2024-08-08 253 瀏覽
呢間Kew+ Cake位於K11 Musea B1果層,梯手電梯一落去就係,每次見到廚窗內嘅小蛋糕,都覺得好吸引!蛋糕size唔大,今次趁同事生日生日果陣,買一個細細件嘅一齊開心share~鮮香芒忌廉蛋糕💰HK$72細細件忌廉蛋糕,賣相好滴骰!忌廉有驚喜,係輕盈幼滑得來唔會膩嘅感覺,芒果肉都好香甜,中間仲有兩層濕潤嘅海綿蛋糕,整體夾埋一齊食超正!巴斯克芝士蛋糕💰HK$48味道唔會太甜,芝士味濃郁,蛋糕嘅中心仲有少少流心嘅效果~

鮮香芒忌廉蛋糕💰HK$72

巴斯克芝士蛋糕💰HK$48
味道唔會太甜,芝士味濃郁,蛋糕嘅中心仲有少少流心嘅效果~

2024-08-07
外賣自取
$60 (其他)
  • 鮮香芒忌廉蛋糕
  • 巴斯克芝士蛋糕
2024-06-27 517 瀏覽
每週都會相約朋友走走,來好幾次也光顧多次了,在尖沙咀東的高級商場裏可以享用蛋糕和半價飲料是好的,三個人都點了三件咖啡卷和兩杯洛神茶加上鮮奶咖啡。咖啡卷無論香氣加上口感都是必吃的,這次店員也認出我們常來光顧,也推薦我們下次可以提早預訂整條咖啡卷會更划算,而濃香咖啡味對我們來說一件就正正是早餐過後的份量,終於可以在花牆前拍照了,因為每次下午茶時間過來都是員工在吃飯和睡覺。說到最失望的就是飲品服務,體諒一家小小的蛋糕店不能兼顧飲料製作,每次蛋糕店的店員都請我們先享用蛋糕,過了5到10分鐘再過去拿飲品,但何時能拿到就不太清楚,為了不來回走幾趟就能站著等。其實gbar製作速度及服務態度叫人難受,玫瑰洛神茶裏頭會有紅棗杞子的味道,那麼熱的熱飲只是用2張衛生紙包著,真的有用嗎?上次叫冰朱古力也不知調了甚麼,没朱古力味又甜,冰塊也足足有半杯那麼多,就是難喝。最神奇的是做好的飲品只是把單子放在桌上也不跟客人說一句,站了很久在等也没搭理我們,真没禮貌。最後忍不住跟蛋糕店反映飲品問題和盤子有點油油的問題,店員只能跟我們說抱歉會再注意一點。和下次來再請我們喝飲品,其實飲料也没做新的,而熱的所謂健康茶也只有那些

最後忍不住跟蛋糕店反映飲品問題和盤子有點油油的問題,店員只能跟我們說抱歉會再注意一點。和下次來再請我們喝飲品,其實飲料也没做新的,而熱的所謂健康茶也只有那些,飲料和盤子都是真的爛透了。
2024-06-16
  • 香濃咖啡卷
今日和兩個好朋友來到位於 K11 既一家連鎖甜品店,體驗了一頓充滿歡樂的下午茶。Kew+ Cake位於商場既Foodcourt裡面,店內以木質和白色為主色調,營造了舒適的氛圍,讓人感到很放鬆。我們選擇了三款不同風味的甜食作為下午茶,包括濃香咖啡卷,草莓拿破崙及朱古力紅桑子麼麼大福。濃香咖啡卷香滑綿密,但咖啡味不足;草莓拿破崙酥脆可口,略微厚了一點,莓果新鮮甜酸剛好;朱古力紅桑子麼麼大福融合了日式和西式元素,外皮軟糯入口即化,內裡的紅桑子蛋糕甜度適中,味道很好。至於飲品,鮮奶咖啡香醇濃郁,非常順口;白玉丸子黑糖珍珠抹茶拿鐵賣相不錯,茶香與珍珠的結合恰到好處,唯丸子偏硬及抺茶味不夠濃郁,朱古力奶香濃夠滑,甜度剛好。現在Kew+ Cake購買1件蛋糕就可以享有飲品半價,總的來說,這個價格在尖沙咀黃金地段的甜品店來說,性價比不錯。

2024-05-19
在Sogo 店舖認識這個日本造餅師,一向佢哋嘅蛋糕也深得我心,但價錢有點貴Kew + cake 是這位日藉餅師和一位名星聯手品牌。好開心系K11 Mesea 見到有pop up shop 心大心細買唔買之際,順便同店員傾吓偈,就買左件平平實實嘅特濃咖啡卷 $48 一打開個盒已經聞到好香嘅咖啡味,用叉戳落去,蛋糕卷出的layers 比一般蛋卷多,意思層次也更豐富,質感超鬆軟,用上薄薄咖啡忌廉和咖啡啫喱,整體口感好輕盈,甜度不高,吃得過。

心大心細買唔買之際,順便同店員傾吓偈,
就買左件平平實實嘅

特濃咖啡卷 $48

一打開個盒已經聞到好香嘅咖啡味,

2023-12-29 763 瀏覽
今次嗌咗2個蛋糕🍰1. 抹茶香芒提拉米蘇 $58哩款味道唔錯食落有抹茶嘅回甘味同芒果嘅酸酸甜甜原來都幾match食落唔會漏因為芒果嘅酸甜幾開胃食落係先有芒果酸酸甜甜嘅味道最後會有抹茶嘅回甘😋推介大家食哩款蛋糕。2. 草莓花樣果凍蛋糕 $68哩款蛋糕食落就比較普通🧐同出面食嘅士多啤梨蛋糕無太大分別不過好嘅係蛋糕細細個食落唔會好漏就算食完飯嚟食都唔會食唔落🤣我哋買嘅時候有優惠7折所以total用咗$88同埋環境打卡都幾靚❤️
今次嗌咗2個蛋糕🍰
1. 抹茶香芒提拉米蘇 $58
哩款味道唔錯
食落有抹茶嘅回甘味同芒果嘅酸酸甜甜原來都幾match
食落唔會漏因為芒果嘅酸甜幾開胃
食落係先有芒果酸酸甜甜嘅味道
最後會有抹茶嘅回甘😋
推介大家食哩款蛋糕。

2. 草莓花樣果凍蛋糕 $68

我哋買嘅時候有優惠7折
所以total用咗$88
同埋環境打卡都幾靚❤️
2023-12-28
$44 (宵夜)
  • 抹茶香芒提拉米蘇