2021-05-12 304 瀏覽
雪糕吾滑,甜到食得好辛苦,加上又吾夠濃抹茶味,如果係正價買我一定好傷心。就算有優惠票我都吾會再幫襯。好在半價完都係50蚊有2杯雪糕,平就平,但真係吾好食,吾會有下次
2021-04-14 503 瀏覽
食完晚飯去食甜品,去咗食海港城間I cremeria,呢間甜品行中高檔路線,所以價錢唔算平,但之前食過佢嘅牛奶雪糕好好味,所以今次都忍唔住再食多次焦糖燉蛋可麗餅即叫即製,呢個甜品等咗差唔多20分鐘,面頭嗰層焦糖燉蛋好香口,入面仲有啲cream cheese,又脆又軟綿綿,多層次口感,好味!但唔好睇佢細細件咁,成個食哂飽咗~北海道牛奶雪糕🍦超香牛奶味,雪糕好軟滑, 底層仲配有有機玄米,加埋一齊食好好味,食完佢勁滿足

北海道牛奶雪糕🍦

北海道牛奶雪糕
2021-03-21
外賣自取
北海道牛奶雪糕
2021-04-12 330 瀏覽
朋友比左幾張海港城飲食coupon, 就去趁下熱鬧。哇,假期真係間間店都人山人海...想食既店就食唔到,退而求其次,食呢間。人山人海好多都賣晒,由其想食既朱古力味叫左個綠茶巴菲,咁多人都整到d雪糕實實淨淨不錯!不過個巴菲無咩特喇,雪糕一般,唔係好濃既綠茶味,而下面既jelly都無咩味,得甜味,真係好一般。另外,試左呢個大福...$38完全唔抵食!個大福係日本超市十幾蚊一個果d, 再加一粒士多啤梨,味道正常,但真係唔會再食。

人山人海

好多都賣晒,由其想食既朱古力味

大福

2021-04-08 377 瀏覽
呢間可以用coupon,消費滿$100平$50,一於去試吓佢個焦糖燉蛋可麗餅。由於疫情關係,我都係想排隊坐低食,只係等咗大約15分鐘就有位lu. 我叫左個可麗餅加一杯抹茶飲品,兩個人分。由於佢係即叫即做,坐0係個位都見到佢個制作過程,其實裡面都包含幾多食材入面有cream, cream cheese, 除咗個面有焦糖燉蛋,裡面都再有包焦糖燉蛋。以為一個人食濕濕碎啦,原來係可以食飽你㗎。開頭覺得$78都貴,食完覺得抵反而杯飲品我就覺得普通,太甜。
反而杯飲品我就覺得普通,太甜。

2021-04-08 238 瀏覽
作為一個雪糕迷我今日好似都是第一次食icreameria👉🏻😳👈🏻我喺朱古力味同抹茶味之間都糾結左一陣最後恭喜matcha勝出左呢場心理交戰😌👏🏻✨白玉餡蜜芭菲✨ $58 🍵食第一啖雪糕係有好香濃嘅綠茶味爆發出尼ge😋見到d雪糕佈滿一粒粒綠茶粉都幾治癒😻但越食就越開始覺得有少少過甜🤓甜味有d搶過左綠茶味雪糕質感比較稀(我鐘意好concentrated嗰type👅)雪糕係溶得快嗰d尼但in general呢個雪糕都係好食嘅🥰
作為一個雪糕迷

甜味有d搶過左綠茶味
雪糕係溶得快嗰d尼
但in general呢個雪糕都係好食嘅🥰
2021-03-22 325 瀏覽
話說食完個生日飯,途經呢間甜品店,平時屋企附近都有呢間嘢,但都試過,因為價錢太貴,唔舍得食。但今日生日,點都要豪一豪佢。食完發覺個雪糕好重奶味,味道仲搶過啲蜜瓜。呢個價錢都值嘅,出面啲雪糕店都食唔到呢隻重奶味。
2021-03-16
宵夜
2021-03-02 541 瀏覽
之前朗豪坊買過日本哈密瓜蛋糕🍰外賣食,幾好食😋就想用海港城優惠卷買幾件反屋企食,點知排左陣隊先知呢間分店係無蛋糕賣🥲睇在半價份上同都排左甘耐就照食,隔離枱對情侶戰鬥力驚人,食左6樣甜品,其中一樣仲要係半個日本蜜瓜芭菲🍦好似好好食甘#柚子抹茶餡蜜芭菲 $58杯芭菲色彩繽紛好靚,有齊抹茶味同牛奶味雪糕,柚子醬唔會太甜兼咬到有少少柚子皮添,有幾粒大福,煙煙韌韌#北海道牛奶雪糕有機玄米 $42奶味十足,配埋脆脆玄米,更添口感

#柚子抹茶餡蜜芭菲 $58

#北海道牛奶雪糕有機玄米 $42
奶味十足,配埋脆脆玄米,更添口感
2021-02-24 394 瀏覽
相信大家對於i CREMERiA店名都好熟悉,當年蜜瓜🍈芭菲風靡一時,小編當然都食過啦,今日一於試其他口味雪糕!🍦 高知縣 沢渡茶大福芭菲杯 (價錢: $58)評分: 4/5今次食左店舖推薦👑既抹茶芭菲,有香濃既抹茶🍵苦澀味、亦唔會太甜,配埋紅豆一齊食味道岩岩好。而且,大福甜甜地,但口感有D偏硬,食底最底時發現原來仲有抹茶啫喱,都幾驚喜,好似食極都唔完咁😆。🍫 士多啤梨朱古力 (價錢: $68)評分: 3.5/5都幾鍾意依間甜品既甜度岩岩好,朱古力味相當濃郁、唔會太甜,食完唔會覺得膩👍🏻,但食落唔覺有士多啤梨味🧐,唔知點解呢?!唔知大家會唔會覺得雪糕太凍好難進食呢? 今次食既2款雪糕好香滑,溫度都岩岩好,入口後唔會太凍食唔到,小編非常鍾意呀❤️!🌟溫馨提示:店舖舖面唔大,加上有社交距離,雖然店員會為客人安排座位,但座位有限,所以都要花一定時間先可在店內進食🥄。 幸好,餐廳外有多張商場設置既公眾座位,最後小編先可以好快坐低享用美味既甜品呀🥰!

🍦 高知縣 沢渡茶大福芭菲杯 (價錢: $58)
評分: 4/5

🍫 士多啤梨朱古力 (價錢: $68)
評分: 3.5/5

🌟溫馨提示:
2021-02-13
20 分鐘 (外賣自取)
下午茶
  • 高知縣 沢渡茶大福芭菲杯
  • 高知縣沢渡茶大福芭菲杯
2021-01-27 508 瀏覽
成日經過呢間雪糕店都想試下,不過價錢偏貴,唔係太捨得買黎食。幸好最近有COUPON可以用,買滿$100減$50,當然唔可以錯過啦。買左杯日本直送既密瓜芭菲,有4-5塊蜜瓜肉,好甜好多汁。雪糕有好濃既牛奶味,而且底部有d脆米,不過雪糕好快溶。另外再買多個Berry chocolate 班戟,等左20-25分鐘先可取,因為佢即叫即整。認真,一個人食呢個班戟真係飽到上心口,班戟既份量都幾大,內有cream同士多啤梨。額外再加配了玫瑰冰茶。玫瑰味頗重,都幾好飲。其實店內仍有不同味道既雪糕,下次我想試下抹茶味既雪糕。

其實店內仍有不同味道既雪糕,下次我想試下抹茶味既雪糕。

Berry  chocolate
Berry  chocolate
2021-01-24 315 瀏覽
食飯後經過這間甜品店, 見它們誠意拳拳呼喚我🤣, 我便進入店內購買以下兩杯甜品🍨-白玉餡蜜芭菲$58 起碼有2.5個圈香濃綠茶味軟雪糕, 旁有紅荳蓉, 1粒粟子, 3粒有咬口的白玉, 內有滑滑的忌廉, 脆米, 綠茶味啫喱&綠茶醬. 所以由頂食到底都有濃濃的綠茶味😋-人氣No.1高知縣沢渡茶大福芭菲$58一樣有至少2.5個圈香濃綠茶味軟雪糕, 紅荳蓉, 綠茶味啫喱&綠茶醬. 這個甜品賣點就是有一個煙煙靭靭茶味大福😋

-白玉餡蜜芭菲$58
-人氣No.1高知縣沢渡茶大福芭菲$58

2021-01-24
外賣自取
下午茶
用餐優惠
優惠券
2021-01-24 285 瀏覽
疫情期間,不少商場都有好多好吸引既優惠。是日,又說一說這個有免費泊車,又有消費券給大家有商場內食買玩的海港城了。這一次的飲食活動,就是一家四口來到《i CREMERiA》,食甜品。我們的目標,就是他們馳名的原隻蜜瓜加雪糕啦。來的日子,幾乎人人都有海港城的飲食消費券,以《i CREMERiA》的老少咸宜出品,而且用上了那 $50 coupon 後的價錢又相對來說不貴。所以,我要在門口苦苦地等位及霸位,才可以一家人安樂地堂食。高知縣沢渡茶大福芭菲杯。不計抹茶雪糕,在感觀上,是茶大福最吸引;但實際上,味道上最吸引的是伴上邊邊的超甜紅豆。其餘的綠色大福同綠色雪糕,就充滿著濃濃的抹茶味。不過,因為茶味很濃,帶了少少苦味,小朋友就有點抗拒了。另一個甜品,就是我們來《i CREMERiA》的主要目的了。我們點的,是他們招牌的日本直送Deluxe 蜜瓜芭菲。原隻日本蜜瓜開邊,中間加上雲呢拿雪糕,就是這樣的簡單。說是來自北海道的蜜瓜,味道非常之甜,肉質香甜而且多汁。他們選用了比較熟的蜜瓜,果肉比較腍。至於雪糕,只是一個大配角。很好味,很有質素的西日式甜品。當然,這樣好質素的甜品,價錢也貴。偶爾貴氣一下,

很好味,很有質素的西日式甜品。當然,這樣好質素的甜品,價錢也貴。偶爾貴氣一下,簡單 treat yourself,開心一下,不錯的。當然,像我們利用了海海城的飲食優惠,會吃得更開心。
2021-01-22 238 瀏覽
今日放工行過經過海港城見到呢間食雪糕嘅舖頭好似幾吸引,於是就忍唔住同朋友一齊行咗入去食裝修風格幾靚,中間亦都有膠板格住由於二人限聚令嘅關係,舖頭限制左入座嘅人數坐落感覺都唔會覺得好逼夾飲品方面,我哋叫咗個京都宇治抹茶拿鐵特飲$68舖頭好有心機將雪糕同埋配料同飲品分開唔會有融晒嘅口感出現宇治抹茶濃啱啱好另外叫咗個忌廉芝士吉士嘅可麗餅$78入口即溶嘅感覺相當之好上面嘅焦糖非常之脆口好食到癲入邊有少少杏仁,我自己就唔係咁鍾意另外再加多$15要咗個牛奶咖啡中和返可麗餅嘅甜度咁啱仲用咗海港城嘅coupon減咗$50

裝修風格幾靚,中間亦都有膠板格住
由於二人限聚令嘅關係,舖頭限制左入座嘅人數
坐落感覺都唔會覺得好逼夾

飲品方面,我哋叫咗個京都宇治抹茶拿鐵特飲$68
舖頭好有心機將雪糕同埋配料同飲品分開
唔會有融晒嘅口感出現
宇治抹茶濃啱啱好

另外叫咗個忌廉芝士吉士嘅可麗餅$78
入口即溶嘅感覺相當之好
上面嘅焦糖非常之脆口好食到癲
入邊有少少杏仁,我自己就唔係咁鍾意

另外再加多$15要咗個牛奶咖啡
中和返可麗餅嘅甜度

咁啱仲用咗海港城嘅coupon
減咗$50
2021-01-22
2021-01-21 160 瀏覽
主打牛奶和抹茶雪糕的I Cremeria,最近新推出了黑糖黃豆白玉芭菲🍦就讓小編來嚐嚐🥰#柚子綠茶餡蜜芭菲 $58抹茶雪糕作為基底,甜中帶些微甘,十分軟滑的口感,配合柚子蜜微酸的味道,中和了綠茶的苦味~不過柚子蜜太甜膩,所以扣了小部份分數,總共有兩顆餡蜜芭菲,餡蜜偏甜但味道偏淡🤔味道小評分:😋😋😋/5#黑糖黃豆白玉芭菲 $58白玉改為沾上了黃豆粉,粉末不會太厚,而黃豆粉令本來較淡的白玉增加了不同味道~黑糖味道不算太重,但配搭綠茶雪糕也十分不錯👍🏻味道小評分:😋😋😋😋/5

#柚子綠茶餡蜜芭菲 $58
味道小評分:😋😋😋/5

#黑糖黃豆白玉芭菲 $58
味道小評分:😋😋😋😋/5
2021-01-18 164 瀏覽
咁近期海港城做緊啲coupon優惠,咪諗住用埋佢。食完飯就當然食下甜品架啦~咁就經過呢間做緊買一送一,仲抵過用coupon. 58蚊杯真係唔係人人捨得食架,不過買一送一就唔同哂啦,好抵。仲要天寒地凍食雪糕,先夠過癮。
仲要天寒地凍食雪糕,先夠過癮。
2020-11-27 389 瀏覽
海港城有coupon 食呢間滿100減50,即使去食!因為平時咁貴真係吾捨得食蜜瓜芭菲 $108日本直送既蜜瓜🍈大約5舊啦 真係超甜超juicy😍再用北海道牛奶🥛個芭菲好香好重奶味🤤食到底有啲有機玄米豐富番個口感總結黎講係好好味不過我窮無coupon我會吾捨得食🥺

蜜瓜芭菲 $108

總結黎講係好好味不過我窮無coupon我會吾捨得食🥺