2023-01-06 49 瀏覽
終於到了星期五了。準備買一個外賣。回家一邊看電影一邊吃大餐。平時我中午總喜歡來這家。買外賣。拿回公司,坐著,安安靜靜的享受。中午其實要排隊的,我都會提前打電話預定。然後下來拿。省卻了擁擠和排隊的煩惱。但是如果平時來的晚的話,好多,美味的。菜就賣完了。今天我終於買到了一直想吃的麻婆豆腐Mapo Tofu w/ Veggie Bento (vegetarian)58麻婆豆腐配野菜便當(素) 豆腐非常鮮嫩,也不是很辣,素菜更加健康Stir-fried Beef Fillet w/ Green Pepper w/ Veggie Bento68杭椒牛柳配野菜便當牛柳很入味,味道鮮美,讓人想要吃了一口又一口。Karui Bento鰂魚涌芬尼街海輝大廈地下H號舖

杭椒牛柳配野菜便當

牛柳很入味,味道鮮美,讓人想要吃了一口又一口。

Karui Bento
鰂魚涌芬尼街海輝大廈地下H號舖
2023-01-06 44 瀏覽
👍🏻 挪威三文魚配野菜便當三文魚一直都係減肥人士最愛 蛋白質滿滿💪🏻不過成日都會好擔心佢會被煎得乾乾柴柴 呢度完全顛覆咗我想像😎輕煎過嘅外皮變得香脆 即使外賣亦能感受到魚肉嫩滑🐟魚油滲落下面嘅米飯及雜菜 好香❣️溏心蛋都係bonus位👍🏻 燒汁豚肉配野菜便當豚肉好夠味🐷醬汁甜甜哋 同下面嘅米飯🍚係最好朋友 份量都幾多 野菜搭配好有誠意 有埋菇菌 增加口感🍄順帶一提 米飯煮得剛好注意事項⚠️- 餐廳只提供外賣🥡不設堂食- 便當款款低脂、輕盈 啱晒注重健康嘅上班族👩‍💻🧑‍💻
👍🏻 挪威三文魚配野菜便當

👍🏻 燒汁豚肉配野菜便當

注意事項⚠️
- 餐廳只提供外賣🥡不設堂食
- 便當款款低脂、輕盈 啱晒注重健康嘅上班族👩‍💻🧑‍💻
2023-01-05 47 瀏覽
近排著迷於輕食😂,健康飲食想清吓腸胃,見到依間新開既,再上網睇下發現原來仲有幾間分店😳即刻外賣返屋企試下🤣。-💕 挪威三文魚配野菜便當$108👅好味指數:7/10三文魚比較多魚油,有魚油香,配菜有西蘭花、紅蘿蔔、椰菜同菇等,飯底用上紅白米飯,健康得黎又有咬口👍🏻,最正係有溏心蛋,正☺️-💕 照燒雞扒配野菜便當$68👅好味指數:7.2/10健康抵食之選!🥰超大塊雞扒!打開個便當已經聞到陣照燒味,外皮煎得好香脆,肉質爽彈👍🏻

💕 挪威三文魚配野菜便當$108

照燒雞扒配野菜便當
2023-01-03
挪威三文魚配野菜便當
照燒雞扒配野菜便當
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 係側漁涌返工,住嘅朋友有口服啦❤️lunch / dinner 唔想食咁heavy 太多 karuibento 就岩啦 👍🏻Location 都幾方便,近太古坊而且就係地鐵B出口出面坐ding ding又近今日就同同事買咗黎食🌼 杭椒牛柳配野菜便當 68🌼 三文魚配野菜便當 108🌼 麻婆豆腐 58份量我覺得都幾夠食 😎雜菜唔會硬骨骨 又唔會有好重嘅草味😂便當都係用紅米做底,無油煮製。超低卡 😊ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ◇◇◇◇◇◇◇◇◇🔎 #cass_quarrybay🔎#cass_鰂魚涌🔎#cass_japanese🔎#cass_bento🔎#eatwccinhk

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

係側漁涌返工,住嘅朋友有口服啦❤️
Location 都幾方便,近太古坊而且就係地鐵B出口出面
坐ding ding又近
今日就同同事買咗黎食

🌼 杭椒牛柳配野菜便當 68
🌼 三文魚配野菜便當 108
🌼 麻婆豆腐 58

份量我覺得都幾夠食 😎
雜菜唔會硬骨骨 又唔會有好重嘅草味😂
便當都係用紅米做底,無油煮製。
超低卡 😊

🔎#cass_japanese
🔎#cass_bento
🔎#eatwccinhk
2023-01-04 20 瀏覽
最近疫情數字不斷上升,再加上面臨通關,又係時候食外賣,拒絕堂食,於是俾我哋喺鰂魚涌附近搵到一間健康美味嘅便當,所以我哋就買咗上車食。😀便當有幾個款式,仔細看發現每份便當均有適量的蔬菜和高質蛋白質,減碳水嘅話,仲可以轉哂做菜走白飯,連生酮飲食都照顧到。👍🏻杭椒牛柳配野菜便當西冷牛柳條軟腍多汁,配上微辣開胃的尖椒,而且蔬菜份量很多,味道新鮮,喺嚴寒下仍然有溫度,值得一讚!味增比目魚配野菜便當比目魚有豐富嘅蛋白質,味道細膩,略帶甜味。而且有溏心蛋,加晒分!檸檬薏米水自家製的檸檬薏米水,味道清甜,而內裏的薏米有咬口,值得一試。

杭椒牛柳配野菜便當

味增比目魚配野菜便當

檸檬薏米水

• 杭椒牛柳配野菜便當
  • 味增比目魚配野菜便當
早幾日去咗鰂魚涌做野,LUNCH 時間就要去搵食因為見到有間Karui Bento 主打健康營養便當,呢個區都好受OL歡迎佢地主要做外賣便當,配搭碳水化合物、蛋白質、蔬菜同時少鹽、少油、少糖同無化學添加烹煮,聽到都覺得健康即刻要去買門面光猛又乾淨,即叫即製好新鮮 泰式咖哩雞配野菜便當  $68打開個盒同樣都是好驚喜,真的大盒又豐富,滿滿都是雞件薯仔咖哩味道唔會太重 ,雞肉好嫩滑好食都是用紅米飯一起好健康,配有椰菜、西蘭花、椰菜花、胡蘿蔔及半隻溏心蛋杭椒牛柳配野菜便當 $68 牛柳就配上杭州尖椒,打開盒見到好豐富牛柳,外賣便當真係好聚手,份量多多每條牛柳都軟淋又嫩夠入味,一口一啖都有牛柳條,杭椒微辣惹味便當中配搭有椰菜、西蘭花、椰菜花、胡蘿蔔同菇及半隻溏心蛋特別提提蔬菜量都好多,非常之抵食,個飯用了紅米飯,健康  Karui Bento 鰂魚涌芬尼街海輝大廈地下H號舖
早幾日去咗鰂魚涌做野,LUNCH 時間就要去搵食

佢地主要做外賣便當,配搭碳水化合物、蛋白質、蔬菜

門面光猛又乾淨,即叫即製好新鮮
 泰式咖哩雞配野菜便當  $68
打開個盒同樣都是好驚喜,真的大盒又豐富,滿滿都是雞件薯仔

咖哩味道唔會太重 ,雞肉好嫩滑好食

杭椒牛柳配野菜便當 $68

每條牛柳都軟淋又嫩夠入味,一口一啖都有牛柳條,杭椒微辣惹味
便當中配搭有椰菜、西蘭花、椰菜花、胡蘿蔔同菇及半隻溏心蛋
特別提提蔬菜量都好多,非常之抵食,個飯用了紅米飯,健康

Karui Bento
 鰂魚涌芬尼街海輝大廈地下H號舖