2023-12-06
隱世浪漫🌹高質有情調西式餐廳用餐時星月相伴啱哂慶生/拍拖👫.未入餐廳已經被招牌下嘅綠色垂草吸引咗,好似綠野仙蹤咁。再入餐廳就見到牆上掛住唔同嘅畫作同酒樽,另外兩邊牆上都有星空月亮和投映一點點綠色燈光,好似係星空下食飯咁。配合埋柔柔嘅藍色燈光,真係好浪漫舒服🌹💖。.食物🥘:1️⃣ 啤酒脆漿洋蔥圈($68)每個洋蔥圈嘅大細都唔一樣,炸到金黃酥脆,食落仲有洋蔥果個爽脆感,份量好多🫶🏻2️⃣ 炸馬蘇里芝士條($68)好濃芝士味,仲有拉絲,同樣炸得脆卜卜。3️⃣ BBQ醬烤美國豬肋骨配薯條($188)份量好多,豬肋骨個燒烤醬好入味,薯條上碟都係熱辣辣,仲脆🫶🏻.飲品🥤:1️⃣抹茶鮮奶($42)2️⃣朱古力($38)兩杯都有加cream好正啊💖係脂肪啊💖.Btw果日本身拎左蛋糕去切,但太飽決定返屋企先切,店員都好好咁幫我哋雪住先,無收切餅費,成個食飯嘅過程知道我哋影緊相都好配合咁幫手上嘢食俾我哋慢慢影🫶🏻。再Btw 小幫手啲運鏡都唔錯,而家佢都變埋foodie🤣🤣.📍:K&L Dream Cafe(元朗)元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下60號舖#hongkong#dinner#yuenlong#yuenlongfood
用餐時星月相伴啱哂慶生/拍拖👫
食物🥘:
1️⃣ 啤酒脆漿洋蔥圈($68)
2️⃣ 炸馬蘇里芝士條($68)
好濃芝士味,仲有拉絲,同樣炸得脆卜卜。
3️⃣ BBQ醬烤美國豬肋骨配薯條($188)
飲品🥤:
1️⃣抹茶鮮奶($42)
2️⃣朱古力($38)
兩杯都有加cream好正啊💖係脂肪啊💖
再Btw 小幫手啲運鏡都唔錯,而家佢都變埋foodie🤣🤣
📍:K&L Dream Cafe(元朗)
元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下60號舖
#hongkong#dinner#yuenlong#yuenlongfood#cafeandrestaurant#westernstyle#westernfood#birthdayrestaurant#couples#friends