2023-03-03 39 瀏覽
-蘋果紅菜頭紅腰豆素湯-平時開工太忙,收工又夜根本無時間煲湯,何況係飲湯👍🏻見到一間專賣湯水,終於有機會可以滋補一下,夜晚應酬都唔再怕,可以補充豐富營養,蘋果維他命,紅腰豆類都勁有益,豆味濃郁,足料豐富,以後靠佢💜💜-藏取。西經-工作時間,平時真係少飲水,但放一樽係工作枱頭,真係可以幫助一下,開會時講嘢太多,飲完水都好似無作用,試左一次效果非常好,仲可以令我吸收更多水修水,飲料天然無添加,適合都市人飲用❤️❤️-6根。清淨-另外一樽請同事飲,佢成日都要外出工作,聽佢講返,佢話好好飲,介紹佢去荃灣西鐵站買💜💜-五指毛桃無花果眉豆素湯-另外呢包專登飯後飲用,加熱十分好飲,功效可以增強免疫力,身體都健康啲,唔怕中招,當中五指毛桃可益肺,平時煙酒過多,真係要飲多啲,飲完即刻面色紅潤,精神爽利❤️❤️
-蘋果紅菜頭紅腰豆素湯-
-藏取。西經-
-6根。清淨-
-五指毛桃無花果眉豆素湯-
2023-03-03 21 瀏覽
呢間係荃灣西既外賣小店好出色,好多唔同既野食賣,仲要唔係即開即食就食少少加熱就食得,超級方便。我今次就先試佐越式蕃茄燉牛肋條,呢個真係做到餐廳食既餸咁,有香濃嘅蕃茄味,再加埋有啲香草,牛肋條數量亦都唔少,燉出嚟好腍,煮得啱啱好,啲肉質都好好食,好有牛肉味,成個配搭超正。我另外試埋港式沙嗲牛肉,呢個都係好似真係喺茶餐廳食咁樣,沙嗲味好濃,係港式嘅沙嗲,甜甜地有啲花生粒,亦都有少少辣,好惹味,牛肉就好入味,又有唔少既片數,好軟腍,一片片好好食。飲品就先試佐呢個一騎。紅塵,聽個名都知有心思,係果汁黎,用紅色火龍果同荔枝整出黎,加上過濾水同冰糖,成個飲品好健康,唔會太甜,飲得出火龍果同埋荔枝嘅香味。另一個試佐既係釋迦。茅梨,呢個其實就係雪梨水,但係用嘅都係過濾水,亦都有香茅嘅入邊,再加埋少少冰糖,成個都好好飲,飲完覺得好清熱好舒服。

2 分鐘 (外賣自取)
荃灣有一間新店「KOLB LIFE」在荃灣西港鐵站TWW 16號舖,營業時間11:00-21:00 主要以無添加人工色素、防腐劑、味精的自家製品,產品都以香港製造,全部以即做即出,能夠在最佳新鮮期供客人購買‼️🔅香滑杏仁茶🔅❇️❇️杏仁茶混合南杏同北杏,有潤肺功效!味道帶點甘;仲可以有止咳功效,味道層次好豐富而且夠香滑🔅香濃腰果露🔅❇️❇️腰果露有豐富油脂,主要功效以消除疲勞、排毒養顏、抗衰老等等,全包真材實料,入口有濃濃的腰果味,口感滑溜,甜味適中給這家店的好評:以健康為首要條件,真材實料,價錢親民合理,包裝美觀整齊,好有水準,日後會多介紹朋友‼️營養指數⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️推薦指數⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️味道指數⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️

🔅香滑杏仁茶🔅
🔅香濃腰果露🔅

營養指數⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️
推薦指數⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️
味道指數⭕️⭕️⭕️⭕️⭕️
2023-03-01 15 瀏覽
今日係屋企wfh佐成日,終於做晒啲野,好肚餓呀,原來荃灣西站有呢間賣即食餸包既小店,岩我呢啲唔想煮野食既打工仔。🈵客家梅菜扣肉我實在太肚餓啦,見到呢個咁邪惡又平時自己好難煮到既菜式,即刻就買黎試下,果然出色。呢個加熱完一開已經聞到好香,扣肉既數量好多,每塊都有啲肥膏,一食就係口化開佐咁,好軟腍,而且啲汁好香,好入味,加上梅菜又好爽,好好食!呢個餸整熱佐,再撈飯黎食,真係極品呀!呢度仲有好多其他餸同甜品果啲架,仲有湯同飲品添,下次都要再試下呀!
🈵客家梅菜扣肉

2023-03-01 17 瀏覽
今日又係遲收工既日子,完全無時間買餸,好彩見到呢間賣即食餸包既鋪頭,係荃灣西站,好多餸都係加熱番就食得,夠晒方便。我第一樣簡既係純素蛇羹,真係餸得好好,唔講真係唔會知係絕素既蛇羹呀🤫蛇肉好似真既一樣,好有口感,好有咬口,仲有好多冬菇絲、筍絲、蘿蔔絲呢啲,好豐富既口感,唔會太咸,味道好好(=^x^=)另外我簡佐胡椒豬肚湯,人手製造,香港本地製造既,仲要包埋湯料😗呢個真係好多湯料,真係食到豬肚,豬肚好爽腍,好入味,成個湯真係辣辣地,似完成身暖晒,超級正呀(#^.^#)最後簡埋甜品香滑杏仁茶,又係美顏補身既食物😘同樣香港人手製造,特別新鮮足料,真係杏仁磨出黎,食到少少杏仁粒,好濃好稠,食到杏仁既甘甜,加番熱黎食真係一流^_−☆
2023-02-27 39 瀏覽
原來荃灣西站呢度有呢間專餸外賣既鋪頭,仲要係做即食既食物包,夠晒方便衛生,我依家成日放工番到黎都會去買,咁又搞掂一餐。我先買佐呢個石斛湯,係用花旗蔘豬骨同石斛煲出黎,補氣補血,岩晒成日捱夜既人呀🫵🏻呢個湯真係好足料,真係有啲花旗蔘粒,飲落好濃蔘味,豬骨亦都令到果湯好清甜,加上石斛,真係好好飲,正!食物方面就試佐兩款牛,一款係越式蕃茄燉牛肋條,牛肋條燉到好軟腍🫰🏻有啲筋既牛肋條口感好好,有啲嚼勁又唔會痴牙,好易食到,而且好入味,食到濃濃既蕃茄味,真係有嚼蕃茄粒又唔會太酸,味道岩岩好!另一款就係呢個港式沙嗲牛肉,完全係菜餐廳質素,湯嗲味香濃可口,辣辣地甜甜地,好岩香港人口味🤟🏻成個味道都好平均,牛肉亦都係有口感既,唔會深係腍身又無晒牛味,呢個係有啲咬口,總之就好好食!

2023-02-24 24 瀏覽
住荃灣西既朋友又多一個地方買野食啦,呢間係荃灣西站既小店好多野食,全部都係外賣餸包黎,簡單既到複雜既都有,仲有糖水飲品呢啲,好正呀。花菇瑤柱炆花膠今次買佐呢個聽個名都覺得高級既餸菜包,呢個份量唔少架,幾大包😌一倒出黎就知真係無呃人,真係好足料,好多花菇粒,全部都炆到好腍,另外都真係見到唔少瑤柱絲係度,好香呀,重點黎啦,花膠好大隻囉🫢完全唔係果啲又薄又細隻既膠,係真係大大隻既花膠,膠質好多,好煙韌,而且炆得好入味好香,超正😍另外都有飲個湯,都係好好飲,真係再成一大碗既湯,好抵呀。
花菇瑤柱炆花膠
另外都有飲個湯,都係好好飲,真係再成一大碗既湯,好抵呀。
5 分鐘 (外賣自取)
2023-02-23 29 瀏覽
原來屋企樓下既荃灣西站有呢間專買即食食品包既小店,咩款式都有,由湯到甜品都有,全部好易加熱就食得,行過買番啲番屋企就岩晒。桃膠椰香雪蓮玉露呢個簡直係滋補糖水首選😍有平民燕窩桃膠,份量好多,好爽口,口感好好,加上雪蓮又係養顏既,配埋椰汁就更清甜,飲完好似骨膠原都即刻多佐咁呀🫣香濃腰果露腰果食得多會聰明啲,我話既🤣呢個真係新鮮腰果即磨出黎,好濃腰果味,深橙色既腰果露仲有啲腰果碎,好真材實料,唔會太甜,係腰果本身既甘甜,好滑好稠身,超正😊

桃膠椰香雪蓮玉露

香濃腰果露

2023-02-22 24 瀏覽
呢間係荃灣西站既小店有好多唔同款既即食餸菜包,湯品,小菜,連韓國料理都有,全部加熱即開就食得,好方便。我買佐呢個天麻魚頭湯,一倒出黎就見到好足料,真係有啲魚頭係個湯入邊,成個湯都好濃藥材味,好香,飲完真係醫頭痛又驅寒🤡另外都買佐花菇瑤柱炆花膠,依個又係好足料,花膠都有兩到三隻,仲要唔細隻,好厚,膠質好重,亦都真係有花菇同埋瑤柱,好濃味,唔駛自己咁麻煩去發花膠果啲工序,又好食喎,真係非常之抵食🤭下次有機會要再試埋其他款式,加熱一陣就食得,真係好user friendly呀。