2008-12-29
今年平安夜訂左呢間餐廳同女朋友食飯$288一位,都唔平之前都食過一次,個次同朋友食,印象好好,心太軟同d意粉都好出色但係呢晚平安夜,真係令我同女友都食得唔太高興是夜兩個time slot;七點半既一早爆滿,我地就訂左九點半先講環境:其實本身間野既小店風格照理應該好好氣氛同好浪漫下,但無奈waitress俾左個係kitchen隔離既位,真係完全唔掂,成晚個廚房既刀刀叉叉聲攪到人勁忟,之後後面又有一枱十幾個人係到好大聲咁講野所以成晚都無乜氣氛建議應將情侶客擺入去內格,又靜,又唔駛迫,又唔駛聽廚房既刀刀叉叉聲再講食物:三個頭盤1. 火雞栗子沙律 - 唔掂火雞太"梅",沙律還可以2.餐湯 - 唔掂基本上同去茶餐廳食既無大分別,唯一可讚係餐包牛油蒜蓉包尚算不俗3.唔知咩芒果沙律 - 歎氣雖然個名同第一個頭盤完全唔同,但睇落同食落都係相差唔幾,都幾o咀主菜:1. 羊架平時愛好食羊肉既我都頂唔住佢既羶味,肉質都算幾好2. 海鮮呢個就唔錯,大蝦幾正,不過個魚塊就太腥,俾人感覺係咩調味料都無落最重要既一點係兩個主菜都係凍冰冰!! 可能d餸已經係七點半第一輪煮好,放到九點幾就即係俾我地..... 似冷盤多
$288一位,都唔平
但係呢晚平安夜,真係令我同女友都食得唔太高興
先講環境:
其實本身間野既小店風格照理應該好好氣氛同好
所以成晚都無乜氣氛
再講食物:
三個頭盤
1. 火雞栗子沙律 - 唔掂
火雞太"梅",沙律還可以
2.餐湯 - 唔掂
3.唔知咩芒果沙律 - 歎氣
主菜:
1. 羊架
平時愛好食羊肉既我都頂唔住佢既羶味,肉質都算幾好
2. 海鮮
最重要既一點係
兩個主菜都係凍冰冰!! 可能d餸已經係七點半第一輪煮好,放到九點幾就即係俾我地..... 似冷盤多d 呢樣係最令我同女友失望同反感既
我女友話如果唔係有個好男友係身邊,佢真係會反枱
甜品
心太軟水準依然好高,全晚最值回票價
服務態度
整體都唔錯,但上碟俾人感覺好似好趕,一樣arm arm 食完即刻同你拎走又即刻上下樣野,節奏好唔西式
總結
以288一位既價錢,咁既食物質素難令人接受