位於旺角的HeSheEat (THE FOREST) 以其獨特的菜單和舒適的環境,成為不少食客心中的小天堂。這次的用餐體驗從主菜到甜品,每一道菜都令人印象深刻。餐廳以柔和的淺色調為主,搭配簡約的裝潢風格,營造出一種輕鬆愉悅的用餐氛圍。無論是與好友聚餐,還是獨自享受美味,這裡都讓人感到如沐春風。座位之間的間隔適中,不會感到擁擠,加上柔和的燈光,整體環境非常適合拍照打卡。烤美國安格斯肉眼牛扒配燒汁(配薯條) - Medium Well - $258** 這道牛扒的肉質非常出色,安格斯牛肉的香氣濃郁,外層烤得微焦,內裡則保持著粉嫩的色澤,Medium Well的熟度剛剛好,肉汁豐富且口感嫩滑。燒汁的味道濃郁但不搶戲,完美襯托出牛肉的鮮美。配菜的薯條炸得金黃酥脆,外脆內軟,沾上燒汁更是絕配。整體來說,這道牛扒無論是味道還是份量都令人滿意。大蝦、野菌、溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵 - $128** 這道意大利麵的組合非常豐富,大蝦新鮮彈牙,野菌的香氣與芝士汁完美融合,溫泉蛋的加入讓整道菜更加濃郁滑順。意大利麵的口感彈牙,每一口都充滿了芝士的香氣,卻不會過於膩口。這道菜的味道層次豐富

大蝦、野菌、溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵 - $128**
這道意大利麵的組合非常豐富,大蝦新鮮彈牙,野菌的香氣與芝士汁完美融合,溫泉蛋的加入讓整道菜更加濃郁滑順。意大利麵的口感彈牙,每一口都充滿了芝士的香氣,卻不會過於膩口。這道菜的味道層次豐富,絕對是芝士愛好者的首選。

提拉米蘇牛奶咖啡 - $58**
這杯提拉米蘇牛奶咖啡的創意十足,咖啡的香濃與提拉米蘇的甜香完美結合,口感順滑且帶有微微的奶香。熱飲的溫度剛剛好,喝起來非常舒服,是一杯讓人心情愉悅的飲品。

黑松露芝士奶蓋梳乎厘班戟 - $148**
這道甜品絕對是HeSheEat的招牌之一!梳乎厘班戟的口感輕盈如雲,入口即化,搭配上層的黑松露芝士奶蓋,香氣濃郁卻不會過於厚重。黑松露的獨特香氣與芝士的奶香完美融合,帶來一種奢華的味覺享受。這道甜品無論是味道還是賣相都令人驚艷,絕對是必試之選。

北海道5.0軟雪糕 Espresso - $54**
北海道5.0軟雪糕的奶香濃郁,口感細膩順滑,搭配上Espresso的苦澀,形成一種完美的平衡。雪糕的甜與咖啡的苦交織在一起,帶來一種獨特的味覺體驗,非常適合喜歡嘗試新口味的食客。

HeSheEat (THE FOREST) 的菜單充滿創意,無論是主菜還是甜品都令人驚艷。餐廳的環境舒適,服務態度親切,非常適合與朋友聚餐或享受一個人的美食時光。
2025-02-10
2025-01-19 2840 瀏覽
🧧新年將近,喺波鞋街買完新鞋後👟,同朋友去最近大熱的《HeSheEat》食個靚靚晚餐😍~《HeSheEat》環境以🌿木系小清新為主,令人感到舒適!🍔安格斯牛肉芝士漢堡配薯條漢堡大大個,份量十足🤩牛肉熟度剛好,牛肉味濃郁,鬆軟多汁😋~🍟薯條外脆內鬆軟,一口接一口!🍝大蝦。野菌。溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵蛋麵幼身掛汁,煙韌彈牙👍🏻,蛋味濃香,配上芝士汁鹹香及滑溜溫泉蛋,味道更豐富!😋🦐大蝦鮮味彈牙,煎到金黃色,有焦香~🥞朱古力麻糬梳乎厘班戟💞令人心動的甜品‼️必點梳乎厘班戟‼️梳乎厘班戟入口鬆軟,☁️雲朶般質感,有蛋香! 麻糬柔軟軟糯,增添另一口感👍🏻~切開時,🍫濃郁帶點甘苦的朱古力醬如瀑布般流下,超正!🍵宇治抹茶。紅豆。白玉軟雪糕芭菲層層分明的賣相,超吸晴🤩!!🍦北海道5.0牛乳雪糕入口幼滑,有濃郁奶香,加上宇治抹茶粉,化身成甘香濃抹茶雪糕👍🏻!!下層的白玉煙韌軟糯🍡,紅豆香甜,仲有脆脆及抹茶餡料,口感十足~🍹宇治抹茶士多啤梨鮮奶夢幻少女的顏色🥰,好難唔選擇它🍵宇治抹茶微甘有茶香,易入口與🍓香甜士多啤梨融合得好好呢。《HeSheEat》仲有外賣專有的超人氣商品軟雪糕牛角包🍦~下次行街要買黎試試

《HeSheEat》環境以🌿木系小清新為主,令人感到舒適!

🍔安格斯牛肉芝士漢堡配薯條
漢堡大大個,份量十足🤩
牛肉熟度剛好,牛肉味濃郁,鬆軟多汁😋~
🍟薯條外脆內鬆軟,一口接一口!

🍝大蝦。野菌。溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵
🦐大蝦鮮味彈牙,煎到金黃色,有焦香~

🥞朱古力麻糬梳乎厘班戟
💞令人心動的甜品‼️必點梳乎厘班戟‼️
梳乎厘班戟入口鬆軟,☁️雲朶般質感,有蛋香!
麻糬柔軟軟糯,增添另一口感👍🏻~
切開時,🍫濃郁帶點甘苦的朱古力醬如瀑布般流下,超正!

🍵宇治抹茶。紅豆。白玉軟雪糕芭菲
層層分明的賣相,超吸晴🤩!!

🍹宇治抹茶士多啤梨鮮奶
夢幻少女的顏色🥰,好難唔選擇它
🍵宇治抹茶微甘有茶香,易入口與🍓香甜士多啤梨融合得好好呢。

《HeSheEat》仲有外賣專有的超人氣商品軟雪糕牛角包🍦~下次行街要買黎試試先🤤

• 朱古力麻糬梳乎厘班戟
2024-12-16 3203 瀏覽
甜品係我嘅Comfort food!而家揀選一間餐廳,當然佢嘅正餐要好味啦!但係甜品都要佔重要🥰一席位!呢間餐廳就啱晒我啦,甜品非常出色,仲有來自北海道嘅雪糕添😘😘⋯⋯餐廳樓底超高!走日本簡約風格!都幾型仔㗎!單骨雞翼雞翼鮮嫩多汁!外層炸得都好香脆!配以蜜糖芥末醬汁味道非常夾!滑蛋吉列豬扒蓋意式紅飯吉列豬扒外層鬆脆內裏保持肉汁!味道仲好好添!滑蛋做得非常完美!充滿蛋香!意式紅飯,酸酸地非常開胃,而且飯粒晶凝通透!煙腩,白菌,溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵鮮蛋麵超香蛋味!意大利蛋麵掛滿芝士🧀醬汁!加埋完美嘅溫泉蛋Yummy!加埋甘香嘅煙腩和白菌好快就K.O.咗佢😋⋯⋯朱古力麻糬梳乎厘班戟🥞即叫即製的疏乎厘pancake口感香甜富空氣感!入口軟綿綿充滿蛋香!超幸福!頂層朱古力麻糬煙煙韌韌增加不少口感!側邊鋪滿左香脆嘅果仁!來自北海道嘅軟雪糕🍦非常香滑充滿奶香!淋上香甜嘅朱古力醬!一款甜品多種享受🥰🥰⋯⋯石板街牛乳刨冰🍧刨冰製作成雪花入口即溶⋯⋯口感細膩😘⋯⋯甜而不膩🥰⋯⋯石板街用棉花糖同果仁製成口感超正!頂層有雲呢拿雪糕和朱古力,中層仲有朱古力忌廉非常有層次!淋上香甜嘅朱古力醬Yummy😘😘⋯
甜品係我嘅Comfort food!
而家揀選一間餐廳,當然佢嘅正餐要好味啦!
但係甜品都要佔重要🥰一席位!

餐廳
樓底超高!
走日本簡約風格!
都幾型仔㗎!

單骨雞翼

雞翼鮮嫩多汁!外層炸得都好香脆!
配以蜜糖芥末醬汁味道非常夾!

滑蛋吉列豬扒蓋意式紅飯

吉列豬扒外層鬆脆內裏保持肉汁!味道仲好好添!
滑蛋做得非常完美!充滿蛋香!
意式紅飯,酸酸地非常開胃,而且飯粒晶凝通透!

煙腩,白菌,溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵

鮮蛋麵超香蛋味!意大利蛋麵掛滿芝士🧀醬汁!加埋
完美嘅溫泉蛋Yummy!
加埋甘香嘅煙腩和白菌好快就K.O.咗佢😋⋯⋯

朱古力麻糬梳乎厘班戟🥞

超幸福!
頂層朱古力麻糬煙煙韌韌增加不少口感!
側邊鋪滿左香脆嘅果仁!
來自北海道嘅軟雪糕🍦非常香滑充滿奶香!
淋上香甜嘅朱古力醬!
一款甜品多種享受🥰🥰⋯⋯

石板街牛乳刨冰🍧

刨冰製作成雪花入口即溶⋯⋯
口感細膩😘⋯⋯
甜而不膩🥰⋯⋯
石板街用棉花糖同果仁製成口感超正!
頂層有雲呢拿雪糕和朱古力,中層仲有朱古力忌廉非常有層次!
淋上香甜嘅朱古力醬Yummy😘😘⋯⋯

• 單骨雞翼
  • 滑蛋吉列豬扒意式紅飯
  • 石板街牛乳刨冰
  • 朱古力麻糬梳乎厘班戟
  • 煙腩,白菌,溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵
2K
2024-12-08 2969 瀏覽
間唔中就會同朋友食人氣ᴄᴀꜰᴇ「𝑯𝒆𝑺𝒉𝒆𝑬𝒂𝒕」,朋友同我都特別鍾意呢度嘅甜品,多款甜品選擇,例如特濃5.0牛乳軟雪糕牛角包🍦麻糬梳乎厘班戟🥞韓式刨冰等🍧仲有有All Day Breakfast🥓等主食,款式應有盡有😍⋄⋄====—====—====—====—✦ 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚✦🦀蟹肉•辣肉腸蕃茄水牛芝士扁意粉($126)意粉結合新鮮的蟹肉和辣肉腸,搭配濃郁的蕃茄醬,口感豐富😃水牛芝士的加持令整道菜更加滑順,奶香四溢👍🏻⋄✦ 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 ✦🍗單骨雞翼(水牛城醬/蜜糖芥末醬)($68)雞翼外脆內嫩,搭配香辣的水牛城醬品嚐到絕妙的口感和風味😝—🦑炸魷魚鬚($68)炸魷魚鬚外層金黃酥脆,內裡鮮嫩多汁,口感極佳😍搭配沙律醬讓人食指大動😝 ⋄✦ 𝐅𝐚𝐧𝐭𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬 ✦🍹🍓草莓之戀($54)|士多啤梨•青提•益力多|🍎配以士多啤梨及青提,再加上益力多,清新水果夠Fresh👍🏻⋄✦ 𝐒𝐨𝐟𝐭𝐲 𝐈𝐜𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐏𝐚𝐫𝐟𝐚𝐢𝐭 ✦🍵🍦北海道5.0牛乳軟雪糕芭菲($68)|宇治抹茶•紅豆•白玉|芭菲提供了4款口味,揀左matcha口味🍦嚟自北海道5.0 雪糕,入口非常濃郁,口感滑順

====—====—====—====—
✦ 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚✦
🦀蟹肉•辣肉腸蕃茄水牛芝士扁意粉($126)

✦ 𝐒𝐡𝐚𝐫𝐢𝐧𝐠 ✦
🍗單骨雞翼(水牛城醬/蜜糖芥末醬)($68)

雞翼外脆內嫩,搭配香辣的水牛城醬品嚐到絕妙的口感和風味😝

🦑炸魷魚鬚($68)

✦ 𝐅𝐚𝐧𝐭𝐚𝐬𝐭𝐢𝐜 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬 ✦
🍹🍓草莓之戀($54)
|士多啤梨•青提•益力多|

✦ 𝐒𝐨𝐟𝐭𝐲 𝐈𝐜𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐏𝐚𝐫𝐟𝐚𝐢𝐭 ✦
🍵🍦北海道5.0牛乳軟雪糕芭菲($68)
|宇治抹茶•紅豆•白玉|

芭菲提供了4款口味,揀左matcha口味🍦嚟自北海道5.0 雪糕,入口非常濃郁,口感滑順,給人一種奢華的感覺🤤芭菲內配料豐富多樣,非常滿足👍🏻

✦ 𝐒𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐜𝐚𝐤𝐞 ✦
🍫🥞朱古力麻糬梳乎厘班戟($138)

朱古力麻糬口感柔軟,濃郁又滑的朱古力醬,𝐒𝐨𝐮𝐟𝐟𝐥é配上雪糕,空氣感十足,口感更加豐潤滑順😋
====—====—====—====—
📌店名:HeSheEat (THE FOREST) ‘
📍地址:旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G6號舖
2024-12-05
2025-05-24 0 瀏覽
這家店鋪吃過覺得味道可以的,但搬了鋪就未去過,這次有時間就去吃東西吧😜。店舖在The Forrest 地鋪,在旺角地鐵站E2出口過來,約5分鐘路程。簡約木系裝修充滿時尚感,燈光柔和挺涼快的感覺。食物有散點或套餐選擇,款式種類多有點花多眼亂的感覺🤣。-提拉米蘇牛奶咖啡 HKD$58 | 荔枝抹茶 HKD$52飲品選擇有很多款式,大人小朋友也照顧得到。提拉米蘇牛奶咖啡賣相吸引,提拉米蘇質感軟滑,咖啡味道香濃較有層次感。荔枝抹茶是杯夏日打卡飲品,攪拌均勻再飲味道更香,酸中帶點甜味,散發抺茶甘香味挺特別。-HeSheEat All Day Breakfast HKD$138賣相吸引食物大份,食物包括:德國鮮肉腸、意大利煙腩肉、巴馬火腿、炒蛋、薯仔沙律、慢煮蕃茄、大蘑菇、炒BB菠菜、脆薯餅及迷你牛角包。不用太多調味,吃得吃食材原味道。蛋可選煎蛋或炒蛋,炒蛋味道挺香的,還有蛋汁感覺可以欵。-韓式脆雞漢堡 HKD$118這個漢堡很大份欵,吃的時候要小心點😂,跟餐附送沙律可以另外加購薯條的。脆雞皮脆肉嫰,有肉汁不會感到韌。包質鬆軟帶點牛油香味,醬汁香濃惹味。吃完漢堡再吃沙律,中和油膩感挺好。-士多啤梨

提拉米蘇牛奶咖啡 HKD$58 | 荔枝抹茶 HKD$52

韓式脆雞漢堡 HKD$118

士多啤梨焗厚餅 HKD$72
士多啤梨控要點的食物,每一次來也要點一份😜。用的是厚鬆餅,現點現焗上菜時味道真香,蛋味香濃質感鬆軟。配雪糕吃帶來冰火交融的口感,整體味道可以的。

士多啤梨乳酪配士多啤梨雪糕 HKD$64
賣相吸引的打卡甜品📸,當然要點來吃一波!。用北海道5.0牛乳製成軟,所以奶味香甜質感軟滑🤤。雪糕芭菲層次分明,口感挺豐富的。芝士餅質感軟滑酸酸甜甜的味道感覺清新。

2025-05-21
午餐
2025-05-20 0 瀏覽
在旺角闹市挖到的hesheeat,简直是美食界的“六边形战士”!这次打卡的四道招牌菜,从摆盘到口味都直接封神,每一口都让人疯狂心动!🔥 烤安格斯肉眼扒端上桌就被扑鼻的焦香勾住魂!厚切的安格斯肉眼泛着诱人的焦糖色,一刀切下,粉嫩的肉芯瞬间露出,肉汁顺着纹理缓缓渗出。入口先是外皮的焦脆,紧接着肉质鲜嫩多汁,油脂香在齿间爆开,搭配秘制黑椒汁,浓郁的肉香直接冲上头顶!配菜的蒜香烤蘑菇也超绝,吸饱了肉汁,一口爆香!🍝 三文鱼明太子忌廉意粉这道意粉直接让我原地封神!三文鱼煎得外焦里嫩,入口即化,搭配咸鲜爆汁的明太子,每一口都超有存在感。浓稠的忌廉酱汁裹满弹牙意面,奶香中带着淡淡的胡椒香,完全不会腻!最惊喜的是藏在底部的脆炸蒜片,咔滋一声直接提升口感层次,连盘子都想舔干净!🥞 原味厚松饼救命!这松饼简直是云朵本朵!足足5cm厚的蓬松松饼duangduang摇晃,表面撒着糖粉和枫糖浆,切开瞬间香气四溢。咬下去软fufu的,蛋香十足,甜度恰到好处,搭配香草冰淇淋,冰火交融的口感太治愈了!建议直接点双份,根本不够吃!🦀 黑松露蟹肉牛油果塔塔前菜直接惊艳开场!黑松露独特的香气瞬间唤醒味蕾,大块鲜甜的蟹肉堆得

🔥 烤安格斯肉眼扒

🍝 三文鱼明太子忌廉意粉

🥞 原味厚松饼

🦀 黑松露蟹肉牛油果塔塔
前菜直接惊艳开场!黑松露独特的香气瞬间唤醒味蕾,大块鲜甜的蟹肉堆得像小山,搭配绵密的牛油果泥,清爽又醇厚。底下的脆片咔嚓作响,每一口都是层次感的大爆炸!分量超实在,两人分食完全够,配一杯白葡萄酒直接氛围感拉满~

hesheeat真的把创意和美味精准拿捏!旺角逛街必冲,建议提前在OpenRice订位,晚来真的要排队!下次还要来解锁其他菜品!

📍 旺角奶路臣街17号the forest地下G6号铺
💰 人均:200-300HKD(丰俭由人)
2025-05-19 0 瀏覽
煙三文魚柚子沙律,採用羅馬生菜 食落新鮮爽脆。煙三文魚捲成花狀 置於沙律中央配上脆身嘅芝士粒 材料豐富。面上放滿了蕃茄粒 令味道更有層次感一上枱係超香龍蝦味呀😍 有好多粒小帶子、龍蝦、青口鋪滿左起個飯上面 啲飯軟硬適中煮得岩岩好 好味😋月見燒牛肉丼,每日新鮮嘅牛肉比其他店厚身,店內最大賣點就係即叫即燒啲肉類,再配秘製醬汁,真係同專賣店食嘅味道一樣呀。不過我將隻溫泉蛋撈咗入啲炒飯後吃出了另一種風味,值得一試。疏乎厘pancake首選,有不同口味,我選了經典的朱古力。賣相滿分,疏乎厘空氣十足,碟邊滿佈了大量的杏仁粒及朱古力粒,是我喜愛的。有兩層,非常軟綿,pancake 上還淋上濃烈的忌廉和滿滿的朱古力粉,還附送了一個店內招牌的牛乳雪糕如果下次嚟到可以試埋佢哋其他嘅甜品或者小食,感覺都幾吸引😊總結嚟講,旺角cafe來說呢間都算唔錯,地方都闊落😊開心嘅一餐 😊

如果下次嚟到可以試埋佢哋其他嘅甜品或者小食,感覺都幾吸引😊
2025-05-16 0 瀏覽
個牛角包勁難食,本身滿心期待😞另外個麻薯雪糕仲勁,個員工一遞過嚟講咗句呢個好容易溶就即刻閃走咗,依家諗返轉頭先知佢點解要閃得咁快,係幾秒已經可以成隻手都係,Ok算。粒士多啤梨敏一嘢cream都好啊,行咗第一步已經跌咗落地,卡都未打成。張相係佢跌落地下嘅前1秒,我好後悔呢張相冇用原相機有得原況😂😂😂呢度$100 㗎啦,大家自己決定要唔要食啦🙏🏻🙏🏻🙏🏻

外賣自取
2025-05-16 0 瀏覽
老竇啱啱退休,就打算一家大細一齊去慶祝。老竇之前去過呢度食晏,覺得唔錯,所以今次都想帶埋我哋一齊去試吓。呢度食物嘅種類幾多,睇咗好耐先叫咗呢幾道菜。老竇話呢度嘅All Day Breakfast好有特色,由好多唔同嘅材料配搭而成,顏色都好豐富,睇落好有胃口。佢最鍾意就係炒蛋,好香好滑,同牛角包一齊食,真係好夾!老媽子就揀咗一份黑松露燒雞,外皮金黃香脆,肉質鮮嫩多汁,仲有黑松露嘅味道,令人食到停唔到口,一啖接一啖!而且配埋薯條味道更加豐富!我就睇中咗呢度嘅單骨雞翼,香脆十足,點少少醬汁一齊食,更加突顯咗雞肉嘅鮮味,正呀!

佢最鍾意就係炒蛋,好香好滑,同牛角包一齊食,真係好夾!
試食活動
HeSheEat.旺角高質漢堡×夢幻甜品少女心大爆發放工啦,女同事叫我一齊拿拿聲去旺角打卡食飯!我心諗去邊?原來係我心心眼的餐廳「HeSheEat」食飯真係好正!店員NICE,而且出品好真係由頭驚喜到落尾!無論係特飲、主菜定甜品都充滿心思,仲要價錢合理,有樣有味道~特飲篇:士多啤梨控必試!士多啤梨奶昔第一啖飲落去,口感滑到似絲綢咁!唔係一般用糖漿溝出嚟嘅假甜,而係飲到真正士多啤梨果肉嘅天然酸甜,仲有陣好溫柔嘅奶香餘韻。至於草莓奶蓋就係夏日救星~上層奶蓋打得綿密似雲朵,草莓果肉同梳打氣泡一齊湧上嚟個下真係爽到震!唔會死甜之餘仲帶微微果酸,飲完成個人醒神晒,同油膩主菜簡直係絕配。主菜篇:邪惡與優雅之戰平時食漢堡最怕乾爭爭,但呢個安格斯牛肉芝士漢堡真係改寫我三觀!牛肉patty厚到有成兩cm,切開嗰陣肉汁多到要用薯條去「攔截」。芝士融化得啱啱好,仲有秘製醬汁加持,每一啖都係濃郁肉香同芝士香嘅交響樂~薯條更加要俾滿分,粗身炸到金黃脆身,撒咗少少鹽keep到脆度,抵讚!如果想食得light啲,香煎比目魚絕對係驚喜之作。魚皮煎到脆卜卜似玻璃紙,但魚肉竟然保持到超嫩滑狀態,用叉子輕輕一挑就散開,仲有
HeSheEat.旺角高質漢堡×夢幻甜品少女心大爆發

放工啦,女同事叫我一齊拿拿聲去旺角打卡食飯!

我心諗去邊?原來係我心心眼的餐廳「HeSheEat」
食飯真係好正!店員NICE,而且出品好
真係由頭驚喜到落尾!
無論係特飲、主菜定甜品都充滿心思,
仲要價錢合理,有樣有味道~

特飲篇:士多啤梨控必試!
士多啤梨奶昔第一啖飲落去,口感滑到似絲綢咁!
唔係一般用糖漿溝出嚟嘅假甜,
而係飲到真正士多啤梨果肉嘅天然酸甜,
仲有陣好溫柔嘅奶香餘韻。

至於草莓奶蓋就係夏日救星~上層奶蓋打得綿密似雲朵,
草莓果肉同梳打氣泡一齊湧上嚟個下真係爽到震!
唔會死甜之餘仲帶微微果酸,飲完成個人醒神晒,
同油膩主菜簡直係絕配。

主菜篇:邪惡與優雅之戰
平時食漢堡最怕乾爭爭,
但呢個安格斯牛肉芝士漢堡真係改寫我三觀!
牛肉patty厚到有成兩cm,
切開嗰陣肉汁多到要用薯條去「攔截」。
芝士融化得啱啱好,仲有秘製醬汁加持,
每一啖都係濃郁肉香同芝士香嘅交響樂~
薯條更加要俾滿分,粗身炸到金黃脆身,
撒咗少少鹽keep到脆度,抵讚!

如果想食得light啲,香煎比目魚絕對係驚喜之作。
魚皮煎到脆卜卜似玻璃紙,
但魚肉竟然保持到超嫩滑狀態,
用叉子輕輕一挑就散開,
仲有陣淡淡牛油香。
底下嘅蜜糖芥末薯仔好有心思,
芥末味唔會攻鼻,反而同蜜糖甜味好平衡,
連平時唔食澱粉質嘅朋友都清晒碟!

甜品篇:視覺味覺雙重暴擊
見到隔離枱個北海道5.0牛乳芭菲上枱,我即刻舉手加單!
芒果肉疊到成座小山咁高,
中間夾住自家製芒果雪葩同5.0牛乳軟雪糕,最底層仲有脆脆
一勺隊到底,冰涼雪糕+酸甜芒果+脆口穀物嘅層次感爆燈,
甜品控絕對要試!

壓軸嘅肉桂蘋果拿破崙簡直係藝術品~
千層酥皮薄脆到用叉輕輕一壓就「咔嚓」碎裂,
中間夾住慢煮蘋果粒同肉桂吉士醬,
肉桂味溫柔得嚟唔會搶戲,仲有粒粒蘋果保留咬口。
最驚喜係面頭嗰球雲呢拿雪糕,入面竟然混入咗玉桂餅碎,
凍熱交融嘅口感邪惡到極點!

今餐兩個人食到捧住個肚走都係$600有找,以呢個食物質素真係超值。

餐廳:HeSheEat
地址:旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G6號舖
2025-05-14 4 瀏覽
之前就聽同事講,附近有間cafe嘅食物唔錯,就打算放工去試嚇。我一入去,就見到好幾座嘅顧客都喺食緊牛肉丼,所以好奇嘅我都叫咗一份。牛肉真係燒得唔錯,有著濃郁嘅牛肉風味,炒飯都好惹味,一齊食真係絕配!鍾意牛肉丼嘅朋友可以試嚇。我仲叫咗煎魚柳配薯仔。魚皮煎到香脆,同鮮甜滑嫩嘅魚肉有明顯嘅對比,所以口感好有層次。就連配料薯仔都加咗蜜糖同芥末做調味,好有自己嘅特色,同魚肉一齊食,完美無違和感。仲有食材豐富嘅墨西哥餅,搭配咗松露蟹肉、牛油果同蕃茄醬。整體嘅配搭啱啱好,唔會太heavy,食落去好清新,尤其係蟹肉,鮮美無比,令人食到停唔到。呢度嘅食物唔單止滿足咗我嘅胃,仲俾咗我一個幸福嘅時光,讚!

呢度嘅食物唔單止滿足咗我嘅胃,仲俾咗我一個幸福嘅時光,讚!
2025-05-13 4 瀏覽
尋晚同朋友揀咗一間喺旺角嘅Cafe,食咗一餐回味無窮嘅晚餐。一入到舖頭,溫暖嘅燈光同簡約嘅裝修令人好放鬆,侍應親切嘅招待更加為我哋嘅用餐體驗加分。💚三文魚柚子沙律💚我哋首先試咗柚子沙律,清爽嘅柚子帶嚟微酸嘅口感,同煙燻三文魚嘅鹹香完美結合,再配上新鮮嘅蔬菜,整體清新又開胃。💛海鮮燴意大利飯💛跟住我哋試咗海鮮燴意大利飯,呢個菜色香味俱全,意大利飯粒粒分明,吸滿濃郁嘅龍蝦汁,配搭鮮甜嘅海鮮,每一啖都充滿住鮮味。🧡烤美國牛扒🧡我哋仲試咗烤牛扒,牛扒熟度啱啱好,外層微焦帶有香味,內部多汁嫩滑,燒汁濃郁但唔會搶味,完美襯托出牛肉嘅原汁原味,配埋香脆嘅薯條更加好食。大家不妨嚟試吓呢間Cafe,喺度食晚餐係唔錯嘅選擇!
💚三文魚柚子沙律💚
💛海鮮燴意大利飯💛
🧡烤美國牛扒🧡
大家不妨嚟試吓呢間Cafe,喺度食晚餐係唔錯嘅選擇!
2025-05-12 0 瀏覽
第一次去完HeSheEat已經之後encore過幾次首先環境嚟講行ins路線坐得舒服裝修係行外國style食物方面all day breakfast真係好大一份都係基本嘢都好好食嘅不過真係好抵食份量好大一盤炸蝦天婦羅一共畀咗8隻炸到金黃酥脆炸衣都算輕盈入面嘅蝦身都幾長肉質鮮嫩食落口感就係外脆內嫩配咗蛋黃醬沾汁好好清新可口等咗一陣時間嘅烤羊西冷扒已經反面證明即叫即烤炭烤味超級濃烈外層微微香脆羊扒勁厚身入口焦香美味豐富基本上冇乜羊臊味,基本適當調味,帶出羊肉香我都算係甜品fans,呢間餐廳雪糕幾出名,次次嚟不論有多飽一定要點佢~揀咗朱古力麻糬梳乎厘雪糕,一上枱附近枱嘅食客都望住因為真係好!大!份!收呢個價錢成正比!連旁邊嘅醬都一大堆絕對夠沾滿所有班戟朱古力濃郁唔太甜梳乎厘真有驚喜蛋味濃回彈力不俗同時又鬆軟輕鬆KO😆雪糕亦都好清新而且唔甜恰到好處
第一次去完HeSheEat

配咗蛋黃醬沾汁好好清新可口

等咗一陣時間嘅烤羊西冷扒已經反面證明即叫即烤
炭烤味超級濃烈外層微微香脆
羊扒勁厚身入口焦香美味豐富
基本上冇乜羊臊味,基本適當調味,帶出羊肉香
揀咗朱古力麻糬梳乎厘雪糕,一上枱附近枱嘅食客都望住
因為真係好!大!份!收呢個價錢成正比!
連旁邊嘅醬都一大堆絕對夠沾滿所有班戟
朱古力濃郁唔太甜梳乎厘真有驚喜
蛋味濃回彈力不俗同時又鬆軟輕鬆KO😆
雪糕亦都好清新而且唔甜恰到好處
2025-05-09 0 瀏覽
係旺角行街 經過呢間HeSheEat,門口有擺一個牛角包既特濃軟雪糕 既餐牌 俾佢吸引左睇下佢地既menu 因為之前都未試過呢間餐廳 見環境不錯就打算入去試下. 餐廳環境是走清新木系路線 感覺十分舒適 完全沒有焗束既感覺 。我哋兩個人叫左薯條配黑松露蛋黃醬、 All Day Breakfast 同埋一個 M10 烤雙層豚肉漢堡配日式炒飯。 仲有兩個甜品 比利時朱古 心太軟 同埋北海道5.0牛乳芒果芭菲 薯條配黑松露蛋黃醬 簡直是最佳配搭 薯條炸得剛剛好 脆度很好 而不會太乾 M10 烤雙層豚肉漢堡配日式炒飯是每日限量供應的 好彩我地早去都仲有得供應炒飯底是用珍珠米 加左粟米 脆肉瓜炒 粒粒分明貼心的點是蛋黄、醬汁同蔥 都係另外分開碗仔放可以視乎自己需要去加 十分加分 因為如果有朋友不吃蔥 就可以選擇唔同 而且炒飯因為加左小小菜 所以好平衡! 呢個炒飯絕對會令人一口接一口 豚肉漢堡 煎完依然仲保留到原有的肉汁 好Juicy 好好味 All Day Breakfast 呢個完全係飽肚之選♥️ 好岩同人share 一齊食 有煙肉🥓、菠菜、番茄🍅、炒蛋、薯餅、火腿、蘑菇、香腸同埋牛角包 呢個份
因為之前都未試過呢間餐廳 見環境不錯就打算入去試下.

M10 烤雙層豚肉漢堡配日式炒飯
是每日限量供應的 好彩我地早去都仲有得供應
炒飯底是用珍珠米 加左粟米 脆肉瓜炒 粒粒分明
貼心的點是蛋黄、醬汁同蔥 都係另外分開碗仔放

All Day Breakfast
呢個完全係飽肚之選♥️ 好岩同人share 一齊食
有煙肉🥓、菠菜、番茄🍅、炒蛋、薯餅、火腿、蘑菇、香腸同埋牛角包 呢個份量同價錢真係超級抵。 完全夠曬兩個女仔食🥳

比利時朱古力心太軟
呢個甜品可以話超級有驚喜 因為朱古力相對係苦甜個種
配埋北海道牛乳 一齊食 完全符合 我心目中心太軟既combination超級岩我口味

北海道5.0牛乳芒果芭菲
是朋友簡的甜品 雪糕上面既杏仁係另外焗爐焗過 突顯左杏仁的香氣 同雪糕一齊食係超有驚喜既口感

整體的用餐體驗係滿分 會推薦朋友黎食🥳
  • 薯條配黑松露醬
  • 北海道5.0牛乳軟雪糕芭菲
2025-05-05 0 瀏覽
喺波鞋街行完街~見到呢間明亮雅緻洋食屋就被吸引咗入去😍😍餐牌好多選擇~而且食物嚟到擺盤勁精美~重點係味道都好好!另外值得一讚係店員服務非常有禮殷勤👍🏻. ✨香煎比目魚 伴 蜜糖芥末薯仔 $168高分之選💯比目魚極其鮮嫩~外層卻煎得焦脆可口!配上匹配度十足嘅蜜糖芥末醬汁可謂天衣無縫🤗🤗伴碟仲有薯仔及沙律菜🥗令人食得滿足!!. ✨香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉 $138😋汁料creamy濃厚完美掛於彈牙意粉上🫰🏻明太子嘅咸香增添咗鮮味!皮脆内嫩嘅三文魚都煎得恰到好處無過於乾身!!. ✨士多啤梨奶昔 $48賣相一流🍓🍓甜美士多啤梨果香突出!入口滑溜順喉😚. ✨北海道5. 0芭菲-藍莓芝士餅 $72非常有美感嘅造型~靚到唔捨得落手破壞🤭放上咗食用乾花點綴🪻加上又香又滑嘅牛奶雪糕~底下仲有藍莓、果醬、芝士餅等等~層次豐富🫐🫐. ✨北海道5. 0芭菲-宇治抹茶 $68同樣造型超吸引‼️抹茶粉絲會好鍾意🤩濃郁甘香嘅抹茶粉佈滿軟滑雪糕之上🍵完美中和咗甜美度~底下仲有果仁片, 蕨餅, 紅豆 等等食材~口感分明且甜而不膩🤝🏻🤝🏻. ✨加一服務費
✨香煎比目魚 伴 蜜糖芥末薯仔 $168
✨香煎三文魚明太子忌廉燴扁意粉 $138