

🌟 Tandoori Roti 全麥烤餅 ($20)
有兩大塊 相對無咁油同埋表面比較粗糙。

🌟 Aloo Paratha 薯仔烤餅 ($32)

🌟 Paneer Kulcha 芝士烤餅 ($32)

🌟 Pani Poori 炸米餅配薄荷汁 ($68)
印度出名嘅街頭小食😙食法係將薄荷汁倒入米餅波波入口,之後一啖食咗佢😆 一入口好咸 但米餅入面嘅薯仔粒無咩味就中和咗果種咸味🧂一大班朋友去嘅話不妨挑戰下!

🌟 Mango Lassi 芒果奶昔 ($40)
必點!而且甜度非常低調,感覺優格比例比芒果糖漿多好多🥭餐廳仲懶得意畫咗星星同心心係上面😏

🌟 Masala Indian Tea 印度拉茶 ($35)
呢杯就一言難盡...😅(小編表示: Respect!) 望個樣會以為係絲襪奶茶嘅味道,點知飲落完全唔甜🤣而且好重香料味,第一下覺得似飲緊香薰🤫

🌟 Mala Kulfi 自家製印度雪糕
職員不停叫我地估下裡面嘅食材,原來紅色嘅地方係來自番紅花😳雖然望落似腐乳 但真係幾好味😋感覺有少少似煉奶開心果口味!

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
2021-03-30 66 瀏覽
呢間店的環境、食物都遠勝於重慶大廈,因為好多detail 位做得到位。🥘鐵板燒雞($120):未上枱已聽到鐵板燒吱吱聲和聞到烤雞香,雞肉用yoghurt n spice醃完,入味而唔辣。可能用春雞和炭燒的關係,雞肉嫩滑正呀!🥘Set lunch A ($75):Set A 是素食,包烤餅、印度米,3種配菜(芝士菠菜、咖哩鷹嘴豆泥、青瓜乳酪),及甜品。烤餅和印度米都係熱上,印度米煮得特別軟熟,冇想像中粗糙,好易入口。配菜中芝士菠菜較突出,這是菠菜蓉加cottage cheese 粒粒,醬料好滑冇青味,fresh cottage cheese 芝士味啖食落似蜂巢豆腐🤣。甜品係芝士球浸玫瑰🌹糖漿,印度甜品係好甜,但甜之餘有玫瑰aftertaste 倒是第一次。🍹芒果🥭乳酪飲(跟餐加$15):質地creamy ,芒果味濃,適合解辣。P.S.:裝修座位好舒適、衛生環境又企理,今次用餐體驗非常良好👍🏻

話說前兩日口痕痕好想食咖喱,我哋喺尖沙咀搵咗間環境唔錯嘅印度餐廳,晚市去唔算多人,印度嘢嚟講唔算貴,Cp值都幾高,重點係店員好nice又吹得水🤣 幾時先到L先生打食評😂🌱Pani Pani 炸米餅配薄荷汁🌱呢個前菜賣相好特別食飯係將薄荷汁倒落米餅入面米餅入面有啲薯仔同埋米脆再點落特製嘅薄荷汁味道so juicy 🤪🐓Tandoori Chicken 香燒雞 🐓睇佢menu調味有加入Yogurt鐵板雞又乾身得黎肉質幼嫩再加上酸辣嘅醬好惹味🥘Lamb Rogan Josh 咖喱羊肉🐑食印度野梗係要食咖喱啦我哋揀呢個屬於小辣如果你想同佢講要辣啲可以叫佢加辣俾你雖然細細兜但係都有幾多羊肉🤤🫓Kashmiri Naan 芝士烤餅🧀呢個芝士烤餅點埋羊肉汁 so perfect 熱辣辣嘅厚烤餅食落先知佢係正宗Dessert 🍨印色炸鮮奶球配糖漿Milk balls in dipped sweet syrup,served hot 🍨店員推介呢一款超甜嘅甜品極度鍾意甜既人叫呢款Super sweet 就岩哂啦🤣我食咗一啖已經頂唔順但其實炸鮮奶球配熱嘅糖漿口感係幾特別😆彩蛋🤪 店員仲私人送咗個印度特產雪

話說前兩日口痕痕好想食咖喱,

🌱Pani Pani 炸米餅配薄荷汁🌱

Vibes:. 🌕🌕🌕🌕🌗
Services :🌕🌕🌕🌕🌖

Follow我地帶你捐窿捐罅搵美食❤️🤰🏻

2021-03-01 114 瀏覽
兩份放埋一齊:Lacha Paratha 🫓 油酥麥餅 $28呢個餅都好特別之前未見過,職員話係傳統特色薄餅,食落去都係酥酥脆脆,雖然燶咗少少但味道唔錯Garlic Naan 🫓 蒜味烤餅 $28 🧄烤餅加咗蔥同芫荽,食落去好香,烤到脆脆地但係唔會覺得太過口乾👍🏻Lamb Bhuna 鑊仔半肉 🥩 $138分量睇落去雖然唔係好多,但係實際食落都夠,羊肉煮到好淋同埋唔會覺得騷,怕羊肉味嘅人都可以試因為啲咖喱汁味道好濃郁食唔太覺,配埋烤餅一流!

兩份放埋一齊:
Lacha Paratha 🫓
油酥麥餅 $28

Garlic Naan 🫓
蒜味烤餅 $28 🧄

Lamb Bhuna
鑊仔半肉 🥩 $138
2021-02-26 104 瀏覽
食慣西餐想轉下口味,異地風情更是不二之選。尖沙咀呢間樓上印度菜,乾淨企理,環境舒適。想體驗印度風味?呢度最為合適。🌱Pani Poori炸米餅配薄荷汁綠油油嘅湯汁,帶俾人辛辣嘅錯覺,脆口唔辣之餘,食落滿口薄荷香氣。🔥Lamb Seekh Kebab燒通心羊肉卷羊肉碎伴隨香草粉,帶俾你獨特嘅羊肉酥香。🥘Lamb Rogan Josh咖喱羊肉 & 蒜味烤餅香濃咖喱配上烤餅,面對如此美味,落手點住食吧。🍚Saffron Palau Rice印度黃飯集合香料同洋蔥嘅清香,高湯煮熟嘅黃米飯Q彈唔會太乾,可稱得上係食過最好吃嘅黃飯。🍶Masala Indian Tea印度拉茶紅茶為主,再加入香料同藥草調味,濃郁嘅肉桂香令人沉醉。🍨Malai Kulfi 印度冰淇淋口感好豐富,荳蔻粉嘅香配上椰絲,唔會入口即化,特別之餘更是新嘗試。熱情嘅店員,正宗嘅印度菜,此夜,陶醉於香濃嘅印度風味吧!

🌱Pani Poori炸米餅配薄荷汁

🔥Lamb Seekh Kebab燒通心羊肉卷
羊肉碎伴隨香草粉,帶俾你獨特嘅羊肉酥香。

🥘Lamb Rogan Josh咖喱羊肉 & 蒜味烤餅
香濃咖喱配上烤餅,面對如此美味,落手點住食吧。

🍚Saffron Palau Rice印度黃飯

🍶Masala Indian Tea印度拉茶
紅茶為主,再加入香料同藥草調味,濃郁嘅肉桂香令人沉醉。

🍨Malai Kulfi 印度冰淇淋

熱情嘅店員,正宗嘅印度菜,
此夜,陶醉於香濃嘅印度風味吧!

2021-02-23 103 瀏覽
今日好開心!老闆帶左我去食印度嘢!間餐廳嘅裝修好靚,仲有好多靚壁畫,而且啲waiters都好有禮貌。Reshmi Kabab 串燒鷄柳,喺印度燒烤雞肉嘅一種,有香料味但唔算太重,又香口又嫩滑,好好食 very good taste。Chicken Sahi Korma 白汁燴雞,個汁好香好濃郁,有少少辣,雞肉好入味好香,配餅食好正!Kashmiri Naan 提子芝士烤餅,係味道甜甜香香嘅烤餅,越食越開胃。
今日好開心!老闆帶左我去食印度嘢!

2021-02-16 116 瀏覽
呢間印度餐廳係尖沙咀開業無耐,位置比較隱秘,但樓下有餐廳燈牌,好易就識別到,個日上去店員話已經full booking,最後安排左一間房比我地坐菜單接近有10頁,款式都幾多,價錢上係尖沙咀區唔算貴,仲有圖比客人參考------1. 雜菜咖哩角 $58 7/10一客有3件咖哩角,每件都非常飽滿,炸得金黃同香脆,仲配上薄荷醬汁👍🏻切開入面塞了滿滿薯仔同雜菜,香味濃郁,不過有少少油膩同飽滿感🤤2. 無骨燒雞 $112 8.5/10相當有驚喜鐵板燒雞😍用鐵板上桌,聽住炸炸聲,已經好吸引雞肉外層香辣乾身,入面嫩滑多汁,加埋檸檬汁一齊食,更加惹味,店員話雞肉醃製超過12小時,所以好入味,入口亦不覺油膩3. 椰汁咖哩羊肉 $128 8.5/10我地事前叫左少辣,所以辣既程度我地可以接受,羊肉份量係好多,至少都有5-6大件,羊肉肉質軟腍而不硬,完全無羊膻味,咖哩汁帶點微辣,開胃惹味4. 全麥烤餅 $20 7.5/10Roti有兩大塊,口感較薄同軔一點,好易掛汁5. 芝士烤餅 $32 7.5/10芝士naan切開有4塊,烤餅內有濃郁的芝士碎,口感較roti厚同柔軟,食落仲帶點煙韌,不過芝士味唔濃,但na

------
1. 雜菜咖哩角 $58 7/10
雜菜咖哩角

2. 無骨燒雞 $112 8.5/10
相當有驚喜鐵板燒雞😍用鐵板上桌,聽住炸炸聲,已經好吸引
無骨燒雞

3. 椰汁咖哩羊肉 $128 8.5/10
椰汁咖哩羊肉

4. 全麥烤餅 $20 7.5/10
Roti有兩大塊,口感較薄同軔一點,好易掛汁
全麥烤餅

5. 芝士烤餅 $32 7.5/10
芝士naan切開有4塊,烤餅內有濃郁的芝士碎,口感較roti厚同柔軟,食落仲帶點煙韌,不過芝士味唔濃,但naan點咖喱汁真係一流🤤油膩感較重
芝士烤餅
2021-02-13
無骨燒雞
椰汁咖哩羊肉
全麥烤餅
芝士烤餅
2021-02-11 114 瀏覽
這次跟另一位同事出差,由外國人的他帶路這間印度餐廳於樓上一樓,可坐升降機或行樓梯店內裝潢新穎得像印式皇宮提供正宗的印度菜,選用傳統的印度香料而且還有印度式的COCKTAILS需加一服務費侍應會送上開胃前菜一碟數根印度炸油條非常酥脆,充滿米味,口感不油膩跟兩碗印度醬汁,紅色那款感覺較清新,青色的莞荽醬反而較辣Chicken Madras 椰汁咖喱雞 - $108Madras本身指的其實就是印度南方的清奈加入椰汁椰漿補足了咖哩香料較難以突顯的奶郁醇厚滑口得來又帶有椰香,較不容易膩口,辣度亦較為溫和雞件沒有骨,口感嫩滑彈牙Garlic Naan 蒜味烤餅 - $28甩餅的筋性迷人且乾爽上面有些香草蒜蓉,帶點甜味用來佐配咖喱或其他醬汁一流
這次跟另一位同事出差,由外國人的他帶路
這間印度餐廳於樓上一樓,可坐升降機或行樓梯
店內裝潢新穎得像印式皇宮
提供正宗的印度菜,選用傳統的印度香料
而且還有印度式的COCKTAILS
需加一服務費

侍應會送上開胃前菜一碟
數根印度炸油條非常酥脆,充滿米味,口感不油膩
跟兩碗印度醬汁,紅色那款感覺較清新,青色的莞荽醬反而較辣
Chicken Madras 椰汁咖喱雞
Chicken Madras 椰汁咖喱雞

Chicken Madras 椰汁咖喱雞 - $108
Madras本身指的其實就是印度南方的清奈
加入椰汁椰漿補足了咖哩香料較難以突顯的奶郁醇厚
滑口得來又帶有椰香,較不容易膩口,辣度亦較為溫和
雞件沒有骨,口感嫩滑彈牙
Garlic Naan 蒜味烤餅
Garlic Naan 蒜味烤餅

Garlic Naan 蒜味烤餅 - $28
甩餅的筋性迷人且乾爽
上面有些香草蒜蓉,帶點甜味
用來佐配咖喱或其他醬汁一流
2021-02-11
午餐
2021-02-09 82 瀏覽
印度同事介紹的印度菜 - Hello India雖然因疫情衛生原因暫停了午餐buffet,不過現在有executive lunch set依然豐富、性價比高。.Set B $80 是非素食有前菜脆脆條,伴印式醬汁。也有Samosa 咖哩角及乳酪。主食有Yellow Dal (黄扁豆)及 Masala Chicken (辣咖哩雞),伴上Naan印度薄餅及印尼炒飯。分量超多,味道好香好exotic!Mango Lassi是我每一次到印度餐廳都會飲的。.最後還有甜品Gulab Jamun (玫瑰蜜炸奶球),milky 又sweet 地conclude 了這一餐。.如果喜歡吃芝士的你,可以點Paneer Pakoda,炸芝士,口感、形狀及色彩都有少少似麥樂雞。.Hello India (尖沙咀)尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈1樓A及E號舖
印度同事介紹的印度菜 - Hello India

Set B $80 是非素食
有前菜脆脆條,伴印式醬汁。也有Samosa 咖哩角及乳酪。

Mango Lassi是我每一次到印度餐廳都會飲的。

Hello India (尖沙咀)
尖沙咀漢口道19-21號漢宜大廈1樓A及E號舖
2021-02-06 60 瀏覽
朋友看到網上有印度菜的自助餐,價錢還不貴,叫我一起去試試,那今天就去尖沙咀試試看了!去到餐廳問了店員說因為疫情的關係沒法提供自助餐,只有單點餐單,那我們都來了,就試試他的單點,下次再吃自助餐吧!香燒雞(120元)這個看到好幾個食評都有叫的,就叫來試試看,一試才發現味道真的可以!只看表面還以為雞肉會非常乾和柴,但實際情況是雞肉很嫩滑,特別是雞腿的部分,真的非常意外!而且雞肉也很入味,很香,而且店員還建議沾一下檯面上的綠色醬,吃起來會比較清新,不油膩。而我就比較喜歡另一個紅色的,應該是蕃茄醬!咖哩羊肉(128元)這個只看大小感覺很少的樣子,但實際份量還算可以,羊肉挺多的。而且羊肉完全不會有騷味,怕的人也可以接受!咖哩的味道很香濃,用來配烤餅或飯都是絕配,不過味道會比較辣,吃的時候感覺不到,但吃完就會有辣味!蒜味烤餅(28元)蒜味烤餅算是比較普通的一款烤餅,不過這裡會加了香蔥和芫茜,會比較香。炸餅烤得不算太乾,還會吃到有點軟軟的,味道不錯,我用來配咖哩吃也很好吃!油酥麥餅(28元)這個是比較特別的,第一次見,吃起來酥酥脆脆的,烤得也很香!配咖哩也不錯!

香燒雞(120元)

咖哩羊肉(128元)

蒜味烤餅(28元)

油酥麥餅(28元)