2023-07-21
好耐冇食印度嘢,今日老細放假,突然間想食就即刻衝去食。呢間印度嘢好耐之前食過一次,印象幾好,今次再去亦都冇失望。服務很不錯,咖喱熱辣辣,味道幾好,見到幾多印度人黎食,應該幾正宗。~一坐低首先叫咗兩杯嘢飲一杯青檸梳打清爽消暑,另一杯就係🥭芒果酸奶,香香甜甜,幾滑,酸酸地好開胃。~店員首先送上Pani puri ,波形米餅中間有薯仔豆泥,加埋獨特嘅薄荷汁,將汁倒喺波波入邊再擺入口,幾特別。鍾意食薯仔嘅話你都可以試吓佢哋即叫即整嘅薯仔煎餅Dosa,或者外酥內軟嘅samosa。鍾意特色印度小食嘅話,仲有Hara bata kebab,都係有少少薄荷味,質感有啲似薯仔餅,頗有趣,值得一試。~佢地嘅Chicken tikka幾入味,質地滑嫩乾身。平時出面食都幾貴,呢度可以任食幾正。咖喱方面推介Egg curry,Pumpkin masala,Labia macala同Butter chicken等等。有素有肉,迎合到唔同人嘅需要。蛋咖喱雞蛋有炸過,質感外實內軟,唔容易散開。南瓜入味,加上軟爛嘅質感,搭印度薄餅又幾夾。不過要掃我最鍾意都係佢哋嘅牛油雞,牛油香味突出,雞件同Chicken tikka都
~
佢地嘅Chicken tikka幾入味,質地滑嫩乾身。平時出面食都幾貴,呢度可以任食幾正。咖喱方面推介Egg curry,Pumpkin masala,Labia macala同Butter chicken等等。有素有肉,迎合到唔同人嘅需要。蛋咖喱雞蛋有炸過,質感外實內軟,唔容易散開。南瓜入味,加上軟爛嘅質感,搭印度薄餅又幾夾。不過要掃我最鍾意都係佢哋嘅牛油雞,牛油香味突出,雞件同Chicken tikka都係幾嫩口,令人停不下來。
~
最後佢哋附送嘅西瓜🍉都幾清甜,正好解下成個口嘅咖喱味先返公司。
~~~
Jashan Celebrating Indian Cuisine
中環蘇豪荷李活道23號金珀苑1樓