2024-10-21 21 瀏覽
今日放假唔想留喺屋企想週圍行下去咗又一城行下因為佢商場夠大 多野行行行下有啲肚餓嚟遠見到一間招牌非常之光猛同吸精嘅舖頭望一望門口嘅餐牌係賣熱狗🌭咖啡☕同埋雪糕三文治 啱啱好打救咗我呢個肚嗌咗杯ice latte咖啡夠香濃配合香滑牛奶 完美組合熱狗揀咗pizza 味道份量十足夠飽肚 雪糕三文治:雲呢拿雪糕雪糕質感結實奶香味濃曲奇:m&m燕麥曲奇 配料:彩針色彩繽紛 ,打卡一流,夠ig able 一路食仲開一路望住下層嘅人溜冰好chill餐廳職員友善而且只要落完order 就可以坐低職員就會攞埋過嚟畀你👍
今日放假

雪糕質感結實
奶香味濃
曲奇:m&m燕麥曲奇
配料:彩針
色彩繽紛 ,打卡一流,夠ig able
一路食仲開一路望住下層嘅人溜冰
好chill
餐廳職員友善
而且只要落完order 就可以坐低
職員就會攞埋過嚟畀你👍
2024-10-21 70 瀏覽
九龍塘九一城新開咗@Hooman 喇,主打熱狗及雪糕三文治🌭🍦 商場仲有pet friendly🐶添熱狗同三文治雪糕雪都可以自由配搭不同配料🌭Yorkshire Terrier ( Sakura Shrimp x Tamago)熱狗包夠熱又鬆軟,味道配搭特別,有海葡萄,櫻花蝦🦐Shepherd (Pizza Dog)我比較喜歡哩款🌭肉汁好香濃,香草蕃茄醬及水牛芝士🧀這個配搭夠哂惹味🔥推薦曲奇雪糕三文治🍦Ice cream centre + Cookies + Crumbs見到自由配搭七彩繽紛🌈真係有選擇困難症😆雪糕三文治keep仲凍㗎🍦賣胡真係太靚🍬🍭啱哂打卡都唔怕咁快溶。

熱狗同三文治雪糕雪都可以自由配搭不同配料🌭

熱狗包夠熱又鬆軟,味道配搭特別,有海葡萄,櫻花蝦🦐

Shepherd (Pizza Dog)

曲奇雪糕三文治🍦
見到自由配搭七彩繽紛🌈真係有選擇困難症😆

2024-10-11
2024-10-20 49 瀏覽
今日係九龍塘溜完冰, 發現Hooman係又一城開左新分店!小店係溜冰場上面, 仲係pet friendly Yorkshire Terrier (Sakura Shrimp x Tamago)熱狗包身鬆軟, 法蘭克福香腸香脆多汁, 面頭仲有大量櫻花蝦, 蛋黃醬, 海葡萄, 配搭豐富曲奇雪糕三文治有唔同雪糕口味選擇, 我就揀左榛子味, 夾附色彩繽紛嘅Rainbow色曲奇餅, 同crumbs, 曲奇咬落香脆, 帶淡淡榛子味, 賣相吸引🤩Mocha 飲落順滑, 咖啡味香濃, 仲有陣陣朱古力味, 層次分明

曲奇雪糕三文治

Mocha
飲落順滑, 咖啡味香濃, 仲有陣陣朱古力味, 層次分明

2024-10-20 24 瀏覽
經過呢間餐廳,見到有人帶埋狗仔一齊食野,原來係一間寵物有善餐廳。餐廳係正溜冰場上面,可以一邊食野,一邊睇人溜冰。不過座位唔多,大約只可坐6-8人。Ice Cream Sandwich 可以自由配搭ice cream center + cookies + crumbs。推薦Mango Sorbet,勁香芒果味。雪糕唔會好快溶,可以慢慢食。Rainbow Shortbread,彩虹顏色,勁吸引。Nerds色彩豐富,甜甜地,有咬口。Sakura Shrimp X Tamago/ Yorkshire Terrier法蘭克福腸再吱上蛋黃醬,另外用左蝦花蝦同海葡萄,海葡萄咸咸地脆卜卜,好特別Pizza Dog/ Shepherd法蘭克福腸配上芝士同蕃茄醬,酸酸地,好開胃Kiwi Lemonade甜甜地帶有奇異果味道,好清新好解渴

Ice Cream Sandwich

Pizza Dog/ Shepherd
法蘭克福腸配上芝士同蕃茄醬,酸酸地,好開胃

Kiwi Lemonade
甜甜地帶有奇異果味道,好清新好解渴

Pet friendly 餐廳! 就喺滑冰場上面,真係好方便,仲可以帶埋寵物一齊享受美食!餐單上有幾款熱狗,包括Shepherd (Pizza Dog),用脆皮法蘭克福香腸,配上三重Mozzarella芝士同香草蕃茄醬,味道香濃,食完真係唔會忘記。另一款 Yorkshire Terrier / Sakura Shrimp x Tamago就有日式風味,加入海葡萄同櫻花蝦,熱狗包又鬆軟,味道好特別。至於甜品,曲奇雪糕三文治可以自由配搭,色彩繽紛,好滿足唔同口味。而 Scone有原味同提子,熱一熱之後香味四溢,食落真係好開心。飲品方面,除咗咖啡,仲有 Kiwi Lemonade、Strawberry Lemonade 等多款清新特飲,口感好清爽,真係唔可以錯過!

2024-10-16 63 瀏覽
Shepherd (Pizza Dog)熱狗包外暖內脆,法蘭克福香腸脆脆的,肉汁都好豐富,配埋香草蕃茄醬同埋好濃郁嘅水牛芝士Yorkshire Terrier (Sakura Shrimp x Tamago)第一次食櫻花蝦口味嘅熱狗,超多櫻花蝦,配埋大量蛋黃醬 ,味道超夾!每啖都食到脆脆嘅櫻花蝦鮮香甘甜味,仲有清新爽口嘅海葡萄,同埋雞肉香腸,味道層次好豐富,亦唔會太膩!好味Ice Cream Sandwich紅莓雪芭+彩虹奶油酥曲奇餅+彩珠粒雪糕三文治,酸酸甜甜,好開胃!爽脆嘅彩虹奶油酥曲奇餅夾住凍度冰嘅紅莓雪芭,真係好清爽,好滿足Ice Cream Sandwich榛子雪糕+麥片M&M曲奇餅+Oreo雪糕三文治,厚厚嘅雪糕有好濃郁嘅榛子味道,再配埋M&M曲奇餅同埋Oreo碎Mocha 香醇濃郁,奶滑香濃Hot Chocolate 餐廳舒適,適合同朋友傾計嘅好地方!上菜速度快,餐廳店員服務態度好友善

Mocha 香醇濃郁,奶滑香濃

Hot Chocolate

2024-10-16 96 瀏覽
放假到又一城shopping, 發現有新店開張了!店舖採用開放式,可以睇住每樣食物的製作過程,睇得出店員的用心,每件食物都花盡心思,買完仲可以係隔離的坐位慢慢享用,正呀!雪糕三文治 Ice-cream sandwich $68呢個係必食! 小朋友一定好開心,就連我呢個大朋友見到都心心眼!可根據個人喜好自選組合,先揀外層曲奇餅,有7款比你選擇,我就揀左Rainbow Shortbread 和 Oatmeal M&Ms,色彩繽紛啊!跟住就揀雪糕口味,有5款選擇,我就揀左芒果和紅莓雪葩,食落酸酸甜甜,輕盈0負擔!最後配搭埋不同的crumbs,有6款選擇,我當然揀左最colourful的poprock candy!打完卡雪糕完全無溶到無變形,真心口感好正好好食!熱狗 Hot Dog $68有三款熱狗選擇,分別係Plain, Shepherd and Yorkshire Terrier .Pizza熱狗有番茄香草和三重濃郁芝士香味! 個人更喜歡櫻花蝦蛋黃醬熱狗,未食已經聞到櫻花蝦香味,加上蛋黃醬和脆皮法蘭克福腸,相當惹味!飲品 DrinksMatcha Latte $50身為抹茶控,點少得來一杯
放假到又一城shopping, 發現有新店開張了!

雪糕三文治 Ice-cream sandwich $68

打完卡雪糕完全無溶到無變形,真心口感好正好好食!

熱狗 Hot Dog $68

Pizza熱狗有番茄香草和三重濃郁芝士香味!

飲品 Drinks
Matcha Latte $50

身為抹茶控,點少得來一杯Matcha Latte!
杯Matcha Latte打卡一流! 抹茶味香濃帶回甘,只要你見到店員一絲不拘的製作過程你就會明白點解甘好飲!

Misty $48

同樣係打卡之選,飲完透心涼,解渴解膩一流!
2024-10-14 77 瀏覽
𝒯𝒽𝑒 𝓈𝑜𝓊𝓃𝒹 𝒶𝓃𝒹 𝓈𝓂𝑒𝓁𝓁 𝑜𝒻 𝓉𝒽𝑒 𝓈𝑒𝒶 𝒸𝓁𝑒𝒶𝓃𝓈𝑒𝓈 𝓂𝓎 𝓈𝑜𝓊𝓁.上一個post帶大家去完沙灘🏖️今個post再帶大家去巿區嘅Hooman by the sea🧊有去西九放狗嘅朋友仔應該唔陌生🌊Hooman by the sea 喺又一城開咗分店!🎉又一城都係pet friendly商場🐶🐱喺商場內需要坐車車或者入狗袋~🙌🏻Hooman by the sea 嘅staff好welcome狗狗🫶🏻狗狗可以同主人一齊坐超開心🥳今次人類食左ice cream sandwich Hookies! by @yyyhouseofcakes Ice cream sandwich 可以自由配搭ice cream + cookies + crumbs 🍪🍦我地揀左七彩繽紛嘅cookies影相超靚!🌈同埋你地睇下Luffy個樣就知佢都好想食😹另外仲有三款熱狗可以揀🌭飲品方面好多選擇店員推薦Guava Tea 唔錯👍🏻下次黎要試下澳洲咖啡☕️@hooman.cafe @yyyhouseofcakes#hoomanbythesea #yyycake #festivalwalk #pe

上一個post帶大家去完沙灘🏖️

飲品方面好多選擇
店員推薦Guava Tea 唔錯👍🏻
下次黎要試下澳洲咖啡☕️
@hooman.cafe @yyyhouseofcakes

#hoomanbythesea #yyycake #festivalwalk #petfriendly #寵物友善餐廳 #寵物友善 #又一城美食 #icecreamsandwich #dukescoffee #organiccoffee #australiacoffee

用餐優惠
試食活動
2024-10-13 109 瀏覽
又一城新咗咗Hooman輕食店,有熱狗、雪糕三文治、咖啡呢間熱狗真係好好食,之前食過一啲熱狗店都麻麻哋,所以我一向唔係特別鐘意食,但食完呢間完全對熱狗改觀,已經想再去食啦😋🌭Yorkshire Terrier麵包超軟熟,有櫻花蝦香氣十足,配合埋微甜蛋黃醬好夾好好食,仲有海葡萄增加口感,so yum 🤤🌭Shepherd (Pizza Dog)法蘭克福腸上面係有番茄醬、醬料多配埋mozzarella cheese,呢款鹹過上面嗰款,好吸引好好食Ice cream sandwich 係BUILD your own😌可以揀雪糕、cookie、crumbs,好多味好多顏色,見有小朋友食得好開心我就要咗chocolate ice cream + original choc chip + cookie n cream crumbs 🍪另一款係mango sorbet + matcha cookie + cookie n cream crumbs🍪兩層美式口感偏硬身嘅曲奇包住雪糕,再有crumbs 口感豐富,食完糖份滿足😌☕️Mocha濃郁好飲🍵Matcha Latte唔甜幾好
又一城新咗咗Hooman輕食店,有熱狗、雪糕三文治、咖啡

🌭Yorkshire Terrier

🌭Shepherd (Pizza Dog)

☕️Mocha
濃郁好飲

🍵Matcha Latte
唔甜幾好
2024-10-13 94 瀏覽
位於九龍塘又一城的Hooman就在溜冰場上一層非常容易尋找到有三款熱狗選擇,pizza dog及櫻花蝦蛋黃醬熱狗都好特別,好好食另外我覺得最出色嘅就係雪糕三文治!可以自由配搭曲奇餅,雪糕味道,及圍繞雪糕邊的crumbs! 令我驚喜的就是雪糕質地非常好食,而且不容易溶,口感很好,加上曲奇餅和crumbs的配搭,整個雪糕三文治都變得很豐富🩷🩷我選了燕麥M&M, 朱古力雪糕及曲奇,配搭咖啡一流,價錢很合理,一個熱狗已經非常飽肚
位於九龍塘又一城的Hooman就在溜冰場上一層
非常容易尋找到
另外我覺得最出色嘅就係雪糕三文治!

• Ice  cream  sandwich
2024-10-11 85 瀏覽
之前去西九已經見過 hooman cafe ,估唔到宜家係 festival walk 有開collab popup, 我地當然要去support下啦🥰 見到d icecream sandwich真係最興奮,可以自己揀cookie、雪糕同埋crumbs,三心兩意咁揀左超耐~點揀都一定好幾enjoy,因為咁多選擇,一定揀到一款係自己最鍾意嘅😋🤤我個人就認為Red Velvet曲奇加個朱古力雪糕係最好食!我通常都麻麻哋食熱狗,不過呢間嘅pizza dog的確幾好食,好cheesy🤩 飲品都唔錯,用嚟打卡一流

2024-10-11 88 瀏覽
收到風,呢間人氣chill cafe係九龍塘開咗舖頭,所以都即刻約埋朋友一齊嚟食!呢到雖然西九嗰邊咁正嘅風景,但係始終位於大型商場入面,所以對一般人嚟講更加方便,而且呢間亦都推出咗一啲新嘅產品,成品全部都勁靚,好IGable~呢間分店嘅熱狗有兩款,有一款係Pizza inspired,另外一款就係日本玉子燒加櫻花蝦。我個人覺得櫻花蝦嗰個更加惹味,當然因為佢落咗好多Mayo~~~不過令一眾小朋友同少女興奮嘅,應該就係佢個自選雪糕三文治,可以自己揀曲奇,雪糕口味再加埋裝飾物,真係自己鍾意食咩都得,我覺得佢哋個朱古力曲奇同Red Velvet都好好味,雪糕就比sorbert結實好多,但係兩個都勁好食! 呢度嘅飲品都絕對冇馬虎,全部都係用嚟打卡一流,個人覺得guava tea最好飲。

2024-10-11 79 瀏覽
又一城又開咗新嘢食啦!係好受大家歡迎嘅Hooman crossover yyy第一時間嚟打卡試哂hotdog ice cream sandwich and coffee-dirty最近愛上咗dirty佢係將Expresso倒入凍奶唔攪勻令你飲到shot同奶嘅層次-mocha感覺上係一個比較咖啡味重啲嘅mocha我鍾意佢有奶嘅香滑感覺同埋唔會加冰影響咗咖啡嘅味道-ice cream sandwich 有好多款唔同嘅雪糕或者sorbet揀除咗適合打卡,佢個口感層次都好豐富一啖有齊三款味道有雪糕曲奇再加脆脆一次過將味道爆發出嚟-hotdog佢哋呢度仲有好大嘅熱狗size份量好足我就揀咗櫻花蝦同埋shepherd熱辣辣食好適合而家呢個入秋嘅季節
又一城又開咗新嘢食啦!
係好受大家歡迎嘅Hooman crossover yyy

我鍾意佢有奶嘅香滑感覺
同埋唔會加冰影響咗咖啡嘅味道

-ice cream sandwich
有好多款唔同嘅雪糕或者sorbet揀
除咗適合打卡,佢個口感層次都好豐富
一啖有齊三款味道

size份量好足
我就揀咗櫻花蝦同埋shepherd
熱辣辣食
好適合而家呢個入秋嘅季節
行行吓街有啲口痕 偶遇呢間舖頭仔又有位坐 份量又剛剛好分別叫咗一件Pizza dog同Sakura shrimp配料比例完美 連香腸同麵包都好好食味道唔會太鹹 夾埋軟硬適中嘅腸仔 少少煙靭嘅麵包睇得出每一part都好有心思 一search先發現原來西九都有分店繼續支持 最後辛苦收銀哥哥仔one man band整完仲要拎埋俾我哋食👍🏻
行行吓街有啲口痕 偶遇呢間舖頭仔
又有位坐 份量又剛剛好