香脆薯餅吐司 (Potato Toast) 💰35蜜糖豬平時每次都係叫王牌火腿吐司,呢款真係第一次食😬 同樣係即叫即整,所以都要等一陣先有得品嚐~餡料都算多種類,有雞蛋、粟米、芝士同薯餅🧀🍳🌽!食得一讚嘅係吐司底面幾脆,帶有牛油香👌🏻一如既往,佢哋嘅雞蛋係正方形嘅煎蛋黎,都算係佢哋舖頭嘅特色。至於主角薯餅,因為係個多士入邊,會吸晒啲醬汁,所以偏淋。不過私心想薯餅可以keep到脆口!整體而言,我覺得都keep到韓國有嘅水準🇰🇷
香脆薯餅吐司 (Potato Toast) 💰35
香脆薯餅吐司
10 分鐘 (堂食)
2021-06-02 390 瀏覽
韓國過江龍Isaac Toast係朗豪坊food court有分店, 今日行開旺角, 唔係好肚餓所以諗住輕食一下經典火腿芝士吐司 $29所有吐司即叫即整, 好新鮮熱辣, 要小心辣手!! 吐司入口有甜甜嘅蜜糖味, 但佢嘅吐司係腍身, 唔係脆的! 吐司入面包住火腿芝士同埋一層牛油, 口感豐富同好香口! 香脆薯餅吐司 $35薯餅吐司入面有薯餅一大塊, 炒蛋, 牛油同埋多一層蜜糖芥末醬! 薯餅好新鮮仲脆卜卜, 配埋軟滑煎蛋食, 有雙重口感! 個人認係個醬汁令到成件事昇華咗, 整個配搭都幾夾, 但食哂都幾甜下香腸年糕串 (原味 $18 /芝士 $22) 年糕唔錯, 好煙韌好好𡁻, 配上甜酸醬食好味至於腸仔就好一般, 好鞋而芝士份量有點過多, 食到有d滯整體成個餐點食到都係好”甜”嘅味道, 吐司甜, 小食都係甜, 有點吃不消, 甜到覺得太膩! 本來係諗住輕食, 點知份量十足, 最後食到好飽

經典火腿芝士吐司 $29

香脆薯餅吐司 $35

香腸年糕串 (原味 $18 /芝士 $22)
年糕唔錯, 好煙韌好好𡁻, 配上甜酸醬食好味
至於腸仔就好一般, 好鞋
而芝士份量有點過多, 食到有d滯

2021-05-16 538 瀏覽
1400黎試下個泡菜炒飯配芝士脆炸雞 $84 價錢唔平 可能星期日 就黎兩點幾都仲好多人 等嘅時間都比較耐睇下個實物先…唔錯喎 炸雞有5大粒 下面有芝士 個飯就比較細 不過芝士太多 好滯呀 飯充滿住泡菜嘅顏色 橙橙地 但食唔出有真泡菜喺入面 應該只係撈醬哇…芝士有拉絲架總分:7/10 抵食指數:👌🏻👌🏻(5個👌🏻為爆燈)Encore指數:😍😍(5個😍為爆燈)驚喜指數:😏😏😏(5個😏為爆燈)真材實料指數:👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻(5個👏🏻為爆燈)

睇下個實物先…

哇…芝士有拉絲架

總分:7/10
抵食指數:👌🏻👌🏻(5個👌🏻為爆燈)
Encore指數:😍😍(5個😍為爆燈)
驚喜指數:😏😏😏(5個😏為爆燈)
真材實料指數:👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻(5個👏🏻為爆燈)

2021-05-16
30 分鐘 (堂食)
2021-05-01 491 瀏覽
想食呢間吐司過江龍好耐啦,係近期去開朗豪坊終於有機會一試,平時少去沙田所以去旺角就把握機會啦!名氣都幾大,今次就試試佢質素高唔高先。旺角店係以food court形式經營,點餐後就搵位坐底等餐啦。Food court有唔同種類嘅食物,所以今次只點咗個吐司淺嚐吓。香脆薯餅吐司吐司有好多款式同口味,今次就試款比較少係其他國家吐司見到嘅薯餅口味。攞上手都好重手,分層好清楚,兩片厚度適中被蜜糖抹過嘅吐司,蛋同芝士都各一片,加埋香脆薯餅,簡單但能夠帶來滿足~吐司金黃色帶甜味,芝士半融狀態同薯餅融為一體,薯餅邊位脆身令吐司嘅口感提升咗!而中間位置正常都會變軟,薯肉部分唔會被芝士味蓋過,依然有存在感。工整嘅蛋層仲有粟米加咗入去,唔會太dry!內裡用嘅醬汁份量都頗多,帶mustard味幾過癮。整體嚟講一份吐司都相當大份同飽肚,用料實在,即叫即製夠熱燙,雖然叫價$30左右,但品嚐到異國滋味亦值得的!

香脆薯餅吐司
內裡用嘅醬汁份量都頗多,帶mustard味幾過癮。

ISAAC Toast & Coffee大名鼎鼎的韓國過江龍,一向有國民早餐的美譽,之前Media係咁Sell已經一直好想試!今日咁岩去到唔算好多人排隊,所以就可以試下呢一間它是一間來自於韓國的連鎖早午餐多士店!MVP煙燻漢堡吐司又真係幾好食啵,因為全部吐司新鮮製造,吐司有甜甜的蜜糖味,外表烤得很乾身,食落很焦脆!而中間嘅漢堡扒加芝士實在係無懈可擊,芝士有輕輕拉絲,再淋上甜甜微辣滿溢的醬汁,好食!另外個個唔記得⋯⋯
ISAAC Toast & Coffee
MVP煙燻漢堡吐司

另外個個唔記得⋯⋯
2020-08-01
2021-04-14 381 瀏覽
 話說入住附近酒店,  第一晚打算買回酒店, 9:05pm, 看左餐單有1分鐘了, 開口同個女職員落單之際. 勁差態度話截左單啦, 我好肯定佢全望住我行過去, 我一路睇一路已搵緊銀包了.  唯有第2天一早再去, 本來唔睇好黎到hk會妹食, 叫左個最basic   經典款.  買走拎到返屋企都仲好食. 下次有機會幫襯下沙田先.
外賣自取
  • 經典款吐司
2021-04-09 388 瀏覽
💠經典火腿芝士吐司 🧀🥪$29𝙃𝙖𝙢 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩好一般時多士, 以為是咸食,但偏甜🌝不好食😕💠芝士牛肉紫菜卷(whole)🧀🐂🍙 $62𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘽𝙪𝙡𝙜𝙤𝙜𝙞 𝙬/𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙈𝙖𝙧𝙡正正常常,芝士和牛肉有很多料💠芝士脆薯炸熱狗 🧀🌭$24𝙆𝙤𝙧𝙚𝙖𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙮 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙃𝙤𝙩𝙙𝙤𝙜和另一間專賣韓國熱加阿xx相比,味道差好遠😖一分價錢一分貨. 外皮炸得太軟.芝士也少,重點連熱狗也只有半條😕
💠經典火腿芝士吐司 🧀🥪$29
𝙃𝙖𝙢 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙏𝙤𝙖𝙨𝙩
好一般時多士, 以為是咸食,但偏甜🌝不好食😕

💠芝士牛肉紫菜卷(whole)🧀🐂🍙 $62
𝘽𝙚𝙚𝙛 𝘽𝙪𝙡𝙜𝙤𝙜𝙞 𝙬/𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙈𝙖𝙧𝙡
正正常常,芝士和牛肉有很多料

💠芝士脆薯炸熱狗 🧀🌭$24
𝙆𝙤𝙧𝙚𝙖𝙣 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙮 𝙋𝙤𝙩𝙖𝙩𝙤 𝙃𝙤𝙩𝙙𝙤𝙜
2021-03-25 290 瀏覽
下午茶來份無骨韓雞,好嫩好 Juicy ,夾上芥末芝士醬好香好味。雞上面看似薯條的,原來是年糕,超好食又彈牙!完全是驚喜!年糕有焗過,點上芝士醬,好夾好味,作為午餐,真的很飽,食唔晒😋
2021-02-26 579 瀏覽
Isaac toast係韓國可算係數一數二必到既人氣店🇰🇷機緣巧合之下喺香港遇返Isaac toast,一於就試下香港店咩質素啦😼!人流唔算話好多,不過等候時間都頗長,想食就要預返多少少時間喇🥱• 三養地獄辣雞吐司(中辣)$44旺角分店限定既三養味🔥好欣賞佢哋嘅麵包烘得香脆,帶甜味🤤用上雞肉漢堡扒,食起上黎都方便啲,夾埋爽口既椰菜絲真係一絕,利申:唔鐘意食菜既小肥妹都覺得好夾🤣無可否認個醬汁真係幾正,開頭嗰幾啖淨係感覺到甜味,以為冇咩料到,點知越食越刺激,醬汁稍為稀身左啲,食到最後麵包會比較濕😟• 經典火腿芝士吐司 $29平平冇奇既佢,可能係最易被人忽略嘅存在。最簡單既配搭,冇整色整水,冇花巧既配料,最能夠食得出材料既原味🥰• 愛文芒果汁 $29甜度剛好,芒果味亦都好天然☺️☺️

• 三養地獄辣雞吐司(中辣)$44

• 經典火腿芝士吐司 $29

• 愛文芒果汁 $29
甜度剛好,芒果味亦都好天然☺️☺️
2021-02-18 592 瀏覽
🥪其實係幾掛住韓國isaac toast先過嚟朗豪坊food court食返個回憶嘅😆🤟🏻·✨🥪🧀🥓🥔🍳邪惡芝士煙肉薯餅吐司 $51見佢咁多料就揀咗佢,除咗芝士、煙肉、薯餅,仲有炒蛋係入面架,加上甜甜嘅nacho芝士醬,而麵包有用牛油烘過,同埋食得出蜜糖甜味勝在餡料多食落幾豐富嘅,整體稱得上邪惡啦😂不過唔知係咪對韓國isaac toast overrate咗,可能我已經唔記得韓國食係咩感覺,覺得好似冇想像中咁好食,唔係難食,只係一份正常嘅吐司🤔·✨🥪🦐🍳MVP超級蝦吐司 $51吉列蝦,配上厚蛋同埋蜜糖芥末醬,係幾多蝦嘅,但得蝦同蛋係單調少少嘅🤣,冇我嗰個咁吸引🤤·✨墨先生與蝦小姐(半份) $32呢個一般,飯偏硬,食落冇特別,仲要唔算平·✨雲呢拿Latte +$26都飲得出雲呢拿味嘅,正常Latte😬·🌟掛住韓國嘅朋友可以嚟食返個吐司嘅,唔驚喜但唔會伏,飯卷就唔建議了🌝
✨🥪🧀🥓🥔🍳邪惡芝士煙肉薯餅吐司 $51
勝在餡料多食落幾豐富嘅,整體稱得上邪惡啦😂
✨🥪🦐🍳MVP超級蝦吐司 $51
✨墨先生與蝦小姐(半份) $32
呢個一般,飯偏硬,食落冇特別,仲要唔算平
✨雲呢拿Latte +$26
都飲得出雲呢拿味嘅,正常Latte😬
2021-02-13 706 瀏覽
皇牌火腿吐司$34(雞蛋+粟米+酸瓜+火腿+椰菜絲+片裝車打芝士 )喺韓國冇食過Isaac吐司,專程過嚟朗豪坊試吓,好彩冇喺韓國食啫,以免浪費咗我個胃裝其他美食,一啲都唔覺得好味道,港式茶餐廳出品腿蛋治好味好多,材料係多,但係加加埋埋就變成三不像,格格不入。墨先生與蝦小姐(半份)$32(墨汁飯+墨魚、粉紅色飯+炸蝦)呢個飯卷比較好味道,視覺及味覺都有,肚餓嘅時候,快速填肚,方便進食,係不錯嘅選擇。雞蛋看地球(半份)$42(雞蛋+芝士+泡菜飯+餐肉卷)個人就覺得普普通通啦,如果食卷飯,我寧願選擇食墨先生與蝦小姐。
皇牌火腿吐司$34
(雞蛋+粟米+酸瓜+火腿+椰菜絲+片裝車打芝士 )
皇牌火腿吐司

墨先生與蝦小姐(半份)$32
(墨汁飯+墨魚、粉紅色飯+炸蝦)
墨先生與蝦小姐(半份)

雞蛋看地球(半份)$42
(雞蛋+芝士+泡菜飯+餐肉卷)
雞蛋看地球(半份)
外賣自取
墨先生與蝦小姐(半份)
  • 墨先生與蝦小姐
2021-01-27 341 瀏覽
之前排隊排到癲,見今日冇乜人,就走去試吓啦,佢嘅櫥窗係吸引嘅,即叫即做,望住自己嘅toast出世,感覺係幾期待嘅!不過除咗呢樣之外,其實我唔覺得有咩咁特別,最多只可以講佢塊面包係烘得幾好嘅,但係用呢個價錢食份多士,真心覺得有啲貴.....服務員嘅態度還好啦,如果趕時間嘅話,就唔好揀呢間,前面明明冇咩單,但係我都等咗15分鐘先有得食所以呢......除咗用嚟打卡,我真係諗唔到有咩原因要再去食多次......

2021-01-24 328 瀏覽
幾年前Isaac Toast係去韓國必食既餐廳,雖然唔知依家重係唔係,但真心係好食既。上年見倒香港都開左,其實一直都想去回味下,但又一直冇機會。今次經過旺角,又記得旺角Food Count有,所以就順便試埋!因為食左早餐既關係,我地都冇嗌好多野食,叫左:1) 邪惡煙薯吐司 (套餐跟蘋果梳打水)2) 墨先生與蝦小姐 (半份)3) 芝士香腸年糕串味道同當年係韓國食既味道好相似!不過就硬係形住係香港食,個炒蛋陣油味好似同韓國食既有少少分別。Anyway,如果係經過旺角又想快快手啪個Lunch或暫Dinner,絕對係快靚正。
幾年前Isaac Toast係去韓國必食既餐廳,
雖然唔知依家重係唔係,但真心係好食既。

上年見倒香港都開左,其實一直都想去回味下,但又一直冇機會。

因為食左早餐既關係,我地都冇嗌好多野食,叫左:
1) 邪惡煙薯吐司 (套餐跟蘋果梳打水)
2) 墨先生與蝦小姐 (半份)
3) 芝士香腸年糕串

味道同當年係韓國食既味道好相似!
題外話/補充資料: 最近因為疫情關係人流少左好多,所以Food Count都容易左搵位,非常好!
2020-12-27
5 分鐘 (堂食)
2021-01-21 210 瀏覽
之前一直都想試呢間韓國過江龍Toast🥪專門店,不過因為沙田分店座位好少而卻步。旺角分店開喺food court,容易啲搵位,所以就黎試吓!.甜辣炸雞🍗拼炸蝦🍤 $63份量都算幾多,而且甜辣醬幾好味,配炸蝦都幾match,炸雞就普普通通.墨先生與蝦小姐🦐 $32 半份呢個係韓式飯卷,味道都OK.經典火腿芝士吐司 $29煙肉🥓薯餅超級吐司 $49香脆薯餅吐司 $35所有吐司應該都用Issac Toast🥪特製甜味醬,所以麵包係甜甜地,不過一啲都冇違和感,同炒蛋🍳好match。麵包嘅質地好鬆軟,不過唔係脆身。不過薯餅就有d油,而且唔夠脆。

甜辣炸雞🍗拼炸蝦🍤 $63

墨先生與蝦小姐🦐 $32 半份
呢個係韓式飯卷,味道都OK

經典火腿芝士吐司 $29
煙肉🥓薯餅超級吐司 $49
香脆薯餅吐司 $35
2020-12-17
2021-01-07 259 瀏覽
It's always hard to find a place to eat on the weekend so we were surprised to find a spot at Langham Place's food court. It's been a while since I've been here and I noticed they opened an Isaac Toast here. The first time I had it was in Shatin's New Town Plaza. So, I was pleasantly surprised they have a location here.Menu is in English and Chinese. They also share the same cash register with Soul Food Truck. As it's a food court, there is no 10% service charge.I had the Ham Special Toast ($34)

I had the Ham Special Toast ($34) plus added $18 for a mango smoothie. The mango smoothie was pretty good. Lot os mango flavor and very smooth. The sandwich was ok. Not as good as the one at Shatin but still fairly alright. It wasn't toasted enough so the cheese was melted. There was a pickle in there to give it a sweet and sour taste among the savory. At least this branch is closer to the Shatin one so easier access to me. So, I might be back.

2021-01-03