2025-05-25
今日同朋友去咗長沙灣一間土耳其的Cafe店,主要以輕食為主,亦有咖啡!呢間餐廳打卡超靚,彷彿置身於土耳其,環境好舒服,同朋友傾吓偈,眨吓眼就已經兩個小時!我覺得每一個角落都可以打卡,而且店員有禮,不單止餐廳內乾淨企理,甚至乎廁所都咁乾淨,亦有Wi-Fi提供!食物都係即叫即製,製作需時!土耳其烤雞肉牛角包:牛個包烘到好鬆脆,雞肉醃製過又好嫩滑,好有土耳其風味,加埋生菜包住一齊食,帶點清新感!香蕉合桃鬆餅:香蕉同合桃我都好鍾意食,外面食落去好脆,裏面就好似蛋糕咁軟熟,聞落去又好香,早餐或者下午茶點最佳時光First Love:就好似我嘅初戀咁,就有種難忘的回憶!呢杯係自家製浸泡的泡的茉Cold Brew,令水果茶的清香加上咖啡的甘甜,茶感帶點青澀!飲落去好有層次,一開始酸酸地苦苦地,跟住回甘,再有啲微甜!