2021-09-17 250 瀏覽
睇食評好似睇落都好似唔差, 係有幾個唔LIKE佢服務, 去到門口又見入面有幾多人便入去試試好老實食物水平一般唔係好, 又唔係差,  本來都無物所謂, 不過埋單時真係食出個奇蹟, 係今時今日仲有呢招, 難得難得, 為左要留差評,   只好盡量加油加油服務果D 我唔講前人都有講, 都好忠肯,  今次想講既係最過引今時今日人價格同餐牌玩古惑, 我估我出左POST都可能益左佢去糾正返. 咁大個人食野明明睇住MENU 以為明碼實價, 點知都會食前睇一個價, 去到埋單有唔同演繹見好評既, 都係食SET LUNCH, 我都以為無死, 我都係食SET既, 點知咁都會有出入, SET價笨唔係成SET(主菜+配菜飲料)既價, 係你叫埋玩菜, 呢個先會有SET呢個價, 即係配菜再加單價(佢會叫做係SET價)LOL埋單多幾十, 無問題, 今時今日呢D唔知係唔係服務問題既一種, 總之就感覺唔係咁好, 你話佢錯,佢又可以用自己演繹, 又有得比佢講得好似通, 我免同人生氣爭執同朋友一齊, 算!  自己只會無下次, 不過都想比多個參考各位, 有機會會中招 或者佢都歡迎勇士去迎戰佢地而唔改返個餐牌既我真係希望老麥KFC
難得難得, 為左要留差評,   只好盡量加油加油

我估我出左POST都可能益左佢去糾正返.
你話佢錯,佢又可以用自己演繹, 又有得比佢講得好似通,

或者佢都歡迎勇士去迎戰佢地而唔改返個餐牌既

我真係希望老麥KFC 學下佢,  真係收多唔少銀
2021-09-15
2021-08-24 216 瀏覽
今日晚餐冇煮飯,就落咗樓下商場食牛扒大餐。牛扒餐有配少少粟米,蕃茄,同埋豆,一個意粉同埋一個忌廉湯。整個賣相都好吸引,牛排夠厚夠大塊、無乜筋。最估唔到係有忌廉溝鮮奶飲!
2021-08-22 193 瀏覽
點了一份極上牛柳 200g $93 + 8吋長深海大蝦 $49/1隻+ 套餐組合 A $39 選3款選了薯條、薯仔湯、熱柚子蜜店內有一個位置可以自行取水和紙巾牛柳放在鐵板送上 還有蒜心、粟米粒薯條很脆不錯不過要趁熱吃~蒜汁提升了牛柳的香 牛味香 好吃👍🏻大蝦真的很大隻 比我的手還大 大滿足😋不過薯仔湯味道很淡沒什麼特別柚子蜜等了很久 提了店員第二次才告訴我們 不是即沖 而是把罐裝柚子蜜加熱 但沒有取走 變得過熱 因為太熱 我不敢開來喝 怕爆開 店員也沒有換另一罐給我 😓
點了一份極上牛柳 200g $93
+ 8吋長深海大蝦 $49/1隻
+ 套餐組合 A $39 選3款
選了薯條、薯仔湯、熱柚子蜜
店內有一個位置可以自行取水和紙巾
牛柳放在鐵板送上 還有蒜心、粟米粒
薯條很脆不錯不過要趁熱吃~
蒜汁提升了牛柳的香 牛味香 好吃👍🏻
大蝦真的很大隻 比我的手還大 大滿足😋
不過薯仔湯味道很淡沒什麼特別
2021-07-28 453 瀏覽
叫一份西冷 二份肉眼..加了49蚊三份小食感覺很懷舊….我們給9.5分…坐得很舒服😌有嘢飲服務尚可….選了澳洲的牛一般口未…..舒適地談話…最後我地486.2賣單。
叫一份西冷 二份肉眼..
加了49蚊三份小食
感覺很懷舊….
我們給9.5分…
坐得很舒服😌
有嘢飲
服務尚可….
選了澳洲的牛一般口未…..
舒適地談話…
最後我地486.2賣單。
2021-07-26 1955 瀏覽
基本上係我嘅飯堂,一個月至少食一次,我好少食佢嘅鐵板牛扒,反而我鍾意食佢嘅飯set lunch,大碗又唔貴,坐得舒服,好服務。*照燒雞扒軟殼蟹丼定食 $78set lunch有丼飯,醃黃瓜,麵豉湯,西瓜。丼飯好大碗,照燒雞扒肉質嫩滑,冇雪藏雞味,甜甜地,唔係好照燒汁味。軟殼蟹脆卜卜但份量唔多,仲有炸金菇,可食用但以裝飾為主。麵豉湯有幾粒豆腐同幾片海帶,我覺得過鹹。鐵板三色芝士照燒雞扒煎飯 $78超級熱辣辣,超級辣嘴,芝士完全冇三色可言,得雞皮面嘅芝士汁同白飯上啲啲芝士。雞扒滑,完全唔照燒,偏鹹,少少甜都冇。白飯撈少少溫泉蛋,少少粟米,加片醃黃瓜,加埋蔥花蔥絲同跟餐豉油,口感滿分,味道滿分,層次感100分。btw 凍咖啡雖然係預先包裝嘅樽裝凍啡,以預先包裝嘅標準嚟講,佢夠咖啡味又唔會太甜,值得試一次。三文魚蟹籽菠菜忌廉汁意粉 $76三文魚嫩滑又香,三文魚子得幾粒,菠菜得幾條,忌廉汁真係得忌廉汁,非常之淡嘅奶味,而且好稀,如果有芝士一定正好多。意粉煮到啱啱好,質感彈牙,連埋忌廉汁食,都係好淡味,唔推薦。
照燒雞扒軟殼蟹丼定食 $78
照燒雞扒軟殼蟹丼定食

鐵板三色芝士照燒雞扒煎飯 $78
鐵板三色芝士照燒雞扒煎飯

三文魚蟹籽菠菜忌廉汁意粉 $76
三文魚蟹籽菠菜忌廉汁意粉
2021-07-25
10 分鐘 (堂食)
照燒雞扒軟殼蟹丼定食
鐵板三色芝士照燒雞扒煎飯
2021-07-10 557 瀏覽
Just Steak Premium😋我今日去左馬鞍山食牛扒👍中意食扒既人可以去試下😆紐西蘭西冷牛扒200g配燒汁 $76 😋牛扒多汁又嫩口,切開係粉紅色肉,熟度啱啱好。而且職員好貼心,會提我哋先切開睇下熟成度再決定幾時加醬汁,如果中意食熟d既朋友仔,可以遲少少先落醬汁將鐵板降溫😍😍另外加套餐combo A $39😋薯條好香脆,味道好夠❤️果茶亦好解膩,啱哂食牛扒既時候飲🤩🤩整體評分:4/5環境:4/5味道:4/5抵食:4/5地址:馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期)2樓2105號舖
Just Steak Premium😋

我今日去左馬鞍山食牛扒👍中意食扒既人可以去試下😆

紐西蘭西冷牛扒200g配燒汁 $76 😋

另外加套餐combo A $39😋
薯條好香脆,味道好夠❤️
果茶亦好解膩,啱哂食牛扒既時候飲🤩🤩

整體評分:4/5
環境:4/5
味道:4/5
抵食:4/5

2021-07-09 368 瀏覽
一家四囗想食D飽肚既野食,所以嚟咗呢度試吓。200g既紐西蘭西冷牛扒做緊特價,所以大囡試吓,加多少少錢做套餐揀咗醬油溫泉蛋同白飯,夠晒飽肚。我就叫咗200g紐西蘭肉眼扒配磨菇湯及薯條。以我哋兩母女為例,200g既扒已經好足夠。待應好好送扒嚟既時候叫我哋切好先加燒汁,咁樣先可以令到D肉熟D(因為我地想要well done),佢教嘅方法到食嘅時候真係咁咁好,而且肉質仲好好。我老公同細囡就食佢哋既鐵板系列,豚肉生薑燒煎蛋飯及泡菜骰子牛肉炒飯,兩者也好好味,但油份就多咗D,所以有D漏。不過,佢哋既凍果茶真係好fresh好味又解喝,值得一試。
2021-06-27 500 瀏覽
而家嘅星期六日馬鞍山新港城都會人山人海,好多食肆基本上都要排隊先有得食。呢間有時行過見到佢大大塊Banner,見到個牛扒好吸引..同埋又有Holiday Lunch Set..所以就坐底了。假日午餐個類別都算..A-H…飯,意粉,定食,早餐都有..燒紐西蘭牛扒全日早餐 $98份量好多…有兩條腸仔,茄汁豆,煎蛋兩隻,兩塊火腿..主角牛扒食落都好香..而且又唔會太硬..呢個價錢有咁多嘢食都算抵小龍蝦龍蝦汁意大利粉 $88呢個嚟到就有少少失望..圖片可能真係僅供參考…因為睇相佢係成碟都係紅色.個感覺就好似肉醬意粉果種諗都冇諗過係會有一pat沙律醬撈啲小龍蝦肉..而個龍蝦肉本身係淡而無味加唔彈牙..意粉同個汁係幾香的但覺得成件事好唔夾…最後我真係淨係食咗啲意粉🥲
呢間有時行過見到佢大大塊Banner,

假日午餐個類別都算..
A-H…飯,意粉,定食,早餐都有..

燒紐西蘭牛扒全日早餐 $98
份量好多…
有兩條腸仔,茄汁豆,煎蛋兩隻,兩塊火腿..
主角牛扒食落都好香..
而且又唔會太硬..
呢個價錢有咁多嘢食都算抵

小龍蝦龍蝦汁意大利粉 $88
呢個嚟到就有少少失望..
圖片可能真係僅供參考…
因為睇相佢係成碟都係紅色.
個感覺就好似肉醬意粉果種
諗都冇諗過係會有一pat沙律醬撈啲小龍蝦肉..
而個龍蝦肉本身係淡而無味加唔彈牙..
意粉同個汁係幾香的
但覺得成件事好唔夾…
最後我真係淨係食咗啲意粉🥲

2021-06-05 624 瀏覽
經過幾次都好想試下,今次終於入去食,叫左個3重芝士和牛跟餐,黎到話自己炒一炒先再食,鐵板溫度夠熱都可以炒到想食既熟度,但冇乜牛味,跟餐隻溫泉蛋凍既,我屋企人形容係煮好左放入雪櫃再拎出黎仲要食到唔舒服同佢講,態度仲要勁差
仲要食到唔舒服
同佢講,態度仲要勁差
2021-06-05 444 瀏覽
好肚餓,食下午茶但又想試新餐廳,去左呢間新過一輪既just steak~之前睇過review, 好壞參半但係見$66有意粉加餐飲就試吓啦~我見無乜人都有d擔心,話晒星期六下午小龍蝦🦞意大利粉 加 咖啡咖啡出奇地好飲😍我真係想問佢用邊隻牌子意粉一黎我覺得好靚呀!賣相好好👍🏻味道淡口左d, 但又覺得無乜味精都係好足料,龍蝦仔唔少呀,下午茶真係好抵,服務都ok ar, 可能無乜客下次應該可以試吓佢地既牛扒~希望唔好令我失望

小龍蝦🦞意大利粉 加 咖啡
咖啡出奇地好飲😍我真係想問佢用邊隻牌子

意粉一黎我覺得好靚呀!賣相好好👍🏻
味道淡口左d, 但又覺得無乜味精都係好

下次應該可以試吓佢地既牛扒~希望唔好令我失望
2021-06-05
2021-05-05 747 瀏覽
馬鞍山向來都係美食沙漠。偶然有乜節日生日週年要慶祝,都吾知有乜好食。哩間Just Steak 可以係唯一選擇。今日雖然吾係節慶,但週日就出去食餐好D啦。午餐價格合理D。照燒鷄扒軟殻蟹丼定食。雞扒嫩滑。軟殻蟹炸得鬆脆,天婦羅金菇漿薄薄的。飯係珍珠米,不過煮得硬左D。定食跟醬瓜,西瓜,麵豉湯及餐飲。壽喜燒牛肉丼定食。牛肉好好味,撈埋溫泉蛋蛋汁,十分match.同樣有天婦多金菇,醬瓜,生果,麵豉湯及餐飲。餐廳防疫做得好好,每枱除了有搓手液,仲有小型空氣殺菌清新機。枱與枱之間用透明膠間開,食得好安心。

今日雖然吾係節慶,但週日就出去食餐好D啦。午餐價格合理D。

當初沒有期望抵食或食物質素高,因為價錢都很大眾化,但態度非常差,從未去過這種餐店,由進入餐廳到接近食完都不夠四十分鐘 ,還未吃完就急急收枱,有趕客之嫌,又向客人硬銷一千蚊現金代用卷,結數時沒有買現金卷就黑面 ,疫情下經營有幾困難都不能這樣,埋單時基本禮貌說句多謝也慳番,不得不給負評,重申:食物好食與否不是重點,因要控制經營成本,待客態度才是令人憤怒,很難想像香港還有這種經營手法。扒王反而做得好好多,有基本禮貌及有食物質素 ,不會急於趕收枱
,很難想像香港還有這種經營手法。扒王反而做得好好多
,有基本禮貌及有食物質素 ,不會急於趕收枱
2021-04-07 560 瀏覽
雖然係主攻扒⋯⋯但佢嘅熱咖啡好好飲!扒就一般啦 ⋯以百幾蚊嘅價錢食到嘅質素,食物份量足嘅⋯⋯服務亦好呀⋯幾好招呼環境唔逼⋯整體幾好我食完都係覺得佢杯熱咖啡幾好味 😂
雖然係主攻扒⋯⋯但佢嘅熱咖啡好好飲!
扒就一般啦 ⋯以百幾蚊嘅價錢食到嘅質素,

食物份量足嘅⋯⋯服務亦好呀⋯幾好招呼

環境唔逼⋯整體幾好

我食完都係覺得佢杯熱咖啡幾好味 😂
2021-03-31 590 瀏覽
嗌咗個二人餐有豬扁扒、牛柳同龍蝦,仲加左兩粒帶子(36蚊一粒)。大家可以去試下,龍蝦好入味啖啖肉,豬扁扒好嫩,牛柳算大份。兩個人食都食唔曬,下次一定再幫襯支持。
2021-03-22 502 瀏覽
是次同朋友行街,因為次次經過都索到好大陣牛肉味,我個人好驚入左間舖出嚟,覺得我係一舊燒肉咁成身肉味,由其是韓燒😂今次就衝入去試下啦中午1點左右,不用等位入到店發現毎枱座位與座位中間拉上整塊透明膠分隔,唔係茶餐廳d一塊仔膠板,感覺上安全好多,切切下舊扒飛汁都唔會飛到過隔離枱,枱上面有支可噴食具既消毒噴霧,堅覺得有點安心又有安全感呢個我點既- 鰻魚櫻花蝦茶漬飯我比75分,鰻魚入味,不過不夠厚身,所以口感差少少,櫻花蝦脆口,倒埋茶漬落去連飯食,不錯不錯朋友點的澳牛,肉質鮮嫩有牛味(小妹偷食了),以百零蚊呢個份量已經很好,朋友說食過另一間百零蚊只有呢個一半,而且肉質無咁嫩骨膠原咸檸七梳打我係見到骨膠原三隻大字先點🤣,味道ok,鹹檸七梳打無疑,而骨膠原係中間有啲骨膠原啫喱😂,整體不失不過,係有點少貴,好快飲哂

中午1點左右,不用等位

鰻魚櫻花蝦茶漬飯

呢個我點既
- 鰻魚櫻花蝦茶漬飯

澳洲牛排

朋友點的澳牛,肉質鮮嫩有牛味(小妹偷食了
),以百零蚊呢個份量已經很好
,朋友說食過另一間百零蚊只有呢個一半,而且肉質無咁嫩

骨膠原咸檸七

骨膠原咸檸七梳打