2024-04-06 502 瀏覽
📍𝕿𝖘𝖎𝖒 𝕾𝖍𝖆 𝕿𝖘𝖚𝖎🥂 #cynintst #eatintst▪𝕊𝔸𝔸𝔾 ℙ𝔸ℕ𝔼ℝℝ 🥬𝕄𝔸𝕊𝔸𝕃𝔸 𝕂𝕌𝕃ℂℍ𝔸 💯💯ℂℍ𝔼𝔼𝕊𝔼 𝕊𝕋𝕌𝔽𝔽𝔼𝔻 𝕄𝕌𝕊ℍℝ𝕆𝕆𝕄 💯ℂℍ𝕀𝕃𝕃𝕀 𝔾𝔸ℝ𝕃𝕀ℂ ℕ𝕆𝕆𝔻𝕃𝔼𝕊 🍜𝔹𝔸𝕄𝔹𝔸𝕀𝕐𝔸 𝔻𝔸ℍ𝕀 ℙ𝕌ℝ𝕀 💯💯𝕄𝔸ℕ𝔾𝕆 𝕃𝔸𝕊𝕊𝕀 🥭-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。-----。----- 二訪呢間印度素食餐廳 依然都係充滿驚喜☺️ 🐰今次試咗波菜咖喱 裏面有好多一粒粒嘅印度芝士 但🐰個人比較鍾意上次嘅蘑菇 而今次試嘅薄餅中間有層masala 食落好香口 超級推薦🥰 最後一樣要推嘅係佢地嘅街頭小食 店長話要一啖咬落去唔好切喎😂 佢係一個扁扁地嘅球形物體裏面係炸脆咗嘅薯仔粒 再淋上一層凍凍地嘅yogurt 反正就幾好食啦😆▪
📍𝕿𝖘𝖎𝖒 𝕾𝖍𝖆 𝕿𝖘𝖚𝖎🥂

𝕄𝔸ℕ𝔾𝕆 𝕃𝔸𝕊𝕊𝕀 🥭

• Saag Paneer
  • Kulcha
2024-04-01 368 瀏覽
📍 Kailash Parbat今次黎到呢間印度餐廳食素🥗餐廳佈置得好色彩繽紛,有種異國風情嘅感覺😇仲設有好多圓枱同長枱,啱曬家庭/朋友聚會👨‍👩‍👧‍👦值得一提既係餐牌上既食物種類好多,顛覆咗我對素食嘅睇法,原來食素都可以好豐富!😆🌮PALAK PATTA CHAAT $79食落有啲似食緊taco,但原來係炸菠菜葉,炸至香脆~淋上大量既酸奶、甜辣醬、石榴粒同鬆脆既米粒,帶黎味蕾上嘅衝擊,試呢道菜可以飽嘗甜酸辣味,口感層次十足!🥦GOBI MANCHURIAN GRAVY $94 平時比較中意食啲重口味既朋友仔,呢道菜幾啱你!睇個樣已經覺得好惹味😆一開始食嘅時候以為佢係炸薯仔,但點知原來係炸椰菜花!食落偏腍身,最外面係一層好薄既炸衣~再用蒜蓉醬汁炒,味道鹹鹹地,幾開胃!🧀CHEESE BUTTER MASALA $119 & GARLIC NAAN $35芝士磚配咖哩,呢個組合幾特別!本身以為芝士會係好鹹嗰種,點知食落口係幾順滑,冇乜鹹嘅味道~而咖喱係用番茄汁、奶油同腰果醬烹製而成,味道比較creamy!!! 味道濃而不膩😌咖喱配埋蒜蓉薄餅一齊食會更惹味~薄餅即叫即整,酥脆得黎蒜蓉味好
📍 Kailash Parbat

🌮PALAK PATTA CHAAT $79

🥦GOBI MANCHURIAN GRAVY $94

CHEESE BUTTER MASALA

芝士磚配咖哩,呢個組合幾特別!本身以為芝士會係好鹹嗰種,點知食落口係幾順滑,冇乜鹹嘅味道~而咖喱係用番茄汁、奶油同腰果醬烹製而成,味道比較creamy!!! 味道濃而不膩😌咖喱配埋蒜蓉薄餅一齊食會更惹味~薄餅即叫即整,酥脆得黎蒜蓉味好突出,質地亦都比較煙靭,建議沾大量既咖喱汁食,效果最好😚

CHOLE BHATURA

🍘CHOLE BHATURA $105
呢個係鷹嘴豆咖哩,搭配柔軟蓬鬆既炸麵包Bhatura,係餐廳嘅招牌菜式之一嚟嘅!望落去似平時食開嘅煎堆既巨大版🫨會隨着時間而縮細返~食落幾煙靭,比薄餅更加軟熟~就咁食會冇味,要配埋佢啲醬料食:鷹嘴豆蓉、辣椒、生洋蔥、檸檬~個人比較中意沾鷹嘴豆咖哩食,咖喱濃郁而且較辣,幾啱我口味🤤

CHOCOLATE MILKSHAKE   &  MANGO LASSI

🍫CHOCOLATE MILKSHAKE $55
朱古力味濃郁😽仲有球朱古力雪糕係頂,奶味亦較重😻特別既係雪糕溶埋落杯奶昔度更加突出朱古力既甜味,口感順滑且濃稠~雖然好邪惡😈但好好飲!另外,奶昔一共有7種味道,總有一款啱你口味👅

🥭MANGO LASSI $59
係印度餐廳必叫嘅飲品之一!似飲緊乳酪,質地幾濃稠~好香嘅芒果味,飲落偏甜😆幾解辣同油膩感

⭐️好味指數:8/10

📍 Kailash Parbat (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷3號萬事昌廣場3樓302室

#尖沙咀 #KailashParbat #Kailash #萬事昌廣場 #素食 #印度餐廳 #naan #lassi #mango #milkshake #palak #patta #bhatura #gobi #curry

CHOLE BHATURA
  • Garlic  Naan
  • CHOCOLATE MILKSHAKE
2024-03-25 284 瀏覽
第一次嘗試印度菜,同我想像既有d唔同,以為餐廳會好重香料味,以為會得自己一枱華人,以為自己食唔慣😌 其實豬先生好耐之前已經話想同我試下印度菜。知道寶勒巷有間印度餐廳,樓上鋪都開左好多年,水準有保證。🔸Bambaiyu Dahi Puri ($79) 印度傳統的街頭小吃,小巧空心既炸麵包開一個孔再釀入馬鈴薯、扁豆及少量 masala,Topping 澆上Dahi (乳酪),紅石榴粒及灑上黃麵條碎,顏色漂亮,一口一個,相當精緻。🔸Crispy Vegetable ($95)酥脆的炸衣,包裹著各款蔬菜,有西蘭花,,青椒紅椒黃椒,茄子,,粟米芯等,配上香辣惹味的甜辣的醬汁。🔸Chole Bhatura ($105)上桌既時侯係兩個油炸的大黃金球,相當吸引,隨住溫度下降,會變番成薄餅。搭配鷹嘴豆咖哩,印度傳統菜餚之一,鷹嘴豆咖哩入口綿密🔸Paneer Tikka Lababdar ($119) Paneer是係一種不熔化的手工製的印式芝士,口感有D似硬豆腐,柔軟蓬鬆。用不同蔬菜磨研成光滑糊狀,係一味似咖哩又唔係咖哩既菜式,味道豐富、質地細膩、帶微微的甜味醬汁。🔸Garlic Naan 大蒜烤餅

🔸Bambaiyu Dahi Puri ($79)

🔸Crispy Vegetable ($95)

🔸Chole Bhatura ($105)

🔸Paneer Tikka Lababdar ($119)

🔸Garlic Naan 大蒜烤餅 (饢餅) $45
微微既焦香,口感外脆內軟,同時帶有一份的嚼勁。餅面刷上一層融化的大蒜牛油,再加埋香菜,令人食指大動。

🔸Mango Lassi 芒果印度乳酪 ($59)
相信絕對唔會陌生,一啖飲落下去,清涼舒爽。飲飲下發現加左小茴香籽,茴香籽香味與Lassi混合,產生左另類變化。
🔸Pistachio Milkshake 開心果奶昔 ($65)
口感偏甜,堅果味滿滿,頂層加了奶油及開心果碎,賣相吸引

成餐飯整體感覺好好,上菜速度快,店員親切而且有禮貌。店鋪裝修好有特色,而且坐位空間闊落。
之前已經食過一次呢間印度素菜,同行嘅朋友都讚口不絕,今次考完試又再過嚟回訪😈Gobi manchurian gravy ($94)呢道菜幾有驚喜!佢係將椰菜花出邊包咗一層薄薄嘅炸衣,外面有蒜蓉醬汁包裹住,咬落去椰菜花都幾軟腍,醬汁本身微辣,熱辣辣炒出嚟嘅時候真心唔錯✨Papdi Chaat($85) 係另一個印度經典嘅小食,一𢳂起就會見到有好多薯仔粒、鷹嘴豆、脆片同埋石榴粒,加埋大量嘅乳酪醬汁,食落去好開胃,而且口感幾豐富🤤食印度菜就一定要咖喱,今次要咗一份Paneer tikka lababdar ($119),你係有啲似平時最經典butter chicken masala嘅咖喱,食落有啲蕃茄嘅甜,而且好濃稠,入面有五大件茅屋芝士,奶香味都幾出!揀咗Masala Cheese naan ($45)嚟送咖喱,估唔到幾有驚喜,因為佢做嘅芝士夾心本身都有少少咖喱,就咁單食都已經好香口,加埋咖喱就更加有層次🧡另一款咖喱就揀咗Chole Bhatura ($105),呢個其實係鷹嘴豆咖喱,仲會搭配兩個超巨型嘅炸包,一上枱嘅時候都大嚿到嚇親🫨 炸包其實係薄薄嘅一層薄餅,不過神奇地出邊幾香口,咬落

另一款咖喱就揀咗Chole Bhatura ($105),呢個其實係鷹嘴豆咖喱,仲會搭配兩個超巨型嘅炸包,一上枱嘅時候都大嚿到嚇親🫨 炸包其實係薄薄嘅一層薄餅,不過神奇地出邊幾香口,咬落去都有啲軟熟,加埋鷹嘴豆咖喱口感都幾豐富🧡
同場加映去食印度嘢一定飲Mango Lassi ($59),呢度嘅比起出邊嘅更加特別,佢仲額外落咗一啲香料,所以飲落去個味道都幾得意~Desi Kala Khatta ($59) 就似提子汽水再加咗啲spice😆

總括嚟講,呢一間印度素菜真係好出色,每一道菜都頗有驚喜,冇諗過素食都咁多花款~而且食物質素都幾高,環境亦都幾好坐,裝修感覺好有活力,難怪當日有咁多印度人過嚟食(其實當日自己係唯一一台唔係印度人😂)推介大家如果食印度菜食到悶都可以過嚟一試🫡
  • Mango Lassi
  • PAPDI CHAAT
  • Mango  Lassi
  • Paneer  Tikka  Lababdar
一向對於印度菜嘅感覺就系重口味同埋好多肉🤣真系估唔到原來都有主打素食嘅印度嘢食物嘅款式同味道絕對唔輸平時食開嘅肉肉🤭餐廳裝修得好靚 好似cafe咁🤭地方大坐得舒服~-Menu上面啲名好似系印度文🤔好多下面都有英文簡單解説嘅~所以都唔使擔心唔知佢系乜🤣👍🏿Saag Paneer $119呢款系菠菜芝士咖喱份量都幾足😆比起坊間大份質地亦好濃稠食落香辣得嚟仲好creamy 添用咗大大舊嘅cottage cheese質感軟身 而本身亦系比較淡味嘅芝士有啲似豆腐嘅感覺🤣但配上濃烈嘅菠菜咖喱 即刻成件事唔同晒變得好香好惹味🤪味道: 8.5/10性價比: 8/10👍🏿Kulcha $49呢款薄餅比較特別 有餡架🤭可以揀onion / masala我哋揀咗onion🧅底部烘到微微香脆 但依然keep到鬆軟嘅質感😆食落仲有啲啲煙韌🤭洋蔥切成碎除咗增加爽脆口感之外 仲為佢帶嚟少少嘅甜味~估唔到又幾好食喎 配菠菜芝士咖喱真系一流呀😎味道: 8/10性價比: 7.5/10👍🏿Cheese Stuffed Mushroom $110顧名思義就系芝士釀蘑菇啦蘑菇焗到好香 仲好juicy🤤表面搽咗authentic
一向對於印度菜嘅感覺就系重口味同埋好多肉🤣
真系估唔到原來都有主打素食嘅印度嘢
食物嘅款式同味道絕對唔輸平時食開嘅肉肉🤭
餐廳裝修得好靚 好似cafe咁🤭
地方大坐得舒服~
Menu上面啲名好似系印度文🤔
好多下面都有英文簡單解説嘅~
所以都唔使擔心唔知佢系乜🤣

我哋揀咗onion🧅
底部烘到微微香脆 但依然keep到鬆軟嘅質感😆
食落仲有啲啲煙韌🤭
洋蔥切成碎
除咗增加爽脆口感之外 仲為佢帶嚟少少嘅甜味~
估唔到又幾好食喎

雖然印度嘢始終都系比較重口味 史努比都嫌佢啲嘢偏鹹咗啲
但隔唔時食下都會有啲小驚喜🤭
加上佢哋整得又幾好食🤣
呢度除咗環境靚之外店員嘅態度都幾好
好nice好friendly~
史努比覺得都值得一試😚
抵食: 7.5/10
回頭率: 7/10
  • Pav  bhaji
6天前 0 瀏覽
旅行好多時就係為左感受異國風情,當你週圍都係環繞著當地人,你自然而然就會想融入佢地,就會更加渴求去了解佢地既文化,習慣。朋友話印度嘅嘢食,一般都係肉類為主,我話印度嘅香料咁出色,素菜一定唔會差得去邊,我帶左佢黎呢間八成都坐滿左印度人嘅素食餐廳。呢度充滿印度人既員工同食客,係異國風情之下,實際證明哩點比佢睇。 🍖前菜叫左一種叫做puri既街頭小食,非常開胃。好薄又中空既皮,上面有乳酪,神石榴,各種香料,入面係薯仔蓉,空氣感十足,而且乳酪口味酸甜,喺非常之開胃既前菜。 🍖Bhatura喺另一種中空既包,不過佢比較似naan bread,但係又相對乾身,接近油酥餅。就咁食已經超好味,再配合埋鷹嘴豆咖哩,真係絕配。鷹嘴豆煮得柔軟,同個包一齊食,口感豐盈有層次。 🍖然後我地點左三個各有特色,但又非常好味嘅主菜,一個係pot rice,上面係各種雜菜,加上好似咕嚕肉汁既熒光醬汁,初頭食酸酸甜甜,跟住越食越辣,真係好過癮。另外既芝士三文治,除咗裡面嘅豆蓉同多士好夾,上面嘅芝士真係勁好味,而且因為佢係放係面,所以冇溶埋其他材料,因此特別香。最後就係炸薯片,但係佢唔係脆身而係林既,只有外皮係脆,不過黎種

🍖然後我地點左三個各有特色,但又非常好味嘅主菜,一個係pot rice,上面係各種雜菜,加上好似咕嚕肉汁既熒光醬汁,初頭食酸酸甜甜,跟住越食越辣,真係好過癮。另外既芝士三文治,除咗裡面嘅豆蓉同多士好夾,上面嘅芝士真係勁好味,而且因為佢係放係面,所以冇溶埋其他材料,因此特別香。最後就係炸薯片,但係佢唔係脆身而係林既,只有外皮係脆,不過黎種薯片感覺上比起卡樂c健康好多。全部野唯一問題就係我哋眼闊肚窄。不過打完包返屋企,味道依然能夠保持。

✨️哩度真係好多印度人黎,而且男男女女,大大小小,各個層面都有,份量又足,味道好,咁仲唔喺印度都出品上佳素食而且非常普及既最佳嘅證明?

6天前 0 瀏覽
Went with a vegetarian friend and was amazed by the options. The food was quite good and flavorful and drinks were even better.However, we had a bad experience with the service.We came with a eatigo offer at 50%. And of course, wanted to try multiple dishes.  When we ordered, we were not told if what the dishes would be too much for two of us to eat, which is fine, but they did not allow us to take away.We ordered 3-4 dishes for 2, with the portions being big, quite a lot remained which could ha
We ordered 3-4 dishes for 2, with the portions being big, quite a lot remained which could have made for another meal, such as dinner. we were happy to take away the food, but the manager did not allow us to do so.

"You pay the full price if you want to take away". It made no sense, we tried to talk to them about how the food would be wasted anyway, instead of throwing it away we would love to take it home, but the manager was persistent and even getting angry.  Our mood turned sour because of this, as  we hate to waste any food.

I will never be back again due to this. It has made the restaurant a negative experience for me.

Hope that this review helps you revise unneccessary policies.
尖沙嘴不預約就未必吃到的素食印度餐廳 - Kailash ParbatCK一向對飲食好講究,又唔想成日食肉呢排想食下素,呢日CK同網紅朋友就有口福啦 ! 黎到尖沙嘴一間素食餐廳 - Kailash Parbat 黎試食啦 ! Kailash Parbat 係一家印度素食餐廳國際特許經營店,於1940 年代係卡拉奇街頭開業,並於1952 年登陸孟買,並開設第一家餐廳。 餐廳有一個相當大、整潔、色彩繽紛既休息區,環境都設計到幾有印度風情,有唔少打卡位可以影相。 Kailash Parbat 首先以其 Chaats 聞名,但都提供相當廣泛既其他菜餚,包括經典既印度街頭食品、咖哩、米飯、麵包同甜點等。他們既菜單上有耆那教和素食菜餚,並提供各種飲料。簡單介紹一下我地食左D咩啦 : Crispy Corn Basket $79 : 酥脆既油炸空心麵團球,裡面塞滿左香草煮馬鈴薯、辛辣濃烈既水同甜羅望子醬,一股香味係嘴入面裡炸開!Mushroom in pepper garlic $95: 呢道菜係用大蒜炒蘑菇同辣椒,切碎的新鮮歐芹又可以帶出淡淡的青草味,使整道菜充滿活力 ! Shahi Paneer

簡單介紹一下我地食左D咩啦 :

Shahi Paneer $119 : 濃鬱、芳香、美味,由芝士、洋蔥、優格、香料同堅果製成既食物 !
Masala Cheese Naan $49: 印度傳統既烤餅,裡面塞滿左奶酪,上面仲撒上大蒜,配合佢地提供既兩種秘製漿料,一次滿足3種不同口感 !
Mango Lassi $59: 一種來自印度既奶油優格飲料,由芒果、一D牛奶、一D糖和一D荳蔻製成,口感涼爽、清爽,係夏天完美無可代替既首選飲品 !
Pistachio $65: 開心果製成的特別飲品,不喜歡飲太甜﹑喜歡清淡感覺的朋友,推薦試呢杯 !

香港出名值得一試既印度餐廳唔算好多,而素食既印度餐廳少之又少,同時想食個環境打下卡又想要店員好好既服務,Kailash Parbat確實係一個唔錯既選擇,不過CK當日去到係坐滿客狀態而且仲有唔少客人等入座,估計大家想黎食真係要預早訂位啦。

Kailash Parbat
地址 : 尖沙咀寶勒巷3-7號萬事昌廣場3樓302號鋪
訂座電話 : 3428 5545
營業時間 : 星期一至日 11:45 - 22:00
2024-05-29
用餐優惠
試食活動
  • Mushroom in pepper garlic
環境闊落舒服,燈光非常光猛,無論環境佈置同埋食物都係好色彩繽紛,非常合適打卡,同傳統嘅印度餐廳唔同 👏🏻👏🏻👏🏻Tuk Tuk Chips $75用車仔裝住既特式薯片,辣辣地,做頭盤同朋友一路傾偈一路食,簡直係一流👍🏻👍🏻👍🏻 Palak Patta Chaat $79勁似taco 但原來係炸菠菜葉,香脆嘅外層配上奶酪同埋紅石榴,食落甜甜辣辣甘,開胃👍🏻Malai Paneer Tikka $115烤乾酪配上新鮮奶油,腰果醬,草藥,同香料醃製,旁邊連埋新鮮薄荷酸辣醬,都幾特別😉Pattice Cheese Grilled Sandwich $89印度三文治,主要餡料薯仔,蕃茄生菜,芝士等等,好似公司三文治咁,三文治上面仲有有超多芝士 😍😍😍😍 Garlic Naan $45 & Saag Paneer $119菠菜蓉+ cottage cheese配印度薄餅,個印度薄餅勁香蔥蒜嘅香味,新鮮炸起熱辣辣,簡直係天衣無縫嘅組合🤭Mango Lassi $59芒果味濃郁既乳酪飲品,比較傑身,而且加左茴香種子,所以會多咗一種特別嘅香料味

Tuk Tuk Chips $75

Palak Patta Chaat $79

Malai Paneer Tikka $115

Mango Lassi $59
2024-05-21 9 瀏覽
最近吃肉吃膩了,想去吃素食,於是就跟閨蜜約了去尖沙咀Kailash Parbat吃有印度特色的素食。PANI PURI以香草煮熟的薯仔填充脆脆的圓球,薯仔柔軟綿密,散發出獨特香氣,有兩種醬汁可以選擇倒入圓球中,我更加中意甜甜醬融合薯仔香甜鬆軟!Veg Manchurian Dry/Gravy一碗朱古力色蔬菜丸子,在燈光下熠熠生輝。蔬菜丸子被淋上濃郁醇厚的manchurian醬,非常香辣可口,丸子中間是多樣蔬菜餡料,軟糯清新,令人口齒生津!Cheese Stuffed Mushroom兩片紅椒夾住兩個蘑菇頭合成的圓球,蘑菇頭中是芝士夾心,鮮嫩飽滿的蘑菇被一股濃郁的芝士香氣所包圍,若加點薄荷醬就注入了清新酸爽的口感!Paneer Tikka Lababdar一塊塊Paneer(cottage cheese)軟嫩綿密,浸泡在濃郁如絨的番茄醬汁,醬汁混合了香濃的奶油和堅果,口感豐富醇厚,為Paneer酸甜香的層次感!Masala Cheese Naan煎餅表面微微焦香,整體蓬鬆柔軟,芝士香氣在舌間蔓延!Pistachio/Mango Milkshake奶昔口感綿密順滑,宛如在舌尖化開的絲滑奶油

PANI PURI

Veg Manchurian Dry/Gravy

Paneer Tikka Lababdar

Masala Cheese Naan
煎餅表面微微焦香,整體蓬鬆柔軟,芝士香氣在舌間蔓延!

Pistachio/Mango Milkshake
奶昔口感綿密順滑,宛如在舌尖化開的絲滑奶油。開心果奶昔上面是一個開心果雪糕,溫和的甜蜜和微微的鹹香交織在一起。芒果奶昔上面是一個濃郁甜蜜的芒果雪糕,非常好飲!

2024-05-17 3 瀏覽
尖沙咀都有好多印度菜不過呢間最特別係食素印度菜😆朋友食過好多次,佢話好推介呢一間唔會好似其他餐廳食完咖喱肉會好飽好滯仲要成身有浸咖喱味😂一入去已經覺得好有印度風情座位好闊落,佈置好有心思有少少去旅行既感覺~今次叫兩款咖喱第一款係 奶酪番茄馬薩拉 Paneer Tikka Lababdar $119第二款係 奶酪菠菜 Saag Paneer $119入面仲有好多好大舊茅屋芝士口感有少少似豆腐渣兩款咖哩汁都唔會好杰好濃味蔬菜同芝士味配搭岩岩好唔會互相蓋過大家既味道而主菜方面有印度長米素印度黃飯 $79好鍾意食印度長米,比一般米香之餘又有煙靭口感,粒粒分明,撈咖哩汁食好正仲有主角Naan呢個蒜蓉Naan係大推大蒜烤餅 $49唔會好乾食到好dry,餅底唔會好油,蒜味又夠出唔好錯過OpenRice 訂座,會有八五折!
尖沙咀都有好多印度菜
不過呢間最特別係食素印度菜😆

朋友食過好多次,佢話好推介呢一間
唔會好似其他餐廳食完咖喱肉
會好飽好滯仲要成身有浸咖喱味😂

一入去已經覺得好有印度風情
座位好闊落,佈置好有心思
有少少去旅行既感覺~

今次叫兩款咖喱

素印度黃飯 $79
仲有主角Naan

呢個蒜蓉Naan係大推
大蒜烤餅 $49
唔會好乾食到好dry,餅底唔會好油,蒜味又夠出

唔好錯過OpenRice 訂座,會有八五折!

2024-05-16
  • 大蒜烤餅
  • 奶酪蕃茄馬薩拉
  • 奶酪菠菜
2024-05-16 10 瀏覽
同老公去咗一間一直想去好耐嘅印度菜,歷史悠久嘅印度素菜,好多特色地道孟買小食。這裡裝修好靚,用了很多特色廚具裝師,七彩繽紛,座位也非常舒服。🔶Pav Bhaji 🔶用多款香料煮成混合蔬菜泥,配以牛油餐包,可加點洋蔥、檸檬,用餐包夾住來吃,呢個太好食,如果可以多2 個餐包就好😄🔶GDA Pattice 🔶擺盤好靚,用架車仔裝住,個馬鈴薯餡餅仲要係心型,仲會配埋鷹嘴豆泥同洋蔥,點少少醬食,呢個好足料飽肚我食半舊已經覺得好飽。🔶Veg Manchuria Gravy 🔶把蔬菜搓成球狀沾粉再油炸,用辣味蒜蓉醬調味,醬汁好濃好惹味,有啲似「紅燒獅子球」嘅印度版,呢度菜偏辣,一路食一路想飲嘢。🔶Paneer Tikka Lababdar 🔶印度咖喱咁出名一定要叫,番茄瑪莎拉咖哩吃起來香料味豐富,有蕃茄為基底帶一點點甜令整體更加和諧,Cottage cheese 好香濃口感綿密。🔶Truffle Ghee Kulcha 🔶有咖喱一定要叫埋薄餅,烤餅外脆內軟,帶有少許黑松露 & 芝士味,用來點咖喱真係絕配。🔷Pistachio Milkshake 🔷Strawberry Milkshake 叫左2 杯

🔶Pav Bhaji 🔶

🔶GDA Pattice 🔶

🔶Veg Manchuria Gravy 🔶

🔶Paneer Tikka Lababdar 🔶

🔶Truffle Ghee Kulcha 🔶

🔷Pistachio Milkshake
🔷Strawberry Milkshake
叫左2 杯好靚嘅Milkshake ,開心果味香濃,食完辣嘢飲有啲解辣效果。

呢度除了印尼人仲有唔少香港人幫襯,中午時段都多客人,食物高質有特色,員工亦好Nice
2024-05-14
  • PAV BHAJI
  • Paneer Tikka Lababdar
《📍Kailash Parbat食評分享 》 by@ihungry.hkKailash Parbat @kailashparbat.hongkong 盡現印度風情🇮🇳,印度師傅巧手獨門秘方,呈獻道地香料風味。餐廳寬敞氛圍熱情服務,多款地道印度素食美食任你選擇,如果你喜歡印度菜又係素食者,絕對要收藏以下餐廳🔥!🔸【Palak patta chaat - $69】酥脆炸菠菜佐香脆餅乾,綴以印度香料,清新爽口又脆口,彷彿置身熱鬧街頭,品嚐道地印度小吃嘅獨特風味🔥!🔸【Mushroom in pepper garlic - $96】陣陣黑胡椒蒜香撲鼻而來,鮮嫩蘑菇慢慢燉煮,令風味徹底融合,每一口都印度香料嘅香味,超級地道😘!🔸【Chilli garlic noodles - $89】麵體QQ彈牙,絕對令你食唔停口🔥!🔸【India curry with bread - $112】印度咖哩🍛與薄餅係必叫!🔸【Paneer tikka - $115】傳統印度奶酪串燒,外皮烤得香脆可口,咬落口係軟嫩多汁雞肉內陷。🔸【Milkshakes - $59】冰冰涼涼的牛奶冰沙,多款口味任您選擇,包括香草、草

🔸【Palak patta chaat - $69】

麵體QQ彈牙,絕對令你食唔停口🔥!

印度咖哩🍛與薄餅係必叫!

🔸【Paneer tikka - $115】

🔸【Milkshakes - $59】
冰冰涼涼的牛奶冰沙,多款口味任您選擇,包括香草、草莓、牛油果、朱古力,綿密絲滑的口感❤️!

🤪iHungry開心指數:8/10
結婚紀念日突破吓~呢道充滿印度色彩,以餐具來做裝飾空間感非常舒適,好似去咗🇮🇳印度咁體驗孟買街頭小食,而食物種類選擇多睇起來既食物考花心思✈️唔駛飛🇮🇳印度就可以食到🧀Cheese pav Bhaji牛油軟餐包配洋蔥、檸檬汁及咖喱醬成餡包,呢合食法都幾特別,香料味道較辛辣濃稠🥙Garlic Naan蒜香烤餅外脆內軟;另外加咗Cheese Butter Masala 豐富咖喱裡面一粒粒軟芝士糅合配烤餅或米飯都好夾🫔Kp Chaat Platter一次過可以試哂拼盤4小食,口感層次各有唔同;Dahi Wada、Bhel Puri、Sev Puri and Crispy Corn;賣相誇張得來超豐富,大量酸辣汁、酸奶、石榴粒、同鬆脆米條,辣辣地帶啲清新,好飽肚~🫛Burnt Garlic Fried Rice之前食過嘅印度米飯都會用香料成,呢個炒飯係冇香料嫁,只係用咗蔬菜、蒜焦及印度米結合中印炒飯,好健康!配咖喱都好好味🍹Mango|🍹Rose 叫咗2杯Milkshake,飲起嚟好Fresh🌿🥭必叫好香甜既芒果香🌹粉紅淡然又清新嘅玫瑰OpenRice訂位全單仲有85折優惠
結婚紀念日突破吓~
呢道充滿印度色彩,以餐具來做裝飾
空間感非常舒適,好似去咗🇮🇳印度咁
體驗孟買街頭小食,而食物種類選擇多
睇起來既食物考花心思

• 奶酪菠菜
  • Garlic  Naan
  • Kulcha
2024-05-08 12 瀏覽
༺ Kailash Parbat ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ Kailash Parbat𖠚ᐝ Naan($35) 𖠚ᐝ Saag Paneer($119)𖠚ᐝ Chole Bhatura($105)𖠚ᐝ Punjabi Samosa($75)𖠚ᐝ Crispy Vegetable($99)𖠚ᐝ KP Special Biryani($99)⚑ 尖沙咀寶勒巷3號萬事昌廣場3樓302室☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽ ➳ Naan($35) ➳ Saag Paneer($119)➳ Chole Bhatura($105)充滿奶香的芝士配上菠菜咖哩,外表綠色但十分惹味!Naan 都好軟熟,好好味🥰另外鷹嘴豆咖喱味道惹味,仲附上軟熟的炸麵包🫓➳ Punjabi Samosa($75)➳ Crispy Vegetable($99)Samosa 外皮厚身鬆脆、裏面有辣薯蓉,味道幾辣,而且可配鷹嘴豆咖哩😗炸蔬菜味道豐富,外脆內軟的!➳ KP Special Biryani($99)炒飯粒粒分明,味道濃郁!有不同蔬菜、芝
༺ Kailash Parbat ༻
➳ Kailash Parbat
𖠚ᐝ Naan($35)
𖠚ᐝ Saag Paneer($119)
𖠚ᐝ Chole Bhatura($105)
𖠚ᐝ Punjabi Samosa($75)
𖠚ᐝ Crispy Vegetable($99)
𖠚ᐝ KP Special Biryani($99)
⚑ 尖沙咀寶勒巷3號萬事昌廣場3樓302室

➳ Naan($35)
➳ Saag Paneer($119)
➳ Chole Bhatura($105)

➳ Punjabi Samosa($75)
➳ Crispy Vegetable($99)

➳ KP Special Biryani($99)
炒飯粒粒分明,味道濃郁!有不同蔬菜、芝士及焦化洋蔥~

➳ Chilli Guava($59)
➳ Mango Lassi($59)
兩杯飲品都不錯,mango lassi幾清新😚

☽‎⋆.•* ¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

餐廳座位多,但都坐滿人!當日仲有不少印度人光顧,相信菜式十分正宗😆