2019-08-22 147 瀏覽
2019822星期四晚2100經過响旺角想揾個一舒服少少嘅地方食少少嘢同飲杯咖啡點知入到去個女仔同我講 我地冇咖啡賣 🙄 我初時以為聽錯 以為賣晒 。。。忽然咁好生意!?反覆再問原來夜晚冇咩客 冇咩生意所以已經洗機 That’s why 🤓⋯⋯ 你冇咖啡賣 所以咪冇生意囉⋯⋯收0000 2100冇咖啡?呢間唔係 cafe 咩😱😱對上幾次同朋友嚟 佢哋嘅服務態度 係忽冷忽熱 我自己以前都係做飲食 從來唔會要有好賓至如歸嘅要求 基本就夠 大佬你成80幾蚊個意粉40幾蚊杯咖啡我要求返少少都唔係好過分啫你唔需要對我太熱情只要好基本好基本就得㗎啦所以今次只係自己一個人好孤獨咁上去因為我已經唔敢再帶朋友過嚟估唔到係最後一次
2019822
星期四晚
2100經過
响旺角想揾個一舒服少少嘅地方
食少少嘢同飲杯咖啡
點知入到去個女仔同我講
我地冇咖啡賣 🙄
我初時以為聽錯
以為賣晒 。。。忽然咁好生意!?
反覆再問
原來夜晚冇咩客 冇咩生意
所以已經洗機
That’s why 🤓⋯⋯
你冇咖啡賣 所以咪冇生意囉⋯⋯
收0000
2100冇咖啡?
呢間唔係 cafe 咩😱😱
咁上去
因為我已經唔敢再帶朋友過嚟
估唔到係最後一次

2019-08-15 239 瀏覽
平時同朋友weekend 食tea大多數都會去樓上Cafe最喜歡呢度環境休閒嘢食飲品又靚,hea得泥影相打卡一流每次帶新朋友上泥試都會叫佢哋嘅三眼仔Latte唔鍾意咖啡都啱飲另外仲叫咗小食蜜糖雞翼,雞翼係單骨唔使自己拆骨食落非常方便職員嘅拉花技巧令我哋非常surprised 我哋貪新鮮叫咗呢個全素嘅大啡菇番茄意粉食完之後都係發現唔係好啱我哋呢幾隻食肉獸🤣都係呢個黑松露帶子虎蝦意粉啱我哋食多啲$108 大大隻帶子同蝦 價錢唔太貴得嚟又好食
平時同朋友weekend 食tea
大多數都會去樓上Cafe
最喜歡呢度環境休閒
嘢食飲品又靚,hea得泥影相打卡一流

每次帶新朋友上泥試都會叫佢哋嘅三眼仔Latte
唔鍾意咖啡都啱飲
另外仲叫咗小食蜜糖雞翼,雞翼係單骨
唔使自己拆骨食落非常方便

價錢唔太貴得嚟又好食
  • 黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉
  • 三眼仔熱鮮奶抹茶
2019-08-13 160 瀏覽
聽過朋友話旺角登打士街有間好chill嘅cafe,所以我終於等到星期六約埋朋友一齊去chill一chill。成層5樓都係呢間cafe,所以空間好大,枱同枱之間空左好多位,沙發位好舒服。而且cafe由門口開始就貼左好多韓星嘅相,海報等等。旁邊仲有唔同韓星嘅相同卡,只要follow左就可以拎,好吸引。我地叫左個tea set,上層係甜食,有幾款口味嘅小蛋糕同水果杯,下層係咸食,全部細細件好精緻。飲品我就叫左抹茶拿鐵,入面有紅豆嘅,入面都幾大粒,抹茶味好香。

下午茶
2019-08-10 153 瀏覽
星期六下午同朋友去旺角波鞋街睇新波鞋,行左好耐都未搵到佢要嘅心水產品,坐低食少少野先再繼續行,女人街尾見到有一座大廈全部都係食肆,5樓係飲咖啡既餐廳正合我心意,一出𨋢環境好舒服同樓下簡直兩回事,全店長長嘅梳化完全冇土地問題,座位之間有非常充足嘅空間,環境非常之清幽,電視上播放着教人調酒嘅片段,應該可以舒服到坐一個下午都唔願走,我完全唔覺得自己置身喺旺角食物及飲品:水果冰茶:紅茶底,新鮮奇異果/士多啤梨/橙,酸酸甜甜好啱夏天飲招牌三眼仔latte: 口感軟滑,超吸精Tea set: 雙層上層係甜點下層係鹹點有新鮮士多啤梨同埋藍莓,雞翼香脆唔油,全部細細件好啱兩個女仔share食推介大家以後去旺角嚟試試,你會對旺角改觀。
食物及飲品:
招牌三眼仔latte: 口感軟滑,超吸精
推介大家以後去旺角嚟試試,你會對旺角改觀。

• 三眼仔抹茶鮮奶
昨晚跟朋友到了 Infinity Workshop Cafe食晚飯!我們首先點了飲品,最特別是點了三眼仔的熱鮮奶綠茶,超可愛可以呃很多like😂😂味道不錯,很有綠茶味!另一杯比較特別是棉花糖朱古力,首先打了泡,朱古力及棉花糖是分開上,再自己mix落去,味道不會太濃,非常適中,好飲👍🏻而食物方面,我們點了一個吞拿魚蛋沙津牛角包,三文魚意粉(這個很好味,我跟朋友要encore再order多一碟),還點了肉醬意粉(這個是辣的,所以很驚喜,岩晒喜歡吃辣的我),海鮮意粉,另外還點了雞翼,蝦沙津,小食併盤!而價錢亦算實惠,跟朋友們共6位,點了每人一杯飲品及很多食物,最後每人只是$200-
我們首先點了飲品,

2019-08-02
  • 忌廉明太子三文魚意粉
  • 三眼仔熱鮮奶抹茶
2019-07-19 209 瀏覽
Infinity workshop café這天跟朋友到旺角買玩具,之後便在附近搵食,我們選擇了氣氛較好又便宜的樓上鋪。這間樓上鋪吸引我的原因是他拉花拉得出神入化,竟然可以拉出我喜歡的三眼仔。我們點了兩個前菜、兩碟主菜和兩杯飲品。前菜是焗薯沙律及帶子烤菇沙律。兩樣都做得很好,沙律很新鮮很大份,而且配上了較貴的食材但價錢仍是10分親民,作為星期日下午的休閒好去處,這裏真是不錯。主菜是大蝦帶子意粉及三文魚明太子意粉,跟前菜一樣就是有矜貴的食材但價錢卻10分親民,味道雖然不是驚為天人,但是也算是美食。他的心太軟做得很美味,雪糕是Häagen-Dazs也是我最欣賞的。相信下次再經過附近我也同樣會選他作為我的休閒享受之選。
Infinity workshop café

相信下次再經過附近我也同樣會選他作為我的休閒享受之選。
2019-07-18 229 瀏覽
終於到了星期天,難得的放假天,決定同友人去位於旺角登打士街登打士廣場的café大樓chill一chill,於是我地揀選了位於5樓的Infinity Workshop Café。下午14:00到達了餐廳,當時餐廳的人流不算高峰,貼心的店員安排了我們到沙發的位置用餐,沙發位置十分舒服,一就坐已經令人不願再起來。餐廳的佈置以簡約文青木系風為主,天花板掛住一盞森林系的吊燈,暗黃色的燈光十分之適合與朋友們到來chill一個下午,來食個下午茶以及聊聊天,簡直是一流。牆上以木框配襯不同類型的擺設,但完全沒有違和感。井井有條的開放式廚房讓客人見到廚師煮食的情況,讓人份外安心。餐桌是純白色大理石花紋,看著心情份外舒暢。餐廳放著一瓶薄荷水供客人飲用,讓人用後有透心涼的感覺,夏天喝一杯真讓心身心舒暢。我們兩人分別每人各叫了一個套餐,分別是前菜、主菜、甜品或飲品。前菜方面,分別是黑松露鮮帶子芝士焗啡菇 ($88) 以及鮮帶子虎蝦青蘋果沙律 ($118)。先講前菜,黑松露鮮帶子芝士焗啡菇,一上碟已經嗅到黑松露獨特的香味,配上半熟的鮮帶子口感十分之嫩滑,半溶的芝士加上原隻大啡菇,口感豐富,啡菇多汁。而鮮帶子虎蝦青

我們兩人分別每人各叫了一個套餐,分別是前菜、主菜、甜品或飲品。前菜方面,分別是黑松露鮮帶子芝士焗啡菇 ($88) 以及鮮帶子虎蝦青蘋果沙律 ($118)。先講前菜,黑松露鮮帶子芝士焗啡菇,一上碟已經嗅到黑松露獨特的香味,配上半熟的鮮帶子口感十分之嫩滑,半溶的芝士加上原隻大啡菇,口感豐富,啡菇多汁。而鮮帶子虎蝦青蘋果沙律,虎蝦有成隻手掌般大,蝦肉彈牙,青蘋果和沙律菜加上黑醋清新得很,適合作開胃的前菜。

黑松露鮮帶子芝士焗啡菇
鮮帶子虎蝦青蘋果沙律

再來是主菜,黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉 ($128) 和招牌漢堡 ($138)。因為友人與我都是黑松露以及海鮮迷,所以主食方面都是叫了一個以黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉,只能說一句,這裡的黑松露真的令人一試難忘,意粉炒得恰到好處,不會過軟或過硬。招牌漢堡方面,當日沒有普通的包款,所以窩心的店員額外將我們的包款升級為Bagel,Bagel配上荷蘭漿和芥末漿中間再夾上厚厚的和牛,和大量的蔬菜,口味澎湃。原切薯條經過簡單的調味經以很好味。

黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉
招牌漢堡

最後甜品或飲品,我們揀了美顏水果茶 ($59) 和Haagen-Danzs 雪糕心太軟 ($118)。美顏水果茶的份量驚人,一瓶水果茶加上滿滿的生果,包括香燈,士多啤梨,奇異果,足夠兩人飲用。一個下午茶又點少得一份精緻的甜點,雪糕心太軟食得出雪糕是正宗的Haagen-Danzs,心太軟外皮酥脆,內裡流心。

美顏水果茶
Haagen-Danzs 雪糕心太軟

整體來講,餐廳性價比一流,位置便利,可以再次encore。
2019-07-14
黑松露鮮帶子芝士焗啡菇
鮮帶子虎蝦青蘋果沙律
黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉
招牌漢堡
美顏水果茶
Haagen-Danzs 雪糕心太軟
2019-07-16 165 瀏覽
13/7/2019 星期六,喺旺角鬧市尋找到一個悠閒舒適地方食午餐,食物用心烹調,各款都有特色!蜜桃菠蘿 Smoothies ,凍冰透心涼。Salad Romance 用玉子撈蔬菜蟹棒肉,即刻開胃。德國腸拼野菌雜燴,是辣的!如果唔食得辣,都可以同店員講。帶子海虎蝦意粉,大大隻老虎蝦,意粉煮得恰到好處!蜜糖雞翼,好多隻迷你雞翼,熱辣辣,皮脆肉嫩,炸得脆口。甜品:雲尼拿雪糕窩夫,正正,為午餐畫上圓美的句號。值得推介👍🏻
蜜桃菠蘿 Smoothies ,凍冰透心涼。
Salad Romance 用玉子撈蔬菜蟹棒肉,即刻開胃。
德國腸拼野菌雜燴,是辣的!如果唔食得辣,都可以同店員講。
帶子海虎蝦意粉,大大隻老虎蝦,意粉煮得恰到好處!
蜜糖雞翼,好多隻迷你雞翼,熱辣辣,皮脆肉嫩,炸得脆口。
甜品:雲尼拿雪糕窩夫,正正,為午餐畫上圓美的句號。
值得推介👍🏻
蜜糖雞翼
帶子海虎蝦意粉
雲尼拿窩夫
2019-07-09 191 瀏覽
成日話登打士樓上cafe伏 老野表示mk年代之後都冇上過黎🤭🤭記得以前係每人一定要叫一杯野飲 而家就唔洗啦明太子三文魚意粉有驚喜 好creamy 用三文魚砌左個好靚既玫瑰花 三文魚都唔算少 絕對唔係d垃圾cafe頹意粉 蜜糖雞翼都好好食不過樓上cafe總係會中下伏 西梅汁紅茶配藍莓菠蘿香蕉 一黎到成杯可樂咁既樣🤔 飲完都唔知自己飲左乜🌚 •食物不錯☺️ 但呢杯野飲不了•📍旺角 Infinity Workshop Cafe💸~$200 per head
成日話登打士樓上cafe伏
老野表示mk年代之後都冇上過黎🤭🤭
記得以前係每人一定要叫一杯野飲 而家就唔洗啦
蜜糖雞翼都好好食

食物不錯☺️ 但呢杯野飲不了

📍旺角 Infinity Workshop Cafe
💸~$200 per head
2019-07-06 165 瀏覽
第二次嚟呢度,估唔到食物質素更上一層樓,大大推介!蜜糖雞翼好juicy,帶甜甜既蜜味,勁正!德國腸拼野菌雜薈好特別,有唔同種類既菇菌,吸收左德國腸既肉香,調味方面,辣勁都幾重,食落又香又辣好惹味!All day breakfast 份量十足,最愛滑滑既炒蛋。仲包左個細細既蘋果酥。黑松露帶子虎蝦意粉望相就知幾足料。難得意粉唔過淋,煙煙韌韌,有香濃既松露味,帶子同蝦煮到剛熟好鮮味,完美。肉碎番茄意粉相對普通少少,但番茄味濃郁到不得了,愛茄之人一定鍾意。飽到撐都要食甜品,點左個心太軟。由於坊間太多難食既心太軟,亦知要做得好並唔易,冇抱太大期望。點知一試...amazing! 竟然系鬆脆既感覺,唔會死實似蛋糕,朱古力漿又唔會水水的,濃度剛好,雪糕用上Haagen daz出品...宜家諗返都想食...總括,食物份量大質素高,環境又靚啱哂傾計,一定一定會再嚟!
第二次嚟呢度,估唔到食物質素更上一層樓,大大推介!

蜜糖雞翼好juicy,帶甜甜既蜜味,勁正!

仲包左個細細既蘋果酥。

總括,食物份量大質素高,環境又靚啱哂傾計,一定一定會再嚟!
2019-06-24 272 瀏覽
一早跟友人去旺角買東西,天氣實在有點熱,到了中午,便在附近找了一間Cafe坐坐休息一下,順便吃點東西。這是一間樓上Cafe,環境氣氛很舒適,每台相隔有足夠空間,想靜靜談心放鬆一下很不錯;還有一個格仔櫃,好像可以買東西?倒沒認真研究XD每次看到餐牌上有蜜糖雞翼,基本都必點,這還是單骨的,味道不錯之餘,又容易入口,女友人最喜歡就是這種,她說可以保持儀態呢XD再叫了另一小食黑松露鮮帶子芝士焗啡菇。啡菇非常多汁,配合黑松露帶子,味道很香;另有吞拿魚碎蛋沙律,味道很濃郁,可用沙律菜中和一下,整體配合得很好。天氣很熱,吃一點冷盤是必需的,便點了蟹棒玉子蔬菜沙律。蟹棒一絲一絲的,跟蛋撈均後每一口也吃得到,味道很鮮甜,加上胡麻醬的沙律菜,份量也出乎意料的很多,吃完後身心都舒服多了。最後點了一個主食忌廉明太子三文魚意粉,明太子汁很濃烈,份量也是很足夠,平時還怕明太子會有點辣,這個倒沒有,很不錯哈哈。飲品點了塑身水果茶跟大眼仔熱鮮奶抹茶。水果茶很大杯,嚇了我一跳,味道很適中,各種水果沒有太酸太甜,配合很好;餐牌上看到這杯大眼仔很飄亮,喜歡他的友人當然要點,結果有點意外,因為真實的比相中更漂亮,影相一流,單

餐牌上看到這杯大眼仔很飄亮,喜歡他的友人當然要點,結果有點意外,因為真實的比相中更漂亮,影相一流,單看外表已值回票價了!
對午餐來說可能是有點貴,不過品質很好,CP值不錯,我想唯一的缺點是沒有set那類,對於有選擇困難的可能要多花一點時間選擇了XD
2019-06-23
  • 黑松露鮮帶子芝士焗啡菇
  • 蜜糖雞翼
  • 蟹棒玉子蔬菜沙律
2019-06-15 149 瀏覽
適逢有生日應援活動便到此一遊.71% Extra 朱古力脆脆蛋糕 $68好毒呀😂但又真係幾好味有吃到朱古力味的脆脆也令食感更豐富不過上面的醬比較甜還有如果朱古力味可以更濃 那就更好了
適逢有生日應援活動
還有
如果朱古力味可以更濃
那就更好了
2019-06-14 214 瀏覽
好耐無約朋友食飯啦!今日緊系要同朋友講過夠!所以今日就選擇左一間環境ok, 可以盡訴心中情的café-Infinity workshop café。點解會揀呢度?因為呢度環境舒適,每位無論係食客定服務員,都放慢節奏,帶出了城市煩囂中的慢活,大家可以放下工作後疲憊的身心,系值得大家gathering的好地方我地叫左以下食物:前菜:鮮帶子、虎蝦、青蘋果沙律配黑醋望落好colorful同吸引見到個名, 都聯想到係有鮮帶子、虎蝦、青蘋果及水耕菜、番茄。全部食材都好新鮮,帶子同虎蝦外形十分大隻,食落好彈牙!沙律加左蘋果,帶多出左份鮮味出來德國腸拼野菌雜燴呢個菜有少少辣,但係可以接受到既辣,因為係辣中帶點微甜。雜菌配辣,非常野味。特別係雞比菇,食落仲好Juicy, 成碟好快俾我KO曬主菜:濃香肉碎番茄意粉類似係肉醬意粉,但加有蒜香既味道。因為加左蕃茄,帶出小小酸,令人十分開胃。吾好睇佢外表細細碟甘,其實份量十分多,好抵食!意粉口感軟硬度適中招牌漢堡配薯條呢個漢堡果然係招牌!真係不得了因為佢係牛油竹炭漢堡,入面有免治牛肉,煙肉,啡菇,蛋,芝士,番茄,洋蔥,水耕菜配蜜糖芥末醬,份量十足!上菜時,有生雞
好耐無約朋友食飯啦!今日緊系要同朋友講過夠!

我地叫左以下食物:

前菜:
鮮帶子、虎蝦、青蘋果沙律配黑醋
望落好colorful同吸引

主菜:
濃香肉碎番茄意粉

招牌漢堡配薯條
呢個漢堡果然係招牌!真係不得了

因為佢係牛油竹炭漢堡,入面有免治牛肉,煙肉,啡菇,蛋,芝士,番茄,洋蔥,水耕菜配蜜糖芥末醬,份量十足!上菜時,有生雞蛋係漢堡上面,一刀切下來時,蛋漿由上而下,慢慢流落至漢堡入面,成個過程好療癒

漢堡好大個,我都要拆開一層層來食😂
薯條炸得剛好,而且不油膩。一層層疊開,看出廚師的用心☺️

甜品:

Hearts 草莓雪糕窩夫
呢個值得推薦!就算吃到幾飽,都要吃佢😆
窩夫外表烘到少許脆,甜度適中。
而且勁香蛋味,配埋個雪糕剛剛好

飲品:

花茶(粉紅玫瑰,洋甘菊,桂花)。
就甘映相都好靚,岩曬我地呢啲女仔💕

呢間Cafe都幾特別,因為我見有吾少人係度寄賣貨品

食到甘上下,大家有時間不妨睇下有冇野岩買

價錢都不貴,食左甘多先700幾蚊,抵
2019-05-27
  • 鮮帶子虎蝦青蘋果沙律
  • Haagen-Dazs雪糕窩夫
2019-06-06 191 瀏覽
在登打士廣場這裡 有很多店鋪那次就去了5樓的咖啡廳裡探探店趁著開門的時間去不會有太多人店鋪裡面有一個打卡位 有很多明星相片看到不少人上來也來拍照片😬😬菜單挻吸引耶~好像雜誌般的模式很快看完就下單才行 肚子餓了🤣🤣·香辣腸煙肉炒意粉 HKD$88外表平平無其 但一整開裡面就很多材料真是卧虎藏龍🤤🤤少許辣挻惹味🐿·奶油芝士千層焗薯 HKD$88這個焗薯難怪會名叫千層薯 上下兩層上面的是一片片著片 挻脆的口感下面的是焗薯 挻滑身及Creamy·凍雲呢拿鮮奶咖啡 HKD$49咖啡杯用了雙層杯 比較保暖/冷可以保持溫度 家中也有幾隻🤭🤭忘記點小糖幸好冰塊溶了不太甜·粉紅玫瑰苿莉花薄荷茶 HKD$55店員告知是用了自製的茶包來放茶葉所以不會倒茶的時候飲到茶葉🤣這家的環境挻不錯 燈光不會太暗而且座位大多是梳化質地挻好坐
在登打士廣場這裡 有很多店鋪

所以不會倒茶的時候飲到茶葉🤣

這家的環境挻不錯 燈光不會太暗
而且座位大多是梳化質地挻好坐

2019-06-02
5 分鐘 (堂食)
2019-06-04 154 瀏覽
同朋友收左工聚會,想搵間cafe坐得舒服既, 於是黎左infinity cafe and workshop. 呢到地方夠大,坐得好舒服。鮮帶子虎蝦青蘋果沙律配黑醋$118沙律賣相好靚,黑醋汁十分清新,份量亦夠多。蜜糖雞亦$78單骨雞亦既蜜糖味好滋味,食左好多隻。黑松露炒鮮帶子蝦意粉$128蝦意粉份量夠多,黑松露味好出,意粉好吸汁。全日早餐$131有炒滑蛋,煙肉,香腸,沙律,勝在乜都有,味道都好好。叫左花茶,係粉紅玫瑰加桂花$55,味道好清新。

鮮帶子虎蝦青蘋果沙律配黑醋$118

沙律賣相好靚,黑醋汁十分清新,份量亦夠多。
蜜糖雞亦$78
單骨雞亦既蜜糖味好滋味,食左好多隻。
黑松露炒鮮帶子蝦意粉$128

蝦意粉份量夠多,黑松露味好出,意粉好吸汁。
全日早餐$131

有炒滑蛋,煙肉,香腸,沙律,勝在乜都有,味道都好好。
叫左花茶,係粉紅玫瑰加桂花$55,味道好清新。

2019-06-03
10 分鐘 (堂食)