2010-07-18 20 瀏覽
這是我第二次來這裏。還是好喜歡。這次帶了3位貴賓。Froyo:這次來發現多了一個新口味!就是芒果。所以現在的FROYO有三個口味選擇:1。芒果凍乳酪2。正常味乳酪3。芒果+正常雙溝乳酪我地朋友A說芒果很好吃。但K不喜歡。K喜歡plain。S很無所謂。我覺得兩個都好!加了toppings, 這裏所有的乳酪都好。推介的topping組合:1。wheat germ + lychee + granola2. blueberry + strawberry + lychee3. wheat germ + granolaLYCHEE 好因為他有水,荔枝水跟乳酪幾好朋友。然後荔枝很甜,冰冰的,是夏日之首選。可惜,荔枝是壞/夭的水果,不宜吃太多!非常滿意。
這是我第二次來這裏。還是好喜歡。這次帶了3位貴賓。

Froyo:
這次來發現多了一個新口味!就是芒果。
所以現在的FROYO有三個口味選擇:
1。芒果凍乳酪
2。正常味乳酪
3。芒果+正常雙溝乳酪

推介的topping組合:
3. wheat germ + granola

非常滿意。
2010-07-16
$33 (其他)
2010-07-16 7 瀏覽
繼上年”台茶熱”後, 今年有”froyo”熱…賣frozen yogurt的店子越開越多由於經常過海, 所以時常途經來往尖東與紅磡的天穚, holly cow就在天穚底!天氣那麼熱, 所以有時經過都會買1杯降降溫!!!吃了2次toppings都是離不開blueberry, granola和aloe, 只是combination不同而已…fro- yo質地本身算是幼滑, topping也算是俾得慷慨, toppings的擺放與crumbs相似, 都是梅花間竹的放, 好讓客人能每啖都又有fro- yo 又有配料, 欣賞!!!一般吃froyo也會吃得較快, 因為溶得好快…但holly cow的好像溶得較慢, 是否因為fat的問題…?不知道…既然不是每天吃, 也不必介懷太多了!
繼上年”台茶熱”後, 今年有”froyo”熱…
賣frozen yogurt的店子越開越多

天氣那麼熱, 所以有時經過都會買1杯降降溫!!!

一般吃froyo也會吃得較快, 因為溶得好快…
2010-07-14 4 瀏覽
食店員工後生為主 感覺比較fresh入面有梳化俾食客坐 食飽飯行完想食甜品hea下傾下計 幾好選擇食左個mango regular + oreo+可可米食完唔會太"溜" 因為本身個人對yogurt唔係特別喜愛但食完依間又唔會太抗拒 反而覺得得閒可以再食下另外食左原味 都ok 但mango個味道香d價錢就同其他yogurt店都差唔多 下次黎會試埋d野飲 睇到menu d drinks 都幾吸引!
食店員工後生為主 感覺比較fresh
入面有梳化俾食客坐
食飽飯行完想食甜品hea下傾下計 幾好選擇

食左個mango regular + oreo+可可米
食完唔會太"溜" 因為本身個人對yogurt唔係特別喜愛
但食完依間又唔會太抗拒 反而覺得得閒可以再食下

另外食左原味 都ok 但mango個味道香d

2010-07-10
$30 (宵夜)
2010-07-13 3 瀏覽
今日同朋友去尖東,見到一間yoghurt店, 當然要試下啦!因為本人好鐘意食yoghurt 。首先講下個logo,隻牛仔好得意,好特別,好有創意。入面環境都幾好,幾整潔, 仲有得坐。我地叫左藍梅yoghurt, 芒果yoghurt,藍梅smoothie,藍梅好大粒,芒果配yoghurt簡直係絕配,正! Smoothies味道好好,唔太甜。Holly cow既yoghurt好大杯,酸酸甜甜好好味,岩晒我地貪靚既OL,可以當一個lunch,又唔肥又健康,一定會介紹朋友去。

2010-07-11
$28 (其他)
  • Yoghurt
  • Smoothie
2K
2010-07-08 7 瀏覽
29-6-2010食完豚丼 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2097889) 仍然意猶未盡, 天氣咁熱不如又食杯 froyo 做甜品吧, 嚟到呢間尖東的唯一 (?) froyo 店. Toppings 以水果為主, 其實麻麻哋吸引, 最後勉強買了配 Oreo 的原味 froyo ($28).呢度的原味 froyo「挺身度」拍得住 Yo Mama (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2036320), 奶味亦頗重, 酸味就反而相對無咁出, 朋友似乎唔太滿意, 我就覺得幾好食; 配上勁多又乾身的 Oreo 碎, 30 幾度食一杯無投訴了. 題外話... 銅記好似又開多一間 froyo 店, 店名仲同呢間 99% 相似 , 唔知有無關連的?
29-6-2010

, 唔知有無關連的?
2010-06-29
$14 (其他)
2010-07-04 4 瀏覽
今日見天氣好熱, 食番杯乳酪! 入到HOLLY COW 覺得好清潔, D員工好笑容同有禮貌! 叫左杯REGULAR既乳酪, TOPPING要朱古力碎, 士多啤梨, 椰果, 同荔枝, 都只係$34, 啖啖都有TOPPING, 幾大杯! 乳酪本身好硬身, 好香奶味, 酸酸地岩晒夏天食, 好正! 環境都唔錯, 坐得幾舒服!

環境都唔錯, 坐得幾舒服!

2010-07-04
  • 朱古力碎TOPPING
2010-07-01 16 瀏覽
I'm from California and I've been looking for a place that's similar to the addictive taste of Pinkberry or Red Mango's yogurt here in HK for a long time, and I've finally found it! I had their one-topping frozen yogurt offering and it was amazing! It's got that signature sweet and tangy taste that's hard to find in a yogurt in HK. If there was one thing that can be improved upon, it would be the creaminess. Other than that, treat yourself out to their frozen yogurt with choice of topping. I'm coming back as often as I possibly can! [By the way, the unique sweet and tangy flavor is very reminiscent to traditional Vietnamese yogurt]
2010-07-01
  • frozen yogurt
2010-07-01 31 瀏覽
食完博多道場,行到尖東搭車過海,見到有乳酪鋪,黎個飯後甜品。乳酪味有原味同芒果味,都係要原味,topping 都係d生果款,冇咩特別,今次就要左荔枝配蘆薈。這裡的乳酪夠挺身,跟crumbs的差不多,topping唔係剩係面頭有,中間也有,而家好多鋪頭都咁做,唔會食到一半冇哂topping。$32蚊,不錯的乳酪。而家禁多乳酪鋪,要有d自家特色先企得住腳。

食完博多道場,行到尖東搭車過海,見到有乳酪鋪,黎個飯後甜品

$32 (宵夜)
2010-07-01 10 瀏覽
差不多隔天就嚷著要吃froyo一次~應該係時候制止自已~~再咁落去真係唔得掂~~要到附近一趟~結果一下西鐵步出天橋~又第一時間吃杯froyo解暑~這是少數有餐廳檯凳位置的froyo店~令人可以安坐sofa放在檯上慢慢吃~~先走到店內最深處~乳酪只有原味~但見周圍都沒有標示low fat等字眼~其實自已有d淆底呢~~不過外邊31度~不吃不吃還想吃~~希望不是full cream整成的吧?有無人可以解答我…要了Large的~Toppings的選擇其實可以算是少而且沒有多數揀得落手~~較濕ge生果椰果等個人不感興趣~~但乾料大多都普通得來不吸引~~又係M&M,Oreo,Raisin~最後要了blueberry與granola這一個悶透ge combination這裡的yogurt無疑奶香偏重一點同時質地是眾店中最為結實~~甚至分層擠乳酪後是可以的用匙整層提起獨立個體咁~~有如此結實的質地令小比再度怕怕它的fat content~~自已罪惡感問題~人家就算真係賣full fat yogurt~又關我鬼事~rite?~granola沒有驚喜~但最mind ge一樣係~當中ge raisin是硬到

這裡的yogurt無疑奶香偏重一點同時質地是眾店中最為結實~~甚至分層擠乳酪後是可以的用匙整層提起獨立個體咁~~有如此結實的質地令小比再度怕怕它的fat content~~自已罪惡感問題~人家就算真係賣full fat yogurt~又關我鬼事~rite?~granola沒有驚喜~但最mind ge一樣係~當中ge raisin是硬到好咬唔入個種~對於一個咁smooth咁冰冷的食品當中突然滲著又硬又小的物體~好似吐核咁要吐返出黎~~~而blueberry也沒有crumbs 那麼揀手飽滿~只是中庸貨式~~食食下發覺~regular size 外加一款topping$3也只是$31~較可選2 toppings的large size平$1~只是乳酪份量少dd~

要我吃到真的覺得holly cow那樣驚為天人嗎?~!對不起~你做不到~~Btw~最欣賞這店是印仔卡是買5送1~比起其他買10送1無疑是較吸引~但holly cow沒有一樣可以突圍ge主題/賣點~~例如人家有house crumbs~有daily special flavors~有sugar free yogurt等~而且toppings的選擇偏少~是卻步ge原因~~不過在這個lunch peak hours會逼爆ge尖東放飯地~加上不時ge concert人潮及盛夏的來臨~~始終算有點地理上ge優勢~~期待你有改變的一天
2010-06-21 7 瀏覽
又有新乳酪店~入到去員工好好笑容, 全部都係年輕人, 好初出茅廬咁既感覺見到親切有禮既員工, 心情都好d 叫左2杯大既, 分別係oreo+椰果 & 士多啤梨+藍莓, 都係32蚊坐低等左一陣, 有位小姐攞過黎俾我地, 雙手奉上, 真係令人感動....以相同價錢黎講, 佢比起我食過既crumbs同yogo都要大杯, 好重手個乳酪底質地滑得黎紮實, 食晒都未溶, good~另外乳酪味都幾濃, 唔錯至於toppings既選擇就比較少, 都係生果同現成材料同埋落得唔夠, 要俾多d先得架嘛.....希望佢地可以有多d topping選擇同埋落多d toppings落杯yogurt就更好啦啦啦~~總括黎講, 都可以再黎
又有新乳酪店~

入到去員工好好笑容, 全部都係年輕人, 好初出茅廬咁既感覺
見到親切有禮既員工, 心情都好d

個乳酪底質地滑得黎紮實, 食晒都未溶, good~
另外乳酪味都幾濃, 唔錯

至於toppings既選擇就比較少, 都係生果同現成材料
同埋落得唔夠, 要俾多d先得架嘛.....

總括黎講, 都可以再黎
椰果太少
藍莓有少少怪味
2010-06-19
(非會員)
2010-06-21 7 瀏覽
一向不愛吃 yogurt,味道、口感都怪怪的。但星期日經過尖東,見有間新舖頭專買 yogurt。原本不想試,但行到鬼今熱,見裡面地方唔錯,坐的位置都舒服,就入去試試。我入去叫咗個 Berry Tale,味道唔錯。一D都唔似食 yogurt。呀仔叫咗個 regular 跟 6 個 toppings,多到個杯都裝唔哂。 OK喎。食軟雪糕今,加埋Dtoppings,另有一番特別。重同呀仔,你一啖、我一啖食到尾。超溫馨。下次行過可以再試其它的。

下次行過可以再試其它的。
2010-06-20
老死話尖東最近新開乳酪雪糕店,仲話放lunch日日都去食,講到心郁郁,星期日同朋友即刻走左去試。以前係外國都會間中去食,係香港就只係試過Best Berry 同 Yo mama.都有好多款toppings揀! 我貪心D,點左杯oreo+mango+lychee froyo,朋友就試左杯the Garden。28蚊一杯regular,都真係幾大杯,幾抵食﹗味道真係唔錯﹗間店既環境幾好幾舒服,呢間係計Starbucks 嘆啡溫書睇雜誌熱點後,又一推介給學生哥& OL既新浦點﹗*Like* (靜靜地聽到隔離檯話杯芒冰smoothies都唔錯,下次會試試﹗)

the Garden
mango+oreo+lychee froyo
靚靚車仔麵再過10步~
2010-06-16 35 瀏覽
今日同朋友經過尖沙咀新文華中心個間食乳酪既牛仔鋪頭 , 佢地個HOLLY COW LOGO 好得意 & attractive我地買左唔同口味既yogurt, 一試之下發覺佢地既味道好似我之前係美國試過既個間 great american yogurt. 乳酪好滑同好好味我最鍾意食PLAIN YOGURT再加生果. 店裏音樂播放,適合談天說地員工都非常友善,很樂意講解menu上唔同味道的yogurt,smoothie 同juice.而我地一致認同呢度既yogurt真係値得一試!!不過個人認為如果呢間牛仔鋪有唔同口味既yogurt cake 買會仲好。

我最鍾意食PLAIN YOGURT再加生果.

店裏音樂播放,適合談天說地

而我地一致認同呢度既yogurt真係値得一試!!

2010-06-16
2010-06-16 30 瀏覽
找了一點時間才找到的Froyo 地方. 發現最後還是值得的 =) 從尖沙嘴走過來大概十分鐘吧!Service: 我最欣賞好的服務態度. 職員好像很年輕, 問問老闆, 原來他們是中五,中七的學生. 老闆想給他們一個機會. 他說他們很能幹, 信得過. 這很好. 有點社會良知. 欣賞.很有禮貌.臉上帶著笑容.杯子雙手奉上. 感覺像貴賓.Food: 本人認為froyo 最緊要的是品質高的yoghurt. 若然yoghurt 落不足料子, 我一定不會接受. 這個yoghurt的quality很高. 他是滑滑的, 有奶香, 完全沒有冰,不像香港島某一間froyo store, froyo 裡面是有冰的, 有無搞錯. 可惜的是,只有一個味道, 就是regular (full cream or low fat). 老闆過來跟我們談天, 我告訴他要搞多幾個味道出來. 他很願意接受意見, 說他們還在研究階段中! 好, 等你. 我要了一個strawberry, wheat germ, granola yoghurt. 本人基本上很滿意. 原來wheat germ + granola on yoghurt 是

Service:
很有禮貌.臉上帶著笑容.杯子雙手奉上. 感覺像貴賓.

Food:
我要了一個strawberry, wheat germ, granola yoghurt. 本人基本上很滿意. 原來wheat germ + granola on yoghurt 是如此好味的. 你去的話一定要試.
而且,所有水果都很新鮮.原來是老闆大清早去街市買的.我朋友的mango strawberry sultana yoghurt 也好. 他說芒果很甜. strawberry 有點酸though.
froyo 杯的結構是:底層是froyo, 接著一層topping, 再一層froyo, 最上面再加多一層topping!!好有誠意. gave me what my dollar was worth. 欣賞.

Conclusion:
Will i visit again? Yes! and maybe try the smoothies, mixies, and fruit salads.
用心經營的老闆
餐排
2010-06-16
用心經營的老闆
餐排
  • Froyo!
2010-06-12 5 瀏覽
平時睇食評就多 不過今次想自己寫返篇食評呢間野就係位於尖沙咀科學館14號新文華中心地下31-33號舖既"Holly Cow"係一間開張左一星期左右 賣乳酪雪糕既鋪頭見天氣又熱返 自己放飯個陣就去左試下食品主要分為4大類1)乳酪雪糕 Frozen Yoghurt 2)乳酪滑冰 Smoothie3)果汁 Just Juice/Mixie4)生果盒 Fruit Salad今日我就叫左一杯乳酪雪糕(配芒果同士多啤梨)同一杯乳酪滑冰(草莓童話)試下乳酪雪糕有兩種size細既$28配一種toppings 大既$32配兩種toppings要extra toppings就要加錢Holly Cow 既Toppings有好多種 我估都有廿種左右而且生果同非生果既都有生果common既有芒果 士多啤梨 菠蘿等 唔多common既有荔枝 龍眼等等非生果既有蘆薈 椰果 杏仁 棉花糖 朱古力等等因為太多喇 一時間都醒唔起返哂Holly Cow既乳酪雪糕可以分為4層乳酪雪糕同Toppings梅花間竹咁上的Toppings都好多好夠 水果都食到係新鮮的乳酪既味道酸酸甜甜咁 唔會話太過酸/太過甜 應該可以match到唔
平時睇食評就多 不過今次想自己寫返篇食評

Holly Cow既乳酪雪糕可以分為4層
乳酪雪糕同Toppings梅花間竹咁上的
Toppings都好多好夠 水果都食到係新鮮的
乳酪既味道酸酸甜甜咁 唔會話太過酸/太過甜
應該可以match到唔同人既口味 因為都有人唔鍾意太酸/太甜
乳酪既味道都ok 唯一既不足係暫時得原味
可能因為岩岩開張喇 希望第時可以有其他味揀

講完乳酪雪糕 就講下我叫個杯乳酪滑冰
乳酪滑冰得一個size
比細既乳酪雪糕大 但又比大既乳酪雪糕細
乳酪滑冰就主要有4種 不過都係$28一杯
我叫既就係草莓童話(因為本身鍾意士多啤梨味既野)
賣相好靚(不過可惜唔記得影相)
味道都好好味 飲到士多啤梨個份濃郁既味道 又唔會話太甜

今次叫左乳酪雪糕同乳酪滑冰
下次試下Holly Cow d Fruit Juice同Fruit Salad先
食得健康又可以當一餐
大大杯咁都幾抵食