2023-06-26 73 瀏覽
火炭果頭其實都有唔少好正嘅美食同餐廳,就好似我前排食完嘅呢間——🌟I Chu Club🌟佢嘅主食石頭燒已經夠曬特別,佢餐廳嘅食物選擇亦好豐富,其他食物都大大份好吸引🤩._.🦞|波士頓龍蝦鮮雜果沙律|🥗(配黑松露薯條)呢個一上枱勁吸晴,湯律大大盤上,裏面啲生果有成幾款,仲要砌好一粒粒,大大粒又香甜,最正係面頭仲放上大大隻抽隻波士頓龍蝦,龍蝦肉大部分已起,方便食,龍蝦鉗都整醉,肉易食👍🏻· 🇦🇺|澳洲和牛 • Australian Wagyu|🇦🇺用石頭燒嘅澳洲和牛,用牛油開始燒,和牛有兩塊好快熟,放上石頭燒都好快食得·🍽|殼飼安格斯西冷扒 • Grain Fed Angus Beef Striploin Steak (200g)|🍽西冷牛扒大大塊,大小啱啱好,用牛油🧈燒好香濃,熟度可以自己決定·🐂|殼飼安格斯肉眼扒 • Grain Fed Angus Beef Ribeye Steak (200g)|🐂大大塊肉眼扒好有誠意,肉質腍身,連埋配菜嘅整個蕃茄同蒜頭燒同埋咁好味·🦞|龍蝦湯|🦞龍蝦湯已經係我嘅最愛,仲可以揀加唔加酥皮,味道好濃味而且濃蝦湯仲有啲小龍蝦肉,好有誠意💕·🍋|檸蜜|🍋
._.
🦞|波士頓龍蝦鮮雜果沙律|🥗
(配黑松露薯條)
🇦🇺|澳洲和牛 • Australian Wagyu|🇦🇺
🦞|龍蝦湯|🦞
🍋|檸蜜|🍋
大大杯,檸檬片足夠多
🍊|柚子蜜|🍊
柚子滿滿係底,毫不吝嗇,飲落好香嘅柚子味,仲有啲柚子肉,唔會太甜👍🏻
._.
2023-06-19 90 瀏覽
咦?! 原來收左工之後火炭仲有野食架😝入到去d燈光好有浪漫feel咁🌹😌我地叫左兩個set dinner 🥘..前菜🫕.🔸酥皮龍蝦🦞忌廉湯(升級至酥皮+$10)龍蝦🦞湯係用新鮮龍蝦去餚出來所以飲落去會有少少苦味😆之後湯入面係有龍蝦肉架😍(係有料架📣)再配埋酥皮浸入個湯度入哂味啊🤤.🔹凱撒沙律🥗沙津d汁多左少少但都接受到 好食既🤭🤭.🔸黑松露薯條🍟個個post食西餐都離不開薯條🍟好鍾意個黑松露醬😍個醬係廚師自己特製😍..主食👩‍🍳.🔹芝士🧀️焗龍蝦🦞牛肩扒龍蝦好新鮮 啖啖肉🤤牛肩扒真心要大叫三次📣好好食!牛肩扒超級軟腍😍就算放左係熱石上不停熱住佢都好一切開都係軟軟腍腍架🤤🤤仲有黑椒汁既配搭 口水流到三尺長🤤.🔸穀飼安格斯肉眼扒🥩(200g)肉眼扒就原塊未煮咁上🥩等你自己放係熱石度自我調較熟度😂朋友佢好搞笑😆一路食一路熱住塊扒之後由生變成overcook🤣.甜品🍧🔹Movenpick 雪糕🍧食完🥩之後仲有雲呢拿同士多啤梨🍓雪糕🍦食幸福啊🥰.
咦?! 原來收左工之後火炭仲有野食架😝
入到去d燈光好有浪漫feel咁🌹😌
我地叫左兩個set dinner 🥘
前菜🫕
🔸酥皮龍蝦🦞忌廉湯(升級至酥皮+$10)
龍蝦🦞湯係用新鮮龍蝦去餚出來
所以飲落去會有少少苦味😆
之後湯入面係有龍蝦肉架😍(係有料架📣)
再配埋酥皮浸入個湯度入哂味啊🤤

牛肩扒超級軟腍😍
就算放左係熱石上不停熱住佢都好
一切開都係軟軟腍腍架🤤🤤
仲有黑椒汁既配搭 口水流到三尺長🤤
🔸穀飼安格斯肉眼扒🥩(200g)
肉眼扒就原塊未煮咁上🥩
2023-06-19
酥皮龍蝦🦞忌廉湯
黑松露薯條🍟
穀飼安格斯肉眼扒🥩(200g)
住喺火炭區或者喺火炭返工嘅朋友你哋知唔知火炭區都有隱世美食😍睇到呢個post嘅人有福了❤️❤️啱啱做完嘢經過 @ichuclub睇一睇個Menu超級多美食選擇👏🏻👏🏻所以諗都唔諗入咗去揀咗幾款main course🙆🏻‍♀️🦞波士頓龍蝦鮮雜果沙律Boston Lobster Fresh Fruit Salad龍蝦又大隻又新鮮配上雜果沙律非常開胃而且份量偏多 叫一份我已經夠晒飽👍🏻🐟香煎比目魚x🦐蒜茸焗虎蝦Seared Flounder X Garlic Baked Tiger Prawn比目魚煎得好香脆 肉質亦都好滑😍虎蝦亦都非常之大隻 蒜蓉焗更香味可口👏🏻🥩美國安格斯斧頭扒 (1KG)US Angus Tomahawk Steak (1KG)大份到同前手臂差唔多長度的斧頭扒😍分量十足 重量級肉味濃郁而且極級豐盈口感👍🏻必食需要早一星期前預訂🥩威靈頓牛柳Beef Wellington👍🏻👍🏻另一必食金黃色酥皮非常香口質地酥脆入邊包住鮮嫩粉紅的牛柳好👍🏻好👍🏻食👍🏻😍其實Menu入邊仲有好多嘢好想試短期內會再次拜訪🫶🏻

住喺火炭區或者喺火炭返工嘅朋友

而且份量偏多 叫一份我已經夠晒飽👍🏻

🐟香煎比目魚x🦐蒜茸焗虎蝦
比目魚煎得好香脆 肉質亦都好滑😍
虎蝦亦都非常之大隻 蒜蓉焗更香味可口👏🏻

🥩美國安格斯斧頭扒 (1KG)
US Angus Tomahawk Steak (1KG)
大份到同前手臂差唔多長度的斧頭扒😍
分量十足 重量級肉味濃郁而且極級豐盈口感